Dodaj do ulubionych

noclegi w Londynie

IP: *.cable.wsm.wielun.pl 22.01.05, 20:02
mam problem ,chce pod koniec czerwca pojechac z rodzina do Londynu na kilka
dzi ,szukam taniego,ale w miare wygodnego noclegu w centrum miasta tj blisko
atrakcji zeby nie tracic czasu i pieniedzy na dojazdy,pod uwage biore noclegi
w West Cromwell Hotel ,Hotel Arriva lub Holly House hotel.Czy ktos zna te
hotele i pomoze mi wybrac ten najbardziej znosny lub poda inne lepsze
rozwiązanie,interesują mnie 2 pokoje dwuosobowe z lazienkami.Bardzo prosze o
rady rowniez dot. programu pobytu ,lub wycieczek poza Londyn
Obserwuj wątek
    • eirinn Re: noclegi w Londynie 23.01.05, 13:56
      A jaka jest Twoja rodzina? To znaczy np. ile lat mają dzieci, czym się
      interesujecie itp. To bardzo pomoże w podpowiedziach.
      • Gość: erka Re: noclegi w Londynie IP: *.cable.wsm.wielun.pl 23.01.05, 18:42
        dzieci raczej dorosle
        tzn córka lat 17 a syn 23
        chętnie poznam też inne propozycje noclegowe i dot pobytu w Londynie np chcemy
        zrobic wypad do Cotswolds,czy jest sens wynajac samochod na 1 dzien i ile to
        moze kosztowac.Generalnie chcemy troche pozwiedzac muzea galerie i księgarnie.
        • Gość: deo Re: noclegi w Londynie IP: *.devs.futuro.pl 23.01.05, 23:29
          koniecznie Winsor !!!
          kiedyś byla taka linia autobusowa Green Line ale teraz niestety nie wiem
      • Gość: destin Re: noclegi w Londynie IP: *.lv.lv.cox.net 26.01.05, 09:51
        Dlaczego chcesz wiedzic jaka jest rodzina i ile lat maja dzieci? :)
        • Gość: erka Re: noclegi w Londynie IP: *.cable.wsm.wielun.pl 26.01.05, 15:46
          bo to moze byc istotne w udzieleniu odpowiedzi na dręczące mnie pytania.
          Dlatego tez z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi.Inne są potrzeby rodziny z
          małymi dziecmi,a inne z takimi ,jak moje.Nie planujemy np wizyty w muzeum figur
          woskowych.A Windsor interesuje mnie także ,ale nie wiem,czy można zwiedzać
          zamek podczas pobytu w nim królowej.Interesują mnie też informacje nt
          możliwości dostania się tam szybko i tanio dla czteroosobowej rodziny.Proszę o
          pomoc we wszystkich zadanych przeze mnie pytaniach/głównie chodzi mi o te
          hotele/
          • eirinn Re: noclegi w Londynie 26.01.05, 17:48
            Windsor można zwiedzać cały czas, rodzina królewska ma swoje prywatne
            apartamenty, do których turyści nie są wpuszczani. Miasteczko jest śliczne samo
            w sobie, niedaleko zamku jest np. najkrótsza ulica w Wielkiej Brytanii, o
            długości jednego domeczku :) Polecam wyprawę do ogrodów Kew, w tym czasie będą
            prześliczne, do parku w Greenwich zobaczyć południk zerowy. W Hampton jest
            pałac Hampton Court z prześlicznymi ogrodami i słynnym labiryntem. Zabierz
            swoją młodzież do Camden (stacja metra o tej samej nazwie), jest tam mnóstwo
            sklepików i kramów z typowo młodzieżowymi ciuchami i akcesoriami, niesamowita
            mieszanka kultur i subkultur. Nie wiem, jak u was z angielskim, bo poleciłabym
            wizytę w odrestaurowanym teatrze szekspirowskim The Globe, przewodnicy podają
            bardzo ciekawe informacje. Można też oczywiście pójść na przedstawienie. Covent
            Garden to świetne miejsce na rodzinny lunch, codziennie są występy artystów
            ulicznych, plus sklepiki z ciekawostkami w halach. A jak daleko za Londyn
            chcielibyście pojechać?
            Nie wiem, skąd będziecie wyruszać, ale najtaniej dostać się do Londynu tanimi
            liniami. Sama nimi latam, więc mogę zapewnić, że z reguły nie ma większych
            problemów.
            • Gość: erka Re: noclegi w Londynie IP: *.cable.wsm.wielun.pl 26.01.05, 19:17
            • Gość: erka Re: noclegi w Londynie IP: *.cable.wsm.wielun.pl 26.01.05, 19:27
              Bardzo dziękuję za ciekawe sugestie,o Kew Gardens też myślałam,znam Londyn
              taki wycieczkowy,chcemy poznac inne klimaty i pomysł z Camden jest
              ciekawy,córka chce pojechac do Stratfordu i okolic,ja uwielbiam Bath ,ale
              bedziemy tam tylko 6 dni więc konieczny będzie jakiś kompromis lecimy
              ryanairem ,nurtuje mnie troche hotel i bardzo oczekuje na jakies
              sugestie,chcemy 2 dwójki z łazienkami,acha,lądujemy w Stansted ,to chyba dosc
              daleko od centrum?Jak szybko i tanio dostac sie /4 osoby!/ do centrum,w Rzymie
              czasem opłacało się brac taxi niż metrem
              • eirinn Re: noclegi w Londynie 26.01.05, 19:39
                To faktycznie dość daleko, ale spokojnie, chyba co pół godziny jeżdżą autobusy
                na dworzec Victoria. Zdaje się 7 funtów w jedną stronę, bodajże 10 jak od razu
                kupi się w obie. Jazda około 1,5 godziny. Metro nie dojeżdża, taxi absolutnie
                nie wchodzi w grę. Jeździ też kolejka, ale jest o wiele droższa od autobusu.
                Jak wejdziesz na stronę lotniska, na pewno znajdziesz połączenia. Ja też latam
                ryanem (z Berlina), zawsze jest OK. Też lubię Bath :), a do Stradfordu wybieram
                się w tym roku. To może, drogą kompromisu, Oxford? Albo nad morze, do Brighton?
                Postaram się sprawdzić jakieś hotele, jak znajdę coś wiarygodnego, to dam Ci
                znać.
              • croma Re: noclegi w Londynie 26.01.05, 21:20
                Camden...hehehehe - jeśli Twoja mlodziez jest "rozrywkowa" to bardzo spodoba im
                sie to miejsce, szczegolnie polecam male odnogi ulicy głównej, które de facto
                idą do niej równolegle, sklepy bombowe (ciuchy jednak nie do noszenia w
                kraju ;) ) ale wrazenia jakie! ;-)

Pozdro i milego pobytu!

Ps. dodam tylko, ze gdy ja tam byłem (bodajże w weekendy) do Camden Town można
                dojechac metrem tylko w jedną strone...tzn. nie można tam wsiąść do metra, a
                jedynie wysiąść.
                • eirinn Re: noclegi w Londynie 26.01.05, 21:52
                  Wsiada się na Mornington Crescent, to następna stacja na południe (parę minut
                  drogi w dół).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka