Gość: lo IP: *.acn.pl 31.12.02, 13:26 Może widzieliście gdzieś w Warszawie szampana Mumm? Wiem, że bywają w restauracjach, ale mnie chodzi o sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amsti Re: szampan Mumm 03.01.03, 10:14 Który konkretnie? W Carrefurze bywał Cordon Vert, a w Nicolasie (jest w W-wie?) Cordon Rouge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: szampan Mumm IP: *.acn.pl 03.01.03, 19:25 amsti napisał: > Który konkretnie? Aż taka wybredna to ja nie jestem. Piszesz, jakby sklepy były zawalone różnymi mummami :-))). No to puszczę wodze fantazji: najchętniej Grand Cru, albo ten damski - Rose... > W Carrefurze bywał Cordon Vert To ciekawe, bo w aktualnej ofercie Mumma nie ma takiej pozycji... >, a w Nicolasie (jest w W-wie?) Cordon Rouge Cordon Rouge - pyszny, ale Nicolasa to chyba u nas nie ma :-( Bardzo dziękuję za odzew! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
amsti Re: szampan Mumm 03.01.03, 20:11 Gość portalu: lo napisał(a): > > > W Carrefurze bywał Cordon Vert > To ciekawe, bo w aktualnej ofercie Mumma nie ma takiej pozycji... Moze go wycofali z oferty, bo to byl demi-sec w dodatku calkiem slodki dla zmylenia. A milosnicy szampanów nie przepadaja za takimi. Mial zielona kokarde na etykietce :) > > Cordon Rouge - pyszny, ale Nicolasa to chyba u nas nie ma :-( > Bardzo dziękuję za odzew! > Pozdr. > No coz niewiele pomoglem. Chyba Alchemik bedzie wiecej wiedzial na ten temat. Amsterdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: Dlaczego akurat Mumm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.03, 11:28 amsti napisał: > No coz niewiele pomoglem. Chyba Alchemik bedzie wiecej wiedzial na ten temat. Ja również niewiele bym pomógł bo wiem gdzie można go było kupić w Poznaniu np. w Piotrze i Pawle. No tak teraz sobie przypomniałem przecież delikatesy PiP są także w Warszawie bodaj w Markach. To taki desant Poznaniaków na Warszawę. Stoiska monopolowe PiP mają wyjątkowo przyzwoite zaopatrzenie także w szampany praktycznie w stałej ofercie ok. 15 gatunków. Trochę mnie dziwi to pytanie bo na mój gust powinien być do kupienia w lepiej zaopatrzonych stoiskach monopolowych. Nurtuje mnie natomiast dlaczego akurat Mumm? Na sylwestra zaserwowałem mocno schłodzony (5 stopni) wydawało by się żadne mistrzostwo świata Piper-Heidsieck Brut Vintage Year 2000 i musze powiedzieć, że strzał był w dziesiątkę wszytkim bardzo smakował ten szampan i wydaje mi się, że wyjątkowo trafia w polski gust pomimo tego, że jest to Brut to "gęby nie wykręca" wręcz przeciwnie ma cudowny kwiatowo-miodowy aromat i smak. Do tej pory podobne odczucia miałem pijąc jedynie szampany firmy Deutz. Inna sprawa to zauważyłem, że buteleczce takiego szampana ze średniej półki dobrze robi jak sobien spokojnie poleży rok, dwa. pzdr Alchemik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: bo mi smakuje :-) IP: *.acn.pl 04.01.03, 17:31 Gość portalu: Alchemik napisał(a): > Nurtuje mnie natomiast dlaczego akurat Mumm? Tak się składa, że akurat bardzo mi smakuje i to wszystkie rodzaje poza Cordon Vert, którego nie miałam okazji próbować. A ponieważ ostatni raz piłam go dość dawno temu (2 lata), to chciałam przypomnieć sobie jego smak. > Na sylwestra zaserwowałem mocno schłodzony (5 stopni) wydawało by się żadne > mistrzostwo świata Piper-Heidsieck Brut Vintage Year 2000 i musze powiedzieć, > że strzał był w dziesiątkę Piłam go na Sylwestra rok temu, ale nie powalił mnie na kolana, aczkolwiek jest bardzo w porządku. Dziekuję za namiar na delikatesy P i P. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: Piper-Heidsieck & Mumm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.03, 10:38 Gość portalu: lo napisał(a): > Piłam go na Sylwestra rok temu, ale nie powalił mnie na kolana, aczkolwiek > jest bardzo w porządku. Ja miałem podobne odczucia z Mummem spróbuje z nim zrobić tak jak napisałem wcześniej kupię parę butelek i potrzymam ze dwa lata. > Dziekuję za namiar na delikatesy P i P. Nie mam żadnego doświadczenia ze sklepami w stolicy więc jak byś trafiła do tych delikatesów to daj znać jak wypadają na tle innych tego typu sklepów. pzdr Alchemik Odpowiedz Link Zgłoś
amsti Re: Dlaczego akurat Mumm? 06.01.03, 09:41 Gość portalu: Alchemik napisał(a): > > Na sylwestra zaserwowałem mocno schłodzony (5 stopni) wydawało by się żadne > mistrzostwo świata Piper-Heidsieck Brut Vintage Year 2000 i musze powiedzieć, > że strzał był w dziesiątkę wszytkim bardzo smakował ten szampan i wydaje mi > się, że wyjątkowo trafia w polski gust pomimo tego, że jest to Brut to "gęby > nie wykręca" wręcz przeciwnie ma cudowny kwiatowo-miodowy aromat i smak. > To prawda, Piper robi znakomite szampany. Pilem 3 NV od Pipera (dem-sec, extra- dry i brut) i wszyskie to rzeczywiscie to solidne wina. Szkoda, ze nieodzalowany Daniel Thibault zmarl w zeszlym roku, mam nadzieje, ze firma nie obnizy teraz lotów jak zabraklo mistrza. > Do tej pory podobne odczucia miałem pijąc jedynie szampany firmy Deutz. > Inna sprawa to zauważyłem, że buteleczce takiego szampana ze średniej półki > dobrze robi jak sobien spokojnie poleży rok, dwa. Deutz jest u nas dostepny? Czy tylko prywatny import wchodzi w gre? Amsterdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Re: Deutz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.03, 10:31 amsti napisał: > Deutz jest u nas dostepny? Czy tylko prywatny import wchodzi w gre? Kupiony w Berlinie w KaDeWe. W kraju jeszcze nie spotkałem. pzdr Alchemik Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: szampan Mumm 04.01.03, 00:10 Gość portalu: lo napisał(a): > >, a w Nicolasie (jest w W-wie?) Cordon Rouge > > ... ale Nicolasa to chyba u nas nie ma :-( A właśnie, że jest :-), w Centrum Wileńska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: szampan Mumm IP: *.acn.pl 04.01.03, 10:59 miszka44 napisał: > A właśnie, że jest :-), w Centrum Wileńska Wielkie dzięki! Sprawdziłam, że nie ma Nicolasa w książce telefonicznej, więc ostrożnie napisałam, że chyba nie ma go w Warszawie. Ale jak się okazuje, na forumowiczów można liczyć :-))). Jeszcze raz bardzo dziękuję. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ducale Formula1 i Mumm 04.01.03, 11:31 A tak przy okazji czy to przypadkiem teraz Mumm stał sie sponsorem Formuły 1 ? Zawsze był Moet ,ale niedawno ogladałem i widziałem Schumiego polewajacego kibiców własnie Mummem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: Formula1 i Mumm IP: *.acn.pl 04.01.03, 17:13 Owszem. Mumm jest 'oficjalnym szampanem podium F1'. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś