Gość: ania IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.07.02, 09:06 czy ktos z was pracował kiedys na czarno w holandii? jakies porady w szukaniu pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: praca IP: *.lublin.mm.pl 01.04.03, 21:06 Gość portalu: ania napisał(a): > czy ktos z was pracował kiedys na czarno w holandii? jakies porady w szukaniu > pracy? Witam Dwa razy byłem w Holandii. Za pierwszym razem z ogłoszenia pojechałem do Hagi, trafiłem na oszustów i wróciłem następnego dnia do Polski. Następnym razem pojechaliśmy z kumplem samochodem "w ciemno". Gdybyśmy posiadali niemieckie paszporty (jak Ślązacy)to pracę byśmy znaleźli w ciągu pół godziny a tak znaleźliśmy pracę na następny dzień ale przez jugosłowiańskiego pośrednika. Do pracy sprowadziliśmy jeszcze trzy osoby z Polski. Byliśmy niecałe trzy miesiące - fortuny nie zarobiliśmy (pośrednik) ale miło wspominam ten pobyt. W tym roku też się wybieram gdzieś do pracy, może tym razem trochę grosza przywiozę do Polski. Pozdrawiam, Wojtek Jak masz jakieś pytania o szczegóły to pisz na prv: ekologia@lublin.mm.pl Odpowiedz Link Zgłoś