Dodaj do ulubionych

Gdie jest policja???

04.06.12, 17:28
pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Mistrzostwa-Europy-2012/qczueq-przywitanie-rosjan-smolesk-na-sztandarach.html
Obserwuj wątek
    • godiva1 Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 17:33
      Policja pewnie obserwuje i czeka az zostanie zlamane jakies prawo... Paru glupkow z transparentem to nie powod zeby interweniowac.
      • verdana Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 17:34
        Ale wiedząc z góry, ze będą tam głupki z transparentem, można bylo nie dopuścić do zgromadzenia, na które - jestem dziwnie pewna - nie wydano pozwolenia.
        • iwoniaw Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 17:40
          O, z tym pozwoleniem to nie byłabym taka pewna - jeśli organizatorzy we wniosku nie napiszą wprost, że zamierzają robić coś zabronionego, to chyba nawet nie można im odmówić. Te napisy i sztandary są idiotyczne, ale Godiva ma rację - dopóki się nic niedozwolonego nie dzieje, policja może co najwyżej patrzeć prewencyjnie.
          W końcu to chyba wolny kraj, a sama głupota jeszcze nie jest karana żadnym paragrafem?
          • verdana Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 17:51
            A myślisz, że BYŁ wniosek? Nie sądzę. A jak to jest - jeśli zgromadzenie zbiera się, aby uczcić, a zamiast czcić - na przykład znieważa - to można je rozpędzić, czy nie? Przy czym nie pytam o realia, bo wiem, że tego się nie robi, tylko o prawo.
            Można też, o ile wiem, postawić kordon policji, aby zapobiec burdom. I myślę, że nikt tu nie miał wątpliwości, że burda będzie. Tylko jak długo ta policja, tak swoją drogą, musiałaby stać...
            • joa66 Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 18:25
              W sumie nie wiadomo czy ignorowanie 'demonstracji" nie było wspólną decyzją Rosjan (reprezentacji) , UEFA i władz Warszawy.

BTW To UEFA powinna dopilnować, że bezpieczeństwo i spokój reprezentacji są zachowane. Z tego na co UEFA sobie pozwala, nie sądzę, żeby ich prośby/życzenia były ignorowane. Może takiego zyczenia nie było? Dlaczego?
            • kajaanna Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 19:37
              No ale PiS już dawno wiedział, że będzie sprowokowany przez Rosjan...
    • retro-story Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 17:33
      Obrzydliwosc.
    • slotna Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 19:30
      To moze Mucha jednak nie jest taka paranoiczka? wink
      • ginny22 Re: Gdie jest policja??? 05.06.12, 09:39
        E, to było do przewidzenia, że przylezą, ale wstyd, że nikt temu nie umiał (nie chciał?) zapobiec.
    • mary_ann Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 19:47
      Nie wiem, czy dostali zgodę, czy nie, ale tę demonstrację niewątpliwie należało udaremnić.
      Jedyny sensowny powód organizowania cholernie drogich mistrzostw to promocja Polski - jeśli w świat po raz kolejny pójdzie przekaz, że jesteśmy krajem agresywnych paranoików, pieniądze zostaną po prostu utopione.
      • rufus-401 Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 20:06
        Jesteśmy krajem, w którym urządza się prowokacje, właśnie po to, aby przedstawić opozycję jako paranoików i głupców.
        Mechanizm ten dobrze został opisany i jakże proroczo:

niezalezna.pl/29356-incydentu-nie-bedzie

• seidhee Re: Gdie jest policja??? 05.06.12, 10:00
          Tzn. jak demonstracja pasuje, to jest to głos obywateli, a jak demonstracja jest głupia i niepotrzebna, to na pewno prowokacja?
      • pavvka Re: Gdie jest policja??? 05.06.12, 10:13
        mary_ann napisała:

> Nie wiem, czy dostali zgodę, czy nie, ale tę demonstrację niewątpliwie należało
        > udaremnić.

Ale dlaczego? Realnego fizycznego zagrożenia dla Rosjan nie było, machanie piłkarzom przed nosami transparentami ze Smoleńskiem to idiotyzm, ale jak już ktoś tu wcześniej zauważył, głupota nie jest niezgodna z prawem.
        Mnie się ta demostracja bardzo nie podobała, ale rozganianie jej przez policję nie podobałoby mi się chyba jeszcze bardziej. Takoż mi się nie podoba rozumowanie na zasadzie "demokracja demokracją, ale poglądów które nam się nie podobają nie wolno głosić".
    • apfelstrudel Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 20:33
      Ale tak ogólnie rzecz biorąc, to wstyd straszny tongue_out.
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 21:42
      Poczekajcie, będą lepsze dymy. Ma być przemarsz kibiców rosyjskich, podobno z sierpami i młotami. To się wszystko dopiero zaczyna.
    • mary_ann Re: Gdie jest policja??? 04.06.12, 22:00
      Z ciekawości po raz pierwszy od dość dawna weszłam na podlinkowaną "Niezależną". Komentarze są fascynujące - sprawiają wrażenie redagowanych w ramach warsztatów terapii zajęciowej w wiadomej placówce leczniczej. Zachowana oryginalna pisownia. Prosze Boga by
      te scierwa POlszewickie nie planowaly zamordowania Jaroslawa Kaczynskiego!
      To przysloniloby watlaca sie nadzieje na wyzwolenie sie Polakow spod jarzma zainstalowanej w 1945 roku Zydobolszewi.//Z pewnoscia mysla o nowej "nocnej zmianie", tym razem juz w stylu Hollywood - akty terrorystyczne, zamachy bombowe czy cos takiego. Nie na darmo zwolennicy putina (mundury zdejma przed wsiadaniem do pociagu, na rozkaz). jada do Polski!
      //

itd,itd...
      • rufus-401 Re: Gdie jest policja??? 05.06.12, 08:58
        mary_ann napisała:

> Z ciekawości po raz pierwszy od dość dawna weszłam na podlinkowaną "Niezależną"
        > . Komentarze są fascynujące - sprawiają wrażenie redagowanych w ramach warsztat
        > ów terapii zajęciowej w wiadomej placówce leczniczej.

Zamiast cytować anonimowe komentarze proponuję zapoznać się z wypowiedziami prominentnych polityków. Chociazby znanego posła Niesiolowskiego. Pokaźny zbiór wypowiedzi ktore sprawiają "wrażenie redagowanych w ramach warsztatów terapii zajeciowej w wiadomej placowce leczniczej" można znaleźć chociazby tutaj:

pl.wikiquote.org/wiki/Stefan_Niesio%C5%82owski
        Komentarze anonimowych zwolenników obecnej władzy z litości pominę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka