Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jacob's Creek

15.04.06, 10:38
    Szlachetna Australia, a i cena bardzo przyjemna. Zwłaszcza białe jest
    cudownie lekkie i orientalne. Polecam :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jo Re: Jacob's Creek IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.04.06, 03:38
        Komercja x 10;)
        Nie wspieram produkcji coca coli:)
        • sgk Re: Jacob's Creek 24.04.06, 16:24
          Produkcji coca-coli też nie wspieram.
          Ale Jacob's Creek Shiraz Cabernet regularnie i od dawna :)
          Po prostu je lubię.
      • Gość: podyanty Re: Jacob's Creek IP: *.dyn.iinet.net.au 16.04.06, 08:57
        Ale ktore?
      • Gość: pmiotla@gazeta.pl Re: Jacob's Creek IP: *.chello.pl 22.04.06, 15:56
        po pierwsze to do kiedy Australia jest taka szlachetna, a po drugie pilem i
        moim zdaniem nedza.
        w tym przedziale cenowym wole sutterhome zinfandela, albo zltego missiones des
        mengo
      • docg Re: Jacob's Creek + 2 inne 22.04.06, 16:29
        piłem ostatnio Jacobs Creek Grenache Shiraz. Wino ogólnobojowe, kompotowate.
        Można się doszukiwać aromatów ale po co? Przydatne w pewnych okolicznościach,
        np. masowa impreza itp. Poniżej obrazek + 2 inne, przy okazji: tanie (19 zł)
        Verdicchio, bardzo kwaśne, lekko pachnie drożdżami, ale jakoś na swój sposób
        sympatyczne. Trzecie wino to zupełnie inna bajka, inny świat i w ogóle wszystko
        inne: Di Majo Norante, Aglianico "Contado" (Włochy, Molise): świetne wino o
        głebokim, czekoladowym zapachu. Jeden z moich faworytów wśród win do 10€. W
        Polsce (a dokładniej: Warszawie, jeszcze dokładniej: w centrum handlowym Klif,
        konkretnie: w Bomi ;-) ) widziałem za zdumiewającą cenę ponad 80 zł, chociaż
        jak na polski rynek to nawet za tyle ma niezły stosunek jakości do ceny.

Jacobs
        • sgk Re: Jacob's Creek + 2 inne 24.04.06, 16:26
          Wg mnie Grenache Shiraz Jacobsa jest również niespecjalne, w porównaniu do
          Shiraz Cabernet na przykład, ale jako że to ostatnie lubię bardzo mogę być
          nieobiektywny :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka