Gość: Monika IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 22:48 Właśnie sączę martini z lodem i z cytrynką... mniam. Czy znacie jakiś inny sposób "na martini"? Pozdrawiam ciepło:) Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dr.KrisK Re: Martini IP: *.eng.fsu.edu 24.08.02, 00:39 Na forum Napoje odbyła się niedawno fascynująca dyskusja na ten temat.Polecam! www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=524&w=2700675 Osobiście, jeżeli jest to Martini, to bym nic więcej poza lód i cytrynkę nie kombinował, tylko się napawał. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Martini IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 21:24 wielkie dzięki...:)zdroowie! Kiedyś w tzw "domu lodów" piłam coś co może nie najlepiej wyglądało ale smakowało całkiem, całkiem: schłodzone martini bianko + winko musujące + i tu UWAGA! gałka lodów cytrynowych... mmm pycha. Diabeł jednak chyba tkwi w szczegółach a raczej w proporcjach:)- drugi raz już tak nie smakowało. Pozdrówki monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: Martini IP: *.a2000.nl 10.09.02, 12:37 Niedawno w Hiszpanii zaserwowano mi martini z lodem, cytryna i ... zielona oliwka. podobno jest to calkiem znana kombinacja, ale jak dla mnie dziwaczna. Potem plywa takie oko oliwy z oliwek na powierzchni, brr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Martini z oliwą.. IP: *.eng.fsu.edu 10.09.02, 18:43 Właśnie - zawsze unikałem tych kombinacji. Ale w tym przypadku myślę, że to niedbałość przygotowujących drinki. Plama z oliwy.. dobrze że nie z sardynek!!! KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
giorgio_primo off topic 10.09.02, 23:04 Doktorze... poniewaz watek jakby bardziej z forum "napoje", to zapytam czy forum to osiagnelo oczekiwany "poziom wypowiedzi"? Np. na temat piwa? Ciekaw jestem twego zdania...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: off topic IP: *.eng.fsu.edu 10.09.02, 23:14 Co do forum "Napoje" - to oczywiście jest różnie. Jasne, że nie ekscytuje mnie dyskusja czy lepsza Pepsi czy Cola :), ale jest sporo naprawdę ciekawych informacji dotyczących szlachetnych piw, prawdziwych bitter, ale, itd. Oprócz tego oczywiście całe mnóstwo dziwnych wątków o jakiś napojach gazowanych, których staram się nigdy nie pijać! Ale ostatnio opuściłem się mocno w forumowaniu, bo więcej wisiałem nad Atlantykiem niż stąpałem po matce ziemi. Aha - gratuluję startu twojego przedsięwzięcia!! Może gdzieś za parę miesięcy wpadnę po parę tanich, przecenionych butelek :) Pozdrawiam KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Totally off topic (do KrisK) IP: 212.160.147.* 13.09.02, 07:31 przepraszam, ja w kwestii formalnej :))) Co masz na myśli pisząc, że "wisiałeś nad Atlantykiem"? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: Totally off topic (do KrisK) IP: *.eng.fsu.edu 13.09.02, 14:58 Znaczy latałem samolotem w te i wewtwe. A że długo, to wydaje się że człowiek wisi nad oceanem niezmierzonym. Aha - żeby nie było zupełnie off topic: w samolotach (Air France) podawali wino marki Air France (chardonnay i merlot). Smakowało jak Sophia w okresie rozkwitu.... Też pozdrawiam! KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: Martini z oliwą.. 23.10.03, 18:49 ??????????? Martini z oliwka - wysmienita rzecz! Przeciez oliwek nie trzyma sie w oliwie! Jak moze byc plama?! Jak to z sardynek??? Oliwek nie trzyma sie w sardynkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Martini IP: 149.156.12.* 13.09.02, 20:56 2/3 Ginu Wytrawnego 1/3 Martini Wytrawnego I oliwka zielona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Martini IP: *.zgpila.com.pl / 195.94.212.* 14.10.03, 08:04 Prosze mnie oswieciic...czy martini to jest wino...ostatnio zastanawialismy sie ze znajomym...on twierdzil, ze nie ale jesli nie to jaki to rodzaj alkocholu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docg Martini to jest wermut... IP: 212.160.147.* 14.10.03, 08:28 ... czyli produkt wyrabiany z wina oraz cukru, alkoholu i aromatów ziołowych (głównie piołun). W szerokim pojęciu zalicza się chyba do win. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panowca 3 gr Martini to jest alkohol z grupy win... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.03, 11:15 Wg urzędu skarbowegi i celnego który przejął kompetencje kontroli banderol jest to napój winny kontrolowany w koszyky z Petrusem i Sofią Melnik Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: Martini to jest wermut... 23.10.03, 20:01 Aha, a czy istnieje martini rose? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Martini to jest wermut... IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 24.10.03, 00:02 tak, istnieje martini rose, jest w sklepach. bardzo przyjemne, lzejsze niz rosso i bianco. martini bianco+cytryna+7up martini rosso+wódka+odrobina whisky martini bianco+sznaps jabłkowy, ewentualnie +wódka+sok jabłkowy martini extra dry+wódka+ulubiony sok martini bianco+wódka+likier miętowy martini extra dry+porto itd. polecam też limonki obok/zamiast cytryn. ładny aromat, ciekawy smak, atrakcyjny wygląd.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: Martini to jest wermut... 24.10.03, 11:52 A jest slodsze od bianco czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Martini to jest wermut... IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 24.10.03, 12:38 nie, jest delikatniejsze, nie jest też tak gęste jak bianco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barfly Re: Martini to jest wermut... IP: 212.106.151.* 09.11.03, 12:20 Dużo na temat Martini, parę linków, trochę przepisów. Dyskusja nadal aktualna Polecam i zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=7890774&v=2&s=0 Pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś