Dodaj do ulubionych

Palikot...

09.02.13, 22:03
Nawet nie umiem tego zatytułować. Tekst o Nowickiej, która chce być zgwałcona. Nie mam słów. Żenada? Prostactwo? Brak elementarnego szacunku? Nie wiem.
Czym to się różni od lepperowskiego rubasznego śmiechu na okoliczność tego, czy można zgwałcić prostytutkę?
Obserwuj wątek
    • verdana Re: Palikot... 09.02.13, 22:12
      A czego oczekiwałaś od Palikota?
      • ginny22 Re: Palikot... 09.02.13, 22:20
        Przyznam, że trochę większego "oskrobania" i rozumienia znaczenia wypowiadanych słów.
        Chyba że to z jego strony celowa, jakże filozoficzna, myśl, mająca uderzyć w Nowicką jako feministkę (bo gdzie się pcha z feminizmem w kraju, w ktorym przywódca dużej partii ot tak sobie rzuca tekst o gwałceniu???).
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Palikot... 09.02.13, 23:37
          ginny22 napisała:

> Przyznam, że trochę większego "oskrobania" i rozumienia znaczenia wypowiadanych
          > słów.

Tak, nawet ostatnio się chwalił w gazecie, że w wolnych chwilach tłumaczy sobie presokratyków z greki na niemiecki. big_grinbig_grinbig_grinbig_grin (Turlałam się ze śmiechu czytając to.)
      • hankam Re: Palikot... 10.02.13, 11:53
        verdana napisała:

> A czego oczekiwałaś od Palikota?

Mnie raczej zastanawia, czego oczekiwała Wanda Nowicka po Palikocie, że jej było z nim po drodze... nawet jako chwilowa taktyka to było niezrozumiałe.
    • sebalda Re: Palikot... 09.02.13, 22:15
      Pokazał wreszcie swoje prawdziwe oblicze, wyszło szydło z worka? Jeśli w swojej własnej partii nie potrafi być autorytetem, to jak chce coś znaczyć?
      Ja mu na pewno tej wypowiedzi nie daruję, choćby nie wiem jak się jeszcze próbował z niej tłumaczyć. Dno z mułemtongue_out
    • anndelumester Re: Palikot... 09.02.13, 22:33
      Zero zdziwień.
      Dla mnie Palikot i jego partia to była Samoobrona bis, no może bardziej opalona i domyta.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Palikot... 09.02.13, 23:35
        Warto przeczytać, co kiedyś uważała o Palikocie prof. Środa big_grinbig_grinbig_grin
        Magdalena Środa uważa, że Janusz Palikot wyjdzie z Platformy i wraz z ruchem, który go popiera, zmieni oblicze polskiego liberalizmu.
        szostkiewicz.blog.polityka.pl/2010/08/20/znow-partia-palikota/
        A ja już wtedy pisałam w komentarzach pod tym artykułem:
        - że Palikot nie rozumie różnicy pomiędzy pojęciem "liberał" a "erotoman-gawędziarz".
        - że zachowuje się jak pajac i człowiek bez klasy. Biedni Polacy, jeśli uważają, że liberalizm polega na tym, iż pan przywódca partii (in spe) ogłasza, że woli przyjmować dziennikarki nagie i po dwóch winach. W tych kategoriach to największym liberałem jet Lepper ze swoimi bon motami o gwałceniu prostytutek!

Jak ja nie cierpię mieć zawsze rację... ;-P
        • anndelumester Re: Palikot... 09.02.13, 23:52
          Ja już wyrosłam z dziecięcej naiwności, Środa widać tkwi w takim matrixie. Zdarza się. Szkoda tylko, że kobieta ubzdurała sobie, że musi publicznie każde zdarzenie komentować big_grin
          A co do Palikota, pamiętam jak w różnych miejscach netowych i w realu prawie chciano mnie zlinczować, gdy mówiłam o Ruchu Palikota i jego liderze :0
    • paszczakowna1 Re: Palikot... 09.02.13, 23:09
      > Czym to się różni od lepperowskiego rubasznego śmiechu na okoliczność tego, czy
      > można zgwałcić prostytutkę?

Poziomem chamstwa. Na niekorzyść Palikota. (Lepper wypowiadał uwagę ogólną.)

Palikot widać doszedł do wniosku, że ma w d... wyborców, którzy głosowali na Nowicką (czyli mnie). Słusznie pewnie, bo to grupa nieliczna. Sieroty po Samoobronie (a dam głowę, że większość wiejskiego i małomiasteczkowego elektoratu Palikota to byli wyborcy Samoobrony) pewnie się nie obrażą.

Ciekawe, co na to Biedroń. I Grodzka.
    • jhbsk Re: Palikot... 10.02.13, 10:33
      Niepowstrzymywane chamstwo się z Palikota wylało.
      • rufus-5 Re: Palikot... 11.02.13, 09:40
        jhbsk napisała:

> Niepowstrzymywane chamstwo się z Palikota wylało.

Dopóki wylewał pomyje na Kaczyńskich I PIS był ulubiencem salonów, odnowicielem lewicy - a teraz jest chamem?
        Warto zobaczyć jak medialne elity, a zwłaszcza GW promowały Palikota i zachęcały go do eskalacji chamstwa:

wpolityce.pl/artykuly/46790-zobacz-jak-medialne-elity-promowaly-palikota-i-zachecaly-go-do-eskalacji-chamstwa-w-naszym-archiwum-jest-wszystko

• triss_merigold6 Re: Palikot... 10.02.13, 15:36
      Zdziwiona? Nowickiej mi nie żal, dała się zrobić w polityczne jajo jak dziecko. Całą sobą afirmowała Ruch Palikota, była pierwszą apologetką, jako wicemarszałek nawet nie próbowała zachować cienia niezależności czy obiektywizmu, a tu Palikot wystawił ją na odstrzał w nadziei, że coś ugra politycznie. Zaiste, naiwność i głupota sztandarowych feministek są bezgraniczne skoro kupiły tę hucpę.
      • rufus-5 Re: Palikot... 11.02.13, 08:52
        triss_merigold6 napisała:

Zaiste, naiwno
        > ść i głupota sztandarowych feministek są bezgraniczne skoro kupiły tę hucpę.

Cóż za piękne zdanie - miód na moje serce. A Palikot pokazał tylko prawdziwe oblicze wszystkich tzw. nowoczesnych i postępowych ugrupowań. Cynizm, chamstwo i brak jakiejkolwiek tolerancji. Tak własnie może wyglądac tzw. świeckie państwo.
        Tak wygląda nowoczesna lewica.
        • sebalda Re: Palikot... 11.02.13, 10:18
          Dwie feministki, to już cały ruch, wszystkie feministki są takie sametongue_out
          Palikot, od którego teraz nawet część jego ugrupowania się odwraca, to osobnik, który reprezentuje wszystkie ugrupowania postępowe??? Wszystkie ugrupowania i wszystkich ich członków???
          Nie głosowałam na Palikota i nigdy nie miałam takiego zamiaru, ale i tak nie sądziłam, że jest aż taki głupi.
          • triss_merigold6 Re: Palikot... 11.02.13, 10:37
            On nie jest głupi, tylko przelicytował. Naiwni (żeby nie powiedzieć dosadniej) są ci, którzy wierzyli, że prezentuje jakąkolwiek nową myśl polityczną i jest ideowcem.
            • sebalda Re: Palikot... 11.02.13, 10:53
              Głupi, bo dał się ponieść emocjom.
              Nie jest ideowcem, wiem, ale kim zatem jest?
              • triss_merigold6 Re: Palikot... 11.02.13, 11:00
                Wątpię czy dał się ponieść emocjom. Raczej sądził, że wygra te emocje i opinia publiczna będzie przeciwko Nowickiej, a jego uzna za pryncypialnego ideowo. P
                Graczem jest, to wszystko gra obliczona na zyskanie profitów.
                • sebalda Re: Palikot... 11.02.13, 11:46
                  Ale nie chodzi o jego podejście do sprawy Nowickiej. To rozumiem jako grę polityczną. Dla mnie przegiął, nie przemyślał, obnażył się tą wypowiedzią o podświadomej chęci Nowickiej bycia zgwałconą. Że taki niby postępowy, feminista, obrońca mniejszości, a tu nagle taki obrzydliwy, seksistowski tekst w najgorszym wydaniu. Jak uprawiał hucpę, to miało to coś wyrażać, ale ten tekst??? Porównanie z Lepperem jak najbardziej odpowiednie.
                  • triss_merigold6 Re: Palikot... 11.02.13, 11:50
                    A ktoś, przepraszam wierzył, że on jest postępowym feministą?! Wydawca "Ozonu"?!
                    • sebalda Re: Palikot... 11.02.13, 12:08
                      No ja (tu bardzo skruszona mina), pierwsza naiwna. Tylko ja??? Aż tak źle ze mną?
                      • verdana Re: Palikot... 11.02.13, 12:32
                        On nie jest feministą, lewicowcem, prawicowcem, antyklerykałem, jest facetem, który za wszelką cenę chce zaistnieć na scenie politycznej. IMO poglądów nie ma absolutnie żadnych, wykorzystuje te hasła i te działania, które, jak uważa, w danym momencie spodobają sie potencjalnym wyborcom.
                        • rufus-5 Re: Palikot... 11.02.13, 12:43
                          verdana napisała:

> On nie jest feministą, lewicowcem, prawicowcem, antyklerykałem, jest facetem, k
                          > tóry za wszelką cenę chce zaistnieć na scenie politycznej. IMO poglądów nie ma
                          > absolutnie żadnych, wykorzystuje te hasła i te działania, które, jak uważa, w d
                          > anym momencie spodobają sie potencjalnym wyborcom.

Całkowicie zgadzam się.
                          Gdyby żył kilka wieków wstecz prawdopodobnie byłby kims w rodzaju kard. Richelieu. To sa ludzie kompletnie bezideowi ich jedynym celem jest władza i nic, poza tym.
                          Ale, gdy był potrzebny PO do atakowania Kaczyńskiego to chętnie skorzystano z usług jak, by to Kwiczoł od Janosika mówił: "gnidy dworskiej".
                          • anndelumester Re: Palikot... 11.02.13, 12:58
                            W tym momencie obrażasz Richelieu ;D
                  • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Palikot... 11.02.13, 13:56
                    A wiecie, że pierwsza o gwałceniu Nowickiej napisała Senyszyn??
                    senyszyn.blog.onet.pl/2013/02/07/palikot-gwalci-nowicka/
                    Przed Palikotem.
                    Ale jej się nikt nie czepia, ciekawe w sumie zjawisko.
                    • sebalda Re: Palikot... 11.02.13, 14:11
                      Nie no, mówić o kimś, że jest gwałcony, a wmawiać komuś, że podświadomie chce być gwałcony to są dwie zupełnie różne sprawy. Gwałcić kogoś, to w przenośni mocno namawiać, przymuszać. Chcieć być gwałconym to mniej więcej coś takiego, jak samemu prosić się o gwałt.
                      Bo za krótka spódniczka, bo piła na imprezie.
                      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Palikot... 11.02.13, 14:16
                        No ale wyobraź sobie, że to samo zdanie co Senyszyn na swoim blogu napisałby jakiś polityk - mężczyzna. Taki eksperyment myślowy. Sądzę, że brzmiałoby to bardziej oburzająco.
                        • pavvka Re: Palikot... 11.02.13, 14:34
                          anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> No ale wyobraź sobie, że to samo zdanie co Senyszyn na swoim blogu napisałby ja
                          > kiś polityk - mężczyzna. Taki eksperyment myślowy. Sądzę, że brzmiałoby to bard
                          > ziej oburzająco.

Zgadzam się, że nieco bardziej, ale jednak zdecydowanie nie tak jak tekst Palikota.
                          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Palikot... 11.02.13, 15:03
                            Ale fakt, macie rację - powiedzieć komuś: chce być zgwałcona, to brzmi jednak gorzej.
                        • sebalda Re: Palikot... 11.02.13, 14:34
                          Dla mnie jakoś nie. Tak jak tłumaczyłam wyżej, tak to odbieram.
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Palikot... 11.02.13, 16:18
      Portale katolickie też potępiają wypowiedź Palikota:
      www.deon.pl/wiadomosci/komentarze-opinie/art,550,pan-od-gwaltu.html
      www.fronda.pl/a/feministki-oburzone-na-palikota-opowiadal-o-zgwalceniu-nowickiej,26075.html
      (Postanowiłam sprawdzić, co tam piszą, bo ostatnio mówi się, że Kościół popiera przemoc wobec kobiet.)
      • zla.m Re: Palikot... 11.02.13, 22:43
        A przy okazji dos...wają Środzie, feministkom i jego zwolennikom.
        • rufus-5 Re: Palikot... 22.03.13, 10:21
          Gratuluję lewicy Palikota, przechodzi on już sam siebie. Chociaż może teraz pora na prawne uznanie pedofilii?

" Janusz Palikot, który walczy z pedofilią w Kościele, chce oddać dzieci pedofilom. Chce, żeby dorośli ludzie bezkarnie deprawowali dzieci. To jest chory pomysł. Mam nadzieję, że to jest tylko jego pomysł, a nie całego Ruchu Palikota."

wyborcza.pl/1,75968,13608126,Boj_sie_Boga.html#TRNajCzytSST
          Już nawet Olejnik oprzytomniała? i Nawet GW wycofuje swoje bałwochwalcze uwielbienie dla człowieka ktory miał zniszczyć nie tylko PIS ale i Kościół?
          • sebalda Re: Palikot... 22.03.13, 13:54
            Jakiś link do tego postulatu Palikota? To tak głupie, że aż dziwne. Co to znaczy: oddać dzieci pedofilom, bo nie rozumiem?
            Cały ten tekst Olejnik jakiś dziwny, jakby nie jej.
            • rufus-5 Re: Palikot... 22.03.13, 15:40
              sebalda napisała:

> Jakiś link do tego postulatu Palikota? To tak głupie, że aż dziwne. Co to znacz
              > y: oddać dzieci pedofilom, bo nie rozumiem?
              > Cały ten tekst Olejnik jakiś dziwny, jakby nie jej.

Bo tak głupi jest Palikot i jego ugrupowanie. A jak Olejnik udało sie napisać coś rozsądnego, to już jest to dziwne?
              Spektakl głupoty w wykonaniu Palikota można obejrzeć tutaj:

www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/palikot-kosciol-jest-zabagniony-prezydent-nie-powinien-jechac-do-watykanu,312772.html
            • pavvka Re: Palikot... 22.03.13, 16:23
              Przepraszam, że takie źródło, ale nie znalazłem niczego lepszego smile Pudelkowe komentarze odautorskie są jakie są, ale mam nadzieję, że chociaż cytaty są prawdziwe.

www.pudelek.pl/artykul/53682/olejnik_palikot_chce_oddac_dzieci_pedofilom/?utm_campaign=SG&utm_source=main_stream&utm_medium=4#add_comment
              Pomysł Palikota, zgoda, mocno kontrowersyjny. Natomiast "oddawanie dzieci pedofilom" to już retoryka z lekka histeryczna.
              • sebalda Re: Palikot... 22.03.13, 20:52
                To jednak kretyn, nie sądziłam, że aż tak. Szkoda.
                To jak z Rydzykiem. Radio Maryja ma potencjał, ja tam nic nie mam do takiego radia, bo uważam, że jest potrzebne starszym ludziom, gdyby było inaczej prowadzone, naprawdę spełniałoby bardzo ważną i potrzebną funkcję, ale przez politykę Rydzyka jest tylko źródłem zatruwania starszych ludzi jadem nienawiści, ksenofobii, antysemityzmu, pesymizmu i wszystkiego, co najgorsze. Partia Palikota też miała duży potencjał, ale przez zidiocenie Palikota może wszystko zaprzepaścić. Naprawdę szkoda.
                • paszczakowna1 Re: Palikot... 22.03.13, 22:59
                  Kretyn to on jest, ale sam tego nie wymyślił. Zapatrzył się na Zapatero. W Hiszpanii to 13 lat.

A swoją drogą, skąd on wziął dane, że średni wiek inicjacji seksualnej to 13 lat? Znaczy, jak ktoś zaczął w wieku lat 20, to ktoś inny w wieku lat 6? Baranek o ścianę.
                  • sebalda Re: Palikot... 23.03.13, 00:36
                    No właśnie też mnie to zastanowiło, bo znam inne dane, 13 lat??? I czemu to ma służyć, bo kompletnie nie rozumiem. Ktoś mnie może oświecić? Czemu to przeszło w Hiszpanii i jakie przyniosło skutki?
                    Trochę mnie to zmroziło, jeśli mam być szczera.
                    • rufus-5 Re: Palikot... 23.03.13, 08:08
                      Mnie natomiast mrozi, gdy czytam takie wypowiedzi. Zwłaszcza te dotyczące dużego potencjalu partii Palikota. Jakiego? Przecież jedyna charakterystyczną cechą tego ugrupowania jest patologiczny antyklerykalizm! jaki, więc potencjał posiada takie ugrupowanie dla osoby wierzącej? Ugrupowanie, które mąci młodym ludziom w głowach szerząc nietolerancję, nienawiść oraz chamstwo?
                      Nic dziwnego, że peany na cześć Palikota wznosi także p. Wójciak posługująca sie podobnie"artystycznymi" środkami wyrazy co Palikot:

"Uważam go za jednego z marzycieli, bo jest odważny oczytany, wykształcony i często przekłuwa ten balon hipokryzji, którzy wszyscy celebrują..."

Taką laurkę wystawia swojemu idolowi nowa gwiazda GW. Zadziwiający jest ten front obrony lewackiego zdziczenia obyczajow prezentowany na łamach GW .
                      Ale powoli przestaję sie dziwić, jeżeli bluzgi zaczynają uchodzić za formę ekspresji jak widac typowa dla ludzi kultury, a chamstwo jest przejawem nonkonformizmu. I znajduje swoich gorliwych obronców.
                      Tak, w tej dziedzinie to potencjał partii Palikota jest naprawdę ogromny i na pewno zostanie wykorzystany.
                      • sebalda Re: Palikot... 23.03.13, 14:07
                        Palikot szerzy nietolerancję, natomiast największy wzorem tolerancji są hierarchowie kościelni, kręgi prawicowe z panią Pawłowicz i Terlikowskim na czele. Zaistetongue_out
                        Czy tak trudno zrozumieć, że czym innym jest niezgoda na pewne postawy hierarchów KK, a czym innym jest atak na Kościół jako taki, jako wspólnota? Jest w polskim KK grupa księży (mała, zakrzyczana, spychana na margines), której postawa jest mi bliska, którą cenię, ale to, co reprezentuje główny nurt obecnego Kościoła, jest dla mnie nie do przyjęcia, dlatego cenię odważne głosy, które o tym głośnio mówią. Nie stoi to w żadnej sprzeczności z moim światopoglądem, ale osoby Twojego pokroju nie są w stanie tego zrozumieć. I Bóg z Tobą.
                        • rufus-5 Re: Palikot... 23.03.13, 16:38
                          sebalda napisała:

> Palikot szerzy nietolerancję, natomiast największy wzorem tolerancji są hierarc
                          > howie kościelni, kręgi prawicowe z panią Pawłowicz i Terlikowskim na czele. Zai
                          > stetongue_out
                          > Czy tak trudno zrozumieć, że czym innym jest niezgoda na pewne postawy hierarch
                          > ów KK, a czym innym jest atak na Kościół jako taki, jako wspólnota? Jest w pols
                          > kim KK grupa księży (mała, zakrzyczana, spychana na margines), której postawa j
                          > est mi bliska, którą cenię, ale to, co reprezentuje główny nurt obecnego Kościo
                          > ła, jest dla mnie nie do przyjęcia, dlatego cenię odważne głosy, które o tym gł
                          > ośnio mówią. Nie stoi to w żadnej sprzeczności z moim światopoglądem, ale osoby
                          > Twojego pokroju nie są w stanie tego zrozumieć. I Bóg z Tobą.

Pewnie ludzie mojego pokroju nie potrafia zrozumieć żalu za Palikotem, a także żalu za tym ze Kościół nie chce wspierać "relatywizmu duchowego" o czym wspomniał wczoraj papież Franciszek. Relatywizmu, który sprowadza się do stwierdzenia, że odróznianie czynow moralnych od niemoralnych jest czystym zabobonem.
                          Ludziom mojego pokroju marzy się Kościół, który nigdy nie zrezygnuje z dziesięciu przykazań, który nigdy nie powie: "No cóż, dopuszczamy aborcję, związki partnerskie, homoseksualne, bo świat się zmienia, ludzie się zmieniają, trzeba się reformować, iść z duchem czasu".

Podejrzewam, więc ze pozostaniesz nadal w niezgodzie w hierarchia KK gdyz pod tym wzgledem zmian w nauczaniu na pewno nie będzie.
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Palikot... 23.03.13, 22:43
      www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/808794,Prawo-wyborcze-od-16-roku-zycia-Uprawialem-seks-gdy-mialem-17-lat
      Kongres młodzieżówki Ruchu Palikota, przy młodych ludziach przywódca już zupełnie się nie krępuje puścić wodzy demagogii:

Ruch Palikota chce dać 16-latkom prawo głosowania, a osobom poniżej 30. roku życia 20 proc. miejsc na listach wyborczych.
      - Palikot, jak zwykle, obiecanki-cacanki a głupiemu radość. Nie przypominam sobie, żeby on zrealizował jakikolwiek ze swoich pomysłów. A ludzie wciąż biorą go na poważnie...

- Zawsze pozostańcie sobą i zawsze miejcie odwagę, tak jak obecna tu dyrektor Teatru Ósmego Dnia (Ewa Wójciak) nazwać ch tego, kto jest ch - zwrócił się do młodzieży Palikot. (Wójciak po wyborze kardynała Jorge Bergoglio na papieża na jednym z portali społecznościowych miała napisać: "No i wybrali ch, który donosił wojskowym na lewicujących księży".)
      - A tu już szczyt demagogii. Przecież w końcu stanęło na tym, że ten ksiądz, który oskarżał go o donosicielstwo, wycofał się z oskarżeń.

Palikot traktuje instrumentalnie młodzież. Na ich miejscu czułabym się upupiona.
      • rufus-5 Re: Palikot... 24.03.13, 14:13
        "Andrzej Rozenek powiedział, że Ruch Palikota "wysłał pozwy sądowe wobec Romana Giertycha, Tomasza Terlikowskigo i Joachima Brudzińskiego, a za chwilę pozwana zostanie Joanna Senyszyn". Politycy ci zarzucili Januszowi Palikotowi, że popierał prawne obniżenie wieku inicjacji seksualnej do 13. roku życia. - Każdy, kto powie, że popieramy pedofilię wyląduje w sądzie - groził Rozenek. "

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13619818,Ruch_Palikota_pozwal_Giertycha__Terlikowskiego__Girzynskiego.html?lokale=olsztyn#BoxWiadTxt
        Śmiać się? Płakać? Wzruszyć ramionami? - tego to nikt by nie wymyślił. Wyrazy współczucia dla wyborców głosujących na Ruch Palikota.
        Nie ma to jak lewica w akcji.
        • sebalda Re: Palikot... 25.03.13, 11:39
          Wielkie dzięki za tego linka. Wcześniej dałam się podpuścić (choć dopytywałam tutaj, bo to było dla mnie kuriozalne), że Palikot postulował obniżenie wieku, w którym można by było współżyć seksualnie bez odpowiedzialności karnej. A przecież on mówił o tych sprawach w zupełnie innym kontekście. Dziwię się, że ktokolwiek (oprócz jego zagorzałych wrogów) mógł to tak odczytać. Chodziło o obniżenie wieku uprawniającego do wyborów, a o inicjacji seksualnej mówił w kontekście realnego (w jego mniemaniu, bo badania mówią jednak co innego na temat średniej) obniżenia wieku tej inicjacji. I pewnie niestety jest w tym tyle prawdy, że część dzieciaków to robi w tym wieku, ale ta część nadal chyba nie przesądza o średniej.
          Tak czy inaczej, ja kompletnie nie odebrałam tej rozmowy (mocno podpuszczonej przez Olejnik), jako postulatu obniżenia tego wieku. Kompletnie.
          Jak się chce uderzyć, to kij się zawsze znajdzie. Palikot powinien sprostować, ale on nie z tych, co prostują. Odwołuję oburzenie na niego, wyraźnie dał się podpuścić, Olejnikowa faktycznie go zagadywała i poprowadziła rozmowę tak, by go sprowokować.
          Nie jestem jego wielbicielką, daleko mi do tego, ale nie zgodzę się z nagonką na niego w tej sprawie, bo to zwyczajnie nie jest prawda, jakoby on postulował cokolwiek w kwestii obniżania wieku inicjacji seksualnej.
          • rufus-5 Re: Palikot... 25.03.13, 13:17
            Warto dodać jeszcze że stał się on ofiarą przemocy katolickiej jaka kwitnie w naszym kraju. Przepraszam - katolskiej. Taką bowiem on się czuję, zwłaszcza że Polacy to:
            " Polacy to gówniarze, zera, szambo."

Podobno to o piłkarzy mu chodziło, czyli jak zwykle mysl wyprzedziła rozum.
            januszpalikot.natemat.pl/55281,polskie-zero
            Niezrozumiany przez społeczeństwo najbardziej światły polityk. Ale myśl o przemocy katolickiej przednia.
          • pavvka Re: Palikot... 25.03.13, 14:16
            Ale poczekaj, w artykule jest takie stwierdzenie:

W "Kropce nad i" Palikot mówił, że inicjacja seksualna 13-latków jest jednym z przykładów hipokryzji polskiego prawa.

Hipokryzja ta ma polegać na tym że 13-latkowie odbywają inicjację seksualną mimo że formalnie jest to niezgodne z prawem. Jak należy to rozumieć jeśli nie jako opowiedzenie się za uregulowaniem prawnym stanu faktycznego?

Z tego co wiem, praktyka sądowa w Polsce jest taka, że nie karze się za stosunek z osobą poniżej 15 roku życia jeśli różnica wieku jest niewielka, przyjmując, że o ile do seksu doszło za obopólną zgodą, to nie ma wykorzystania. Czyli 16-latka za przespanie się z 14-latką do więzienia raczej nie wsadzą.
            • pavvka Re: Palikot... 25.03.13, 14:22
              Ale OK, partia wystosowała oświadczenie, że nie ma takiego postulatu, więc można przyjąć, że nie ma. Palikot chlapnął bez zastanowienia, a dopiero potem poszedł po rozum do głowy.
            • sebalda Re: Palikot... 25.03.13, 14:35
              > Ale poczekaj, w artykule jest takie stwierdzenie:
              >
              > W "Kropce nad i" Palikot mówił, że inicjacja seksualna 13-latków jest jednym
              > z przykładów hipokryzji polskiego prawa.

W artykule może i jest, ale jest tam filmik z tego fragmentu wywiadu u Olejnik, w którym jest mowa o tej granicy wieku. To jest dynamiczna dyskusja, prowadząca dociska, Palikot się broni, nie zawsze sensownie, ale nigdzie nie pada taki postulat, jaki mu się przypisuje. To jawna nadinterpretacja i teraz to ja zmieniłam zdanie o Olejnik, która to rozdmuchała i przeinaczyła, a nie o Palikocie. Mnie to naprawdę ruszyło i nijak nie mogłam zrozumieć intencji takiego postulatu, a jego zwyczajnie nie było. Ja myślałam, że on wcześniej już o tym pisał, mówił, że to jakaś akcja podobna do tej z obniżeniem wieku wyborczego, a to była zwykła pyskówka, wobec której dokonano nadinterpretacji. I tyle.
              • rufus-5 Re: Palikot... 26.03.13, 21:44
                Wielbicieli Palikota zapraszam:

www.facebook.com/MlodziOdpowiedzialni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka