Dodaj do ulubionych

Malta na 2-3 dni?

23.01.13, 17:30
jedziemy na południe Sycylii z lotniska w Trapani, wynajętym samochodem. Chciałabym ostatnie 2-3 dni spędzić na Malcie i stamtąd wrócic samolotem do domu. Proszę o rady, czy oddać samochód w Pozzallo - jeśli się da (trochę się boimy ruchu lewostronnego), gdzie zainstalować się na Malcie no i jak rozplanować te końcówkę wakacji. imprezy średnio mnie interesują, chcemy zobaczyc co nieco i troche pobyczyć się na plaży w zacisznym, urokliwym miejscu. szukam hoteliku, B&B nie w centrum miasta, ale z drugiej strony jeśli będziemy bez auta to tak aby się dało stamtąd poruszać komunikacją publiczną i dotrzeć nia na lotnisko- wylot o 13 00 więc godzina ok.
Obserwuj wątek
    • Gość: malgoska75 Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.icpnet.pl 30.01.13, 11:33
      Jeśli chodzi o to, gdzie się zatrzymać, warto może polecić któryś z hoteli wskazanych na stronie Hotele na Malcie - wybór bardzo duży i co najwazniejsze można porównać ceny i znaleźć najlepsze oferty.
      • smoga Re: Malta na 2-3 dni? 28.04.13, 13:24
        Rzeczywiście wybór ogromny i jak zwykle kłopot z tym wyborem. Czy moglibyście polecić jakiś sprawdzony niedrogi hotel (do 50 euro za dobę) w Pembroke (najlepiej!), Silemie lub St Julians?
        A jak jest z transferami z i na lotnisko Luqa ? Czy jest to możliwe komunikacją publiczną?
        Z góry dziękuję !
        • Gość: pp Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 13:42
          Jest możliwe, dojedzie się tam komunikacją publiczną max. w godzinę, ze Sliemy jest zdaje się z jedną przesiadką w Valetcie. Taksówka kosztuje ok. 20 euro. Hotele często oferują transfer z/na lotnisko w podobnej cenie. Jazdę samochodem odradzam nie z uwagi na lewostronny ruch, a z powodu wąskich, krętych i o różnej jakości dróg oraz temperamentu maltańskich kierowców. W porównaniu z Maltą w Neapolu jeżdżą grzecznie. Sam objazd Malty można zorganizować autobusem wycieczkowym za 15 euro za osobę - są 2 firmy, które je organizują. Trudno je przeoczyć.
          • smoga Re: Malta na 2-3 dni? 05.05.13, 21:40
            Bardzo dziękuję i pozdrawiam !
            • smoga Re: Malta na 2-3 dni? 06.05.13, 21:45
              Witam ponownie, a czy moglibyście mi jeszcze pomóc w sprawie hotelu? Chodzi mi o jakiś sprawdzony niedrogi hotel (do 50 euro za dobę) w Pembroke (najlepiej!), Silemie lub St Julians?
              • Gość: pp Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 13:43
                Google: bayview hotel sliema
                Dość rozsądny kompromis jakość-lokalizacja-cena.
                Nie wiem czy będzie tak tanio jak oczekujesz, nie wiem, czy lokalizacja ok (ludzie różne mają oczekiwania). Na pewno pokoje hotelowe są droższe, za to basen na dachu mają w cenie. Mają też apartamenty położone nieco wyżej poza głównym budynkiem. Czysto, wygodnie, internet, choć okna na podwórko studnię, więc szału nie ma. Oferują transfer z lotniska. Niezły wybór dla chcących pozwiedzać - blisko do promenady, skąd autobusy lokalne i wycieczkowe, łódki wycieczkowe po zatoce i portach oraz połączenie wodne z Valettą. Gorszy dla tych, którzy chcą mieć plażę pod nosem. Albo mieszkać w samej Valetcie.
    • Gość: Iwona Re: Malta na 2-3 dni? IP: 178.19.185.* 12.05.13, 19:12
      Na 2 - 3 dni o Malcie znalazłam coś takiego, to młody człowiek, ale ciekawie pisze. Leciał Warszawa - Oslo - Malta - Bergamo chwytaj-swiat.blogspot.com/
      • Gość: Paweł1975 Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.net4me.pl 07.05.14, 23:31
        Ja też coś mam, wyloty do Malty są z Wrocławia i Katowic, w Poznaniu znalazłem też, bo stąd pochodzę jedno biuro które tam wycieczki organizuje i mają możliwość wylotu albo z Wrocławia albo z Katowic właśni. Można sobie poszukać, kto jeszcze oferuje takie przeloty.
        • Gość: Paulineczka Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.net4me.pl 15.05.14, 15:42
          Fajną mają tę ofertę, naprawdę mi się podoba, a mógłbyś coś więcej opowiedzieć o tym biurze?? Jakie warunki itd. jaka organizacja??
          • Gość: Kanadyjczyk12 Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.net4me.pl 23.05.14, 16:30
            Viator to biuro od kilku dobrych lat na rynku, wiele kierunków, dobre ceny, duży wybór hoteli, i miła obsługa przy wyborze kierunku w biurze. W ogóle to bardzo mili ludzie.
            • Gość: Sprawdzacz Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.net4me.pl 30.05.14, 04:11
              Lubimy miłych ludzi zwłaszcza jeśli to oni decydują o naszych losach podczas wyczekiwanego urlopu. Zobaczymy jaka rzeczywiście jest ta obsługa w Viatorze.
          • Gość: Agunia90 Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.net4me.pl 03.08.14, 01:08
            Organizacja zawsze na najwyzszym poziomie bo pracownicy tego biura mysla o klientach!
            • Gość: Aldon Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.net4me.pl 08.08.14, 20:17
              Dobrze jest znalezc BP ktore nie tylko mysli o sobie ale przede wszystkim o klientach ktorzy wydaja tam swoje pieniadze!
              • Gość: BydgoskaGąska Re: Malta na 2-3 dni? IP: *.net4me.pl 08.08.14, 20:19
                Racja, a jak ja jezdzilem z Viatorm to zawsze na pierwszym miejscu byly moje potrzeby a potem i tak wracalem z wakacji mega zadowolony!
    • grzegorz.pekala Re: Malta na 2-3 dni? 13.06.13, 10:00
      Na Malcie korzystałem z Hotelu Diplomat w Sliemie - wbrew nazwie nie jest to ekskluzywny hotel, a raczej podstawowe udogodnienia (łóżko, łazienka) oraz standardowe śniadanie.

Szerzej o Malcie napisałem na www.yougo.pl/wakacje/10/wakacje-z-yougo-malta

A hotele można porównać na hotelscombined.com

Pozdr, GP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka