Dodaj do ulubionych

poczytajcie

26.04.12, 23:16
Jeżeli boisz się głosić prawdę - już jesteś niewolnikiem. Henryk Pająk
[23:02:59] barrak: "Instrumentem żydowskiej dominacji w świecie są pieniądze i prasa, a komunizm jest narzędziem międzynarodowego kapitalizmu żydowskiego, wykorzystywanego do pokonania, a w następstwie rządzenia innymi narodami" Onesimo Redondo (hiszpański reformator i polityk XX w. zabity z rąk komunistów - w zamachu)
[23:05:59] barrak: Protokoly obrad
medrcow Sjonu
z 1920 r
Obserwuj wątek
    • jottka znaczy 26.04.12, 23:53
      to kryptoreklama "cmentarza w pradze" eco czy jak?
      • leksak Re: znaczy 27.04.12, 00:01
        poczytaj sobie protokoly z obrad z 1920 r i zobaczysz jak pasuja do dnia dzisiejszego.I ze ktos kiedys to wszystko co dzieje juz zaplanowal.
        • jottka Re: znaczy 27.04.12, 00:10
          też uważam, że ostatnia książka naprawdę eco dobrze wyszłasmile
          • zla.m Re: znaczy 27.04.12, 01:05
            jottka napisała:

> też uważam, że ostatnia książka naprawdę eco dobrze wyszłasmile

mówisz? bo jakoś ostatnio eco mnie męczył... ale skoro polecasz, to może warto smile
            • slotna Re: znaczy 27.04.12, 01:16
              Mnie tylko pierwsza udalo sie przeczytac wink
          • ginny22 Re: znaczy 27.04.12, 10:41
            Mnie wymęczyła okrutnie wink
            • jottka Re: znaczy 27.04.12, 11:04
              no bo tego nie należy czytać jako porywającej fabuły, tylko jako bardzo ładne zestawienie całej historii współczesnego antysemityzmu, teorii spiskowych itp. itd. można równolegle wziąć do rączki "panów świata" juana carlosa castillona, to już historyczna rozprawka na te tematy, ale popularna i przyjemnie napisana - wtedy się okazuje, że eco bardzo niewiele musiał zmyślaćsmile
    • the_dzidka Re: poczytajcie 27.04.12, 08:52
      Kwik, kwik, Henryk Pająk i Protokoły Mędrców "Sjonu" w jednym poście. A w kolejnym pełne zgrozy "ktoś to sobie zaplanował!!!" big_grin No ja mam nadzieję na ciąg dalszy!
      • dakota77 Re: poczytajcie 27.04.12, 10:10
        Naprawde? A ja sie tu juz czaje z nozyczkami, klik klik...wink. No ale skoro watek ma taka wartosc rozrywkowa, jeszcze powisismile)
        • triss_merigold6 Re: poczytajcie 27.04.12, 10:42
          Proponuję Tazbira, ładnie rozłożył "Protokoły..." na czynniki pierwsze i wskazał, że pierwowzorem był francuski pamflet na rządy Napoleona III twórczo zmodernizowany przez carską Ochranę.
          • dakota77 Re: poczytajcie 27.04.12, 10:47
            Niekotrzy ludzie nigdy nie przyjma do wiadomosci, ze to byla falszywka. Zbyt sa przywiazani do swoich teorii spiskowychwink
            • triss_merigold6 Re: poczytajcie 27.04.12, 11:11
              Ta fałszywka była już wyśmiewana w latach 20-tych, kk też się odcinał. Żeby było śmieszniej, podobne fałszywki z oskarżeniem o zakulisowe próby przejęcia władzy nad światem pisano m.in przeciwko jezuitom, masonom, poszczególnym frakcjom w czasie rewolucji francuskiej.
            • leksak Re: poczytajcie 27.04.12, 11:11
              brawo Dakota! a juz sie balam,ze nie zalapiecie.O to mi chodzilo.Punkt dla ciebie.
              • the_dzidka Re: poczytajcie 27.04.12, 11:48
                > brawo Dakota! a juz sie balam,ze nie zalapiecie.O to mi chodzilo.Punkt dla cieb
                > ie.

Hihi... Taaaa, jasne: "a juz sie balam,ze nie zalapiecie.O to mi chodzilo." Oobawiam się, że nikt się nie nabierze, duszko.

(a teraz będzie "nie chcesz, to nie wierz, to naprawdę była prowokacja" big_grin)
    • nessie-jp Lepiej Narnię poczytaj... 27.04.12, 17:53
      Jeśli lubisz baśnie, to lepiej poczytaj Narnię. Lwy mają i zła czarownica jest zła. Fajna książka, polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka