21.04.12, 13:53
Szanowni Państwo!
Wątek "Konkurs" wyleciał w całości. Jako dyktaror właśnie stworzyłam przepis do nieistniejącego regulaminu forum - nalezy odpowiadać konkretnie na zarzuty, a nie a. personalnie, b. mętnie, c. obraźliwie. Można też nie odpowiadać. Można bić się w piersi. Nie można jednak ani na zasadzie "Głupi! Sam głupi!", Ani "Głupi! A u Was Murzynów biją", "Nie wiem, czy powinno sie protestować przeciw malowaniu domów na niebiesko! A Marks na 187 stronie Kapitału pisze o alienacji pracy, to sobie poczytaj" , ani też, uwaga! na wszelkie wątpliwości odpowiadać, ze była katastrofa smoleńska.
Dixi.
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Wyleciał 21.04.12, 14:01
      Można sobie pomarzyć ?

Regulamin, który zabraniałby nadużyć semantycznych. Na przykład nazywania zarodka czy płodu "dzieckiem". Każdemu wolno uważać embrionalne stadia rozwoju za istotę ludzką, ale "dziecko" to konkretne stadium rozwoju osobniczego, między narodzinami i okresem dojrzewania. Taki przykładzik jeden z wielu.
    • jottka Re: Wyleciał 21.04.12, 14:02
      kupimy ci gustowny, czarny pejczyk dla podkreślenia twego dyktatorstwasmile we wspólnym darze od foruma, rzecz jasna
      • verdana Re: Wyleciał 21.04.12, 14:07
        Ależ dziękiu wielkie, z chęćią przyjmę, w realu też się przyda.
        Przy nadużyciach semantycznych mam wątpliwości, bo jednak w tym wypadku semantyka miesza się z idealogią. Choćby dlatego, ze dla kobiety w ciąży często niewatpliwy płód jest niewątpliwym dzieckiem, niezaleznie od semantyki. Dotyczy to też wielu innych spraw, gdzie trudno rozróżnić co semantyka, a co pogląd.
        • lezbobimbo Re: Wyleciał 21.04.12, 14:13
          Ufff smile dzieki Ci Verdano za dyktat & dixi, bo ta prowokacja "konkursowa" rosła w tempie przerażającym.
        • lezbobimbo Re: Wyleciał 21.04.12, 14:27
          verdana napisała:
          > Przy nadużyciach semantycznych mam wątpliwości, bo jednak w tym wypadku semanty
          > ka miesza się z idealogią. Choćby dlatego, ze dla kobiety w ciąży często niewat
          > pliwy płód jest niewątpliwym dzieckiem, niezaleznie od semantyki.

Ja sie teraz zastanawiam, czy aby faceci powinni w ogóle się wypowiadac ideologicznie na temat płodów i zarodków i ciąży, która NIGDY nie będzie im samym groziła.
          Ideologicznie, czyli antynaukowo, zacofanie i uparcie nazywając zarodki dziecmi, aborcje morderstwem, invitro i antykoncepcję też morderstwem, lub twierdząc, że dusza powstaje w momencie poczęcia (LOL).

Co innego subiektywne odczucia samej kobiety będącej w ciąży, do których ma najpełniejsze prawo, oraz badania i opinie biegłych położnic i położników dowolnej płci - a cos zupełnie innego autorytarne bzdury i kłamstwa antymedycznych facetów, którzy rodzić nie muszą, ale dyktować prawo karne pragną.
          • verdana Re: Wyleciał 21.04.12, 14:41
            Nie powinni. Zdecydowanie nie powinni. Chyba, ze to ich dziecko, wtedy mogą się wypowiadać, ale i tak nie decydować. Ale z decydowaniu o prawie powinni być wykluczeni.
        • gat45 Re: Wyleciał 21.04.12, 14:55
          verdana napisała:

[..]
          > Przy nadużyciach semantycznych mam wątpliwości, bo jednak w tym wypadku semanty
          > ka miesza się z idealogią. Choćby dlatego, ze dla kobiety w ciąży często niewat
          > pliwy płód jest niewątpliwym dzieckiem, niezaleznie od semantyki. [...]

Toteż na potrzeby własne dawno już ukułam definicję, kiedy płód staje się człowiekiem : wtedy, kiedy kobieta (nie matka ! kobieta !) po raz pierwszy pomysli o nim "moje dziecko".
          • verdana Re: Wyleciał 21.04.12, 15:42
            Zarodek teżsmile
            Ale dlaczego nie "matka" - IMO o ile zarodek nie jest dzieckiem, to kobieta w ciąży jest matką.
            • lezbobimbo Re: Wyleciał 21.04.12, 15:50

verdana napisała:
              > Ale dlaczego nie "matka" - IMO (...) kobieta w c
              > iąży jest matką.

Nie całkiem, matką biologiczną stanie się dopiero, kiedy urodzi.
              Kobieta w ciąży jest po prostu ciężarna - i to dopiero od momentu zagnieżdzenia zarodka w ścianie macicy, kiedy kobieta zaczyna w ogóle wydzielać hormony ciążowe - aż po poród.
              • lezbobimbo Re: Wyleciał 21.04.12, 15:57
                lezbobimbo napisała:
                > Nie całkiem, matką biologiczną stanie się dopiero, kiedy urodzi.

Tfu, co ja chromolę - matka biologiczna to ofkors pojęcie dawczyni genów czy jajeczka.

Miałam na myśli, że matką, jakby to rzec, nominalną? czy oficjalną? - kobieta ciężarna staje się dopiero, kiedy ciąża się zakończy porodem (raczej nie jest matką w wypadku poronienia, chyba, że sama chce się tak nazywać).
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Wyleciał 21.04.12, 16:03
      verdana napisała:

> Szanowni Państwo!
      > Wątek "Konkurs" wyleciał w całości. Jako dyktaror właśnie stworzyłam przepis do
      > nieistniejącego regulaminu forum - nalezy odpowiadać konkretnie na zarzuty, a
      > nie a. personalnie, b. mętnie, c. obraźliwie. Można też nie odpowiadać. Można b
      > ić się w piersi. Nie można jednak ani na zasadzie "Głupi! Sam głupi!", Ani "Głu
      > pi! A u Was Murzynów biją", "Nie wiem, czy powinno sie protestować przeciw malo
      > waniu domów na niebiesko! A Marks na 187 stronie Kapitału pisze o alienacji pra
      > cy, to sobie poczytaj" , ani też, uwaga! na wszelkie wątpliwości odpowiadać, ze
      > była katastrofa smoleńska.
      > Dixi.

Bardzo dobre zasady. Tylko tej jednej nie jestem pewna czy rozumiem:

> "Nie wiem, czy powinno sie protestować przeciw malo
      > waniu domów na niebiesko! A Marks na 187 stronie Kapitału pisze o alienacji pra
      > cy, to sobie poczytaj"

Tu chodzi o to, żeby nie odpowiadać od rzeczy?
      • verdana Re: Wyleciał 21.04.12, 16:36
        Łopatologicznie? Aby na pytanie o pietruszkę nie odpowiadać cytowaniem myśli ojców koscioła na temat dowolnysmile
        • meduza7 Re: Wyleciał 21.04.12, 16:54
          > Łopatologicznie? Aby na pytanie o pietruszkę nie odpowiadać cytowaniem myśli oj
          > ców koscioła na temat dowolnysmile

I nie korzystać z losowego generatora odpowiedzi na forum wink

https://lh5.googleusercontent.com/-X8tTNJ3_fxw/T5LJ2Q954SI/AAAAAAAADnM/pT8EqaYLgEs/s512/kostki.PNG
          • klymenystra Re: Wyleciał 21.04.12, 16:59
            Ooo, boskie, kwiiiiik!
            • andrzej585858 Re: Wyleciał 21.04.12, 17:08
              klymenystra napisała:

> Ooo, boskie, kwiiiiik!

Boskie, boskie - jakos tak od początku wiedzialem że akurat ja nie moge pytac się o źródła, bo zamiast prostej odpowiedzi zostane wyśmiany
              • lezbobimbo Re: Wyleciał 21.04.12, 17:15
                andrzej585858 napisał:

> klymenystra napisała:
                > > Ooo, boskie, kwiiiiik!
                >
                > Boskie, boskie - jakos tak od początku wiedzialem że akurat ja nie moge pytac s
                > ię o źródła, bo zamiast prostej odpowiedzi zostane wyśmianya

Verdanooooo!!! Dakotoooooo!!! Pszepaniiii ;P
                on ZNOWU to robi bez żenady ZNOWU wyciagając jakies piiiiiiiiiiiiiiiiiiip cytaty Klymenystrze. To się juz chyba stalking nazywa.

Please kill it with fire.
                • slotna Re: Wyleciał 21.04.12, 17:18
                  No co, piatke wyrzucil wink
                  • lezbobimbo Re: Wyleciał 21.04.12, 17:29
                    Meduzo, lofam a uwielbiam Twoją kostkę! <3 KWIHIHIII (i komiks teżsmile

Tylko przez te graficzną racjonalizację Andrzej teraz stanie się bezrobotny na forumie, zapewne zacznie przeciw kostce strajkowac.
                    • anutek115 Re: Wyleciał 21.04.12, 18:50
                      lezbobimbo napisała:

> Tylko przez te graficzną racjonalizację Andrzej teraz stanie się bezrobotny na
                      > forumie, zapewne zacznie przeciw kostce strajkowac.
                      >
                      Marzycielka. A kto by Misję realizował ;D?
                • verdana Re: Wyleciał 21.04.12, 18:35
                  Mylisz się, tym razem wypadło czterysmile
              • klymenystra Re: Wyleciał 21.04.12, 17:49
                Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa surprisedOOOO Nie wierzę big_grinDDDD
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Wyleciał 21.04.12, 18:43
            Gratuluję generatora, bardzo ładne i przydatne. smile
        • andrzej585858 Re: Wyleciał 21.04.12, 17:10
          verdana napisała:

> Łopatologicznie? Aby na pytanie o pietruszkę nie odpowiadać cytowaniem myśli oj

Jeżeli juz - to nie na temat dowolny, ale na temat pietruszki, ale tego jak widze tez nie wolno.
          • meduza7 Re: Wyleciał 21.04.12, 17:11
            ...na kostce wypadło 4.
            • pieranka Re: Wyleciał 21.04.12, 17:49
              kwiiiiik!
              • jottka loterię!!! 21.04.12, 17:51
                no zróbmy loterię czy jak sie to nazywa! żeby obstawiać, co kostka teraz wyrzucismile

na pieniądze pewnie nie wolno, to może na wirtualne punkty do przeliczenia w realu na złote na pejczyk dla verdany?smile
                • pieranka Re: loterię!!! 21.04.12, 18:40
                  Chmielewska miała sposób na ruletę - przeczekiwanie, ja obecnie przeczekuję 4.
                  Ale w przypadku kostki Andrzeja, to zależy od tematów wątków?
                  • verdana Re: loterię!!! 21.04.12, 18:42
                    Jestem za loterią, ale proponuję modyfikację - rzut dwoma kostkami. Bardzo brakuje mi "Ja byłem w opozycji, a Wy..." na przykład.
                    • meduza7 Re: loterię!!! 21.04.12, 18:53
                      Zastanawiam się nad grą planszową.

Pole 3, nazwali cię homofobem - przeskakujesz o dwa pola.
                      Pole 19, ktoś stwierdził, że nie powinno się wygaszać twoich wypowiedzi - tracisz kolejkę.
                      • lezbobimbo Re: loterię!!! 21.04.12, 19:02
                        meduza7 napisała:
                        > Zastanawiam się nad grą planszową.
                        > Pole 3, nazwali cię homofobem - przeskakujesz o dwa pola.
                        > Pole 19, ktoś stwierdził, że nie powinno się wygaszać twoich wypowiedzi - traci
                        > sz kolejkę.

Kostki oczywiście TE WIADOME, generatorskie obiecwaj!
                        "ladujesz w łagrach, nie przywołujesz Smoleńska, nie uzyskujesz wraku przy przejściu przez start"
                        • verdana Re: loterię!!! 21.04.12, 19:17
                          Pole 24- spotykasz Maciarewicza, rzucasz kostką. Wypada 1-3, Maciarewicz uznaje, że nie jesteś winny zamachowi w Smoleńsku, przesuwasz się o 3 pola do przodu, wyrzucasz 4 - jesteś rosyjską wtyczką w komisji, stoisz trzy kolejki, 5-6 - to ty rozpyliłeś mgłę - wylatujesz z gry.
                        • verdana Andrzeju 21.04.12, 19:21
                          Andrzeju, odpowiedź wyleciała, bowiem nie była zgodna z nowo wprowadzonymi zasadami - czyli niemerytoryczna.
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Wyleciał 21.04.12, 18:41
          verdana napisała:

Aha, kapuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka