Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

degustacja

IP: *.acn.waw.pl 23.03.06, 09:35
    Byłem na degustacji w winokracji na karmelickiej, było świetnie. Duży wybór
    win. W piatek 24.03 jest degustacja win z węgier. Też idę. Będą 3 wina:
    tokajskie, cabernet franc i ICZE. polecam
    Obserwuj wątek
      • Gość: ptaaszysko Re: degustacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:56
        gdzie ta karmelicka?
        • rurale Re: degustacja 24.03.06, 14:52
          Karmelicka 19 w Wawie. Poprzednio adres zaszczycila hrabina z Villa di Maser
          (Veneto). Ponoc bardzo zadowolona. Merlot o nazwie Il Maserino, ktorego rocznie
          produkuje tylko 1,7 tys. butelek,szedl jak woda (faktem jest ze bylo raptem
          kilka butelek). Na polce nadal natomiast sa cab, pinot nero, chardonnay i
          zwykly merlot jej autorstwa. Niewielki producent - 27 hektarow. Wina nie sa
          specjalnie tanie (Il Maserino - 100 zl, reszta okolo 50 zl), no ale hrabina
          mieszka w bardzo pieknych wnetrzach, wiec jakos to mozna wytlumaczyc
          (www.villadimaser.it).
          Dzisiaj jednak w Winokracji butelki wegierskie beda z Korkociagu - Takler i
          Sebestyen z Szekszardu. Od dawna na rynku, co nie zmienia faktu, ze to bardzo
          fajne etykiety.

pozdrawiam
          • rurale Re: degustacja 24.03.06, 14:55
            www.villadimaser.it
            przepraszam
      • Gość: smakosz Re: degustacja IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 00:47
        degustacja fajna.wina wegirskie dobrze zrobione. smakowały mi.ceny za wina od
        hrabiny są niższe. w piątek i sobote maja byc nastepne degustacje (sycylia i
        austria), ale właściciel ma powiadamiać.kapitalna sprawa takie degustacje
        wreszcie moge sie cos dowiedzieć o winach i je próbować.
        • rurale Re: degustacja 27.03.06, 12:35
          Cab z Villa di Maser bardzo mi smakował. Czysty, pełna kultura. Nobliwy nieco,
          zrównoważony. Pachnie wiśnią. Polecam.

• Gość: smakosz Re: degustacja IP: *.acn.waw.pl 09.04.06, 13:12
            W sobote odbyła sie degustacja w winokracji. Tym razem kantyna Soligo z Veneto,
            wina z średniej półki(24zł-32zł). Polecam frizzante i cabernet sauvignon. Ważna
            inf. była dostawa i są wina z villa di maser (il maserino). Dodatkowo
            właściciel otworzył " La Vota" ,"Nero dAvola" z sycylii i Pinot Nero z nad
            Gardy. Rewelacja. Zakupiłem również Amarone della Valpolicella Classico, mały
            producenta, wino wspaniałe a mimo to cena nizsza niż u innych (ponad 50zł!)
            pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka