Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

reddry winiarnia

13.01.07, 21:45
    Taka mnie naszla refleksja, poniewaz czesto kupowalem tam wino i bylem bardzo
    zadowolony, ale od pewnego czasu nastaly tam zmiany....zmiany ktore do dobrych
    rzeczy nie prowadza; slaby wybor win, wina delikatesowe, wysokie ceny,
    zmieniajaca sie co chwile obsluga, brak wykwalifikowanej obslugi. Czy ktos ma
    podobne odczucia do mnie? Co tma sie dzieje?

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • winemaker Re: reddry winiarnia 15.01.07, 16:20
        Mam podobne odczucia, lecz właściciel zapewnia(można go spotkać w sklepie na
        kosiarzy), że nic złego sie niedzieje, ale moim zdaniem to dobra mina do złej
        gry. Wybor win coraz gorszy, a ceny coraz bardziej porazajace, kiedys mozna
        bylo kupic jakies fajne wino a teraz to co jest wszedzie. Trivento po 30 PLN to
        juz przesada.
      • hsirk Re: reddry winiarnia 16.01.07, 19:47
        wiec kupujcie w "marysience" na wiertniczej wybor moze nie porazajacy z racji
        malej przestrzeni ale zawsze cos przyjemnego w kazdym zakresie ceny.
        • Gość: kagor Re: reddry winiarnia IP: *.aster.pl 16.01.07, 21:44
          Wiem z pewnych zródeł że wspólnicy się pożarli i rozeszli.Dlatego wybór się
          drastycznie zmniejszył. Po prostu Ten co odszedł zabrał także dostawców-
          oczywiście tych lepszych.
          • Gość: ktopyta Re: reddry winiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:41
            Ten "lepszy" gdzie poszedł?
            • Gość: Marek Re: reddry winiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 17:29
              Znałem obydwu współwłaścicieli i kupowałem tam wina regularnie do momentu
              rozstania się obydwu Panów. Teraz ten sklep przypomina jedną wielką komedie:
              wina z marketów obsługa z marsa. Osobiście teraz wina kupuje w Konstancinie w
              FWS albo Galerii Wina, zresztą tam właśnie spotkałem byłego współwłaściciela
              który odszedł z Reddry. Jest tam wiele win z ich importu. Coś mi się zdaje że
              to jego sklep a i na Wiertniczej coś kombinuje.
              • ducale Re: reddry winiarnia 01.02.07, 09:31
                ja tam nie znam ukladow wlascicielskich ,nie moja sprawa ,ale za to fajnie
                pisza o sobie :)

www.reddry.pl/index2.php?dzial=winiarnia&page_id=23
                • Gość: docg Re: reddry winiarnia IP: 84.40.217.* 23.02.07, 11:28
                  ducale napisał:

> ja tam nie znam ukladow wlascicielskich ,nie moja sprawa ,ale za to fajnie
                  > pisza o sobie :)

• hsirk Re: reddry winiarnia 19.01.07, 20:53
        chcac sprawdzic wstapilem dzis do reddry w galerii na natolinie. i przyznaje:
        te ceny są wyższe niz cokolwiek we wszechswiecie! pobieznie przebieglem
        wzrokiem: i np. portugalskie santa fe arajolos (supermarket alma 35, cafe roza
        40, na kieliszki 45) tutaj 47. rekord swiata. rzedkie i wszedzie za drogie
        chianti cecchi, ktore stoi prawie wszedzie za 31- 36 tutaj 39. z reszta
        podobnie.
        • Gość: sklepikarz Re: reddry winiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 20:58
          jestem właścicielem firmy winiarskiej i handluje po dziś dzień z reddry. znam
          obu właścicieli. tak obu. bo ciągle obaj są jej właścicielami. nic sie nie
          zmieniło. prowadzą sp. z o.o. a firma straciła swój wigor ponieważ jeden z nich
          ją okradł. okradł z pieniedzy, pracowników, klientów i dostawców. typowy biznes
          po polsku. na szczescie prawo juz działa wtym zgadnijcie który którego okradł?
          ten co buduje sobie wille pod warszawa, czy ten co dalej prowadzi firme i jezdzi
          starą skodą za pięcset złotych?

pozdrawiam
          sklepikarz
          ps
          jako zdrowa konkurencja trzymam kciuki i podziwiam za walkę i wiare w to co robi
          ten ktory nie oposcił tonacego okretu jako pierwszy. i nie zostawił dostawców
          (czyli min. mnie:) z niezapłaconymi fakturami.
          • Gość: kagor Re: reddry winiarnia IP: *.aster.pl 17.02.07, 23:48
            Człowieku co ty wygadujesz! Jaka skoda, jaka kradzież, jaka willa? Coś mi się
            wydaje że znasz sytuację przedstawioną przez jednego z "nich", ale nie
            koniecznie prawdziwą
            Pozdrawiam.
            • Gość: sklepikarz Re: reddry winiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:41
              nie rozumiem Panie Kagor co pana tak oburzyła moja wypowiedź? wnoszę że
              bezpośrednio dotyka Pana problem pt "reddry". jako osoba postronna powiem Panu
              że utrzymuję kontakt z oboma wspólnikami. bliższy kontakt mam z tym który buduje
              wille na dąbrowce szlacheckiej ale sprawę znam ze słów obu Panów. wyciągnałem
              tylko wnioski z tego co uslyszałem i z obserwacji. tylko jeden patrzy mi w oczy
              jak z nim rozmawiam. miech Pan zgadnie który?

pozdrowienia
              sklepikarz
              • Gość: Maciek Re: reddry winiarnia IP: *.aster.pl 21.02.07, 08:22
                A powiedz mi Panie "sklepikarz" jakie wina dostarczasz do reddry? Nadmień
                proszę skąd znasz obydwu wspłwłaścicieli i sytuację jaka tam zaistniała jesteś
                dobrze poinformowany ale tylko w sprawach, tak jak byś chciał aby wyglądzały a
                nie jak wyglądają, powiedz mi jak się nazywa człowiek działający na okręcie
                przeciwko kapitanowi i załodze, próbujący go przez lata zatopić?
                Totalna kompromitacja Panie, ale to kolejna z wielu nie pogrązaj się Panie
                Kupczyku. Wstyd że taki człowiek jest w rodzinie winiarskiej, na szczęście czas
                wszytko zweryfikuje.
                • Gość: sklepikarz Re: reddry winiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 16:40
                  Panie Maćku! jestem zaskoczony Pana wybuchem złości, nie ukrywam. Nie chciałem
                  urazić ani obrazić kogokolwiek. Nie podawałem nazwisk ani pseudonimów.
                  Próbowalem wyjaśnić to co u Was się dzieje. Mówiąc brzydko sami sobie sracie na
                  rękę. Chciałem tylko usprawiedliwić w Waszym imieniu, w końcu zbudowaliście
                  porządne przedsiębiorstwo i rozpoznawalną markę. Szkoda tego! Jestem rozczarowany.
                  smutne pozdrowienia
                  sklepikarz
                  ps
                  kto mówił że my wina dostarczamy?
                  ps ps
                  dziekuję za kolejny przelew.
                  • Gość: Maciek Re: reddry winiarnia IP: *.aster.pl 23.02.07, 08:21
                    Cytuje "Mówiąc brzydko sami sobie sracie na
                    rękę." Masz Pan rację i sam Pan to robisz Panie ZPK, Czarny PR w słabym wydaniu.

Pozdrawiam i nie czekam na ripostę
                    • reddry Re: reddry winiarnia 23.02.07, 10:09
                      no comments!

pozdrawiam
                      zbigniew kawalec
                      • Gość: sklepikarz Re: reddry winiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:44
                        Aj Panowie, Panowie! Zachowujecie sie jak banda dzieciaków. który mocniejszy! W
                        gebie oczywiście. Panie Maćku, troche mi przykro że ubolewa Pan nad moją
                        przynależnością do "rodziny winiarskiej".
                        pozdrowienia
                        sklepikarz
                        • Gość: Piotr Re: reddry winiarnia IP: *.crowley.pl 23.02.07, 15:16
                          Zalosny jest ten Post.
                        • Gość: Marek Re: reddry winiarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 16:47
                          Panie Kawalec brak panu honoru i odwagi, pisze Pan takie głupoty i ukrywa się
                          Pan pod nikiem Sklepikarz, na szcęście ten portal daje takie możliwości ale mam
                          nadzieje że już niedługo. Obserwuje to wszystko z boku jak zresztą wielu i mam
                          niezłą zabawę z Pana osoby.

Pozdrawiam
                          • reddry Re: reddry winiarnia 24.02.07, 09:54
                            coś w Tym jest. przyznaję. "bzdeciarze" bywają śmieszni. też lubię się pośmiać -
                            nawet patrząc w lustro. niestety z Panem Sklepikarzem dostarczyliśmy, jak
                            mniemam, rozrywki raczej na niskim poziomie. nie żebym się wstydził. poprostu
                            nikt z nas się nie spodziewał, że "wielu" reprezentuje tak wyrafinowanie
                            wysublimowany smak i poczucie prawdomyślności i uczciwości. życzę miłej lektury
                            połączonej z jakże potrzebną "wielu", rozrywką.

pozdrawiam ciepło "wielu"
                            zbigniew kawalec "vel Sklepikarz"
                            okrzyknięty schizofrenikiem! :)
          • winemaker Re: reddry winiarnia 23.02.07, 18:23
            Panie sklepikarz, vel zpk, vel kawalec. Pare niezgodnosci i sprecznych tez w
            pana wywodach mozna dostrzec. Wnioskuje ze jezeli jest pan blizej z tym ktory
            stawia sobie wille blizej to czemu insunoluje pan ze to on jest ten bad guy a
            ten co jezdzi skoda to uczciwy przedsiebiorca. Na wille w tym kraju da sie w
            sposob legalny zarobic, a bzdeciarz to i na skode za 500 PLN ukradnie. Co do
            porzadnego przedsiebiorstwa to 3 sklepy szalu nie robia w stolicy naszego
            pieknego Państwa...a moze reddry to juz korporacja. Co do rozpoznawalnej marki
            panie sklepikarz to moze jest rozpoznawalna, ale w negatywnym tego slowa
            znaczeniu. Podkradanie pracownikow i klientow.....a moze oni sami odeszli bo
            niechcieli zniesc szefa w skodzie, albo tego z willi?...A klienci gdyby reddry
            byl tak genialny jak pan go rysuje bo moim skromnym zdaniem by zostali. Dziwne
            pana oburzenie ze wszyscy sa mocni w gebie, tylko wie pan kazde pyszczenie
            nawet w necie, moze miec odwzorowanie w realu, pojawia sie czasem kat co karci
            za grzechy....
            Pozdrawiam Panie sklepikarzu co tak handlujesz sam ze soba, znaczy sie z reddry,
            ostatni okret opuszcza kapitan tak....a moze ten co doprowadzil do wplyniecia
            na mielizne......
            • reddry Re: reddry winiarnia 24.02.07, 09:57
              sprostowanie. trivento mamy po 27pln. brutto.

pozdrawiam
              zbigniew kawalec
              • prezesus1 Re: reddry winiarnia 06.03.07, 14:39
                A mi sie wydaje, ze to forum nie jest miejscem do obrzucania sie blotem. Raczej
                chyba tematem powinno byc wino i wszystko to co sie na okolo niego dzieje a nie
                to kto kogo okradl. Zreszta jesli faktycznie tak bylo, to sad zadecyduje a nie
                "sąsiad" czy "znajomy". Na szczęscie jeszcze w Polsce wyroki zapadają po
                orzeczeniach sądów. Na przyszłość proszę też nie oskarżać kogokolwiek o kradzież
                dopuki nie ma sie niezbitych dowodów, bo budowanie domu na pewno takim nie jest.
                Łatwo jest kogoś obrzucić błotem, znacznie trudniej jest potem z tego błota
                wyczyścić.
                A co do społeczności winiarskiej i jej członków, też byłbym ostrozny w opiniach.
                Jak w kazdej branży są tu ludzie zarówno porządni jak i mniej porządni, uczciwi
                i mniej uczciwi, prości i mniej prości. Im wiecej tego typu wątków, tym bardziej
                się utwierdzam w przekonaniu, że w żaden pozytywny sposób nie wyrózniamy sie ze
                społeczeństwa (choć bardzo bym tego chciał).
                • reddry Re: reddry winiarnia 06.03.07, 21:13
                  Ave Prezesus! Tym akcentem proponuję zakończyć ten wątek. Moderatorze!

Pozdrowienia
                  zpk
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka