Gość: ala IP: *.acn.pl 21.11.03, 09:51 Chcemy w szkole namówic klase na wyprawe do Irlandii. Podpowiedzcie coś aby było tanio i bezpiecznie. Ma to trwać niestety tylko 12 dni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aneta Re: Irlandia IP: 62.121.132.* 21.11.03, 12:39 Bezpiecznie będzie napewno, tym nie musicie się przejmować. Tanio - nie umiem wam nic doradzić, ale koniecznie zobacznie zachodnie wybrzeże, jest dużo ładniejsze niż wschód. Tylko nie w zimie. Na Dublin przeznacznie nie więcej niż dwa dni, bo szkoda marnować czasu na to miasto. Napewno warto zobaczyć Irlandię (tylko w cieplejszym i bardziej zielonym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Irlandia IP: *.jzo.com.pl 21.11.03, 13:36 Aneta, pytanie do ciebie: czy ty masz jakies info jakie miasa warto zwiedzic w iralndii? ja bylem tydzien w dublinie i strasznie mi sie nie podobalo- pospiech pelno ludzi i straszny szum. szukam jakiegos fajnego miasta w ktorym mozna by sie zatrzymac na dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: Irlandia IP: *.zr.univ.gda.pl 23.11.03, 09:41 12 dni jesli liczyc to razem z dojazdem to strasznie malo, jesli zas tyle mozecie byc w IRL to juz macie dosc czasu, zeby ciekawe rzeczy zobaczyc. Co do bezpieczenstwa potwierdzam mozecie byc spokojni, natomiast koszty... hmmm IRL tania nie jest z pewnoscia. My trzy lata temu spedzilismy objezdzajac ja dookola 23 dni i kosztowalo to ok 3000 od lepka, bez wyzywienia. I teraz zalezy jak rozmumiec tanio i drogo:-) Zobaczyc na pewno warto zachodnie wybrzeze, rzeczywiscie ciekawsze niz wschod, ale Dublin mi sie z kolei podobal szalenie, poza tym wokol jest pare ciekawych miest, chocby dolina Glendalough. Poza tym warto zobaczyc chociaz pare opactw, w koncu to takie charakterystyczne dla IRL i jeszcze cale mnostwo innych rzeczy. Wydaje mi sie ze przy 12 dniach to moze nie warto tluc sie taki kawal drogi w koncu Norwegia jest blizej a chyba jeszcze piekniejsza, przynajmniej jesli chodzi o krajobrazy. Ale w razie czego jesli masz jakies pytania to smialo. Acha nocowalismy w schroniskach mlodziezowych. pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: Irlandia IP: *.zr.univ.gda.pl 23.11.03, 09:45 Acha jeszcze cos, zeby bylo bezpiecznie i tanio:-) wynajelismy sobie autokar i nim zrobilismyc ala trase. Autokar oczywiscie z kierowca:-) Tu sie przydaly zdolnosci negocjacyjne naszej organizatorki, bo to byl jeden z wiekszych kosztow wyjazdu. Do tego doszly noclegi, jak juz pisalam w schroniskach, ceny biletow na prom i wejsc do roznych obiektow zwiedzanych. Jedzonko i Guinness byly juz we wlasnym zakresie, co tez trzeba doliczyc:-) Aaaa jeszcze ra zchcialam podkreslic ze to naprawde daleko, dojazd zajal nam: wyjechalismy z czw/pt w nocy a w IRL bylismy w niedz rano. B. Odpowiedz Link Zgłoś