Dodaj do ulubionych

Balatonfured

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:49
Witam! Chciałam zapytać jak najlepiej dojechać z Opola nad Balatonfured?
Jakie przejście graniczne wybrać? Dziekuje za cenne uwagi.
Obserwuj wątek
    • kleofas11 Re: Balatonfured 20.08.04, 23:39
      W I poł.sierpnia byłem na kilkudniowym wypadzie na b.podobną trasą. Przejście
      Krnov, potem Ołomuniec, Brno i tu do wyboru: na Bratysławę czy Wiedeń. Ja wolę
      przez Austrię choć to chyba gorsza droga. Ale chciałem w tym roku zajrzeć do
      Baden (nie żałuję) a spowrotem kolejne rzeczy w Wiedniu zobaczyć. Może innym
      razem zajrzę do Bratysławy. Jeśli pojedziesz przez Austrię to bardzo polecam
      zajrzeć do ostatniego czeskiego miasteczka na trasie, Mikulova ( np. na
      obiad ). Kiedyś przejeżdżałem obok nie świadom jakie to ładne i zadbane
      miejsce. Kolejną granicę przekraczam Eisenstadt-Sopron bo mam lokum koło
      Tapolcy. Trzeba pamiętać o winietach, potrzebne na każdej trasie.
    • Gość: chochlik Re: Balatonfured IP: *.mfa.gov.hu 23.08.04, 15:39
      Ja bym radził trasę Chyżne - Bańska Bystrzyca - Zwoleń - Sahy - Parassapuszta -
      Vác - Budapeszt, a ztamtąd autostradą M7 do Balatonu. Winietka na 4 dni
      kosztuje 1000 HUF (20 Zł.)
      • Gość: deo Re: Balatonfured IP: 81.219.167.* 05.09.04, 12:46
        jeszcze jeden wariant trasy Cieszyn- Żylina / już w Słowacji /dalej- Martin - i
        nie na Bańska Bystrzyce tylko prosto na Zwoleń / tzn mozna jechac na Bańska
        Bystrzyce tyle tylko że droga do BB jest bardzo kręta i przebiega przez góre
        najpierw serpentynami w góre a potem zjazd - jechalem tedy w nocy wczoraj i tak
        to wygląda a poza tym w okolicach BB jest autostrada i chyba trzeba kupic
        winietke ???.
        dalej tak jak napisano Vac Budapeszt i aut.M-7 zjazd przy końcu na Balantufured
        Tyle tylko ,że po autostradzie przebiega tez droga krajowa E chyba 77 wiąc nie
        wiem jak to jest z winietkami .
        ja akurat miałem i Słowacka i węgierska ale nie wiem czy to konieczne na trasie
        Budapeszt - siofok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka