Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Angielskie (brytyjskie) wino

27.08.08, 21:10
    Lecę w środku przyszłego tygodnia do Anglii (jeszcze nie wiem do jakiego
    miasta). Słyszałem, że w Anglii są produkowane jakieś wina. Czy możecie
    poradzić czego szukać (według waszego gustu)? Dla wyjaśnienia bardzo lubię
    czerwone wytrawne wina (tylko czerwone), gęste intensywne z niezbyt wysoką
    kwasowością (nie ukrywam, że ze względu na klimat spodziewam się wina raczej
    bliższego morawom)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Peyotl Re: Angielskie (brytyjskie) wino IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.08, 21:52
        NIE WOLNO kupować wina "British". To są zlewki z różnych europejskich soczków :-)
        Natomiast podobno najlepsze jest Denbies Redlands - ale nie można go kupić w
        sklepach. Poniżej fragment odpowiedzi z firmy na pytanie, gdzie je kupić. Może
        wybierzesz sie na wycieczkę...

Thank you for asking about Denbies Redlands wine. It is not available in shops
        because we sell so much of it from our own vineyard. We can sell it on the
        Denbies web shop, or by mail order, or phone order. However, we can deliver to
        mainland UK addresses only, and we are not able to ship the wine abroad. If
        your friends have an English address, I can ship to them. There is a delivery
        charge of £7.45 for 6 bottles or less.
        Details are on our website, www.denbiesvineyard.co.uk
        Our wine estate shop is open 7 days a week, we are 24 miles south of Central
        London, 20 minutes walk from Dorking Rail Station, which is an hour on the train
        from London Waterloo, or London Victoria. Our winery is open every day for
        tours, and we have 2 restaurants.
        Thank you for wanting to have our wine
        • mwi_net Re: Angielskie (brytyjskie) wino 27.08.08, 22:11
          Gość portalu: Peyotl napisał(a):
          > Our wine estate shop is open 7 days a week, we are 24 miles south of Central
          > London, 20 minutes walk from Dorking Rail Station, which is an hour on the trai
          > n
          > from London Waterloo, or London Victoria.

No to leżę, bo to na pewno nie będzie Londyn. Z tego co wiem są tam regularne
          loty z Poznania. Może w piątek dowiem się gdzie lecę
      • sstar mus 01.09.08, 18:39
        mwi_net napisał:

> Lecę w środku przyszłego tygodnia do Anglii (jeszcze nie wiem do jakiego
        > miasta). Słyszałem, że w Anglii są produkowane jakieś wina. Czy możecie
        > poradzić czego szukać (według waszego gustu)? Dla wyjaśnienia bardzo lubię
        > czerwone wytrawne wina (tylko czerwone), gęste intensywne z niezbyt wysoką
        > kwasowością (nie ukrywam, że ze względu na klimat spodziewam się wina raczej
        > bliższego morawom)
        >

--

ja bym kupił musujące (podobno najlepiej im wychodzą) ale raczej nie są czerwone
        z niską kwasowością i do tego gęste;-)

pzdr, sstar
      • mwi_net Re: Angielskie (brytyjskie) wino 16.09.08, 09:18
        mwi_net napisał:
        > Lecę w środku przyszłego tygodnia do Anglii

No i poleciałem i jedyne co zobaczyłem to ceny na stacji benzynowej. Casillero
        del Diablo Cabernet Sauvignon na stacji BP przy autostradzie - 6.99, czyli około
        32 zł. Jak na stację to cena atrakcyjna. Na lotnisku Robin Hoda w Dancaster mała
        półeczka - wydaje mi się że ceny atrakcyjne, ale jedyne wino hiszpańskie które
        widziałem w Polsce nie ostało się w mojej pamięci cenowo. Generalie półka
        poniżej 10 funtów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka