Gość: mis IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 31.08.04, 21:38 Czy w Egerze sa bezpłatne kapieliska termalne, czy tylko takie za które musze płacić za wstęp? Jeśli trzeba płacić to ile? Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
josip_broz_tito Re: Węgry Eger 31.08.04, 22:11 Duzo. Wegry to cholernie drogi kraj. Szkoda, ale od dwoch lat zdrozeli ze dwa trzy razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noclegi Re: Węgry Eger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 12:17 podajcie namiary na sprawdzony pensjonat, hotel lub kwaterę w okolicach Egeru. Jak z cenami wina ? No i co z kapieliskami termalnymi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Węgry Eger IP: 81.219.167.* 06.09.04, 15:31 wszystkie kapieliska termalne są płatne ok 1000 forintow za wejście troche w lewo troche w prawo jak policzysz sobie 1000 to sie miło rozczarujesz jak bedzie mniej ale w miszkolc Topolca jest wiecej bodaj 1200 f. W egerze tez pewno tak bedzie . wino najtańsze to jest w tesco ok 300 forintow ichni jabol tyle ,ze z winogron reszta srednia klasa to ok 500 -800 forintow ale i sa droższe . Piwo od ok 150 f do 200 forintów np, Bogascony czy jakos tak . w egerze sa winiarnie ale czy tańsze akurat watpie bo wszystkie co widziałem to normalne knajpki z normalnymi czyli nie ulgowymi cenami . Noclegi trzeba szukać Zimmer frei - przyjechac za dnia i w okolicy basenów poszukac cos sie znajdzie . ja nocowałem w kamienicy przy basenach za 1500 f od osoby w pokoju dla 5 osób bo byla nas piatka i poniewaz był to tylko nocleg to chcielismy tanio . ale tego akurat noclegu nie polecam - trzeba szukac jak sie chce znależć cos przyzwoitego . Dla porównania podaje standart / dla poczatku wrzesnia / 1800 forintow od osoby w Hajdukoboszlo w układzie 2 pokoje dwójki i 1 jedynka czyli gora willi - oczywiscie z kuchnia lodowka tv . i 2000 forintow od osoby w takim samym układzie nad Balatonem w Balatonfured . oczywiscie są noclegi po 30 i 40 Euro od osoby czyli x 250 tj 7500 forintow . wszystko kwestia kasy i pasji poszukiwawczej zainteresowanego pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gowin Re: Węgry Eger IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 15:49 Cze! No niestety darmowych kompielisk to nie ma chyba nigdzie. Ale w Eger masz chyba jedne z piękniejszych. Oprócz basenów w centrum jest też w pobliżu troszkę poza miastem niewielkie kompielisko z którego woda wypływając osadza na skale wapń i wygląda to imponująco(takie małe Węgierskie Pammukale). Lepiej tam sobie podjechać wieczorem bo woda jest bardzo ciepła. Jest czynne chyba do północy. Noclegi polecam przy dolinie Pięknej Kobiety. Poszukaj sobie w google Tulipan Camping Eger. Tam jest pole namiotowe i pensjonat. Warunki super, lecz dosyć drogo. Ale miejsce przepiękne a pensjonat jest z basenem. My kupowaliśmy wino w hurtowniach lub prywatnych winnicach i nosiliśmy sobie do dolinki. Wychodziło chyba 1/4 ceny i było lepszej jakości. Polecam Eger! Jest to moje ukochane miasteczko u Bratanków! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Węgry Eger IP: *.smrw.lodz.pl 13.09.04, 16:51 ale jak juz ktos będzie w Egerze naprawde ładne miasto -z zamkiem / ruiny / ale zawsze - baseny termalne to jednak polecam wycieczke do Miszkolc Tapol ca do basenow tez temalnych bedacych w grocie - idzie sie lub pływa / 100 cm glebokosci korytarzami w jaskini . cudownie . polecam tylko ze chyba ok1200 forintow za wejscie . do maniaków kamerofilmowania najpierw wejdz z kamera do groty - zdejmij buty bo cie obsługa pogoni i filmuj idac zewnetrzmymi korytarzykami - wszystkiego nie sfilmujesz bo korytarzyk konczy sie zejsciem do wody ale ogólne pojecie jak to wyglada da sie wyrobic i uwiecznic na tasmie nie radze jednak wchodzic z kamera do korytarzy choc jest płytko ale woda spływa czasem z góry i mozna uszkodzic kamere . po sfilmowaniu jaskini . mozesz zaczekac na rodzine ktora w tym czasie wroci z przebieralni na gorze i ich tez sfilmowac idziesz na góre do rozbieralni i szafek i wkładasz uwaga 100 forintow jako zastaw rozbierasz sie i delektujesz ciepła woda juz oczywiscie bez kamery . Z Egeru do miszkolca nie jest daleko chyba ok 50 -60 km choc droga kreta i w dól. parking przed grotami w miszkolc tapolca bodaj 470 forintow niezaleznie chyba od liczby godzin bo ja jak zaplaciłem od razu ok 13.00 to po powrocie z groty ok 17.00 nikt ode mnie nie chciał doplaty ! Odpowiedz Link Zgłoś