Gość: GOSIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:49 Witam! Chciałam zapytać jak najlepiej dojechać z Opola nad Balatonfured? Jakie przejście graniczne wybrać? Dziekuje za cenne uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kleofas11 Re: Balatonfured 20.08.04, 23:39 W I poł.sierpnia byłem na kilkudniowym wypadzie na b.podobną trasą. Przejście Krnov, potem Ołomuniec, Brno i tu do wyboru: na Bratysławę czy Wiedeń. Ja wolę przez Austrię choć to chyba gorsza droga. Ale chciałem w tym roku zajrzeć do Baden (nie żałuję) a spowrotem kolejne rzeczy w Wiedniu zobaczyć. Może innym razem zajrzę do Bratysławy. Jeśli pojedziesz przez Austrię to bardzo polecam zajrzeć do ostatniego czeskiego miasteczka na trasie, Mikulova ( np. na obiad ). Kiedyś przejeżdżałem obok nie świadom jakie to ładne i zadbane miejsce. Kolejną granicę przekraczam Eisenstadt-Sopron bo mam lokum koło Tapolcy. Trzeba pamiętać o winietach, potrzebne na każdej trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: Balatonfured IP: *.mfa.gov.hu 23.08.04, 15:39 Ja bym radził trasę Chyżne - Bańska Bystrzyca - Zwoleń - Sahy - Parassapuszta - Vác - Budapeszt, a ztamtąd autostradą M7 do Balatonu. Winietka na 4 dni kosztuje 1000 HUF (20 Zł.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Balatonfured IP: 81.219.167.* 05.09.04, 12:46 jeszcze jeden wariant trasy Cieszyn- Żylina / już w Słowacji /dalej- Martin - i nie na Bańska Bystrzyce tylko prosto na Zwoleń / tzn mozna jechac na Bańska Bystrzyce tyle tylko że droga do BB jest bardzo kręta i przebiega przez góre najpierw serpentynami w góre a potem zjazd - jechalem tedy w nocy wczoraj i tak to wygląda a poza tym w okolicach BB jest autostrada i chyba trzeba kupic winietke ???. dalej tak jak napisano Vac Budapeszt i aut.M-7 zjazd przy końcu na Balantufured Tyle tylko ,że po autostradzie przebiega tez droga krajowa E chyba 77 wiąc nie wiem jak to jest z winietkami . ja akurat miałem i Słowacka i węgierska ale nie wiem czy to konieczne na trasie Budapeszt - siofok Odpowiedz Link Zgłoś