gosiakmmm 28.07.08, 10:56 Widziałam BLED i jestem zachwycona. Może ktoś z Was zwiedził Słowenie i potrafi mi doradzić gdzie warto pojechać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meo.z Re: Słowenia - Bled 28.07.08, 14:23 Witaj. Bylem w Slowenii w tym roku, podczas przerwy majowej. Odwiedzilem Ljubljane (czarujace miejsce), Bled, Skofje Loke (zabytkwoe miasto medzy Ljubljana a ledem), na wybrzezu Koper, Izole oraz Piran (Piran jest piekny!!!!), oraz jaskinie Postojna i Skocjanskie. Slowenia jest piekna i warto tam pojechac. Jak chcesz jakies rady - pojechalismy tam autobusem) - to pisz maila. Pozdrowienia M. gosiakmmm napisała: > Widziałam BLED i jestem zachwycona. Może ktoś z Was zwiedził Słowenie i > potrafi mi doradzić gdzie warto pojechać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oranjefanka Re: Słowenia - Bled IP: *.spray.net.pl 28.07.08, 18:01 nie pozostaje nic innego jak zgodzic sie z przedmowca:) piekny kraj; jak na pierwsza wycieczke dolozylabym jeszcze Kamnik, Kranj, wycieczke na Triglav, koniecznie Ptuj, a jesli zima - to Kranjska Gore; jesli masz taka taka mozliwosc, wybierz sie samochodem, benzyna troche kosztuje, ale mozna spokojnie kampingowac, standard "zachodni":) swoboda znacznie wieksza, co w tym kraju akurat wydaje mi sie wazne; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Słowenia - Bled IP: *.chello.pl 28.07.08, 19:15 Ja tez musze sie zgodzic z przedmowcami. Polecam Slowenie! Szczegolnie wybrzeze (Koper, Piran), chociaz nie nastawiaj sie na wylegiwanie na plazy, bo... po prostu nie ma tam plaz. Chyba ze lubisz lezec na betonie lub na kamieniach. Jesli plaza to do poludniowych sasiadow. Blisko jest Triest i relatywnie niedaleko Wenecja, wiec mozna zrobic sobie przy okazji jednodniowy wypad (ja tak zrobilem). Pozdrawiam artur Odpowiedz Link Zgłoś
memorablemoments Re: Słowenia - Bled 06.08.08, 19:32 Czy to prawda, że winieta na autostrady kosztuje az 35 Euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Słowenia - Bled IP: 193.108.194.* 07.08.08, 12:09 Ponoc tak. Tak przynajmniej donosi polska prasa. Ta cena jest jakos od niedawna, bo jeszcze w zeszlym roku bylo to kilka euro za przejazd (nie bylo winietek tylko placilo sie tak jak w PL za przejazd odcinkiem danej strady). Podejrzewam, ze wprowadzenie drogich winiet to efekt tego, ze wladze Slowenii wkurzyly sie na urlopowiczow z PL, ktorzy przez Slowenie tylko przejezdzaja w drodze do Chorwacji zamiast jezdzic do kurortow w samej Slowenii ;) art Odpowiedz Link Zgłoś
gregy_ro Re: Słowenia - Bled 14.12.16, 19:04 Sam byłem w Słowenii i jestem zachwycony. Coś więcej zamieszczam na blogu www.tuitam.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś