Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

chce zaimponować...

25.02.03, 12:14
    facetowi i kupic mu jakies extra wino w ramach prezentu:)
    ograniczenia cenowe....chyba nie ma takich..przede wszystkim liczy sie
    oryginalnośc;
    proszę o sugestie
    Obserwuj wątek
      • ducale Re: chce zaimponować... 25.02.03, 12:28
        Mi juz zaimponowałaś, rozumiem ze zarówno twój nick i post to taki żart,a
        jeżeli tak nie jest (w co wątpie)to trudno 'zaimponowac' komuś winem ( cena nie
        gra roli ,dobre)kto moze wogóle sie na nich nie zna
        pozdr
        • inteligentna28waw Re: chce zaimponować... 25.02.03, 16:14
          ja naprawde nie znam sie na winach a ON podobno jest znawca:)
          dlatego poprosiłam o rade:)
          • ducale Re: chce zaimponować... 25.02.03, 16:39
            inteligentna28waw napisała:

> ja naprawde nie znam sie na winach a ON podobno jest znawca:)
            > dlatego poprosiłam o rade:)

No to proponuje zamów pokój w Sheratonie, w room service butelke czewonego wine
            house ,jako znawca napewno to doceni
            pozdr
            • inteligentna28waw Re: chce zaimponować... 25.02.03, 17:18
              zrozum to nei chodzi zeby od razu zlapac kroliczka tylko zeby troche go gonic:)
              pewnie ze pokoj w Sheratonie zalatwilby prawdopodbnie sprawe..ale ja nie lubie
              isc na latwizne;
              zalezy zeby znaleźć cos wyjatkowego :-)
              • hania_76 Re: chce zaimponować... 25.02.03, 17:39
                No to pozostaje już tylko Petrus zaserwowany w kieliszkach Mosera na peronie
                Dworca Wschodniego. Facet powinien docenić gest i fantazję. Łatwizny też nie
                będzie.
      • joe_stru Re: chce zaimponować... 25.02.03, 12:30

> facetowi i kupic mu jakies extra wino w ramach prezentu:)
        > ograniczenia cenowe....chyba nie ma takich..przede wszystkim liczy sie
        > oryginalnośc;
        > proszę o sugestie

---> Na tej stronie znajdziesz dużo oryginalnych butelek , bez ograniczeń
        cenowych. Jeżeli liczy się oryginalność , to bardzo dobre będzie Chateau Latour
        1945. Haut Brion 1870 też się nada.

www.frw.co.uk/
        A jak chcesz coś bliżej kupić , to na Rzeźniczej we Wrocławiu niejaki Panowca
        ma Petrusa. Do imponowania doskonale się nadaje....:)
        • hania_76 Re: chce zaimponować... 25.02.03, 12:45
          Jeżeli jesteś z Warszawy, proponuję wizytę w pierwszym z brzegu sklepie z
          winami i poproszenie sprzedawcy o przedstawienie oferty win z cenami wyrażonymi
          w kwotach co najmniej 4-cyfrowych. Myślę, że mogą nawet coś sprowadzić na
          specjalne zamówienie...
      • kochamwino Re: chce zaimponować... 25.02.03, 13:22
        Mam Petrusa 94 Chateaux Margeaux 97 Climensa 89 itp. chetnie sie tych win pozbede. -:)

Pozdrawiam
      • docg zaimponujesz 25.02.03, 14:04
        kup mu chateauneuf de pape do 100 zł i korkociąg screwpull, na pewno mu
        zaimponujesz (chyba że już ma, wtedy zamiast korkociągu może być parę dobrych
        cygar)
      • Gość: Alchemik Re: chce zaimponować... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.03, 15:45

> przede wszystkim liczy sie
        > oryginalnośc;
        > proszę o sugestie

Oryginalnie to bedzie postawic jabola za 3.50zł i wypić w kieliszkach Riedela
        serii sommeliers
        • Gość: docg juz wiem IP: 212.160.147.* 27.02.03, 08:59
          juz wiem, o co kolezance Inteligentnej chodzilo: o takie wino, ktorego zakup
          bedzie swiadczyl o znawstwie, o posiadaniu wyzszego stopnia wtajemniczenia, nie
          chodzi o jakieś chateau z medoc, które można kupić prawie wszędzie i o którym
          wszyscy wiedzą, ani o żadnego supertoskana. Jeśli to jeszcze aktualne, to
          proponuję coś z Austrii lub Niemiec, jakieś Spatlese (np. riesling lub gruner
          veltliner), ewentualnie jakiś smaragd z Wachau... tylko gdzie to można w Polsce
          kupić, to nie wiem, ale na pewno można czymś takim zaimponować miłośnikowi win.
          Ostatnio miałem możliwość picia znakomitego spatlese z Rheinhessen w wydaniu
          półsłodkim (nie piszę, gdzie kupiłem, bo i tak tam tego już nie ma, a
          kosztowało jedyne 35 zł) i zapewniam, że gdyby kobieta podarowała mi coś
          takiego, to ryzykowałaby jedynie tym, że większą uwagę mogłbym poświęcić
          podarunkowi niż darczyńczyni :-))
          • ducale Re: juz wiem 03.03.03, 18:09
            Deo! rozumiem ze wyznajesz teorie przez kieliszek do serca ;)
            • Gość: docg Ducale, IP: 212.160.147.* 04.03.03, 10:09
              czasami tak, ale moim credo na codzień jest "wino, kobiety i śpiew" :-))))
              pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka