Gość: DJ IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 19:18 Czy ktos byl na wycieczce rowerowej na Bornholmie? Dojazd samochodem, promem i co dalej? Jak wyglada zakwaterowanie, jakie ceny, itp? Dziekuje za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Koko Re: BORNHOLM IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 11:54 Ja nie bylem, ale fajnie byloby pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
anet_18 Re: BORNHOLM 07.11.04, 22:24 Ja byłam na Bornholmie na wycieczce rowerowj i było bardzo ciekawie.Mnóstwo tras specjalnie przygotowanych dla rowerzystów.Nocleg możesz znaleźć np. w Hasle w domkach campingowych.4- osobowe z kuchenką, bardzo przytulne.Co do cen to zbytnio się nie orientuje.Jedzenie na Bornholmie jest bardzo drogie, ale za to tam jadłam najlepsze lody z automatu na świecie - bardzo duże i tanie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: BORNHOLM 07.11.04, 22:43 anet_18 napisała: ....Jedzenie na Bornholmie jest bardzo drogie, ale za to > tam jadłam najlepsze lody z automatu na świecie - bardzo duże i tanie.Pozdrawia > m te lody z automatu ( u nas nazywane wloskie) sa w calej skandynawii i rzeczywiscie sa to najlepsze lody na swiecie ostatnio (tydzein temu, dwa tygodnie) widzialam bodajze w angorze artykul na temat tej wyspy, mnostwo inormacji bylam 3 lata temu, przepiekna wyspa! Odpowiedz Link Zgłoś
berre Re: BORNHOLM PO POLSKU! 08.11.04, 18:05 Polecam portal o Bornholmie po polsku. Mnostwo info o historii, kulturze i przyrodzie wyspy oraz aktualnych info praktycznych o cenach - w tym rowniez zywnosci -, mozliwosciach noclegu, dojazdu na wyspe i komunikacji na wyspie, aktualne przepisy celne i zasady ruchu drogowego, orientacyjny kurs walut. Takze slowniczek polsko-dunski i galeria zdjec. www.bornholm.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: BORNHOLM IP: *.au.poznan.pl 10.11.04, 13:53 Lody nazywają się krolle bolle - (pisze się trochę inaczej) Bardzo polecam Borholm . Wyjazd tam był jednym z najlepszych. Płyneliśmy promem ze Świnoujścia do Ronne. Zakwaterowanie załatwiliśmy w Polsce. Ogólnie jest drogo. Jedzenie kupowałam w Netto w Rónne. wychodziło trochę drożej niż u nas. Wyspa świetna z licznymi atrakcjami . Ludzie bardzo uczynni. Trasy rowerowe kapitalne. Jeżeli się zmęczysz możesz rower podwieźć autobusem do wybranych miejsc. dla dzieci można wypożyczyć speclaną przyczepkę . Koniecznie spróbuj śledzi z grubą solą. Odpowiedz Link Zgłoś
berre Re: BORNHOLMSKIE LODY 10.11.04, 15:54 Sorki, ale nie masz racji. Po dunsku lody to "is". Krølle Bølle to imie bornholmskiego trolla, ktory dorobil sie nawet marki lodow, nazwanej jego imieniem. Poczytaj tutaj: www.bornholm.pl/krolle-bolle.htm A poza tym zgadzam sie, Bornholm jest fantastyczny :) I mieszkancy bardzo przyjazni Pozdro Berre Polecam portal o Bornholmie po polsku www.bornholm.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: BORNHOLM 10.11.04, 16:08 te lody nie pamietam jak sie w danii nazywaja ale w "reszcie ska" nazywaja sie Soft Ice Odpowiedz Link Zgłoś