Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Morellino di Scansano

26.01.03, 01:52
    Kontynuujac poszukiwania win wloskich w cenach rozsadnych kupilem bylem
    buteleczke La Mora, Morellino di Scansano DOC od Cecchi.
    www.cecchinet.it/english/Vini/Cecchi/IMS.htm
    Bardzo przyzwoite winko , jakies takie tresciwe i kolorek ladny ,
    sensownie taninowe .
    Przyjemne rozczarowanie.

Ale jednoczesnie wytyk sluzbowy dla naszych "italopijcow".
    Dlaczego ta apelacja nie zostala dotychczas opisana na forum ?
    I ja musze kupowac wina wloskie "na wyczucie " ?
    (a moze nie zauwazylem ...?)

Pozdrawiam:)

Obserwuj wątek
      • Gość: gaga Re: Morellino di Scansano IP: *.pool80181.interbusiness.it 26.01.03, 08:41
        Oj, nie zauwazyles... Ale to bylo dawno temu i nawet najstarsze szerszenie
        tego nie pamietaja, nie mowiac o pszczolach...;)
        Morellino, to jedno z niewielu win toskanskich, ktore pijam. "Na topie i w
        dobrym guscie", jak to mowi moj zaprzyjazniony chirurg ze Scansano, jest teraz
        Morellino od Geppetti, Le Pupille. Co nie przeszkadzilo mu podarowc mi/nam 2
        butelek: jedna wlasnie Le Pupille, druga bez etykietki z Morellino, ktore jemu
        smakuje, a nalewane u przyjaciela-winiarza. Trzeba bedzie zrobic jakies
        porownanie...
        Smaczne jest Morellino z Cantina Sociale Coop. di Scansano.
        Jesli masz zasobny portfel to kup Morellino di Scansano Capatosta, Poggio
        Argentiera.
        A poza tym "szczep italowiercow" z Poznania ostatnio tez pil jakies Morellino.
        Pozdrawiam,
        Gaga
        • Gość: MaciejM Re: Morellino di Scansano IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 10:08
          Tak to prawda pilismy.
          Rocca delle Macie Morellino di Scansano Campomaccione 2000.
          Przywiezione z NRD!!!
      • Gość: AST Re: Morellino di Scansano IP: *.54.217.27.tisdip.tiscali.de 26.01.03, 10:17
        Morellino jest malo rozslawione za granica. W Niemczech znalazlam je tylko raz
        i to po niebotycznej cenie. Na szczescie nasz toskanski przyjaciel przywozi
        caly zapas z kazdych wakacji....
        A wino jest rzeczywiscie przednie.
      • giorgio_primo Re: Morellino di Scansano 28.01.03, 12:39
        Drogi Walecie...)))

Prosze uwaznie sledzic forum! )))

O Morellino di S. pisalem kilkakrotnie w samych superlatywach, a ostatno nawet
        knkretne z MaciejemM wypilismy, co zostalo odnotowane.

pzdr
      • Gość: wiktor Re: Morellino di Scansano i La mora IP: *.204.44.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.03.14, 19:45
        Ja kupuję la mora bardzo tanio sklepie paleta win w Katowicach. Mam do nich blisko i nie płacę za przesyłkę.
        • Gość: Radca Spadaj spamerze i puknij się tą paletą w pusty łeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.14, 13:31
          Reklamujesz obrzydliwy płyn udający wino, którym fabryka chemii przemysłowej Cecchi zalewa półki wszystkich dyskontów Europy.

PalatntyWin wciskają to coś za 38 zł!

Normalna cena tego "wina" to niecałe 4 €:

Na przykład tutaj
          albo tutaj

Obok widać też kolejne coś udające wino, zwane "Chianti Piccini" po 1,99 € w detalu. W kraju spamerów i oszustów dostępne powszechnie po 30-35 złotych.
        • walet Re: Morellino di Scansano i La mora 03.04.14, 17:36
          Widzę , ze odgrzebałeś dość stary wątek , ja napisałem ten post o La Mora ponad 11 lat temu ...
          Od tego czasu forum widzę zmieniło się bardzo , przybyło sporo nowych forumowiczów
          preferujących znacznie bardziej ekspresyjną acz nieco mniej elegancką formę dyskusji .
          Takie czasy . Ale jedno się nie zmieniło - nadal EUR 4 w Europie przekłada się na PLN 40
          w naszych "specjalistycznych" sklepach winnych .
          Za to Morellino w Lidlu kosztuje połowę tej ceny - tyle , ze niewiele w nim Scansano :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka