gamesza1 28.05.03, 09:54 Pragnę wybrać się do Czarnogóry (Montenegro), czy ktoś tam już był ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mickey15 Re: Czarnogóra !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 10:46 Witaj, ja byłem tam w zeszłym roku w czerwcu, mieszkałem w jednej z większych miejscowości nadmorskich Budvie. co trzeba przyznać to mają wspaniałe warunki pogodowe, naturalne do uprawiania turystyki. Sa tam góry ok. 900 m.n.p.m, maja wspaniałe morze, jednak z plażami w wiekszości kamyki, skałki, na niewielkiej ilości rozsypany sztucznie naworzony piach. Ceny jak na nadadriatycki kurort nie były wygórowane, podawane w Euro, takaż tam waluta obowiązuje. Hotele trochę wysłużone, bardzo powoli doprowadzane do dawnej świetności. co więcej chcesz wiedzieć? czym chcesz dojechać? Pamiętaj nie ma bankomatów, przynajmniej w zeszłym roku nie było.... Odpowiedz Link Zgłoś
gamesza1 Re: Czarnogóra !!! 28.05.03, 10:59 G> Witaj, ja byłem tam w zeszłym roku w czerwcu, mieszkałem w jednej z większych miejscowości nadmorskich Budvie. co trzeba przyznać to mają wspaniałe warunki pogodowe, naturalne do uprawiania turystyki. Sa tam góry ok. 900 m.n.p.m, maja wspaniałe morze, jednak z plażami w wiekszości kamyki, skałki, na niewielkiej ilości rozsypany sztucznie naworzony piach. Ceny jak na nadadriatycki kurort nie były wygórowane, podawane w Euro, takaż tam waluta obowiązuje. Hotele trochę wysłużone, bardzo powoli doprowadzane do dawnej świetności. co więcej chcesz wiedzieć? czym chcesz dojechać? Pamiętaj nie ma bankomatów, przynajmniej > w zeszłym roku nie było.... Dziekuje za informacje ;-) Bylam kilka razy w Chorwacji wiec przyszedl czas na Montenegro, szukam jakis prywatnych kwater, w przyzwoitej cenie. Mam juz namiary jak dojechac (kilka opcji), ale moze napiszesz ktoredy sam jechales? Przez Chorwacje za dlugo. Tak, slyszalam o braku bankomatow i wyposazeniu hoteli i pensjonatow. Ale nie przeszkadza mi to, wazne jest piekne otoczenie. Zreszta i tak pewnie zjezdzimy cala Czarnogore, podobnie jak Chorwacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey15 Re: Czarnogóra !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 14:20 ja osobiście jechałem autokarem i do tego przez Serbię, także mi 36 godzin przypadło na siedzeniu. Natomiast może nie skrócić ale ułatwić przejazd można płynąc promem, z Rjeki kursują do Dubrownika, czy nawet do zatoki Kotorskiej, ale z tego co wiem sa całkiem kosztowne, zwłaszcza z samochodem. Co wiecej mogę powiedzieć o MOntenegro, hm, jest piękne widokowo, wypstrykałem tam ponad 120 fotek w ciągu 5 dni pobytu. Oj tak podróżowanie po Czarnogórze to cos wspaniałego, zwłaszcza widoki z wysoko położonych tarasów widokowych przy ulicach. Zatoka KOtorska, Budva. Jednak nie wiem jak wyglada sytuacja z kwaterami, hoteli kilka znam, ale ceny dla indywidualnych turystów nie sa najtańsze, dużo niemców i włochów. Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gamesza1 Re: Czarnogóra !!! 28.05.03, 14:37 Gość portalu: mickey15 napisał(a): > ja osobiście jechałem autokarem i do tego przez Serbię, także mi 36 godzin > przypadło na siedzeniu. Natomiast może nie skrócić ale ułatwić przejazd można > płynąc promem, z Rjeki kursują do Dubrownika, czy nawet do zatoki Kotorskiej, > ale z tego co wiem sa całkiem kosztowne, zwłaszcza z samochodem. Co wiecej mogę powiedzieć o MOntenegro, hm, jest piękne widokowo, wypstrykałem tam ponad 120 fotek w ciągu 5 dni pobytu. Oj tak podróżowanie po Czarnogórze to cos > wspaniałego, zwłaszcza widoki z wysoko położonych tarasów widokowych przy > ulicach. Zatoka KOtorska, Budva. Jednak nie wiem jak wyglada sytuacja z > kwaterami, hoteli kilka znam, ale ceny dla indywidualnych turystów nie sa > najtańsze, dużo niemców i włochów. Pozdrawiam i powodzenia Dziekuje za informacje, na pewno beda b. przydatne ;-) Ja tez troche poszukalam i znalazlam niedrogie kwatery, tak w granicach 10 Euro za osobe. My planujemy wlasny dojazd, wiec bedzie to wygladalo troche inaczej. Niemniej jednak na pewno jest tam pieknie. Dziekuje i pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gamesza1 Re: Czarnogóra !!! 28.05.03, 13:57 gamesza1 napisała: > Pragnę wybrać się do Czarnogóry (Montenegro), czy ktoś tam już był CZY KTOS JESZCZE COS NAPISZE O CZARNOGORZE ?? Odpowiedz Link Zgłoś