Dodaj do ulubionych

Ks. Boniecki i ironia

10.08.12, 16:17
O czytaniu ze zrozumieniem.
Trudna to sztuka, czego dowodem jest dyskusja na forum TP. Spora część dyskutantów w ogóle nie zauważyła ironii i wzięła słowa Bonieckiego dosłownie- jako zmianę kursu, ba- jako jego "nawrócenie" big_grin
BONIECKI
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Ks. Boniecki i ironia 10.08.12, 16:20
      A ja sądzę, ze wiekszość nie doczytała, wsciekła sie po dwóch pierwszych akapitach. Ja doczytałam, ale w TP, nie w internecie - nie ręczę, czy artykuł internetowy, który z reguly raczej przeglądm niż czytam, doczytałabym do końca...
      Druga mozliwość, czyli uczenie w szkole "czytania ze zrozumieniem". Zajęcia te prowadzone przez lat 12 na róznych przedmiotach, polegają na dosłownym odtwarzaniu tekstu. Za interpretację mozna otrzymać 0 punktów. No, to sie młodzież uczy...
      • nabakier Re: Ks. Boniecki i ironia 10.08.12, 17:17
        Może tak, od dawna już nie czytam papierowego TP (w sensie- nie kupuję).
        Niemniej, wydawało mi się, że kogo jak kogo, ale Bonieckiego "zakwalifikowano" już dawno jako podłego progresistę, i że jako żywo, trudno go podejrzewać o serio wypowiedziane słowa choćby tylko w pierwszym i drugim akapicie.
        Jak widać- tylko wydawało mi się wink Można (hehe).

Swoją drogą, poleciał Boniecki w tym felietoniku big_grin Nazbierało mu się goryczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka