Gość: venisja IP: *.gprs.plus.pl 22.04.09, 20:23 Drodzy Podróżnicy, czy możecie napisać gdzie w Europie znajduje się jakieś duże "ciekawe" oceanarium? Wiem, mogę poszukać w google, ale może podzielicie się informacjami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frequentflyer Re: Oceanaria w Europie IP: *.acn.waw.pl 22.04.09, 22:15 poszukaj pod edynburgiem, tuż pod tym słynnym Firth of Forth Bridge, chyba Deep-Sea World. a na drugim końcu europy - Instytut Oceanograficzny w Monaco. tylko że zapytałaś na forum świat zamiast Europa, i wątek może wyfrunąć, nawet powininen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted2222 Re: Oceanaria w Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 01:28 Oceanaria w Europie, które znam i mogę polecić: Edynburg - szklany tunel a nad głową rekiny, Francja: Brest -Oceanopolis - foki, pingwiny i mnóstwo ryb i rekinów Nicea- Marineland , szklany tunel, spektakle orek i delfinów Portugalia: Algarve- okolice Lagos - ZOO Marine ,liczne akwaria, występy fok, delfinów i papug Lizbona -Expo Marine, największe w Europie "ocean za szkłem" oraz drugie mniejsze akwarium w Belem. Ciekawe jest też akwarium w La Rochele we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted2222 Re: Oceanaria w Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 01:35 Monako- akwarium i muzeum morskie Genua - część akwariów znajduje się na specjalnym statku Odpowiedz Link Zgłoś
mazda25 Re: Oceanaria w Europie 24.04.09, 15:45 Troche blizej Polski,to Stralsund. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olik Re: Oceanaria w Europie IP: *.subscribers.sferia.net 26.04.09, 17:57 BYłam w Londynie, Barcelonie i Lizbonie. Jestem absolutną fanką oceanariów, najbardziej podobała mi się Lizbona (największe i najlepiej opisane). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted2222 Re: Oceanaria w Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 00:01 Ciekawe i oryginalne jest Aqua Dom i Sea Life w centrum Berlina przy Spandauerstr. Oprócz typowego akwarium z sieci Sea Life jest też największe na świecie cylindryczne akwarium - Aqua Dom, które "zwiedza się" jadąc szklaną windą przez środek tego szklanego cylindra. Pomiędzy pływającymi rybami widać ludzi na dziedzińcu hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck-uk Re: Oceanaria w Europie IP: *.messagelabs.net 29.04.09, 13:58 polecam oceanarium w Walencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venisja Re: Oceanaria w Europie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.09, 20:19 Bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Mam nadzieje że uda mi się zobaczyć wszystkie te oceanaria :) Odpowiedz Link Zgłoś
metaxa5 Re: Oceanaria w Europie 11.05.09, 16:51 Praga czeska-słabiutkie Budapeszt-niezłe Ganua-największe w Europie-rewelacja:) Odpowiedz Link Zgłoś
kicienka Uboczny skutek picia metaxy :). 11.05.09, 16:57 metaxa5 napisała: > Ganua-największe w Europie-rewelacja:) Nie pij juz wiecej. Ganua jest w Nigerii a najwieksze ocananarium w Europie jest w Lizbonie. Odpowiedz Link Zgłoś
metaxa5 Re: Uboczny skutek picia metaxy :). 11.05.09, 17:42 pl.wikipedia.org/wiki/Oceanarium obie nie mamy racji, ale ty ty próbujesz błysnąć :) Złośliwości nie brakuje, za to wiedzy-i owszem... Napij się metaxy, dobrze ci zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
kicienka Re: Uboczny skutek picia metaxy :). 11.05.09, 17:49 Ty nie masz racji i nie pij wiecej. Idz na dno sama :). en.wikipedia.org/wiki/Lisbon_Oceanarium To nie zlosliwosc. To korekta. Piszesz na publicznym forum, Ignorantko. Odpowiedz Link Zgłoś
metaxa5 Re: Uboczny skutek picia metaxy :). 12.05.09, 15:34 A ty dalej swoje... Skoro już chcesz po angielsku: en.wikipedia.org/wiki/List_of_aquaria#Spain Ty też piszesz na publicznym forum (btw."ignorant" piszemy z małej litery, skoro już czepiasz się literówek), daruj więc sobie chamstwo.To jest forum podróżników,a nie kłótliwych frustratów. Odpowiedz Link Zgłoś
kicienka Re: Uboczny skutek picia metaxy :). 12.05.09, 15:55 Nie mam nadziei, ze zrozumiesz w jakimkolwiek jezyku, ze oceanarium w Lizbonie jest najwiekszym w Europie. Wklejanie linkow nie na temat nie zmieni tego faktu. Najwidoczniej od picia metaxy wyjasnialy tobie wlosy. Upieraj sie dalej przy napisanej przez siebie bzdurze, Ignorantko. Ignorantka pisze z duzej litery z podziwu i szacunku dla twojej ignorancji. Zdarzaja sie bledy merytoryczne na forum ale ty, ze swoja awersja do poprawienia swojego bledu, zaslugujesz na podziw :). Pozdrowienia Ignorantko, k. Odpowiedz Link Zgłoś