Gość: Pablo_34 IP: 91.198.179.* 07.09.09, 13:12 Słabo znam Nowy Świat. Od kilku dni w Biedronce pojawiły się wina "zamorskie" - "Z winnic Nowego Świata". Może macie jakieś sugestie - co warto a czego unikać. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paweł Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.toya.net.pl 09.09.09, 19:59 Polecam argentyńskie Viognier 2008 za 19,90 zł. Innych nie próbowałem i raczej nie zamierzam, natomiast jak Diablo stanieje to pewnie kupię parę butelek. Viogniera też!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: 88.208.105.* 10.09.09, 22:36 Kupiłem Spier'a z RPA i niestety muszę odradzić. Dwie dychy wywalone... Nie dofermentowane drożdżowe nie wiadomo co nie podobne do wina... :( Osobiście Szpanuje mnie jeszcze Santa Angelica z Chile bodajże. Pił ktoś? Jakie winko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denko Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:49 Polecam chilijskie Gran Rapa, na etykietce "morda" z Wyspy Wielkanocnej. Lekkie porzeczkowo-malinowe(?) z pieprzowo-dębowym wykończeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denko Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:56 Aha, cena Gran Rapy to 9,90zł. Ciekawe moga być też argentyńskie "Pampas del sur" białe i czerwone ze względu użyte szczepy ... Dla mniej żądnych przygód i lepiej sytuowanych - wina DRC, ale na razie nie w Biedronce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
manonthemon Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata 26.09.09, 20:16 Ja mam na temat Gran Rapy odmienne zdanie. Kupiłem przypasdkiem, pedząc na ognisko. 2/3 butelki skończyło potem gasząc to ognisko. dla mnie obrzydliwy, słodkawy kompot. Grand Rape on Wine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denko Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 14:28 W Polsce, w tej cenie nie jest złe dla tych, którzy lubią takie klimaty. Przypuszczam,że za podobne pieniądze można kupić u producenta w Portugalii, Francji czy Słowenii coś wytrawniejszego i o niebo dla wielu lepszego. Mam nadzieję, że przynajmniej dobrze się zredukowało w ognisku;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cz_ort Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata 30.09.09, 18:05 manonthemon napisał: > Ja mam na temat Gran Rapy odmienne zdanie. Man, witaj ponownie - miło Cię tu widzieć (po urlopie?) a kiedy będzie można usłyszeć? Proszę o odpowiedź na wątku WineNot lub PW. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyryszy Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.jmpolska.com 25.09.09, 22:58 Polecam to wino bardzo. Kupiłem butelkę 2 tygodnie temu i po otwarciu i skosztowaniu wpadłem w lekki zachwyt. Wiem, że koneserzy win nie przepadają za winami półsłodkimi i słodkimi -a to jest półsłodkie,jednak to wino dla mnie i mojej żony - rewelka. Bardzo głęboki smak, jest gęste, mocne i delikatnie wytrawne. Na drugi dzień kupiłem od razu 2 butelki. Dzisiaj skosztowałem białe Santa Angelica i jutro lecę kupić butelkę lub dwie. Również doskonałe zestawienie smakowe jeżeli chodzi o moje preferencje. Wydaje mi się, że Biedronka z winami chilijskimi bardzo się postarała. Zarówno jakość i cena biją na głowę konkurecje. (np EL DIABLO - biedronka 29,9 zł Auchan 39 zł). Ostatnio jak był festiwal win włoskich to trochę się zagapiłem kupiłem 2 butelki - i po otwarciu również okazały się b.dobre (np wino Castel 9,99 zł - rewelka) jednak jak poleciałem do sklepu to już było po festiwalu. Teraz mam zapas 10 butelek wina chilijskiego i mam zamiar jeszcze go podwoić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Jeronimo Martins IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 10:50 Oni z tego Jeronimo, to faktycznie wyzyskiwacze. Biedak o 11 wieczorem zamiast odpoczywać w domku, to z służbowego, biedronkowego komputera musi pisać peany na cześć pracodawcy. Zabawne, że nie zauważył że widać jego domenę w adresie IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Antyryszy ledwo dyszy IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 00:48 Ale wtopa chłopie, co? A do firmy J.Martins: żenada Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Antyryszy ledwo dyszy 29.09.09, 11:47 o tyle smutne, ze generalnie w Biedronce mozna trafic cos fajnego Potrafią sie postarać chłopaki i zaoferować półke średnią nizszą za cenę sofii Antyryszy do dzieła zatem - nie obrażaj się i napisz jak człowiek co tam macie w plancach, co proponujecie, jakie plany na przyswzłość.. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honey Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.chello.pl 02.11.09, 19:50 post staje się sławny: www.wykop.pl/ramka/254823/wyzysk-pracownikow-biedronki-screen-z-forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonPawox Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: 89.108.246.* 11.09.09, 21:37 Zoulou Tentation - Cinsault Pinotage - miernota -. Uwagę przyciąga jedynie etykieta. Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata 30.09.09, 09:47 Rzeczywiście jak pisał Paweł Viognier przyzwoite dość: www.sstarwines.pl/wino4182 pzdr, star Odpowiedz Link Zgłoś
docg Z winnic Nowego Świata 30.09.09, 11:04 We wrocławskim Auchanie jest coś na kształt "Foire aux vins", szczególnie dużo jest Nowego Świata w niskich cenach. Na przykład argentyńskie wina "Grafigna" po 8 zł. Nie wypieram się, kupiłem, spróbowałem. Jak na 8 zł to OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mer75 Re: Z winnic Nowego Świata 30.09.09, 11:26 Ten "kiermasz" Auchana to już tradycja ;) Niestety, jest słabo. W temacie Francja żadnego wina z regionu Bordeaux (mimo niektórych lokowanych na poziomie 90 zł) nie udało się zlokalizowac w przewodniku Hachette. Jeśli chodzi o Hiszpanię z kolei to też w zasadzie same "no name", może poza Darien crianza 2005 (Penin - 88)i Hoya de Cadenas ze starych krzewów bobala (za ok 33 zł m.zd. warto, choćby jako ciekawostkę, bo szczep nie pierwszej popularności). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroomal Re: Z winnic Nowego Świata IP: *.chello.pl 04.10.09, 08:42 W Biedronie podobno był Missiones de Rengo wyjatkowo tanio, ale chyba tylko w gazetce bo na półce nie uświadczyłem. A ichniejszego tannata ktoś próbował ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cava Re: Z winnic Nowego Świata IP: 83.143.136.* 11.10.09, 20:25 a ja mam pytanie do stałych bywalców Biedronki: gdzie w Warszawie mozna kupic wino w tej sieci?, byłem w dwóch sklepach ale win nie prowadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksawiery Re: Z winnic Nowego Świata IP: 82.160.64.* 06.01.10, 04:17 Też szukalem i nie znalazlem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: Z winnic Nowego Świata IP: 83.143.139.* 11.01.10, 10:07 Są dwa sklepy na Gocławiu. Jeden za Hondą na Grochowskiej w stronę osiedla Ostrobramska a drugi od ul.Umińskiego na wysokości liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nebbiolo Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.nplay.net.pl 14.10.09, 15:25 polecam www.magiadelvino.pl - specjalisci, ludzie z pasja wina, importerzy. Wyborne wina w rewelacyjnych cenach , powiedzmy biedronkowych". Ich dewizą - popularyzacja picia wina a nie zarabianie. Polecam wina z tego sklepu. Wysyłają kurierem w cenie 20 zl. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 16:04 Gość portalu: Nebbiolo napisał(a): Polecam wina z tego sklepu. A ja polecam, Panie Majka vel Nebbiolo vel Bosslub, zapoznać się z regulaminem forum i nie robić z siebie durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Biedronka - żenada IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 20:55 Pojawiły się w Biedronie wina francuskie. Poprosiłem ich mailem o listę win, bo chciałem posłać komuś, a przecież nie będę przepisywał broszurki. Dostałem odpowiedź z automatycznej odpowiadaczki: --- Szanowni Państwo, W imieniu Dyrekcji firmy Jeronimo Martins Dystrybucja pragniemy podziękować za kontakt z Biurem Obsługi Klienta sieci sklepów Biedronka. Zapewniamy, że każdy sygnał ze strony naszych Klientów, a dotyczący działalności sklepów Biedronka jest dla nas bardzo ważny i dokładnie analizowany przez kierownictwo firmy. W odpowiedzi na zgłoszenie informujemy, że szczegółowe informacje dotyczące zaplanowanych akcji promocyjnych znajdują się na naszej stronie internetowej: www.biedronka.pl oraz w formie folderów dostępnych w sklepach naszej sieci. Jednocześnie informuję, że akcje promocyjne przedstawiane są również z tygodniowym wyprzedzeniem w gablotach informacyjnych na terenie sklepów. Jeszcze raz bardzo dziękuję za zgłoszenie tej sprawy do Biura Obsługi Klienta. Pozwoli to na podwyższenie standardu świadczonych przez nas usług. Z poważaniem Biuro Obsługi Klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacchus Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 21:26 To jest bardzo ciekawe, że biznes zakłada się nie dla zysku. To że wina są tanie to wcale nie znaczy, że nie ma tam marży. Ba, to właśnie często na najtańszych winach jest proporcjonalnie największy narzut... (wina za 1,5 euro kosztujące w Polsce 20-25zł albo o zgrozo więcej). Natomiast po ofercie Biedronki widać, że firma potrafi dobrze negocjować cenę. A narzuty ma niewielkie ze względu na skalę sprzedaży w całej Polsce. Na pewno nie można tego powiedzieć o małym sklepiku internetowym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacchus Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 21:29 tym bardziej, że strona www.magiadelvino.pl jest dopiero w budowie :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rato Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 23:46 Gość portalu: Nebbiolo napisał(a): > polecam www.magiadelvino.pl - specjalisci, ludzie z pasja wina, > importerzy. Wyborne wina w rewelacyjnych cenach , powiedzmy > biedronkowych". Ich dewizą - popularyzacja picia wina a nie > zarabianie. Polecam wina z tego sklepu. Wysyłają kurierem w cenie 20 > zl. Warto. Nie warto. Wina marne, drogie i obsługa FATALNA. Biedronka to przy tym bajka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.nplay.net.pl 27.12.09, 20:34 Bardzo ciekawe wypisuje Pan tezy, skoro nie korzystał Pan nigdy z uslug naszej firmy, a tym bardziej nie degustowal Pan naszych win. Zastanawiające !!! Wina zostały docenione na licznych konkusach a ostatnio nawet na targach Enoexpo 2009 w Krakowie m.in. przez p. Wojtka Bonkowskiego z Magazynu Wino. Prosze więc najpierw zapoznac sie z artykulem, ewentulanie skorzystac z oferty - wtedy bedzie to ocena miarodajna a nie stek z palca wyssanych negatywnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mięsolubny Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.acn.waw.pl 31.12.09, 05:42 Stek z palca? Brzmi zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michel Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata IP: *.rev.stofanet.dk 07.01.10, 17:46 Pablo_34 napisał(a): > Może macie jakieś > sugestie - co warto a czego unikać. Pozdrawiam serdecznie. unikac Biedronki, takze pozdrawiam zyczac dobrego roku z dala od Biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
misio_80 Re: Biedronka - Z winnic Nowego Świata 07.01.10, 21:55 glupie gadanie, czasem w biedronce mozna kupic calkiem przyzwoite wino za niewielkie pieniadze oczywiscie nie bedzie to wielkie wino, ale zeby napic sie z przyjaciolmi bez zadecia albo do obiadu moze byc ok Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Casillero del Diablo Merlot 2008 za 37 zł. 29.01.10, 15:25 Widziałam wczoraj w Biedronce w Krakowie Casillero del Diablo Merlot 2008 za 37 zł. Pani w kasie z niedowierzaniem sprawdzała cenę i tłumaczyła się, że jeszcze nigdy nie mieli w ofercie aż takich drogich win :) Piszę o tym, bo wino ma wielu amatorów, a taniej nigdzie go nie widziałam. Na razie maja tylko tego merlota, ale kto wie, co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Casillero del Diablo Merlot 2008 za 37 zł. IP: *.toya.net.pl 30.01.10, 21:12 CdD juz jest po 29 zł. A bywało po 25 Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek A gdzie? 30.01.10, 23:08 u mnie wszędzie po 45-50 (z wyjątkiem Biedronki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Casillero del Diablo Merlot 2008 za 37 zł. IP: *.ip.jarsat.pl 19.12.10, 22:46 W Auchan znalazłem Casillero del diablo merlot 2008 za 29 PLN - cena godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnów Re: Casillero del Diablo Merlot 2008 za 37 zł. IP: *.net148.okay.pl 24.03.11, 19:50 dostalem CdM i chetnie moge sprzedac za 25zl, Tarnów e-mail do kontaktu jarmul@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś