Gość: madzik NOWI SĄSIEDZI IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.01.06, 19:23 Witajcie! Właśnie podjęliśmy decyzje - zamieszkamy w Radwanicach w bloku nr 5. Przeczytaliśmy całe forum i widzimy, że przyjdzie nam mieszkać z fantastycznymi ludźmi. Zaczynamy procedurę uzyskania kredytu. Mamy wobec tego jeszcze chwilę, by utwierdzić się w tej decyzji lub zrezygnować. W związku z tym drodzy forumowicze - JAK WAM SIĘ MIESZKA ???(szczególnie na parterze), powiedzcie czy Radwanice to dobry wybór??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 17.01.06, 09:37 Nowa sąsiadko! Na parterze mieszka sie FANTASTYCZNIE! Czuję sie jak w domku. Cisza, spokój,swoboda,przestrzeń,ładny widok za oknem. Dla nas to duża różnia, poniewaz do tej pory mieszkaliśmy w pobliży ruchliwej ulicy. Polecam. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.06, 10:02 Czesc Jowi! Cisze sie ze juz sie wprowadziliscie:) Jak wszystko dobrze pojdzie to my juz w lutym bedziemy tez sie wprowadzac. A wtedy koniecznie musimy sie spotkac. Czy jest tu ktos z B2 ? Jak idzie wam wykonczeniowka? U nas na razie wszystko idzie wedlug planu. Wyszla nam jednak dodatkowa usterka ktorej podczas odbioru nie bylo. W jednym z pokoikow od strony boiska osiadlo to duze skrzydlo okienne i na dole robi sie szpara przez co okropnie wieje. Panowie od okien maja byc w tym tygodniu zobaczymy co wymysla. Pozdrawiam mieszkancow Bozena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 17.01.06, 13:39 Bożenko, My już mieszkamy i zapraszamy! Zadzaonie do Ciebie i jakoś się umówimy. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maansz&kapi Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.06, 17:21 my jesteśmy z B2, ciągle w trakcie wykończeniówki, mamy nadzieję wprowadzić się w lutym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.06, 17:52 U nas byli dzis goscie od okien i bez problemu wyregulowali skrzydlo ktore bylo nieszczelne. Poprawili jeszcze okno w salonie bo klamka nie przekrecala sie do konca. Sprawdzalismy kontakty - u nas nie wieje ( 1 pietro). I jeszcze pytanie :) Jak osadzaliscie wanne narozna to do czego przykrecaliscie profil zeby zabudowac ja od zewnatrz? W podlodze wszedzie sa rury i hydraulik powiedzial zeby nie wiercic. Co prawda przy mocowaniu stelaza podwieszanego pod toalete trzeba bylo sie wwiercac w podloge ale tam podobno rur nie ma. Poradzcie co lepiej zrobic Bozena i Karol Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: NOWI SĄSIEDZI 18.01.06, 08:44 My wanne narożną mamy zabudowaną nie KG tylko bloczkami. Nasz Pan kafelkarz zrobił obudowę, osadził wanne. Wszystko jest ok, ładnie i tak jak chcieliśmy i obyło się bez wiercenia w podłodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.06, 16:21 Dziekuje maczek za odpowiedz. Mam nadzieje ze nasz kafelkarz tez cos sensownego wymysli. Jakby co podsune mu pomysl :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.wroclaw.mm.pl 17.01.06, 19:49 No wlasnie dzieki za dobre slowo o parterze, bo wlasnie sie na parter zdecydowalismy, choc bylo do wyboru mieszkanie na I pietrze. Troche sie martwilam, ze moze byc zimno "od podlogi", no ale skoro mieszka Ci sie dobrze, to mam nadzieje, ze i nam bedzie sie dobrze mieszkalo :) Pozdrawiamy Magda i Staszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 18.01.06, 09:03 U nas podłoga jest w wielu meijscach bardzo ciepła, ponieważ pod nią położone są rury. Nawet niektórzy odwiedzajacy nas znajomi pytają, czy mamy ogrzewanie podłogowe :-) Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
makolt Re: NOWI SĄSIEDZI 20.01.06, 12:46 Witajcie! My właśnie przebrnęliśmy przez kredytową biurokrację i już w maju, mam nadzieję, odbierzemy nasze mieszkanko - parter budynek B2, B7 klatka nr 4. Osiedle nam się bardzo podoba, a i mieszkańcy zapowiadają się wspaniale... Ostatnio zostaliśmy poproszeni o omówienie z elektrykiem i hydraulikiem instalacji...a szczerze mówiąc jesteśmy zieloni w tej dziedzinie; tak więc noce spędzamy na szperaniu w internecie i przegladaniu prasy fachowej i głowa nam puchnie i koncepcje się zmieniają... a tu ustalić coś trzeba... Może macie jakieś praktyczne sugestie i wskazówki, zwłaszcza dotyczące łazienki 4,2m (2,10*2,03)...Mam też pytanie czy ktoś montował sobie na balkonie furteczkę na trawnik, zastanawialiśmy się nad taką opcją?? I jeszcze jedno prośba o namiary do sprawdzonych, solidnych, specjalistów od "usterek" wszelakich:)= zabudowa kuchni, szafy wnękowe, płytki, glazury.... Pozdrawiamy serdecznie Wszystkich mieszkających i mających zamieszkać :) gosia, tomek i mała kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 22.01.06, 08:41 Witam Serdecznie przyszłych i obecnych Mieszkańców osiedla w Radwanicach. My od maja (mam nadzieje) zamieszkamy w budynku B7 K28. Gosiu my też jesteśmy na etapie planowania, obmyślania i ustalania... Jeśli chodzi o łazienkę to z uwagi na niewielkie jej wymiary musieliśmy dokonać wyboru i nie będziemy mieli kabiny prysznicowej, tylko dużą wannę 180x80 i parawan - taka namiastka prysznica ;) Kuchnię mieliśmy zamiawiać w salonie, ale słyszałam opinie, że taniej i ładniej jest u stolarza, ale tu jest problem, bo nie mam takowego zaufanego. Być może ktoś z Was może mi kogoś polecić? Będę bardzo wdzięczna :) Poza tym postanowiliśmy wykorzystać fakt obniżanych sufitów i wszędzie będziemy mieli halogeny. Najbardziej boję się, ze do maja koncepcja się nam zmieni a kable i rury będą położone ;) Pozdrawiam serdecznie Ania, Andrzej i mały Grześ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.orange.pl 25.01.06, 22:16 pzylaczam sie do opini Jowi :-)mieszka sie super, przynajmniej w B1K1M4, mysle, ze w pozostalych mieszkankach rowniez okolica jest bardzo spokojna, cisza, z utesknieniem czekam na wiosne i jakis plac zabaw- ja jak ja, ale Lilcia na pewno czeka ;-) tak wiec jesli ktos zastanawia sie nad zamieszkaniem na naszym osiedlu to POLECAM! no i oczywscie zycze wszystkim takich przemilych sasiadow jak nasi :-) pozdrawiam Aga, Dawid i Lila Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: NOWI SĄSIEDZI 26.01.06, 08:50 Nasz Mateuszek też czeka na wiosnę i plac zabaw:))) A ile latek ma Lila? Wydaje mi się, że Mateuszek czasami robi Lili "Papa" przez szybę...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.orange.pl 26.01.06, 22:59 :-)))))) Lilcia ma 16 miesiecy, a Mateuszek pewnie wiecej?, tak przynajmniej wyglada z naszego punktu obserwacyjnego ;-) ... czyli okna balkonowego :-))))) Lila tylko jednemu chlopcu czasami macha przez okno, wiec pewnie jest nim wlasnie Wasz Mateuszek :-)))) serdecznie pozdrawiamy! Aga, Dawid i Lila Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: NOWI SĄSIEDZI 27.01.06, 15:37 Mateuszek ma 18 i pół miesiąca, niewiele starszy:)))) Jak będzie wiosna to musimy się koniecznie umówić na wspólny spacerek:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 27.01.06, 17:48 ale fantastycznie :) my też piszemy się na spacerek :) ale poźną wiosną, bo dopiero pod koniec kwietnia mamy odbiór, a najbardziej pisze się nasz 16 miesięczny Grześ. Fajnie że bedzie miał koleżanki i kolegów w swoim wieku :))) Pozdrawiamy serdecznie Ania, Andrzej i Grześ Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: NOWI SĄSIEDZI 27.01.06, 18:41 Witamy w takim razie kolejnego malego mieszkanca Radwanic :-) dzieci, jak widac, bedzie sporo, wiec na pewno bedzie wesolo :-) do zobaczenia wiec! Aga, Dawid i Lila Odpowiedz Link Zgłoś
makolt Re: NOWI SĄSIEDZI 28.01.06, 22:56 Witam Wszystkich serdecznie, a zwlaszcza najmlodszych mieszkancow naszego osiedla... Nasza Kasia ma 14 miesiecy i nie moze sie doczekac wspolnych zabaw i spacerkow z wesolym towarzystwem... pozdrawiamy gosia, tomek i mala kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: NOWI SĄSIEDZI 27.01.06, 18:39 ok :-))) do zobaczenia wiec na spacerze! :-) cos czuje, ze na wiosne zycie towarzyskie naszych dzieci ulegnie ozywieniu ;-) pozdrowienia dla Mateuszka :-) Aga, Dawid i Lila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia i Tomek Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.contium.pl 30.01.06, 08:47 Witamy Wszystkich, zarówno tych dużych jak i najmniejszych :))) chcieliśmy się oficjalnie pochwalić, że od wczoraj tj 29.01.2006 mieszkamy w Radwanicach. Przeprowadzka zakończona. Prace wykończeniowe w większości też - tylko na razie mebli brak - ale za to ile kartonów!!! mieszkamy (chyba jako pierwsi) w budynku 4. Gwiaździsta 23a3/3!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bim13 Re: NOWI SĄSIEDZI 30.01.06, 17:47 Witamy przyszłych sąsiadów tych małych i tych dużych. My kupiliśmy mieszkanie w B8K32 na parterze - budynek w którym nie ma jeszcze dachu. Trochę uspokoiliśmy się czytając Wasze wypowiedzi dotyczące parteru / obawialiśmy się że będzie zimno/, nasi znajomi kupili na 1 piętrze budynek B5. Mamy nadzieję że dostaniemy klucze w maju -tak jak nam powiedziano, że mrozy nie przedłużą terminów ukończenia budowy. Wnioskujemy z wypowiedzi, że na naszym osiedlu mieszkają fantastyczni ludzie. Prosimy o porady dotyczące odbioru mieszkania oraz kafelek,wykończenia łazieńki, wykonania mebli kuchennych. My zajmujemy się od wielu lat podłogami- parkiety, mozaiki/produkcja,sprzedaż i usługi./Jeśli potrzebujecie porady, aranżacji podłóg itp- właśnie układacie podłogi i macie pytania co i jak-chętnie służymy pomocą. Pozdrawiamy wszystkich przyszłych naszych sąsiadów. Irena, Mariusz , Łukaszek i Martusia / nastolatkowie/. bim@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec B8 Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:23 Witam wszystkich. Czy aby na pewno B8 ma być oddany w maju? W październiku dostaliśmy informację, że B8 będzie przekazany w lipcu - taki termin mamy też zapisany w umowie. Chyba, że się coś się ostatnio zmieniło w tej kwestii. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
bim13 Re: NOWI SĄSIEDZI 30.01.06, 21:34 Witam, my też mamy w umowie wpisany lipiec- ale powiedziano nam, ze chcą klucze oddawać już w maju/ jeśli ktoś będzie chciał/- nie wiem tylko czy przy takiej pogodzie będzie możliwe zakończenie budowy wcześniej. Pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos3 Re: NOWI SĄSIEDZI IP: 80.50.177.* 31.01.06, 08:30 Witamy serdecznie wszystkich przyszłych sąsiadów. Nareszcie jest ktoś z budynku B8 a nawet z tej samej klatki K32;-). My kupilismy mieszkanie na drugim piętrze i cieszymy się że będziemy mieli takich sympatycznych sąsiadów. Mamy nadzieję że nie będzie poślizgu z oddawaniem mieszkań i lato upłynie nam na wykańczaniu. Pozdrowienia dla wszystkich Gosia, Janusz i Aga(nastolatka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: NOWI SĄSIEDZI IP: *.hist.uni.wroc.pl 31.01.06, 08:46 Witam przyszłych sąsiadów, my również mamy mieszkanie w bloku 8 1 piętro, czy ktoś potwierdzi informaje dotyczaca terminu oddania, w umowie jasno napisane lipiec, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiabenia Re: NOWI SĄSIEDZI 04.02.06, 15:48 Witam, kupiliśmy z rodzinką mieszkanko w B6. Czy na forum jest ktoś z tego bloku? Pozdrawiam Benia, Robert i Ola Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: NOWI SĄSIEDZI 06.02.06, 10:29 Mateuszek bardzo się cieszy, że wiosną pozna dzieci z osiedla:)))) Czekamy z niecierpliwością!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas CO BĘDZIE PO DESZCZU ?? IP: 217.98.127.* 06.02.06, 14:31 Czy ktoś z Was wie, co będzie gdy cały śnieg się roztopi, albo przejdzie większa ulewa?? Czy nasze osiedle i mieszkanka na parterze nie będą pływały?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga1976 Re: NOWI SĄSIEDZI-dzieci :-) IP: *.orange.pl 08.02.06, 19:41 Maczku, ja jako mama marze juz o wiosnie, bo widze ze Lila nudzi sie bawiac sie tylko w domu, pogoda nie sprzyja spacerkom- nawet jak nie ma mrozu, to plucha skutecznie zniecheca, a przede wszystkim lod albo wielkie kaluze uniemozliwiaja spacery :-( przyszla mi dzisiaj do glowy mysl, ze moze maluszki,ktore sa w podobnym wieku i juz mieszkaja na osiedlu, a brakuje im w ciagu dnia towarzystwa (a ich mamy juz nie wiedza co wymyslac, zeby dzieci nie zanudzily sie ;-) ) jakos sie spotkaja???? pozdrawiamy :-) Aga, Dawid i Lila Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: NOWI SĄSIEDZI-dzieci :-) 09.02.06, 08:22 Bardzo chętnie!!!!! Tylko nas w ciągu dnia nie ma, bo ja i mąż jesteśmy w pracy a Mateuszek w żłobku. Wracami wieczorami. Więc w tygodniu odpada. Ale weekendy bardzo chętnie. Ten mamy już zaplanowany, ale bardzo chętnie umówimy się na jakiś kolejny:)))) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: NOWI SĄSIEDZI-dzieci :-) 09.02.06, 19:40 Maczku, odpisalam Ci na maila pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&staś SĄSIEDZI z BLOKU NR 4 IP: 217.98.127.* 06.02.06, 14:29 Witajcie! Czy są już przyszli sąsiedzi z bloku nr 4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: SĄSIEDZI z BLOKU NR 4 IP: *.contium.pl 06.02.06, 15:22 Ano są i to tacy co już mieszkają :) tu Bogusia i Tomek 23a3/3 A Wy gdzie mieszkacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: SĄSIEDZI z BLOKU NR 4 IP: 217.98.127.* 06.02.06, 15:51 Witajcie! My czekamy na kredycik i jak się uda to będziemy mieszkali w 23a2/1. W tym mieszkanku są teraz robotnicy, a przynajmniej do niedawna tam byli. Mamy nadzieję, że jakoś strasznie tam nie rozrabiają??? :) No i jak się mieszka? W bloku wszystko dobrze? - nie rozpada się?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: SĄSIEDZI z BLOKU NR 4 IP: *.contium.pl 06.02.06, 16:25 Mieszka się fajnie. Co prawda mocno brakuje nam firanek i zasłon (z powodu braku łóżka śpimy na kanapie w salonie) bo jakoś ta czujemy się jak w reality show ;) ale mamy nadzieję szybko rozwiązać ten problem. jest cicho, spokojnie. nocami falujący blok szybko usypia więc jest i przytulnie;) O, to czego jeszcze nie ma, a czego już się nie możemy doczekać to netu i szerszej TV. Czasami jak człowiek usiądzie już na łóżeczku zmęczony po rozpakowywaniu kolejnych kartonów obejrzałby sobie jakiś film, pooglądał meczyk snookerka a tu nic - tylko M jak Miłość, Złotopolscy i inne polskie seriale - i aż się chce wyłączyć telewizor. I co robię? Wyłączam Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: SĄSIEDZI z BLOKU NR 4 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.02.06, 21:14 No cóż, w tym poście muszę zamieścić dwie odpowiedzi: moja: M jak miłość jest super!!! nie rozumiwm o co Ci chodzi ;)) Mojego męża: tak trzymaj Stary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bikert Re: Radwanice 16.01.06, 23:18 Witam Jestem mieszkańcem osiedla Cztery Pory Roku i zastanawiam się nad przeprowadzką do Radwanic. Proszę, opiszcie mi jak się mieszka. Jak jest z dojazdami, czy słychać jakieś męczące hałasy z okolicy, czy na osiedlu jest spokojnie i bezpiecznie? Może macie jakieś uwagi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stachoo2 Notariusz 31.01.06, 13:56 Witam ! Czy negocjował ktoś takse notarialną u notariusza na placu solnym ? Jeśli tak to ile wynegociowaliście ? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa41 Re: Notariusz 31.01.06, 14:49 my nie negocjowaliśmy,ale porównałam taksy notarialne u dwóch innych notariuszy i na pl. solnym było najtaniej. mam pytanie: czy mamy już zarządcę i jak wyglądają rozliczenia wody? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: Notariusz 31.01.06, 19:53 hmmm..., no wlasnie- ciekawe jak z woda? my tez sie ostatnio nad tym zastanwialismy skoro nie ma jeszcze zarzadcy, a liczniki i tak "pracuja", to pewnie zaplacimy w odpowiednim czasie za kika miesiecy... pozdrawiamy Aga, Dawid i Lila Odpowiedz Link Zgłoś
bim13 Re: Notariusz 31.01.06, 21:04 Witamy wszyskkich sąsiadów, cieszymy się że odezwali się nasi bezpośredni sąsiedzi z B8K32,jeśli chodzi o wodę to jak możemy płacić za to że teraz jest coś używane, od tego są liczniki na stanie zerowym jak odbierzemy mieszkania, jeśli chodzi o budynek B8 termin w umowie jest na lipiec ale jak pójdzie wszystko dobrze to klucze będą oddawać wcześniej-tak nas poinformowano. Pozdrowienia Irena Mariusz Łukasz i Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: Notariusz IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.02.06, 20:35 1. czy pisząc o notariuszu "na pl. solnym" macie na myśli tego piętro niżej od naszego developera? 2. jeśli można wiedzieć ile ostatecznie "skasował" notariusz? 3. jak wygląda kwestia podatku od czynności cywilno-prawnych w przypadku tych opłat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: Notariusz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.02.06, 20:05 W najbliższym czasie czeka nas wizyta u notariusza, proszę o pomoc tych którzy mają to już za sobą. Kontynuując poprzedni wątek ponawiam pytania: 1. czy pisząc o notariuszu "na pl. solnym" macie na myśli tego piętro niżej od naszego developera? Czy jego oferta jest faktycznie konkurencyjna? 2. jeśli można wiedzieć ile ostatecznie "skasował" notariusz? 3. jak wygląda kwestia podatku od czynności cywilno-prawnych w przypadku tych opłat? Z góry wielkie dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: Notariusz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.06, 21:54 ten notariusz piętro niżej to siostra Pana Witka z Milartu- tak dla wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuBi Nazwa ulicy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.01.06, 21:04 Szanowni przyszli sąsiedzi, Zajmujemy się akcją mającej na celu zebranie głosów forumowiczów i następnie podjęcie decyzji odnośnie nazwy ulicy dla bloków 5,6,7 i 8 naszego osiedla. Dlatego proszę piszcie jakie macie zdanie w tej kwestii. Na razie propozycje są jak następuje: Kosmiczna Alberta Einsteina Świetlista Miłosna Pytanie jest głównie kierowane do przyszłych mieszkańców tych bloków (5-8) bo to oni będą na niej mieszkać. PS. Ulica "słoneczna" (taka była pierwotna wersja) odpada ze względów administracyjnych, bo na środku tej ulicy stoi jakaś posesja i nie ma ciągłości numeracji. PS2. Oczywiście jeśli jakaś ulica tutaj zostanie przegłosowana to nie znaczy jeszcze że przejdzie przez administrację. Szymon i Agnieszka B8 K29 M4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nazwa ulicy IP: *.hist.uni.wroc.pl 01.02.06, 08:41 Witam przyszłych sąsiadów, a skąd wziąłeś te nazwy, krótko mówiąc niezbyt ciekawe, czy to my mieszkańcy mamy gminie podpowiedzieć jak ma sie nazywać nasza ulica??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuBi Re: Nazwa ulicy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.02.06, 12:55 Tak, mamy podpowiedzieć gminie jak ma się nazywać ulica. A skoro istnieje taka możliwość żeby przedstawić nasze (mieszkańców) propozycje to chyba powinniśmy z niej skorzystać ( a nie czekać na decyzję z góry od nas niezależną ). Po to właśnie napisaliśmy tego posta żeby poznać opinię innych, jeśli ktoś ma swoje propozycje odnośnie nazwy (a te zaproponowane mu się nie podobają) to niech je przedstawi. Te nazwy, które podaliśmy to nasze propozycje. Prawdopodobnie nie uda się ustalić na forum nazwy ulicy ale zebrane propozycje można przedstawić gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
bim13 Re: Nazwa ulicy 01.02.06, 10:42 Propozycja to Księżycowa żeby pasowało do reszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos3 Re: Nazwa ulicy IP: 80.50.177.* 01.02.06, 14:52 A może Pogodna? Tak optymistycznie żeby było;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik Re: Nazwa ulicy IP: *.com / *.mybigcity.net 01.02.06, 16:08 A mnie osobiście Kiężycowa się bardziej podoba niż Pogodna :)) Kupiliśmy mieszkanie B8/32 na trzecim pietrze Małgosia i Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malarz Re: Nazwa ulicy IP: *.cable.ubr02.trow.blueyonder.co.uk 01.02.06, 19:11 czolem master, bedziesz mial rozgadanych sasiadow...lista postow jest imponujaca, arcona jeszcze ci nie sciagnolem te linki do muzy jest ich kupa wiec posprawdzam jak bede mial czas, z innej beczki to kurcze marzne bo piecyk do centralnego ogrzewania padl..pozdrwiam wszystkich sorry ze nie na temat, ale co teraz jest na temat. ps.jezeli bedziecie chcieli pare giga mp3 walcie do mastera chyba do blou 6:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nazwa ulicy IP: 195.127.59.* 02.02.06, 11:35 a moze Forumowa :) od razu będzie wiadomo o co chodzi... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karambol Kwestie techniczne IP: 213.199.196.* 05.02.06, 20:11 Kto wam podłączał kuchenkę gazową? Bo potrzebuję namiarów na speca z uprawnieniami, który mi to zrobi. I podobnych namiarów na hydraulika, żeby popodłączał parę rzeczy o których zielonego pojęcia nie mam ;) I trzecia rzecz: Czy ktoś wie, gdzie można kupić firanki na nasze zajefajne okna w salonie? Z góry dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuBi Re: Nazwa ulicy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.02.06, 13:21 Od jakiegoś czasu nie było odzewu odnośnie nazwy ulicy, więc przekazałem propozycje: Księżycowa, Pogodna i Kosmiczna Bo tylko takie propozycje padły, co się dalej z tym będzie działo już nie od nas zależy. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek wieje z komina IP: *.contium.pl 13.02.06, 12:07 Cześć Wszystkim, mam pytanie - zauważyliżmy, że w kuchni, z wentylatora w kominie dość mocno wieje. Nie bardzo wiemy czym może to być spowodowane. Kiedyś czytałem, że może tak być z powodu zbyt szczelnego mieszkania. Ale niestety nawet po rozszczelnieniu okien nic się nie stało;( co o tym sądzicie? Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga1976 Re: wieje z komina IP: *.orange.pl 13.02.06, 22:09 u nas tez wieje :-( i tez nie mamy pojecia dlaczego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: wieje z komina IP: 195.205.44.* 14.02.06, 10:28 Sądzę że wieje wtedy jeśli są dwa otwory wentylacyjne w tym samym pomieszczeniu - u nas tak było jak nie mieliśmy drzwi między pomieszczeniem technicznym a kuchnią. Wtedy z jednego z otworów wiało. Teraz jak sa drzwi to już nie wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Studzienki DIALOGU IP: 217.98.127.* 17.02.06, 12:15 Wczoraj widzielismy pod naszym blokiem studzienki z DIALOGU. Nikt z Was nie mowi o tym, zeby miec uslugi z Dialogu. To o co chodzi?? Jest Dialog, czy go nie ma?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim@onet.pl Re: Studzienki DIALOGU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.06, 21:57 Z tego co nam powiedziano to nie ma dialogu i tpsa, jest jakaś inna firma- skoro są jakieś studzinki to może będzie dialog- z czego bylibysmy zadowoleni bo obecnie mamy telefon z dialogu. Irena i Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karambol Re: Studzienki DIALOGU IP: 213.199.196.* 17.02.06, 22:29 Dzisiaj byłem w Dialogu i miły pan powiedział, że może mi założyć telefon, ale radiowy, bo kabli niet. O internecie w ogóle kazał zapomnieć. Więc co tam robią ichnie studzienki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia&Maciej Telefon, Domofony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 16:18 No właśnie o co chodzi z tymi telefonami? Są kable czy będziemy musieli sami załatwiać to w TP-ie lub Dialogu? Czy u was też domofon włącza sie u wszystkich w klatce gdy ktoś dzwoni, czy tylko my mamy taką atrakcję? Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nazwa ulicy IP: 195.127.59.* 16.02.06, 15:18 nie zgadzam się, zgłoszona była jeszcze Forumowa :P :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMFK Re: Nazwa ulicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.06, 14:34 Witam my głosujemy na ul. Kosmiczną. mmfk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMFK witamy także IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.06, 15:04 witamy wszystkich mieszkańców osiedla oraz jeszcze niedoszłych nasza 4-osobowa załoga zamieszka w B5 K19 M4 mam pytanie: czy ktoś z mieszkańców ma dziecko w wieku 5-6 lat czyli generalnie od września zerówka? mamy straszny dylemat gdzie zapisać córkę czy jeszcze do przedszkola gdzieś w pobliżu czy do zerówki też w pobliżu (>>>co tam jest w pobliżu??<<<) jeśli ktoś z was ma podobny problem to może rozwiążemy go razem jeśli już trzeba je gdzieś wozić dalej to może łatwiej będie wspólnie, dodatkowe zajęcia itp.... pozdrawiamy i trzymajcie się ciepło (szczególnie na poddaszach) i mocno (przy gniazdkach) MMFK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi zerówka dla dzieci IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 21.02.06, 15:47 Hej, Tu Jowi z B1 K1 M1. Mam dwie córeczki i jedna z nich właśnie chodzi do zerówki na Księżu Małym we Wrocławiu. Jest to zerówka przy przedszkolu, które bardzo polecamy. To bardzo blisko Radwanic. Nasze dzieci świetnie się tam czują i bardzo ładnie rozwijają. Trafiły na naprawdę dobre wychowawczynie. Nie wiem tylko jak z opłatą za dzieci, które nie są zameldowane we Wrocławiu - obawiam sie, ze opłata jest wtedy wyższa. Poza tym na tym samym osiedlu jest takze szkoła podstawowa, która też prowadzi klasę zerową. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru! Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMFK Re: zerówka dla dzieci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.06, 15:02 bardzo dziękuję za odpowiedź. nasza córka na pewno ucieszy się że będzie miała rówieśniczkę w pobliżu. może jakieś wspólne zainteresowania... czy wasza córka będzie chodziła do szkoły podstawowej tam do 99 czy raczej do radwanic? p.s. a tak w ogóle to jaki fajny wynalazek takie forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Re: zerówka dla dzieci IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 23.02.06, 12:43 Witam, W ogóle to mamy dwie córeczki - Maję 7 lat i Anastazję 5 lat. Majcia od września idzie do szkoły społecznej Arka we Wrocławiu na ul. Stalowowolskiej. Nastusia zostaje w przedszkolu na Księżu Małym. Moje dziewczyny też sie ucieszą, że na placu zabaw bedą miały z kim rozrabiać :-), chociaż bardzo lubią też mniejsze dzieci. Już czekam na wiosnę, bo wtedy łatwiej sie spotkać i poznać. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: zerówka dla dzieci IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 23.02.06, 13:25 Witam! Widzę, że mój Szymon - chodzi teraz do zerówki, wprawdzie w Świdnicy:- )), ale jak sie w prowadzimy, bedzie miał rówieśnice w swoim wieku. Mamy mieszkanie w bloku nr 8 więc jeszzce trocjhę czasiu do przeprowadzki - po wczorajszej wizycie na budowie wiemy ze poki co jest tam duzo wody:-)). Ale szczerze mówiac mój Szymek chyba pójdzie do szkoły w Radwanicach, chyba że cos sie urodzi innego w trakcie czasu, w którym będziemy oczekiwać na mieszkanie. A może znajdzie sie jakis rówieśnik płci męskiem na naszym osiedlu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej&Asia Witamy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:57 Witamy wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców osiedla. Mieszkamy w B2 od około dwóch tygodni. Też mieliśmy problem z wyciągiem w kuchni. Zauważylismy już to na odbiorze mieszkania. Wygląda na to, że kominy w pom. tech. i łazience wysysają powietrze z komina w kuchni. Być może problem zniknie po zamontowaniu drzwi do pomieszczenia technicznego... Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Witamy! IP: *.contium.pl 13.02.06, 16:26 U nas drzwi w pomieszczeniu gospodarczym nie pomogły :( Zresztą nie wiem czy to może rozwiązać sprawę, bo piece są z obiegiem zamkniętym i nie ciągną z pomieszczeń. Zmartwiony Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: Witamy! 15.02.06, 12:47 My też witamy i mam nadzieje, że jak bank pozwoli to dołączymy do grona Radwaniczan. Celujemy w mieszkanie 23A3/1 (parter) więc będziemy prawie sąsiadami Madzika&Stasia. Mieszkanie już stoi, tylko wykończyć i wprowadzić się (szacujemy koniec kwietnia/maj). Mamy 11-miesięcznego synka i liczymy, że znajdzie się dla niego towarzystwo, bo bardzo lubi dzieciaki. Pytanie do parterowców zamieszkałych - nie zimno od podłogi? I w ogóle czy w porządku się mieszka? Bo przeglądając rózne wątki wyszło mi, że ludzie z tego dewelopera (Milart) są raczej zadowoleni. Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: Witamy! IP: 217.98.127.* 17.02.06, 12:10 Cześć witajcie! Nadal nie mamy decyzji banku-troche sie juz martwimy. Musi byc dobrze, bo juz mamy dosc wynajmowanego pokoju :( Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: Witamy! 17.02.06, 15:51 no my tez czekamy na łaskawość banku... Pytanie do juz mieszkających, pokazecie wasze kuchnie, projekty, kto wam te kuchnie robił (chodzi o kuchnie w mieszkaniach na parterze o pow 81,7 m2). Bo nam sie wydaje ze kurcze troche mało miejsca... Zastanawiamy sie nawet nad przesunięciem tej ścianki oddzielającej kuchnię od salonu. Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim@onet.pl Re: Witamy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.06, 21:53 Witamy My mamy mieszkanie na parterze/ odbiór w lipcu/ - całkiem zlikwidowaliśmy ściankę dzielącą salon i kuchnię i robimy kuchnię otwartą na salon- dużo więcej miejsca Pozdrawiamy Irena i Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi&lechu Kuchnie IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 21.02.06, 15:53 Hej, My też zmieszkamy na parterze, ale mamy pow.79,1m. Zabudowaliśmy całą wnekę kuchenną i wszystko sie zmieściło - zmywarka, lodówka, kuchenka. Zlew narożny zaoszczędził trochę blatu, dodaliśmy jeszcze szafki na przeciwległej ściance (tej z kaloryferem) i jest ok. Nie narzekamy na brak miejsca w kuchni. Meble robiła nam firma Meblobuk (mają stoisko np. w Domarze)- wykonanie ok, choć z poprawkami sie nie śpieszą, a jest kilka. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Kuchnie IP: 195.205.44.* 21.02.06, 16:25 My usunęliśmy z kuchni pomieszczenie techniczne - zostało tylko takie małe 1m x 1m żeby zmieścił sie piec i pralka. Kuchnia się nam zrobiła przez to większa (dłuższa) - jak ktoś chce zobaczyć to mogę wysłać zdjęcia mailem Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: Kuchnie 21.02.06, 16:52 bardzo prosze o przeslanie tych zdjec na maila gazetowego. pozdrawiamy Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Kuchnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 19:15 Witaj, jeśli będziesz tak uprzejmy prosimy o zdjęcie kuchni Pozdrawiamy Irena i Mariusz (bim@onet.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: Kuchnie IP: 217.98.127.* 22.02.06, 07:36 My także chcielibyśmy zobaczyć ten pomysł masia11@wp.pl Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Kuchnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 19:13 Witaj Jowi, czy możecie być tak uprzejmi i przesłać nam zdjęcie swojej kuchni - my mamy ful propozycji-projektów i jeden mętlik w głowie. Pozdrawiamy Irena Mariusz / bim@onet.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Kuchnie 22.02.06, 08:50 a my zabudowaliśmy wejście do pomieszczenia gospodarczego z kuchni (wchodzi sie od klatki schodowej), skrócilismy tę ścianę, która dziliła kuchnię z przedpokojem. Dzięki temu mamy większy salon, całkiem sporą kuchnię (przez zamówrowanie wejścia do pom. gosp.) i wszystkie sprzęty zmieściły się i jest super. Mable kuchenne, jak i każde inne, robiła nam firm, która na poprzednim mieszkanku również nam wszystkie robiła. Nazywa się LIDER2. Zainteresowanym mogę dać namiary na Pana, z którym należy rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: Kuchnie-LIDER@ IP: 217.98.127.* 22.02.06, 11:34 Bardzo byśmy prosili o namiary na firmę, a jeszcze fajniej gdybyś mógł dołaczyć jakieś fotki mebli :) masia11@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Kuchnie-LIDER@ 22.02.06, 11:48 z fotkami będzie gorzej, bo nie mam internetu w domu:(((( a w pracy nie mogę zgrywać na komputer zdjęć (blokady). Jak Wam się bardzo nie spieszy to ponoc za miesiąc ma wejsć na nasze osiedle KORBANK i będzie internet- wtedy prześlę. A namiary podaję ANDRZEJ JANUSZ (andrzej to imię), tel. 601728622, można się powołać na to, że namiar macie od Celiny. My już kolejne meble robimy w tej firmie i jesteśmy zadowoleni, zarówno z ceny jak i jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: Kuchnie-LIDER@ IP: 217.98.127.* 22.02.06, 14:27 Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smukły Inaczej Re: Kuchnie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.02.06, 16:51 Witam i mam pytanie. Jak załatwiliście przeróbkę wejścia do "kotłowni"? Też myślę o czymś takim, ale wiem, że wymaga to co najmniej wykonania nadproża, no i zgody architekta. Kierownictwo budowy nie robiło problemów? No i jaki był przybliżony koszt (o ile to nie tajemnica)? Proszę o odpowiedź, bo zamierzam jeszcze w tym tygodniu uderzyć do kierownika i chciałbym wiedzieć co mnie może czekać. Pozdrawiam z B5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Re: Kuchnie IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 22.02.06, 09:11 Jasne, wyślemy. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Kuchnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.06, 09:56 dzięki za to że wyślecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makolt Re: Kuchnie IP: 82.160.135.* 22.02.06, 18:10 Jeśli to jeszcze aktualne, również prosimy o fotki... może to nam nasunie jakieś rozwiazania... Jesteśmy na etapie planowania, wymyślania, zmieniania, w głowie się kręci... Pozdrawiamy wszystkich Radwaniczan. gosia i tomek z kasieńką Odpowiedz Link Zgłoś
bim13 opłaty czynsz 22.02.06, 22:04 Witam wszystkich już zamieszkałych na naszym osiedlu, jestem bardzo ciekawa/ myślę że inni również/ jakie ponosicie już opłaty- czynsz / skladka wspólnotowa jeśli takowa już jest/ prąd woda itp.- jeśli możecie napiszcie z góry dziękuję. Pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Opóźnienie w fotkach z kuchni IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 23.02.06, 10:45 Ireno, Gosiu, Tomku, Musimy fotki wydobyć z jednego komputera i przenieśc na drugi. Prawdopodobnie dopiero jutro wyślemy. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos3 Re: Opóźnienie w fotkach z kuchni IP: 80.50.177.* 23.02.06, 11:05 Witaj Jowi. My też poprosimy o fotki. januszigosia@interia.pl pozdrawiamy, dzięki) Odpowiedz Link Zgłoś
bim13 Re: Opóźnienie w fotkach z kuchni 23.02.06, 12:05 Witaj Jowi, Dzięki za odpowiedź poczekam, może coś te twoje zdjęcia nam pomogą bo z tych propozycji jakie mamy na dzień dzisiejszy to mamy jeden wielki mętlik w głowie - jeśli mogę zapytać to jak z opłatami/ już chyba troche mieszksz/ pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi opłaty IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 23.02.06, 12:49 Hej, Mieszkamy od początku stycznia.W lutym zapłaciliśmy ok. 640 zł (łącznie z gazem). Ogrzewanie mamy nastawione na 21 stopni i jest ok. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
bim13 Re: opłaty 23.02.06, 15:03 Jowi a w tych 640 zl/ jest czynsz lub jakas składka wspólnoty i w jakiej kwocie/ Pozdrawiam i dzięki Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Re: opłaty IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 24.02.06, 11:13 hej, Okazuje się, ze to było 680 zł. Wchodzi w to gaz, opłaty czynszowe (np. wywóz śmieci),ale nic mi nie wiadomo o składce na wspólnotę mieszkańców. Za gaz płacilisly jeszcze Milartowi, bo nie zdążyliśmy przepisać liczników. Mieszkamy na parterze, metrarz 71,9. Mam też pytanie - czy zakładaliście instalację alarmową w mieszkaniu? Acha, i przepraszam - mój maż zapomniał zabrać do pracy zdjeć naszej kuchni i dzisiaj ich nie wyśle :-(. Sorry, ale jesteśmy starsznie zakręceni. Z powodu nowego mieszkanka mamy non stop gości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: zdjęcia kuchni IP: 217.98.127.* 24.02.06, 11:36 Witaj jowi! My też będziemy mieszkać na parterze, więc jak mężuś weźmie zdjęcia do pracy :)), to prosimy o dopisanie nas do listy zainteresowanych ich zobaczeniem masia11@wp.pl Z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos3 Re: zdjęcia kuchni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 18:43 Witaj Baronku;-) Serdeczne dzięki za zdjęcia kuchni. Muszę przyznać że to odważne rozwiązanie, nie brakuje wam jednak tego pomieszczenia gospodarczego na trzymanie jakiś drobiazgów? (bo ze zdjęć widzę, że została tylko część na piec i pralkę). Pozdrówka. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: opłaty IP: 217.98.127.* 24.02.06, 11:38 Ja też proszę o zdjęcia kuchni, jak już mężuś weźmie zdjęcia do pracy :) masia11@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Łazienka IP: 217.98.127.* 24.02.06, 11:40 Jak już tak chętnie dzielicie się pomysłami na kuchnie, to może da się też zrobić jakieś fotki salonu i łazienki?? Kolekcjonuję wszelkie pomysły :)) masia11@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim Re: opłaty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 13:29 Witaj Jowi, My mamy na parterze 79,1 m2- jeszcze nie zakładaliśmy alarmu bo mieszkanie będziemy dopiero odbieraćmaj-lipiec- ale założymy / tym bardziej że zajmujemy się min. alarmami. Pozdrawiam i czekam na zdjęcia Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi wysłałam zdjecia IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 27.02.06, 10:59 Naprawdę zajmujecie sią alrmami? To super, może sie jakoś zgadamy, bo my też chcemy założyć. Zdjecia już wysłałam do Was na bim@onet.pl - napisz czy doszło. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos3 Re: wysłałam zdjecia IP: 80.50.177.* 27.02.06, 11:23 Witaj Jowi my też bardzo poprosimy o zdjęcia januszigosia@interia.pl Pozdrówka Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Re: wysłałam zdjecia IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 27.02.06, 11:42 Gosiu, Wam też wysłałam. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos3 Re: wysłałam zdjecia IP: 80.50.177.* 27.02.06, 12:07 Dzięki bardzo za zdjęcia Jowi. Ślicznie to wygląda i bardzo elegancko. Podaj prosze namiary na wykonawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi kuchnia-Meblobuk IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 27.02.06, 12:46 Kuchnię robiła nam firma Meblobuk - mają stoisko w Domarze i chyba w Sconto. Zapłaciliśmy za meble (łącznie z długim blatem, który stanowi stół, ale chyba go nie widać na zdjęciu i łącznie z szafkami na ścianie, na której jest kaloryfer - też ich chyba nie widać na zdjeciach ok. 11.000 zł. Termin wykonania - 8 tygodni. Ogólnie jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: wysłałam zdjecia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 11:50 Witam Bardzo dziękuję za zdjęcia- twój mąż też przesłał- są bardzo ładne - a kuchnia taka jak nasza/ maleństwo/ jeśli możesz podaj namiary do tego kogoś kto wam robił te meble- i czy dużo zapłaciliście jeśli można wiedzieć? Pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Zdjęcia IP: *.hist.uni.wroc.pl 27.02.06, 12:26 Witaj Jowi, jeśli to nie kłopot to nam też wyślij zdjęcia na adres, alextok@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: strona z naszymi zdęciami IP: *.contium.pl 27.02.06, 13:13 Witam, to ja to zrobię tak tto.id.pl/kuchnia/kuchnia.html pod tym adresem są cztery zdjęcia naszej kuchni Było pytanie czy nie szkoda nam było pomieszczenia gospodarczego. nie. Jest tam piec, pralka i nad pralką dorobiłem cztery spore półki na których mamy różne różności. A jednak wygodna, duża i funkcjonalna kuchnia to najważniejsza sprawa. Nie wiem czy słyszeliście (ale pewnie tak) w czwartek o 2000 jest spotkanie wspólnoty! Baronek PS. Jak ktoś chce opublikować swoje zdjęcia to podeślijcie je do mnie na adres tto@id.pl to też je opublikuję. Tylko wtedy też proszę o przesłanie też skąd są to zrobię listę adresową a nie tylko same zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena(bim) Re: strona z naszymi zdęciami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.06, 14:14 Witaj Baronku, jeszcze raz dzięki za przesłane zdjęcia- może by tak teraz zamieścić pomysły na łazienkę. Pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRENA Re: opłaty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.06, 15:12 Jowi jeszcze jedno pytanko- jak duże masz mieszknie i na piętrze czy na parterze tak jak my? Pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
makolt Re: Opóźnienie w fotkach z kuchni 26.02.06, 22:46 Witamy! cierpliwie czekamy na fotki; jeszcze nic nie dotarło... Będziemy wdzięczni za wszelkie sugestie... Pozdrawiamy wszystkich Radwaniczan gosia i tomek z kasieńką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga1976 Re: Witamy! IP: *.orange.pl 20.02.06, 23:00 u nas drzwi tez nie daly zadnego efektu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek spotkanie mieszkańców IP: *.contium.pl 22.02.06, 16:01 Czy słyszeliście pogłoski,że w sobotę ma się odbyć spotkanie mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: spotkanie mieszkańców 23.02.06, 08:26 Nic nie słyszałam....a skąd te pogłoski???? Myślę, że powinni nas poinformować wcześniej.....i na pewno nie w formie pogłosek.... A co Wy wiecie i co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Psie KUPY 24.02.06, 10:39 Czy zauważyliście ile psich kupek jest na naszym osiedlu????? Idzie odwilż i coraz więcej memu oku objawia się kupek. Strasznie to wygląda. Czy wiecie skąd te kupki? Czy na naszym osiedlu są psy??? Czy może to miejscowi przechadzają się na spacerki???? Martwię się co będzie na wiosnę, kiedy wyjdziemy na spacerki z dziećmi....okaże się, że musimy robić slalom, aby nie wejść w psią kupkę. I jeszcze jedno - czy już coś wiecie nt.zebrania mieszkańców i ewentualnego placu zabaw, który miał powstać na osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Psie KUPY IP: 195.20.110.* 27.02.06, 13:17 Psie kupy biorą się z wyprowadzanych przez właściceli naszego osiedla piesków. Nie sądzę że coś się w tym temecie zmieni... Jak są pieski to będą i psie kupy:) Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Psie KUPY 27.02.06, 13:25 Czyli uważasz mieszkańcu, że psie kupki na osiedlu są ok???? To w takim razie pewnie nie przeszkadzają Ci te przepełnione śmietniki???? Szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Psie KUPY IP: 195.20.110.* 27.02.06, 13:31 Psie kupy nie są OK, przynajmniej dla mnie. Przepełnione śmietniki również nie są fajne:) Po prostu jestem realistą i zdaję sobe sprawę z tego że nie zostaliśmy wychowani tak, aby sprzątać po naszych psach odchody. Polecam walkę z psimi kupami zastosowaną w filmie "dzień Świra" - nie daję gwarancji że przyniesie efekt, ale przynajmniej będzie wesoło:) ps I nie mam psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BaronekA Re: Psie KUPY IP: *.contium.pl 27.02.06, 14:10 A mi się wydaje, że jeśli jest to NASZE osiedle to powinno być takie jakie chcemy! I psie kupy jeśli się nam nie podobają to nie powinniśmy ich tolerować. Tym bardziej, że na wiosnę na trawkę wyjdą dzieci, które raczej nie będą uprawiać slalomu a bardziej zabawę kto w większej ilości się wytarza!!! i nie będzie to miłe dla nikogo. Wyprowadzać psy można niekoniecznie między blokami. można wyjść poza obszar osiedla. Można też (a nawet należy) po swoim pupilu posprzątać! Bo niby dlaczego nie? Tylko dlatego, że jest to wszystkich to można to niszczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Psie KUPY IP: 195.20.110.* 27.02.06, 16:25 Krótkie pytanko, w jaki sposób wg. Ciebie najskuteczniej nietolerować psich kup? Też jestem za tym aby ich nie było, ale jakoś w ostatnich dniach moja kretywność jest bliska zaru...:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec1 Re: Psie KUPY IP: 195.117.149.* 27.02.06, 16:30 Proponuję nasr.. właścicielowi pieska na wycieraczkę. Korzyści są dwie: 1. (Może) się nauczy, 2. Na pewno zaoszczędzimy na wodzie w ubikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Psie KUPY IP: 195.205.44.* 27.02.06, 17:00 Powinniśmy nałożyc kary pieniężne na właścicieli psów którym udowodni się (najlepiej zdjęcie) niesprzątanie. Można też zrobić stronkę WWW piętnującą. Ale: - czy siku też się liczy? - czy pilnujemy tylko terenu wewnątrz ogrodzenia? Naszego psa wyprowadzamy na pole za boiskiem i nie ma problemu. A poza tym wg mnie skoro płacę podatek od psa to chyba gmina powinna się zająć sprzątaniem (tzn poza terenem osiedla). Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Psie KUPY 28.02.06, 09:37 Poza terenem osiedla może tak, ale mnie najbardziej załamuje to co się dzieje wewnątrz osiedla:(((( Nie wiem kto ma psa a kto nie, więc nie potrafię i nie chcę wypowiadać się, że to pieski osiedlowe i ich właściciele nie dbaja o porządek na osiedlu. Jednak kupki są, nie mało....I teraz możliwości są dwie - albo są wytworem piesków osiedlowych albo tzw "obcych". Najważniejsze abyśmy podjęli jakieś kroki w celu zachowania porządku i ładu na naszym osiedlu. Jest nas tam tak niewiele rodzin i myślę, że każdemu zależy na tym, aby mieszkać czysto, miło i przyjemnie. Do zobaczenia na czwartkowym zebraniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Psie KUPY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.06, 10:09 Witam, Czy możesz mi powiedzieć czego dotyczy to czwartkowe zebranie/ czy spotykacie się towarzysko czy np. jest to spotkanie lokatorów w sprawie wspólnoty itp czy dotyczy ono tylko tych osób które już mieszkają czy również nas przyszłych mieszkańców/?. Pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Spotkanie IP: *.contium.pl 28.02.06, 10:54 Spotkanie ma na celu założenie wspólnoty mieszkaniowej pierwszych 4 bloków. biorą w nim udział mieszkańcy którzy mają już akty własności Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Spotkanie IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 28.02.06, 11:41 ..........a ja tak sobie czytając, wszystkie Wasze wypowiedzi, myśle że fajnie byłoby spotkać sie kiedyś, wszyscy razem, nie tylko mieszkańcy pierwszych czterech bloków, ale także my, kiedy już się wprowadzimy. Wprawdzie to my będziemy musieli sie wkupywać:-)))) ale to wkupywanie może być przyjemne:-)))) Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców osiedla w Radwanicach Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Spotkanie 28.02.06, 13:58 oj, ja chętnie!!! Jakoś nie było mi dane uczestniczyć w poprzednich spotkaniach towarzyskich mieszkańców, ale teraz będę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Spotkanie IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 28.02.06, 14:10 ......oj, zbiera mi się na łzy:-)) a my dopiero za jakis czas będziemy mogli uczestniczyć w tych spotkaniach........no chyba że Szanowni Przyszli Sąsiedzi będą chcieli spotykać sie wcześniej z nami - czyli przyszłymi, a nawet ostatnimi, mieszkańcami Waszego, a raczej Naszego Osiedla. Dorota - B8K29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Za wczesnie na spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 07:44 Moim zdaniem spotkanie powinno się odbyć najwcześniej w połowie marca. Wtedy znacznie przybędzie osób z aktami natarialnymi i więcej osób będzie mogło decydować o kształcie wspólnoty. Może wiecie kto jest organizatorem tego spotkania? Milart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Za wczesnie na spotkanie IP: 195.205.44.* 01.03.06, 16:50 Spotkanie zorganizował Milart, tylko że na osiedlu będą dwie wspólnoty - pierwsze cztery bloki i drugie cztery. Możliwe że spotkanie dotyczy pierwszych i że większość tam ma już akty. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: Psie KUPY 01.03.06, 17:22 maczek1 napisała: > Poza terenem osiedla może tak To nie jest dobry pomysł - w ten sposób łatwo możecie wzbudzić niechęć rdzennych mieszkańców Radwanic ;). W gminie jest prawny obowiązek sprzątania psich odchodów. Ponadto psy mają być wyprowadzane na smyczy i w kagańcu. Rada Gminy uchwaliła niedawno nowy "Regulamin utrzymania czystości i porządku na terenie gminy Święta Katarzyna". Piszę o tym na naszym forum, na które serdecznie zapraszam wszystkich mieszkańców gminy: www.astronom.tivi.net.pl/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=249 Może jeszcze o tym nie myślicie, ale powoli trzeba się integrować z resztą "lokalnej społecfzności" ;). Na forum odpowiadają na pytania: wójt gminy Jerzy Fitek - Wasz sąsiad z Radwanic - oraz przewodniczący Rady Powiatu, Siechniczanin Grzegorz Roman. Zapraszam! - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Nikt sie nie pochwali łazienką?? IP: 217.98.127.* 02.03.06, 20:04 No i zaraz odbierzemy klucze, a tu nikt sie nie pochwalił łazienką i salonem : (. Podzielcie się pomysłami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi uważajcie na rozmiary wanien trójkątnych IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 03.03.06, 10:28 To ja sie chwalę, a raczej ostrzegam - uważajcie na rozmiary wanien trójkątnych! My kupiliśmy 140x140 - z katalogu, nie widzieliśmy jej "na żywo" i ...okazała sie za mała! Do głowy nam nie przyszło, że taka mała będzie. Dla dzieci jest w sam raz, ale dorośli, zeby się choc trochę zanurzyć, muszą sie skałdać jak scyzoryk. Przy zakupie ponoć najlepiej wejsć do takiej wanny "na sucho" i zobaczyć, czy sie mieścicie ;-) Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek (mąż Jowi) --<Internet>-- IP: 82.160.135.* 03.03.06, 21:57 Od Piątku 03-03-2006 mamy w klatce 21/1 wszyscy internet od firmy www.ster-net.pl !nareszcie! Instalacja 100 zł od osoby i abonament 60,98 zł (już z VATem) za 512 kbs. Internet Radiowy na najnowszeym rodzaju anteny... nie do końca się znam. Panowie założyli w 1 dzień! Pozdrowienia! Leszek Czapski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Płytki i deski IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.03.06, 23:22 Chcemy miec płytki w kuchni i deski podlogowe w salonie. Co polozyć w pierwszej kolejnosci?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim Re: Płytki i deski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.06, 13:31 Witam, W pierwszej kolejności kładzie się kafle potem parkiet, deski czy mozaike. Zastanówcie się nad połączeniem deski z kaflami- czy chcecie mieć na równo czy zamontować sobie listwę maskującą. Pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos3 Re: Płytki i deski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.06, 15:24 Zastanawia mnie różnica poziomów na łączeniu kafli (7 mm) i np. desek drewnianych (14 mm). Czy wtedy należy zrobić wylewkę pod kafle które są cieńsze w celu wyrównania poziomów? a jeśli nie, to jak inaczej można sobie z tym poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: Płytki i deski IP: 217.98.127.* 06.03.06, 06:02 No właśnie my też zastanawiamy się nad tym problemem. Do deski dochodzi podkład i różnica poziomów między deską a kaflem robi się spora. Jak to pogodzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Różnica w poziomach podłóg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.06, 07:59 Są 2 wyjścia jeśli wcześniej nie zrobiono wylewek wyższych w miejscach gdzie będą kafle: 1. podnieść poziom pod kaflami tak aby było na równo z drewnem 2. zastosować listwę maskującą skośną nakładaną z góry na łączeniu kafli z drewnem / mniej estetyczne/ Pozdrawiam Irena / bim- parkiety/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos3 Re: Różnica w poziomach podłóg IP: 80.50.177.* 06.03.06, 12:49 Irenko, mam pytanie do Ciebie jakimi podłogami sie zajmujecie, czy sa to tradycyjne parkiety (klepka) czy może tez deski drewniane (panele drewniane) Pozdrawiam , sąsiadka z góry;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Gos3/ jakie podłogi?/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.06, 22:09 A nie dostałaś naszej płyty CD i bonusu w Milarcie? Zajmujemy się produkcją, sprzedażą i usługami - parkiety, mozaiki, bordiury, intarsje, deski podogowe. Jeśli chcesz napisz na meila- bim@onet.pl adres do siebie to wyślę Ci płytkę. Pozdrawiam Irena Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: --<Internet>-- 06.03.06, 09:33 a jak to się stało, że macie? My też chcemy:)))) Może podasz namiar na tę firmę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Zebranie wspólnoty IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 06.03.06, 10:10 Witam. Mam pytanie - powiedzcie cos o Waszym zebraniu, w sprawie założenia wspólnoty. CO tam ustaliliscie, jak obrady i czy załozyliście wspólnotę. Wiem, że zanim my sie wprowadzimy, upłynie troche czasu;-) ale moglibysmy mieć pogląd na pewne rzeczy. Pozdrawiam Dorota B8K29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas KOD pocztowy?? IP: 217.98.127.* 06.03.06, 10:18 Jaki jest kod pocztowy do Radwanic?? Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: KOD pocztowy?? 07.03.06, 10:23 maczek1 napisała: > 55-010 Chyba jednak 55-015, sprawdź: www.poczta-polska.pl/kody.htm Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: KOD pocztowy?? 07.03.06, 12:32 W dowodzie osobstym mam 55-010 i taką informację otrzymałam z Urzędu Gminy. Listy dochodzą na 55-010 Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: --<Internet>-- 07.03.06, 10:13 Proszę bardzo: ster-net.pl/ Biuro - Płatności, umowy i organizacja sieci: Kierownik biura: Henryk Jarosiewicz info@ster-net.pl 071 340-03-86 Administracja - Sprawy związane z funcjonowaniem i rozwojem sieci STER-net: Mateusz Jarosiewicz m.jarosiewicz@ster-net.pl 693451728 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga1976 Re: --<Internet>-- IP: 80.55.196.* 08.03.06, 13:47 oto namiary: Ster-Net, ul.Opolska 91/1, Wrocław, tel. 340-03-86 pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q123 Re: Radwanice - umowa milart IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 06.03.06, 23:28 mam pytanko do osob ktore juz troche mialy do czynienia z Milart-em . JAk sie uklada wspolpraca? Jak jest z jakoscia wykonczenia? czy mozna cos zmieniac w umowie? jak bezpieczny jest zapis o tym ze buduja z kredytu pod hipoteke nieruchomosci - czy mam sie czego obawiac? cytuje paragraf 4: „MILART” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Mirkowie oświadcza, że Spółka zaciągnęła kredyt bankowy w BZWBK S.A. na realizację przedmiotowej inwestycji, zgodnie z umową nr, którego spłata jest zabezpieczona hipoteką na nieruchomości opisanej wyżej. Spółka zobowiązuje się przed zawarciem umowy przeniesienia własności lokalu przedstawić oświadczenie Banku o zwolnieniu hipoteki na wskazanym lokalu mieszkalnym, wydzielonym garażu, wraz z częściami do nich przynależnymi oraz udziałem w nieruchomości gruntowej w przypadku gdy kupujący ten lokal wpłacą 100% środków z tytułu podpisanej umowy sprzedaży lokalu na Rachunek deweloperski powołanej wyżej spółki w Banku. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&M Re: Radwanice - umowa milart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 07:10 Współpraca układa się raczej dobrze. Gdy my podpisywaliśmy umowę, działka nie była obciążona hipoteką. To czy teraz jest możecie to sprawdzić w sądzie w Oławie. Czy zapis jest bezpieczny? Cóż, kupno mieszkania od każdego dewelopera jest obarczone jakimś większym lub mniejszym ryzykiem. Warto na wszelki wypadek podpisać umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego. Umowa tak jak kazda inna może być negocjowana. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik&stas Re: Radwanice - umowa milart IP: 217.98.127.* 07.03.06, 14:23 My także nie mieliśmy uwag do umowy. Co do wykończenia...jesteśmy bardzo zadowoleni, odebralismy mieszkanie w sobotę. Ściany i podłogi proste, wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q123 Re: Radwanice - umowa milart IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 07.03.06, 18:39 a w czym mnie zabezpiecza umowa przedwstepna w formie aktu notarialnego w porownaniu do takiej zwyklej. czy sa jakies wymierne korzysci ? ile zaplace notariuszowi za taka umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Korbank czy Ster-net 08.03.06, 10:57 Na naszym osiedlu instaluje już internet Korbank i Ster-Net. Na kogo się decydujecie? My nie wiemy. Korbank będzie w "gniazdku" a Ster Net radiowy. Kto z Was się zna i może coś poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoLo Re: Korbank czy Ster-net IP: 81.219.159.* 08.03.06, 20:15 Nie wiem jak tam u Was, ale ja mam Korbank kablem na Kozanowie, a wcześniej miałem dostęp radiow WIFI. Tego się nie da porównać! Jeśli macie gniazdko, to dostajecie w Korbanku LAN 100 Mbps po całym osiedlu! Łącza mają światłowodowe 100 i Gigabit czego nigdy nie dogoni żadne tam WIFI. Nie mówię już o internecie, gdzie przez radio WIFI z natury nie da się zagwarantować jakiejkolwiek jakości. Zdecydowanie polecam KORBANK! Poza tym Korbank daje też telefony stacjonarne z wrocławskiej strefy numeracyjnej - właśnie chcę wkrótce to zamówić, przetestować i zrezygnować z TP SA, bo w Korbanku płaci się za same impulsy, a nie za abonament (tzn. opłata miesięczna jest przedpłatą na impulsy), a do tego impulsy są tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: Korbank czy Ster-net 09.03.06, 14:10 Kabel ma przewagę. Łącze radiowe jest podatne na zakłócenia: wyładowania atmosferyczne, gęste opady deszczu lub śniegu. Na urządzenia nadawczo-odbiorcze mają też wpływ skrajne temperatury, np. silne mrozy, jak w tym roku. Sternet jest tańszy niż Neostrada TP. Dodatkowa korzyść to fakt, że nie trzeba mieć stacjonarnej linii telefonicznej z abonamentem. Cen Korbanku nie znam. Osobiście, gdybym miał wybór, wybrałbym łącze kablowe, które w przysłości umożliwi dodatkowe usługi: np. telewizja. Niestety, w Katarzynie wyboru nie mamy: albo Neostrada (drogo), albo Sternet (radiowo) :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga Re: Korbank czy Ster-net - a w zasadzie telefon IP: *.contium.pl 10.03.06, 11:19 Witam, zdobyłem kilka informacji o ofercie Korbanku odnośnie telefonu. Korbank w tej kwestii posiłkuje się firmą Inotel. Jest to firma z poznania. Rozmawiałem sobie z nimi i wygląda to dość dziwnie. Oferta Inotela na pakiety typu 150 minut za darmo za 42,7 zł nie jest dostępna poza Poznaniem. Ale domyślam się, że Korbank jako rese..coś tam, daje nam dokładnie taką samą ofertę jaką ma Inotel u siebie. i spoko Nie to jest najważniejsze. Otóż, jak się okazuje 150 minut nie jest równe 150 minutom. nie działa to tak jak w komórkach - że płacisz za rzeczywiste minuty. Chodzi o to, że 150 minut to tak na prawdę 50 impulsów. Bo oni rozliczają impulsowo a nie minutowo - a impuls to 3 minuty. Tak więc w rzeczywistości każda rozpoczęta rozmowa to od razu 3 minuty ;( (czyli jak w TPsa) I tylko zapomniałem się spytać czy z komórkami też tak jest - bo jeśli tak to za połączenie trwające powiedzmy 10 sekund - zapłacimy 2,1 zł!!! (a to już jest przegięcie i to bardzo drogie przegięcie) No i to tyle. Pozdrawiam i Jedynie słusznych decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły klient Re: Korbank czy Ster-net - a w zasadzie telefon IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.03.06, 14:17 Nie, nie zrozumiałes. Rozliczenia są minutowe lub sekundowe, w zalezności od przyjętego planu.Komórki wychodzą z 30-40% taniej niż w TP SA/minutę. Międzymiastowe dają po cenie połaczęń lokalnych! Pewnie znajda się lepsze oferty na rynku, ale jak widać Korbank bije TP SA i Dialog! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef_szefow Re: Korbank czy Ster-net - a w zasadzie telefon IP: *.Grabiszynska.ip.WRO.Korbank.PL 13.03.06, 15:51 Oferta Korbanku przedstawia się następująco: 1. Taryfa K-TEL 100: Abonament: 44zł (100 minut na międzymiastowe i lokalne w cenie). Naliczają co 3 minuty lokalne, międzymiastowe co minutę, komórki co 3. Ale kto teraz dzwoni z domowego a kom.?? Tel. Domowy właściwie mam tylko dla znajomych, no i, żeby pogadać z Gdańskiem:). Do komórek są komórki:p 2. TARYFA K-TEL 30 Abonament: 24zł (30 minut na międzymiastowe i lokalne w cenie). Naliczanie, j.w. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaZZiu A czy nie lepiej operator internetowy ? IP: 212.244.129.* 14.03.06, 09:53 Witam Wszystkich, Odnosnie internetu to decyduje sie na Korbank, jednak kabel to kabel. Odnosnie telefonu to caly czas mam wątpliwości. Telefon, ktory oferuje Korbank to w gruncie rzeczy telefon internetowy ( technologia VoIP ). Fakt, ze telefon jest podlaczony to gniazdka telefonicznego, ale pozniej sygnal i tak jest transformowany na VoIP-a. Podobny efekt bedzimy mieli korzystajac z uslug telefonow internetowych takich jak : www.tlenofon.pl/ www.easycall.pl/ -tak samo mozna sobie wykupic numer (30 pln na rok) i do tego z dowolnej strefy numerycznej, dzieki czemu mozna na przyklad zalozyc sobie numer ze strefy numerycznej miasta w ktorym mieszka nasza rodzinka, i dzieki temu dzwoniaca rodzina placi jak za rozmowy lokalne, a dla nas i tak to nie ma roznicy, bo wszystkie lokalne czy miedzymiastowe kosztuja tyle samo (ok 7 groszy za minute) -dostepne sa telefony IP, podlaczane bezposrednio do kabla neta i nie msuimy miec kompa caly czas wlaczonego, -maja wprowadzic naliczanie sekundowe, -kolega niedawno przerzucil sie na taki tel i jest bardzo zadowolony, mowi ze EasyCall slabsza jakos ale Tlenofon jest Ok jak zwykly tel. Ma lacze 256kbps, czyli najwolniejsze z oferowanych przez Korabank Sam nie sprawdzalem, wiec nie chce sam wydawac pochopnie opinii, ale od coraz wiekszej liczby znajomych slysze pozytywne opinie na temat internetowych operatorow. Wielu znajomych radzi zeby zainwestowac w lepsze lacze Neta i nie placic dodatkowych abonamentow, bo nie ma sensu. Co Wy na to ? Pozdrawiam i milego dnia PaZZiu (B1K2M1) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORBANK Re: A czy nie lepiej operator internetowy?-Korbank IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 15.03.06, 11:29 Korzystanie z telefonu z włączonym komputerem nie ma sensu. Oferujemy rozwiązania niezależne. Nie oznacza to, że narzucamy konkretnego operatora. Świadczymy też usługę "gniazdko telefoniczne" do dowolnego operatora VOIP w cenie 20 zł/mc netto. Zapewniamy w tym, podobnie jak w ofercie telefonicznej, NIEZALEŻNE pasmo internetowe oraz zasilanie awaryjne. Rozliczenie za połączenia użytkownik reguluje już bezpośrednio z operatorem VOIP'a. Uzytkownik nie musi kupować wtedy drogiego telefonu internetowego, wystarczy jakikolwiek aparat analogowy. Niezależność pasma jest niezbędna dla komfortowej pracy felefonu. Zapraszamy - sieć na Radwanicach już działa, uruchamiani są zainteresowani użytkownicy. Polecany nasz telefon, przynajmniej na początek, aby pokazać, jak dobrze może działać tego typu rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORBANK telefony IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 11.04.06, 10:55 Prosimy o opinie: jak działają, czy jakość rozmów jest dobra, czy zawsze są aktywne itp. Z naszej strony wszystko wygląda dobrze, ale chcemy mieć pewność, że ze strony użytkowników na Radwanicach również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORBANK Re: Korbank czy Ster-net - a w zasadzie telefon IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 11.04.06, 13:20 Na ulotkach jest błąd! Oczywiście na komórki naliczanie nie jest co 3 minuty :-), tylko co minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&M Re: Radwanice - umowa milart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:23 Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego to gwarancja, że w razie bankructwa dewelopera sąd przyzna ci prawo do kupionego lokalu. Wyglądało to tak, że za umowę przedwstępną zapłaciliśmy połowę normalnej stawki, a drugą połowę zapłacilismy po podpisaniu ostatecznej umowy. Dodatkowo w momencie podpisywania umowy przedwstępnej notariusz pobrałm od nas 1000 zł za wpis roszczenia do księgi wieczystej, po czym sąd zwrócił nam całą kwotę co nas mile zaskoczyło. Wynika z tego, że jedynymi dodatkowymi kosztami związanymi z umową przedwstępną są koszty wypisów i coś tam jeszcze, w sumie niewielkie pieniądze. Ale zaznaczam, że podpisywaliśmy tą umowę pół roku temu i być może coś się zminiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q123 Re: Radwanice - umowa milart IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 14.03.06, 20:21 a u jakiego notariusza podpisywaliscie? mieliscie jakis wybor? czy tez podpisaliscie u wskazanego przez Milart? czy to byla kancelaria notarialna znajdujaca sie pietro nizej pod ich siedziba? czy notariusz Was oficjalnie poinformowal ze teraz wezmie 50% taxy i potem drugie 50% czy tez probowal wziac od razu 100% i potem zapewne tez 100%? mozecie podac wiecej szczegolow? jestem w trakcie decydowania sie na taka umowe... czy w dniu podpisywania umowy notarialnej musiliscie wplacic jakas rate Milartowi? czy tez mogliscie spobie ja odlozyc na np. za tydzien, dwa... pozdrawiam i czekam na info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: Radwanice - umowa milart IP: 217.98.127.* 15.03.06, 14:03 Umowę podpisuje sie w kancelarii znajdującej się pod Milartem. My chcieliśmy podpisać u innego notariusza (tańszego) i teoretycznie jest to mozliwe. Tyle tylko, że jeśli będziecie chcieli innego notariusza to on będzie Wam musiał przygotować projekt umowy, ten projekt musi zaakceptować Milart i ostatecznie na podpisanie aktu będziecie musieli ściągnąć notariusza do siedziby Milartu. Acha, do podpisania aktu potrzebne są dokumenty dotyczące inwestycji. Wszystkie te dokumenty ma notariusz "pod Milartem". Jeśli będziecie chcieli innego notariusza, to za "wyciągnięcie" tych dokumentów będziecie musieli zapłacić. Nie wiem, jak wygłąda sprawa z ratami, bo kupiliśmy gotowe mieszkanie, ale generalnie w akcie notarialnym określa się kiedy i w jaki sposob zostaną przekazane pieniążki, więc sprawa jest do dogadania z Milartem. Co do samej kancelarii notarialnej, to ostatecznie pani notariusz obniżyła nam swoje koszty. Jeśli chcecie podpisać umowę przedwstępną, to zapłacicie połowę stawki, resztę przy podpisywaniu umowy właściwej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Milart? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.06, 08:11 Witamy. Rozwarzamy zakup mieszkania w Milarcie, jednakże słyszeliśmy slabe opinie. Zasięgnęliśmy języka wśród znajomych i ponoć jeszcze kilka lat temu byli bardzo solidną firmą, ale ostatnio dobra koniunktura przewróciła im w głowie. Ponoć zdażały się duże problemy z jakością wykonania oraz obsługa przez pracowników firmy. Czy ktoś coś wie na ten temat? Mamy nadzieje, że nie mieliście problemów :). Dziękujemy bardzo za wszelkie odpowiedzi - zarówno dobra, no i złe. Pozdrawiamy mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Re: Milart? IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 29.03.06, 11:50 To ciekawe co czytam. My nie mielismy z Milartem żadnych problemów jeśi chodzi o umowę, dotrzymywanie terminów i generelane komunikację. Z usterkami również - fachowcy przychodzili po kilku godzinach od zgłoszenia problemu. Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Wspólnota IP: 195.20.110.* 10.03.06, 09:46 Polecam link www.wspolnota.net.pl/ Sporo ciekawych wiadomości dla tych, którzy niewiele wiedzą o wspólnotach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Zakładamy prysznic IP: 217.98.127.* 14.03.06, 19:08 Chcemy zamontować prysznic w łazience. Czy należy w jakiś szczególny sposób (jaki??) zabezpieczyć ściany przed wilgocią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc wpis hipoteki IP: 195.20.110.* 15.03.06, 14:24 Hej, Czy ktoś z Was juz robił wpis hipoteki do księgi wieczystej?? Ile sąd w Oławie Was za to skasował?? Mnie do tej pory wydawało się,że w przypadku gdy kredyt przeznaczony jest na cele mieszkaniowe to ta opłata mnie nie dotyczy....a dzisiaj dowiedziałam się, że jednak dotyczy i mam do zapłacenia ponad 800PLN. Czy Wy coś płaciliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: wpis hipoteki IP: *.e-wro.net.pl 15.03.06, 21:17 > Czy ktoś z Was juz robił wpis hipoteki do księgi wieczystej?? Ile sąd w Oławie > Was za to skasował?? Mnie do tej pory wydawało się,że w przypadku gdy kredyt > przeznaczony jest na cele mieszkaniowe to ta opłata mnie nie dotyczy....a > dzisiaj dowiedziałam się, że jednak dotyczy i mam do zapłacenia ponad 800PLN. > Czy Wy coś płaciliście? > Ja złożyłem wniosek tydzień temu. Zapłaciłem 200 PLN opłaty sądowej i podbno to już wszystko. Kolejna opłata będzie dotyczyć wypisów z KW (nie wiem ile). Ale z tego co się zorientowałem opłata zależy od tego jak wypełniony jest wniosek (na co dokładnie jest hipoteka, jaki typ hipoteki itp.). Mi wniosek wypełniał bank (Millenium), po czym dłuuuugo go oglądali w sądzie w Oławie i stwierdzili, że się należy 200 PLN (wniosek dotyczył tylko hipoteki kaucyjnej w KW mieszkania). W ogóle było niezłe zamieszanie, bo to był wniosek wypełniony według nowych wzorów a sąd w Oławie pracuje według starych ;-) Ale koniec końców przyjęli. Podobno za około 6 tygodni ma być wpis. Pozdrawiam, Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: wpis hipoteki IP: 195.205.44.* 16.03.06, 10:58 Ja za ustanowienie hipoteki kaucyjnej nic nie zapłaciłem. Pewnie zależy to tego co dokładnie bank wpisał na zaświadczeniu jaki jest cel kredytu. Wniosek też składałem na nowym formularzu i pani nie miała z tym żadnego problemu. Na wpis czekałem ok miesiąca, pewnie dlatego chyba że sama księga nie była jeszcze gotowa. Wniosek składałem w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Zdjęcia mieszkania IP: 217.98.127.* 20.03.06, 12:05 Jakoś ostatnio ucichł temet zdjęć :(. Czy możemy do niego powrócić?? Drodzy sąsiedzi pochwalcie się salonem i łazienką, bo mam chyba za dużo pomysłów :)) i już sama nie wiem, w którą stronę iść. Odpowiedz Link Zgłoś
valdess1 Rodowity Radwaniczanin 26.03.06, 15:54 Od urodzenia mieszkam w Radwanicach. Zwielka ciekawością czytam to forum. Nasuwa mi sie w zwiazku z tym pewne pytanie: Jak Wy, nowi mieszkancy odbieracie tych starych mieszkańców??? Poza tym, gdyby ktoś miał jakieś pytania dotyczące naszego miasta, to służę pomocą, a jako radny osiedlowy wiem niemało - moje gg 7177162. Pozdrawiam wszystkich radwanickich blokersów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makolt łazienka i elektryk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:51 Witamy wszystkich Radwaniczan...Szczególnie już zamieszkałych na naszym osiedlu. My wkrótce, mamy nadzieję, odbierzemy nasze mieszkanko i rzucimy się w wir wykańczania i urządzania. Trochę sie tego obawiam jesteśmy pionierami w tej dziedzinie - poszukujemy elektryka i speca od łazienek. Może możecie kogoś polecic...Bedziemy wdzieczni za dobre rady i wskazówki... gosia i tomek z kasieńką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: łazienka i elektryk IP: *.e-wro.net.pl 29.03.06, 20:14 > Trochę sie tego obawiam jesteśmy pionierami w tej > dziedzinie - poszukujemy elektryka i speca od łazienek. Może możecie kogoś > polecic...Bedziemy wdzieczni za dobre rady i wskazówki... > gosia i tomek z kasieńką > Jezeli chodzi o czlowieka od lazienek to ja moge kogos polecic - wlasnie wykancza mi mieszkanie w Radwanicach. Moge pokazac. Kontakt do mnie: szymonwl malpka interia kropka pl Pozdrawiam, Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: łazienka i elektryk IP: *.swidnica.mm.pl 30.03.06, 20:50 Ja tez moge kogoś polecić. Na pewno bedzie wykanczał moje mieszkanie. Nie dosc ze on i jego ludzie robią dobrze to w dodatku ma zmysł przestrzenny i potrafi zaprojektowac i co ważne poradzic co i jak zdobić. Jezeli ktos potrzebuje namiary to: dorota.gonek@wp.pl Pozdrawiam przyszlych i obecnych mieszkańców bloków w Radwanicach Dorota B8K29M1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Powódź???? IP: 217.98.127.* 31.03.06, 08:18 Czy grozi nam powódź??/ Gdzie to sprawdzić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: łazienka i elektryk IP: 193.0.242.* 23.05.06, 18:49 Witam ! Szczerze polecam pana od pani Doroty - wlasnie u mnie robil łazienke ... wyszlo poprostu rewelacja - 100 % zadowolenia czyli fachowiec godny polecenia :) Pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedźwiedź Re: Rodowity Radwaniczanin IP: *.visp.energis.pl 27.03.06, 13:45 > Od urodzenia mieszkam w Radwanicach... Poza tym, gdyby ktoś miał jakieś pytania dotyczące naszego miasta, to służę pomocą, a jako radny osiedlowy wiem niemało... Pozdrawiam wszystkich radwanickich blokersów. A od kiedy to Radwanice są miastem? Jeśli pozdrawiasz blokersów, to chyba źle życzysz nowym mieszkańcom. A ci blokersi to w jakich blokach mieszkają? Takich parterowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: Rodowity Radwaniczanin IP: 217.98.127.* 28.03.06, 08:04 Witaj! Fajnie, że jest ktoś, kto służy informacją i pomocą. Może sie przydać zwłaszcza jak już zaczniemy mieszkać. Co do tego, co sądzę o Radwaniczanach...... www.astronom.tivi.net.pl/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=35 po przeczytaniu tego forum, troszkę straciłam nadzieję na normalność w Radwanicach, ale z drugiej strony - nigdzie nie jest idealnie i zawsze są wyjątki. Oby ludzie, którzy wypowiedzieli się na powyższym forum stanowili maluteńki wyjątek, taki nic nie znaczący w całej społeczności Radwanic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z radwanic Re: Rodowity Radwaniczanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:43 Mieszkam tu od urodzenia (25lat) i nigdy nie bylo jakis problemow by sie bac w nocy swobodnie chodzic po miejscowosci. Uwazam, ze naprawde jest tutaj spokojnie. Oczywiscie wszystkich nie znam, a nawet juz mniejszosc wiec nie wiem czy teraz jakies gnojki nie strasza. Mieszkam w samym srodku radwanic przy glownej drodze i niczego naprawde niebezpiecznego nie widze, procz piratow drogowych;) Po radwanicach jesli juz chodze poznym wieczorem bo przewaznie cale dnie jestem gdzies we wroclawiu i naprawde jesli juz ide na wieczorny spacer nigdy sie nie zdaza jakas niebezpieczna sytuacja. Pozdrawiam nowych mieszkancow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Rodowity Radwaniczanin IP: 195.136.150.* 08.04.06, 18:17 Pytasz co sądzimy o Radwanicach i jego mieszkańcach. Otóż mieszka nam się tu bardzo dobrze: spokój (nie licząc przeładowni na Brochowie), powietrze bez spalin, dobry dojazd do Wrocławia. Minusem jest brak sygnalizacji świetlnej przy wyjeździe z Kolejowej i Szkolnej. Poza tym niektóre drogi są w fatalnym stanie np. koło poczty. Co do mieszkańców, to sadzę, że opisywana na niektórych forach wojna pomiędzy "starymi" i "nowymi" mieszkańcami Radwanic wcale się nie toczy. Myślę, że Radwaniczanie są bardzo miłą i przyjazną społecznością. Pozdrawiam wszystkich "starych" i "nowych" mieszkańców Radwanic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyszły klient Milart? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.06, 08:16 Witamy.Rozwarzamy zakup mieszkania w Milarcie, jednakże słyszeliśmy slabe opinie. Zasięgnęliśmy języka wśród znajomych i ponoć jeszcze kilka lat temu byli bardzo solidną firmą, ale ostatnio dobra koniunktura przewróciła im w głowie. Ponoć zdażały się duże problemy z jakością wykonania oraz obsługa przez pracowników firmy. Czy ktoś coś wie na ten temat? Mamy nadzieje, że nie mieliście problemów :). Dziękujemy bardzo za wszelkie odpowiedzi - zarówno dobra, no i złe. Pozdrawiamy mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: Milart? IP: 217.98.127.* 27.03.06, 12:10 Wszystko było ok. My też sporo czasu spędziliśmy na wyborze developera i milart okazał się zdecydowanie najlepszy. Przeczytajcie to forum, szczególnie opisy odbioru mieszkań. Właściwie nie ma strasznie negatywnych głosów. My odebraliśmy mieszkanko i nie mieliśmy uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: Milart? IP: 217.98.127.* 27.03.06, 12:11 Proponuję przeczytać także fora innych osiedli. Włsy stają na głowie, gdy człowiek się dowiaduje jakie mieli ludzie problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Milart? IP: *.contium.pl 27.03.06, 13:02 A ja mam pytanie - czy też macie w salonie przejście technologiczne? W sensie pomiędzy salonami (na tym samym piętrze w klatkach obok) jak budowali bloki to było przejście - takie, żeby budowlańcy nie musieli lata po klatkach. i u mnie to przejście nie jest zamurowane a tylko zaklejone płytą;( czy też tak macie i czy tak to powinno wyglądać? Czy może jednak powinni to zrobić profesjonalnie - czyli normalnie zamurować? Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Milart? 27.03.06, 13:47 A skąd wiesz, że nie masz zamurowane? Chętnie się dowiem, bo nie wiem nawet czy mamy zamurowane czy zaklejone płytą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baronek Re: Milart? IP: *.contium.pl 27.03.06, 14:45 Po pierwsze dlatego, że jak pukam to jest jakbym pukał w sufit a po drugie jak się wkręcałem z kołkami przy instalacji listew przypodłogowych to generalnie cała ściana jest nośna (czyli twarda, 24 cm) a w tym miejscu (ok metra szerokości i niecałe dwa wysokości) kołeczki wchodziły nawet nie jak w masło tylko po prześciu regipsu nic nie było w środku;(( Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Milart? IP: *.icpnet.pl 27.03.06, 14:53 My również nie byliśmy zadowoleni ze współpracy z Milartem. Ostatecznie mieszkanie jest ok, ale współpraca z nimi przypominała czasy PRLu. Przeglądając forum znaleźliśmy takie jeszcze linki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=36032214&a=39238031 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=38085130&a=38089257 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Kontrola pojazdów IP: 195.205.44.* 28.03.06, 09:33 W czwartek ok 2 w nocy trzej mili panowie dokonywali nieautoryzowanej kontroli naszych samochodów pod kątem zawartości sprzętu grającego oraz stanu zamknięcia zamków. Mam podejrzenie że kontrola powtórzyła się w niedzielę. Zatem zwracajcie uwagę na wszelkie alarmy bo mogą one nie być przypadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Radwanicz Re: Kontrola pojazdów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:47 No jeśli gó..arze się wzięli za zaglądanie do aut za radiami to dobrze wiedzieć. Kilka lat temu był z tym problem, ale jakieś zawiasy kilku dostało to się uspokoiło. Uważajcie na niektórych przedstawicieli ekipy, która wieczorami gromadzi się wokół świetlicy. Oni straszliwie śmiecą, ale po pijaku potrafią coś zniszczyć.Jako osoba zajmująca się klubem sportowym, mogę powiedziec, że nasi pilkarze spróbują jakoś ich uspokoić w tym roku. Oni mogą być dla nowych blokersów sporym problemem, więc apeluje - jak kolo świetlicy dzieje się coś niepokojącego, to po prostu wzywajcie policję. Tylko zostawcie naszych pilkarzy w spokoju, bo to w większości dobre, starannie wyselekcjonowane chlopaki. Co do wypowiedzi na forum siechnickim - nie ma się co przejmować jakimiś małolatami wypisującymi jakieś głupoty. Pierwsi w historii naszego "miasta" blokersi nie mają u nas żadnych wrogów... Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: servin Re: Kontrola pojazdów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 19:27 Ja domyslam sie kto to. Jesli komus cos ukradna albo zepsuja to niech napisze. Wymienie gnoji od razu. Radwaniczanin, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 dołączamy do grona Radwaniczan... 03.04.06, 15:50 ... ale to za jakiś czas, bo właśnie odebraliśmy mieszkanie w bloku 4, klatka 3, mieszkanie na parterze, po Wielkanocy wchodzimy z wykańczaniem mieszkania. pozdrawiamy sąsiadów Magdi ps. czy jest na osiedlu więcej dzieciaków, bo my mamy rocznego synka i będziemy szukać dla niego kolegów/koleżanek ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makolt Re: dołączamy do grona Radwaniczan... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:01 Witam kolejnych sąsiadów... my odbieramy dopiero pod koniec kwietnia, tak więc prace ruszą w maju...Synek z pewnością bedzie miał towarzystwo; Maluchów na osiedlu dostatek... nasza Kasia ma 15 miesięcy i chętnie pozna koleżanki i kolegów... do zobaczenia na spacerkach. pozdrawiamy wszystkich Radwaniczan. gosia i tomek z kasieńką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: dołączamy do grona Radwaniczan... IP: 217.98.127.* 10.04.06, 07:56 Witamy sąsiadów!! Sąsiedzi za ścianą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Psy - wspólne spacery IP: 195.205.44.* 04.04.06, 12:50 Czy jest ktoś chętny na wspólne wyprowadzanie psów celem wybiegania ich do upadłego? W godzinach wieczornych (18:30 - 21:00)? Przy okazji: nasz pies to Czandi: owczarek niemiecki, suka, krótkowłosy, ma rok, nie trzeba się bać (nie jest agresywna wobec ludzi ani innych psów tylko bardzo lubi się witać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Architekt IP: *.hist.uni.wroc.pl 04.04.06, 13:31 Witam wszystkich:) Muszę to powiedzieć bo niestety nikt sie nie znalazł przede mną. Jak oceniacie współprace z architektem(nie musze podawac nazwiska wszyscy mam nadziej wiemy o kogo chodzi) przeciez ten człowiek naciągnął wszystkich lub prawie wszystkich na dodatkowy wydatek, jak on śmiał dzwonić do ludzi proponowac przerobki, ktore i tak milart by wykonal bez jego rysunku, i brac za to kase. Zrobił to jak myśle za cichym przyzwoleniem milartu, kolena sprawa ten człowiek i jego rysunki to sobie mozna... ze nie dokoncze, teraz po czasie sie okazalo ze spieprzyl nie tak jak chcielismy i płac znowu za przerobki. Tak czy owak jakbym go spotkal.....sami wiecie. Jedyne co mi pozostaje to odradzac tego czlowieczka wszystkim ktorzy by chcieli z jego uslug skorzystac. Zreszta sami budowlancy z naszego osiedla tez maja odpowiednia opinie o nim. Podzielcie sie swoimi spostrzezeniami, moze ktos akurat ma inne zdanie od mojego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Architekt IP: 195.205.44.* 04.04.06, 17:29 Do mnie nie dzwonił, to ja do niego dzwoniłem bo stanowisko Milartu było takie że wszelkie zmiany które chcieliśmy aby milart wykonał musiały znaleźć sie na projekcie zastępczym mieszkania wykonanym przez architekta. Chodziło o to że żeby był odbiór budynku przez nadzór to mieszkania musiały sie zgadzać z projektem. Czy to nie była ściema to nie wiem bo sie nie znam. Jak nie to milart robił mieszkanie tak jak jest na pierwotnym projekcie i wszelkie zmiany mogłeś sobie robic bez płacenia architektowi sam po odebraniu mieszkania. U mnie uwagi do jakości pracy architekta mieli tylko elektrycy bo coś tam bez sensu elektrycznie pozaznaczał. Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 prąd i gaz i zarządca 04.04.06, 19:29 Witam, czy prąd i gaz załatwia sie tak "od ręki"? Kupiliśmy mieszkanie na dwie osoby (małżonkowie), czy na każdym dokumencie, wniosku itd musimy się oboje podpisywać, macie jakieś uwagi, żeby za wiele razy nie biegać? No i co mieszkańcy sądzą o zarządcy nieruchomości, bo na ich stronach internetowych nie ma info o wysokościach opłat. pzdr Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: prąd i gaz i zarządca IP: 217.98.127.* 05.04.06, 08:05 Do gazowni może pójść jedno z Was, natomiast w energetyce musicie byc oboje Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: prąd i gaz i zarządca 05.04.06, 11:11 Witam, Na naszym forum (link w sygnaturce) jeden z Waszych sąsiadów zadał pytania o wspólnotę mieszkaniową. W związku z tym, proszę o odpowiedź: Czy taka wspólnota już się ukonstytuowała? Jeżeli tak, to jak można nawiązać z nią kontakt? Czy zarządcą waszego osiedla jest spółdzielnia z Siechnic MSM Czechnica? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 korekta 05.04.06, 11:20 Pytania ukazały się na forum miejskim Siechnic: siechnice.com.pl/phpbb2/viewtopic.php?p=557#557. Przepraszam za pomyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&M z Gwiaździstej Wspólnota IP: 195.136.150.* 08.04.06, 17:47 Witam, nie wszyscy pewnie wiedzą, ze 4 bloki oddane najwcześniej są we wspólnocie mieszkaniowej, którą zarządza spółdzielnia mieszkaniowa z Siechnic. Zapadły już decyzje dotyczące wysokości opłat oraz wybrano nazwę wspólnoty: "Gwiaździsta". Pozdrawiamy nowych mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 wspólnota, forum 10.04.06, 10:08 Gość portalu: A&M z Gwiaździstej napisał(a): > 4 bloki oddane najwcześniej są we wspólnocie mieszkaniowej, którą zarządza > spółdzielnia mieszkaniowa z Siechnic. Zapadły już decyzje dotyczące wysokości > opłat oraz wybrano nazwę wspólnoty: "Gwiaździsta". Jeśli można, będę drążył temat. Na forum mieszkańców gminy (link w sygnaturce) umieszczono taki post: "Czy możecie napisać np. jakie zostały uchwalone stawki opłat itd. Kupiliśmy ostatnie mieszkanie na Gwiaździstej, nie braliśmy udziału w zebraniu, bo jeszcze nie byliśmy stroną Czy my mamy się gdzieś zgłosić, czy ktoś nas znajdzie?? pzdr Magdi" Mam prośbę: opublikujcie te dane na naszym forum w dziale Radwanice. Forum Gazety nie jest łatwe do przeglądania (zwłaszcza starszych wpisów), wszystko tu pisze się w jednym "sznurku". Zapraszam na nasze forum, gdzie możecie zakładać osobne wątki, poświęcone różnym sprawom: Wspólnocie Mieszkaniowej, odbiorom mieszkań, problemom z wykończeniem lokali, wyposażeniem, meblami; wspólnym imprezom, wymianie doświadczeń rodzicielskich itp. :) Nasz admin może Wam założyć osobne podforum, specjalnie dla "nowych Radwaniczan", podobnie, jak to zrobił dla nowych mieszkańców Siechnic z Błękitnego Osiedla i z ul. Jarzębinowej. Jest oczywiste, że macie wspólne tematy, nieco odmienne od reszty mieszkańców gminy i należy to uszanować. U nas na pewno będzie Wam wygodniej a w dodatku będziecie mieć "pod ręką" informacje i dyskusje na tematy całej gminy, w której zamieszkaliście. Nie musicie się obawiać "tubylców", zresztą ludności napływowej jest coraz więcej. Zapraszam serdecznie na wspólne forum! Koniec z prowizorką, czas zapuścić korzenie :). O "przeprowadzkę" do nas (jeszcze jedną ;) ) apeluję do wszystkich mieszkańców osiedla Milartu (tak Was często nazywamy), a zwłaszcza do założycieli tego forum i stałych jego bywalców: maczka, Baronka, Świdra, aqrata, jowi'ego i innych. Zapraszamy! Czekamy na Was! Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Stawki opłat dla Zarządcy 10.04.06, 15:04 Cytuję z oświadczenia MSM Czechnica na forum Siechnic: "SZANOWNI PAŃSTWO Przejmując w imieniu Wspólnoty Mieszkaniowej „GWIAŹDZISTA 21-23” zarządzanie nieruchomością wielobudynkowej w Radwanicach ul. Gwiaździsta 21 – 23, pragniemy przekazać najpilniejsze informacje: 1. Nieruchomość przy ul. Gwiaździsta 21-23 na podstawie uchwały właścicieli lokali mieszkalnych nr 2/2006 z dnia 02.03.2006r zarządzana będzie od dnia 01.04.2006r przez MSM ”Czechnica” w Siechnicach. 2. Wynagrodzenie za zarządzanie nieruchomością w wysokości 0 ,45 zł/m2 uchwalonej przez członków Wspólnoty, koszty utrzymania nieruchomości wspólnej w wysokości 0,45 zł / m2 oraz inne opłaty miesięczne związane z utrzymaniem Państwa lokali /wywóz nieczystości stałych, energii elektrycznej administracyjnej, konserwacji domofonów, dostawa zimnej należy wpłacana na rachunek bankowy Wspólnoty „Gwiaździsta 21-23 w BS w Oleśnicy o/Święta Katarzyna nr 57 9584 1092 2010 1000 3819 0001 w kasie banku od poniedziałku do piątku w godz. 900 - 1600 oraz w urzędach pocztowych i innych bankach oraz - co najbardziej polecamy - przelewem bankowym z rachunku oszczędnościowo – rozliczeniowego /ROR/ na podstawie zlecenia stałego do 10 dnia każdego miesiąca. 3. Rozliczenia za zimną wodę będą dokonywane kwartalnie na podstawie odczytów wodomierzy. 4. Zarządca planuje, że od dnia 01.07.29006r rozliczanie za wodę i ścieki przejmie ZGK Sp. z o.o. w Siechnicach na podstawie indywidualnych umów z właścicielami lokali mieszkalnych. 5. Rozliczenie opłat za wywóz nieczystości stałych będzie się odbywać w zależności od liczby osób zamieszkałych w poszczególnym lokalu. 6. Rozliczenie opłat za zużytą energię elektryczną administracyjną odbywać się będzie w odniesieniu do lokalu mieszkalnego. 7. Rozliczenie opłat za konserwacje domofonów odbywać się będzie w odniesieniu do lokalu mieszkalnego. 8. Biuro Zarządcy - M.S.M. „Czechnica” jest czynne od poniedziałku do piątku w godz. 8 – 15 nr telefonu 071 311 55 72. 9. Zarządca planuje pod koniec miesiąca kwietnia 2006r kolejne spotkanie członków Wspólnoty Mieszkaniowej „Gwiaździsta 21-23” – prosimy mieszkańców o podawanie zarządcy ewentualnych spraw do tematyki zebrania." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Stawki opłat dla Zarządcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:50 Możecie podać jaki w sumie jest miesięczny koszt bez opłat za zimną wodę? Czy te 0,45 zł/m2 jest liczone od powierzchni mieszkania czy dotyczy powierzchni wspólnej (klatki)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omen Re: Stawki opłat dla Zarządcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 19:00 Witam wszystkich.Chciałbym sie dowiedzieć ile kosztuje jeden m3 gazu na naszym osiedlu.Co sądzicie o grzejnikach w swoich mieszkankach, czy są one wystarczajace aby ogrzać odpowiednio mieszkanko (chyba maja za mała moc co do pomieszczeń).Jaki był średni koszt ogrzania mieszkanka na miesiąc? Pozdrawiam wszystkich mieszkańców tych co już mieszkają jak i tych co będą się dopiero wprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&M opłata za gaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 14:34 Grzejniki spokojenie dają radę (temp. wew. 21 st. w czasie dużych mrozów). Zużycie gazu w zimie około 300-400 zł. Problem jest z podgrzewaniem wody pod prysznicem. Często leci najpierw gorąca a za chwilę zimna. Trzeba wtedy odczekać kilkanaście sekund i znowu leci ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omen Re: opłata za gaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 16:39 Dziękuje za wiadomość, a tak w ogóle to ile u nas na osiedlu kosztuje m3 gazu ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: opłata za gaz IP: 82.160.155.* 14.05.06, 20:26 Ceny bez VAT (22%): Abonament: 4,72 / m-c Opłata przesyłowa stała: 2,55 / m-c Opłata przesyłowa zmienna: 0,3858 / m3 Paliwo gazowe: 0,7089 / m3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: opłata za gaz IP: 82.160.155.* 14.05.06, 20:40 Zgadzam się że podgrzewanie wody do prysznica jest w tym piecyku bez sensu. Najpierw leci chwilę ciepła, potem chwilę bardzo gorąca potem dłuższą chwilę zimna i dopiero stopniowo zaczyna lecieć normalna (u mnie 40st). Mam swoją teorię na ten temat - w skrócie: program sterujący piecem jest do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omen Re: opłata za gaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 22:27 A zgłaszał to ktoś do milartu bądż do jakiegoś serwisu zajmującego sie naprawą ? Chyba nie jest to normalne żeby tak się działo.Woda pod prysznicem raczej powinna być cały czas gorąca,a nie się zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: opłata za gaz 15.05.06, 13:12 Gość portalu: omen napisał(a): > Chyba nie jest to normalne żeby tak się działo.Woda pod prysznicem raczej > powinna być cały czas gorąca,a nie się zmieniać. Nie jestem fachowcem, ale gdzieś czytałem, że właśnie jest to normalne. Przy przepływowych termach gazowych nie jest możliwe np. stosowanie regulatora temperatury wody (jak w przypadku cwu z elektrociepłowni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: opłata za gaz IP: 195.205.44.* 15.05.06, 16:11 Ale tu nie chodzi o regulator temperatury w baterii prysznicowej (termostat) - którą od biedy można ją stosować o ile piec przepływowy ma co najmniej 23kW - tak sie dowiedziałem w sklepie - ale faktycznie najlepiej ona zdaje egzamin jeśli mamy cwu z MPECa lub boiler elektryczny ze zbiornikiem. W naszych piecach problemem jest to że z pieca leci ciepła woda w taki pokręcony sposób jak opisane było wcześniej. Rodzaj baterii prysznicowej nie ma tu znaczenia (ja np mam oddzielny kurek na ciepłą i zimną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: opłata za gaz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.06, 12:25 Czy to znaczy, ze nie ma sensu w takim wypadku stosowac baterii termostatowych? A moze ktos jednak ma i chwali sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: opłata za gaz IP: 195.205.44.* 16.05.06, 14:19 Wg mnie termostat najlepiej się sprawdza jeśli temperatura ciepłej wody nie zależy od siły strumienia (czyli z ciepłowni lub z zasobnika). A w naszym piecu i jeszcze paru innych przepływowych z którymi się spotkałem temperatura zależy od tego ile wody płynie przez piec w danym momencie (mimo że piec ma zaprogramowaną temperaturę). Moim zdaniem termostat jest u nas bez sensu. Jeśli ktos z mieszkańców ma taką baterię to chętnie sie dowiem jak u niego to działa w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omen Re: odbiory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:22 Witam ponownie .Mam pytanko .Czy przed odbiorem mieszkania musieliście Państwo podpisac najpierw umowe z elektrownia czy też nie.Jesli tak to gdzie to sie robi we Wrocku na Powstańców czy gdzieś indziej? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: odbiory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 08:19 Ja musiałem. Na Powstańców Śląskich 128/130 pok nr. 9 (tą kolejke co wystaje na zewnątrz budynku można ominąć, bo to jest kolejka do kas). Prawdopodobnie potrzebny ci będzie dokładny adres (można dopytać w Milarcie), ale w zakładzie mają liste mieszkańców więc chyba też mogą sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas opłata sądowa IP: 217.98.127.* 18.05.06, 07:25 Czy ktoś z Was także miał "przeboje" z sądem w Oławie, a właściwie to kancelarią notarialną polecaną przez Milart? Chodzi o uiszczenie zbyt małej opłaty na poczet wpisu do KW i zarządzenie sądu wzywające do dopłacenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bece1 Re: Architekt 10.04.06, 10:07 Znacie jakieś firmy specjalizujące się w odbiorze mieszkań? tzn takie które mogą w tym pomóc? Ja znalazłem Serwis Remontowy tylko, podobno dobry, korzystaliście z ich usług? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Ulga odsetkowa IP: 212.244.129.* 05.04.06, 17:40 Czy ktoś korzystał już z ulgi odsetkowej? Jakie warunki muszą byś spełnione? Z tego co wiem, to nie można odliczyć części kredytu, która pokrywa koszt gruntu. W mojej umowie zawartej z Milartem nie ma zawartego kosztu gruntu. Czy ktoś wie, jak można wykazać przed urzędem skarbowym, że wkład własny kredytu pokrywał taki koszt? Pozdrowienia dla wszystkich mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Radwanice IP: 212.244.129.* 05.04.06, 17:39 Czy ktoś korzystał już z ulgi odsetkowej? Jakie warunki muszą byś spełnione? Z tego co wiem, to nie można odliczyć części kredytu, która pokrywa koszt gruntu. W mojej umowie zawartej z Milartem (jak i w akcie notarialnym) nie ma zawartego kosztu gruntu. Czy ktoś wie, jak można wykazać przed urzędem skarbowym, że wkład własny kredytu pokrywał taki koszt? Pozdrowienia dla Wszystkich mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowi Plac zabaw dla dzieci IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 06.04.06, 11:45 Czy wiecie w którym miejscu będzie plac zabaw dla dzieci? Pozdrawiam, Jowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: Plac zabaw dla dzieci IP: 217.98.127.* 06.04.06, 12:57 Między blokami, centralnie na środku. milart.pl/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=7 te okrągłe place zieleni, to właśnie mają być place zabaw, czyli sztuk 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Kim są mieszkańcy?? IP: 217.98.127.* 10.04.06, 10:41 Podobno na naszym osiedlu zamieszkają przedstawiciele przeróżnych branż. To fajnie, bedzie ciekawie.... Wielu ludzi, wiele doświadczeń, które można między sobą wymieniać. Ja jestem technologiem żywności, mój mąż jest informatykiem. A Wy w jakich dziedzinach "działacie"???? Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: Kim są mieszkańcy?? 10.04.06, 18:01 ekonomia/księgowość - ja informatyka - najlepszy z mężów a zapodam pomysł: sprawdzałam mapę żłobków i po tej stronie miasta jest tragicznie, jedyny żłobek najbliżej na Hubskiej! A może ktoś ma ochotę zobić taki złobek formalnie czy nieformalnie. Ewentualnie będę szukać niani do synka od czerwca/lipca - najchętniej mama z dzieckiem, bo mój Misio (1 rok) bardzo lubi towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Kim są mieszkańcy?? - ale nie tylko praca IP: 82.160.155.* 10.04.06, 18:51 my zawodowo to informatyka i księgowość a tak poza tym to: sporty wszelakie, głównie bieganie (ale to nie ja), rowery, kosz (tu nawet już się odbyły międzysąsiedzkie mecze), tenis, siatkówka, a z lenistwa to filmy lubimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Kim są mieszkańcy?? - ale nie tylko praca IP: *.swidnica.mm.pl 10.04.06, 20:05 My również informatyka /brzydsza połowa/ i księgowośc/oczywiscie ta piękniejsza i madrzejsza;-))) połowa/. Mamy 7 letniego syna - w tym roku pierwsza klasa. Przede wszystkim rowery - a jak na wspólnym osiedlu zaczniemy uprawiac inne sporty - oprócz wariata;-)) to ja sie piszę - choć my wprowadzimy sie jako ostatni - niestety, bo my to blok 8 Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon i Agnieszka Re: Kim są mieszkańcy?? - ale nie tylko praca IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.04.06, 21:54 My nie będziemy oryginalni chyba Informatyka + ekonomia :) A ze sportu rower, góry, wspinaczka pozdrawiamy, Szymon i Agnieszka. B8 K29 PS. Dorota, która klatka ? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Kim są mieszkańcy?? - ale nie tylko praca IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 11.04.06, 08:53 Witam sąsiadów z tej samej klatki:-))) My parter, więc jedna dobra rzecz w tym wszystkim - nie bedziemy musieli sie wspinac:-)) Nasz syn ma ma imię Szymon:-)) Ciekawa jestem czy Twój Szymon Duzy jest tak samo niesforny jak mój Mały?? Chyba że juz wyrósł z tego, co by dobrze wróżyło na przyszłość dla mojego. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maansz & kapi Re: Kim są mieszkańcy?? IP: 82.160.155.* 10.04.06, 22:52 mieszkamy :))) od piątku :) jest super no może oprócz powrotu w czasie szczytu ... zawodowo - "gwiaździsty" standard. Jutro nasz mniejszy kończy 2 latka, większy od września rozpocznie naukę w gimnazjum w Siechnicach - szkoła ekstra bylismy na drzwiach otwartych , jesteśmy pod wrażeniem. Sporty - rowery, rowery - idzie wiosna ..., moje chłopaki najchętniej kosz Liczymy na jakies spotaknie w licznym gronie Pozdrawiamy z B2K8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&M Re: Kim są mieszkańcy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:18 My też oscylujemy wokół standardu osiedla: elektronika i ekonomia. Przy okazji, może byśmy tak zorganizowali mecz osiedlowy w piłkę nożną?. Może osiedle kontra reszta Radwanic,albo bloki 1234 kontra 5678? (zakładając, ze w każdym mieszkaniu mieszka 1 piłkarz to możemy nawet stworzyć ligę składającą się z 11 drużyn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: Kim są mieszkańcy?? 11.04.06, 11:42 Gość portalu: A&M napisał(a): > Przy okazji, może byśmy tak zorganizowali mecz osiedlowy w piłkę nożną?. Może > osiedle kontra reszta Radwanic Nie wiem, czy dacie radę - Radwanice mają klub piłkarski www.eks.home.pl/ Chyba, że zgłosicie zastrzeżenie, że "wyczynowcy" nie mogą brać udziału w rozgrywkach ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: Kim są mieszkańcy?? IP: 217.98.127.* 11.04.06, 11:59 Kurczę, sami informatycy :)))))) Przydałby się jakiś lekarz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&M Re: Kim są mieszkańcy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:46 ...albo dentysta. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: Kim są mieszkańcy?? 11.04.06, 17:56 A propos, czy na osiedlu jest planowana apteka? Dopytują o to "starzy" mieszkańcy Radwanic na forum gminy (link w mojej sygnaturce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Kim są mieszkańcy?? IP: *.contium.pl 12.04.06, 12:39 u nas kwestie zawodowe też podobnie: Bogusia - audytor (nie mylić z Aurorem), ja - marketing WWW a zainteresowania: wspólne - rowery, spacery moje - snooker, kosz, piłka nożna popieram pomysł A&M zrobienia meczu w piłkę!!! może być fajna zabawa i do tego się lepiej poznamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 a może własne forum dla Radwaniczan?? 13.04.06, 10:39 Witam! Orion wystąpił z propozycją, by zamiast rozwijać wątek o ponad 600 wpisach założyć na www.forum.siechnice.pl w dziale Radwanice podforum dla naszej Gwiaździstej. Byłoby wygodniej pisać o naszych sprawach. Takie podfora są juz dla osiedli w Siechnicach - znajdziecie je klikając w link fora lokalne Siechnic. Ja jestem za, a nawet nie-przeciw ;-) Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Świeta IP: *.swidnica.mm.pl 14.04.06, 21:16 Czyżby wszystkich tak pochlonęły przygotowania do Świąt, że nikt tu nie zagląda??? W każdym bądź razie - wszyskim obecnym i przyszłym mieszkańcom Osiedla w Radwanicach - wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiej Nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: a może własne forum dla Radwaniczan?? 16.05.06, 09:23 magdip27 napisała: > Orion wystąpił z propozycją, by zamiast rozwijać wątek o ponad 600 wpisach > założyć na www.forum.siechnice.pl w dziale Radwanice podforum dla naszej Gwiaździstej. Byłoby wygodniej pisać o naszych sprawach. Takie podfora są juz dla osiedli w Siechnicach - znajdziecie je klikając w link fora lokalne Siechnic. > Ja jestem za, a nawet nie-przeciw ;-) > Magdi Witam serdecznie wszystkich nowych sąsiadów zza miedzy! ;) Magdi, minął miesiąc od Twojego postu i mojej propozycji, a odzewu brak :(. Zdaję sobie sprawę, że wszyscy teraz jesteście zajęci wykańczaniem mieszkań, zakupami itp. Moje zaproszenie jest ciągle aktualne. Zaglądajcie do nas, bo mamy dużo ciekawych, aktualnych informacji i komentarzy. Ostatnio o wypadku pijanego zastępcy wójta, o mobbingu w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej, o drogach, kanalizacji, porządkach w gminie. Oceniamy radnych mijającej kadencji, zadajemy pytania Wójtowi, dyskutujemy też o prywatyzacji gminnej służby zdrowia, najważniejszych problemach świata, śmiejemy się z dowcipów itp. Zachęcam Was, żebyście w wolnej chwili przemyśleli moją propozycję i podjęli jedynie słuszną decyzję :). Serdecznie zapraszam na forum gminy! Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: a może własne forum dla Radwaniczan?? IP: 193.0.242.* 23.05.06, 20:51 Jakos nie dziala - moze dlatego tak malo zainteresowanych "phpBB by Przemo : Critical Error Could not connect to the database." Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: a może własne forum dla Radwaniczan?? 28.05.06, 00:49 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Jakos nie dziala - moze dlatego tak malo zainteresowanych > "phpBB by Przemo : Critical Error > Could not connect to the database." Sorry, to wina serwera. Czasami zdarzają się takie problemy, ale rzadko. Musiałeś źle trafić. Ale już niedługo - admin chce zmienić serwer. Zaproszenie stale aktualne :) Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Nowy serwer 12.06.06, 08:28 W miniony weekend dokonaliśmy "przesiadki" na nowy serwer. Mam nadzieję, że będzie łatwiej i bardziej niezawodnie. Nasz nowy adres: siechnice.pl/forum/index.php Serdecznie zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlon Re: Kim są mieszkańcy?? IP: 62.233.178.* 18.04.06, 15:44 Chyba trochę odbiegamy od norm chociaz mamy PC :-))) Pracujemy w turystyce i mamy mieszkano w "6-tce" czekam na meczyk w piłe Pozdrowinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek/ania Re: Kim są mieszkańcy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 12:20 witamy wszystkich mieszkanców my dopiero zaczynamy wykanczac mieszkanko jeszcze jakies 2 tygodnie i moze zamieszkamy jezeli chodzi o zawody to prowadzimy zaklad produkujacy meble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kim są mieszkańcy?? IP: *.centrozlom.com.pl / 195.205.181.* 23.06.06, 12:32 No to jak prowadzicie zakładzik produkujący meble to nie będziecie mieli problemów z wyposażeniem miszkania :-). A z teg oc owiem to blok nr 8 oddają w lipcu. Pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania i tomek Re: Kim są mieszkańcy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 11:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Kim są mieszkańcy?? IP: 217.98.127.* 23.06.06, 15:17 O fajnie drodzy sąsiedzi, że robicie mebelki, bo jesteśmy w potrzebie :) i pewnie nie tylko my. Można zobaczyć gdzieś w necie Wasze wyroby?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Kim są mieszkańcy?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.06, 14:57 możesz podać jakieś namiary do was na wasze meble itd Odpowiedz Link Zgłoś
lukas23 Re: Kim są mieszkańcy?? 26.06.06, 17:27 Tyle się mówiło o meczu w piłkę na naszym prawie osiedlowym boisku, a temat nagle zanikł, więc może coś zrobimy , żeby jednak razem zagrać, myślę, że wtedy się lepiej poznamy i w ogóle będziemy się fajnie bawić. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek i ania Re: Kim są mieszkańcy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 11:52 jezeli kogos interesuje co robimy to prosze podac maila przeslemy zdiecia niestety nie mamy ekspozycji wszystko wysylamy na export ale tez produkujemy na kraj -robimy wszystko wg zyczen klientow. nasz mail at.pl@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Kim są mieszkańcy?? IP: 217.98.127.* 28.06.06, 13:44 Ja poproszę o zdjęcia. Interesują mnie szczególnie meble do salonu. Zabudowa pod rtv, jakiś barek, może półeczki albo regał. masia11@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Radwanice IP: 195.117.149.* 20.04.06, 13:44 Hej hej :) A czy ktoś się orientuje jak nasze bloczki stoją jeśli chodzi o kablówkę? Jest/nie ma? Będzie? Może trzeba sobie cyfrę zamówić? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 21.04.06, 08:54 Na kablówkę się nie zanosi, każdy blok ma swoją zbiorczą antenę satelitarną ale możesz mieć w domu max jedno gniazdko z sygnałem cyfrowym (tzn z tej anteny zbiorczej). Odpowiedz Link Zgłoś
stachoo2 Re: Radwanice 21.04.06, 10:44 Witam ! Orientuje się ktoś z przyszłych mieszkańców bloku nr 7 kiedy będą odbiory ? Czy zanosi się na obsuwę ?(chyba tak tylko jaki czas). Teoretycznie miały być gotowe na 30 kwietnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makolt Re: Radwanice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:00 Witamy Stachoo2 Z tego co wiemy, przewidziany jest miesięczny poślizg, uzasadniany ciężką i długą zimą... Tak więc mieszkanka odbierzemy, mam nadzieję pod koniec maja. My zamieszkamy na parterze, klatka nr 4; podaj dokładniejsze namiary na swoje lokum; chętnie poznamy sąsiadów z bloku 7 :) pozdrowienia gosia i tomek z kasia Odpowiedz Link Zgłoś
stachoo2 Re: Radwanice 25.04.06, 07:16 Witam rodzinke z klatki nr 4 :) My mamy mieszkanko na 1 piętrze w klatce nr 2 (blok nr 7). Dziękuje za informacje o odbiorach. Prawdę mówiąc zakładałem miesięczny poślizg i nawet umówiłem się z glazurnikiem na czerwiec :) pozdrawiamy, Agata i Stachu Odpowiedz Link Zgłoś
sylagila Re: Radwanice 10.05.06, 15:30 Część z Was pewnie wkrótce czeka gorączka zakupów - nas też :-) Jeśli ktoś jest zainteresowany wspólnymi zakupami niech się odezwie. Przy większych ilościach można wynegocjować lepsze ceny. Oczywiście nie chcemy globalizować gustów ale chodzi nam o miejsca ( sklepy, dystrybutorzy itd ) Nie spodziewamy się że ktoś z Was będzie chciał takie kafelki jak my, ale może deski Barlineckie - kto wie ? Jakaś wymiana doświadczeń potrzebnych przy zakupach, też bardzo mile widziana Dajcie znać na e-mail hkm@wroclaw.globalhotels.pl Pozdrowionka Syla i Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 10.05.06, 17:29 Jeśli chodzi o doświadczenia to nie polecam kupowania drzwi w BELPOLu na Bielanach. Wiem o conajmniej dwóch przypadkach moich znajomych + mój własny + kilka przykładów zasłyszanych podczas stania w kolejce u nich że dla obsługi tego sklepu im mniej klientów tym lepiej. Montażyści też żadna rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
sylagila Re: Radwanice 11.05.06, 09:47 Rozumiem że chodzi o drzwi wewnętrzne bo wejściowe są w cenie mieszkania i wyglądają na solidne. Przyznam szczerze że najbardziej zależy nam na namiarach na dobre miejsce na zakup desek podłogowych i na dobrych fachowcach od układania łazienek. Pozdrawiam Syla i Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: Radwanice IP: 217.98.127.* 11.05.06, 12:54 My kupilśmy deskę barlinecką w castoramie, a co do układnaia deski....to bardzo prosta sprawa i szkoda wydawać pieniądze na montażystów. Napewno sami dacie radę położyć. My położyliśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 11.05.06, 14:49 Jak ja się rozglądałem za deską barlinecką to na Obornickiej(?) jest ich salon i było że jak się kupuje powyżej 50m2 deski to dowóz i montaż dają gratis. Nie wiem czy dalej jest taka oferta bo to było rok temu. I nie wiem ostatecznie jak kładą bo zmieniłem zdanie jeśli chodzi o podłogi. Co do kupowania płytek i armatury to w Cermagu dawali kiedyś spore upusty jeśli zamówienie sumaryczne klienta przekroczy jakąś tam kwotę (3000 chyba). Podobnie w Domarze w EccoSet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: Radwanice IP: 217.98.127.* 11.05.06, 07:57 Chyba najtaniej można kupić wiele rzeczy w LIROY MERLIN. My zauważyliśmy spore róznice cenowe między LIROY-em a innymi marketami, np. baterie tańsze o ok. 30 zł, meble łazienkowe tańsze o 300 zl!!! i jeszcze kilka innych Odpowiedz Link Zgłoś
sylagila Re: Radwanice 11.05.06, 10:39 300 stówki drogą nie chodzą. Z innej beczki - zamawiamy meble do kuchni na wymiar od stolarzy z Twardogóry, których namierzyliśmy na Swiebodzkim. Ponoć są solidni i tani tylko trzeba wszystko ustalić w umowie i ich pilnować. Czasami wciskają inne elementy niż są w umowie. Damy znać co z tego wyjdzie. Syla i Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Radwanice IP: *.contium.pl 16.05.06, 15:13 Witam po dłuższej nieobecności, co do łazienki - ja polecam EccoSet w Domarze. Jak się dobrze będzie gadać to można wynegocjować całkiem całkiem fajny rabat. My przyszliśmy z cenami z netu które było o ok 20% niższe niż ceny cennikowe i zaczęliśmy dyskusje. Gdy skończyliśmy mieliśmy ok 3-5% niżej niż w sieci. Fakt, kupiliśmy całą armaturę, część kawelków, i inne dodatki - zostawiliśmy tam kupę pieniążków - ale wszystko super. A gdy okazało, że coś było zarysowane to wymienili. Ja jestem bardzo zadowolony i polecam. Baronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiha3 Re: Radwanice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:16 Cześć!Znalazłam was przypadkiem, zgadnijcie kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Radwanice IP: 195.117.149.* 22.04.06, 11:34 No tak się składa, że akurat mam jedno ;) Z tym, że w tym jednym z obu dziurek "telewizyjnych" wychodzi mi to samo. Nie wiem gdzie ta satelita? Tęsknię za TVN Turbo i TopGearem poprostu... :D Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Radwanice 23.04.06, 20:10 Musisz sobie zakupić tuner + ewentualnie kartę Polsatu cyfrowego lub Cyfry + (jeżeli chcesz mieć troszkę tv po polsku), zadzwonić do naszego Pana "antenowego" ( o ile nie masz gniazdka do satelity) i jak wszystko podłączysz to zacznie działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 82.160.155.* 23.04.06, 21:30 Masz jedno gniazdko ale nie do końca w obu gniazdkach TV jest to samo. To znaczy do tego gniazdka fizycznie dochodzi jeden kabel którym leci sygnał z anteny radiowej, anten naziemnych i satelitarny (sygnały mają różne częstotliwości). Z tego co zauważyłem to w gniazdu jest to rozdzielane przez jakiś prosty filtr - np jak podepniesz zwykły TV do wyjścia radia to obraz niby jest ale śnieży. Nie próbowałem podłączać TV pod wyjście sat. W każdym razie mam teraz podłączony TV pod gniazdko TV (celem Polsatu) i tuner Cyfry+ pod wyjście SAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&M Re: Radwanice IP: *.radwanice.sdi.tpnet.pl 24.04.06, 16:17 czy ma ktos moze namiary na pana antenowego? Czy ta usługa coś kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Radwanice IP: 195.205.44.* 24.04.06, 16:40 pan od TV się nazywa Bogdan Kaleta, 608 419 128, Ale jaka usługa ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas No i co ze zdjęciami?? IP: 217.98.127.* 21.04.06, 17:49 Jakoś tak upadł temat zdjęć, a przecież u wielu z nas wraz z wiosną ruszyły prace wykończeniowe. W związku z tym ponawiam prośbę o zdjęcia salonów. Pochwalcie się sąsiedzi drodzy, bo my mamy za dużo pomysłów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek dwie rzeczy IP: *.contium.pl 24.04.06, 15:05 czesc wszystkim mam dwie sprawy: 1. przede wszystkim chciałbym przeprosić za zrobienie zamieszania z przejściem technologicznym. Okazało się to moim dyletanctwem i ignoranctwem. Zamiast się spytać specjalistów to zrobiłem borutę;( BARDZO PRZEPRASZAM!!!!!!! okazało się, ze to nie jest przejście technologiczne tylko kominy. Co więcej dzięki wspaniałomyślności naszych budowlańców kominy zostały trochę cofnięte a wszystko obłożone watą tak aby lepiej wygłuszać. Tak więc jeszcze raz przepraszam. 2. I drugie pytanie głównie do osób z klatki 23/1- mam nadzieję, że tym razem nikogo nie wkopuję. jako że w boku nie ma komórek to rozmawialiśmy kiedyś z Bogusią żeby może wykorzystać tą wnękę przy schodach. Zabudować i wstawić drzwi. i wczoraj na spacerze nagle zobaczyliśmy właśnie takie coś w klatce 23/1. i tu pytanie - czy robiliście to sami czy konsultowaliście z kimś, czy może to ktoś sam tak zrobił. rzecz super fajna. Będe wdzięczny za odpowiedź. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: dwie rzeczy IP: 195.205.44.* 25.04.06, 10:57 A to coś w 23/1 to nie jest czasem związane z internetem osiedlowym? jakiś osprzęt, serwer Korbanku? Odpowiedz Link Zgłoś
appe Re: Radwanice 07.05.06, 10:34 CZyżby nowi Radwaniczanie przenieśli się na inne forum?!? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Radwanice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.06, 11:22 www.astronom.tivi.net.pl/forum/phpBB2/viewforum.php?f=4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piura Re: Radwanice IP: *.peerte.com.pl 09.05.06, 16:05 Zaginęła półroczna kotka (ciemny szylkret) w piatek wieczorem na ul. Gwiaździstej 23. Ufna i wesoła, nie boi się obcych. Może ktoś ja widział? Będę wdzięczny za każdą informację. 0 502 407 047 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makolt Re: Radwanice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:25 Gdzie się wszyscy podziali??? Czyżby nikt nie miał czasu na pisanie?? Dajcie jakiś znak, gdzie jesteście!! Pozdrowienia gosia i tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Radwanice IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 15.05.06, 22:42 Kotek się znalazł:) Odpowiedz Link Zgłoś
appe Re: Radwanice 16.05.06, 08:02 Wkraczając w inny wątek, słyszałem, że plac zabaw dla dziecie ma być zrobiony przez zarządce nieruchomości, czyli w sumie mieszkańców i na ich koszt. Myślę, że perzy tylu rodzinkch z małymi dzieciaczkami warto o tym pomyśleć i coś uczynić aby nasze pociechy mogły się spokojnie i bezpiecznie bawić. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Radwanice IP: 195.20.110.* 16.05.06, 08:23 A ja nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy się składać i robić na nasz koszt plac zabaw dla dzieci. W umowie przedwstępnej mam napisane, że plac zabaw ma być. Fakt, nie mam tego w akcie notarialnym, ale umowa przedwstępna chyba też jest wiążąca w jakimś zakresie, bo na jej podstawie podejmowałam decyzję czy kupić mieszkanie na tym osiedlu czy nie. PLAC ZABAW był wyszczególniony w tej umowie a sklepiki nie. Sklepiki są a placu zabaw nie ma!!!!! Druga sprawa, po pierwszym zebraniu mieszkanców pytałam z mężem Pana Jacka o plac zabaw i powiedział, że będzie w czerwcu, ze sa na etapie wybierania sprzetu na plac zabaw. Skad zatem ta pogloska, ze to my mamy finansowac plac zabaw?????? Jezeli do tego dojdzie to raczej powinnismy egzekwowac od dewelopera wypelnienia zobowiazania z umowy a nie składać się. Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: Radwanice 16.05.06, 15:15 mój małżowinek był na ostatnim zebraniu i okazało się że ktoś miał w notarialnej umowie przedwstępnej obiecany plac zabaw, a nie MIEJSCE_POD_PLAC_ZABAW. I jako wspólnota możemy wywalczyć to, co nam obiecano w cenie mieszkania. pozdrawiam Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
appe Re: Radwanice 19.05.06, 21:58 I jak tam przyszli mieszkańcy bloków 5 - 8, gotowi do wkroczenia w czas remontów, umebloeań i tym podobnych? Cuż jeszcze 2 - 3 miesiące i już każdy lokalik będzie będzie zamiszkały. Pozdrwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&M Re: Radwanice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:31 Witamy, jesteśmy, a właściwie będziemy mieszkańcami bloku nr 5. Czy są na forum nasi Sąsiedzi? A jak odbiory, mało usterek czy raczej trzeba się mocno angażować w szukanie dziur, plam i innych niedociągnięć? My szykujemy się na poniedziałek, chętnie skorzystamy z porad. Pozdrawiamy, Patrycja & Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&M woda/ plac zabaw/ notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:41 1) woda: moim zdaniem jest to nienormalne żeby woda leciała w sposób taki jak to opisują forumowicze, raz gorąca raz zimna. Moim zdaniem jest to wina albo pieca, albo zbyt dużej odległości pieca od łazienki ew. złego przekroju rur. Powinnismy domagać się od Milartu wyjaśnień i jezeli okaże się że zamontowali piec o niewłaściwych parametrach powinni go wymienić no inny. Kolejny problem, który zauważamy u siebie to niepokojący spadek ciśnienia wody (mieszkamy na 1p.). Nie da się np. jednocześnie prać w pralce i brać prysznic! Albo w całych Radwanicach jest tak niskie ciśnienie w wodociągu albo instalacja na osiedlu została wykonana niewłaściwie. 2) plac zabaw: jest zagwarantowany w co najmniej kilku umowach notarialnych i nie wyobrazam sobie żeby nie został wykonany przez dewelopera. 3) pani notariusz z p. Solnego popełniła błąd we wszystkich aktach notarialnych które były podpisywane przez osoby, które wcześniej podpisały umowy przedwstępne. Naliczyła o 60 zł za mało, a Sad z tego powodu wstrzymał postępowanie związane z wpisem do ksiąg wieczystych. My żeby nie tracić czasu sami uzupełnilismy tą opłatę bezpośrednio w Sądzie. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Pilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:37 Czy ktos z nowych mieszkancow gral kiedys troszke powazniej w pilke ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Pilka IP: *.hist.uni.wroc.pl 23.05.06, 08:24 Pewnie ze tak tylko ze Ci wprowadza sie troszke pozniej znaczy sie do bloku nr 8:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:54 A mozna wiedziec gdzie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,., Re: Inwestycje IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.05.06, 20:57 Jest przed naszym osiedlem takie duzy plac, zaraz po tabliczce końca Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Inwestycje IP: 217.98.127.* 30.05.06, 08:07 A co na placu przy naszym osiedlu?? Podobno ten teren należy do kościoła? Czy ktoś będzie chciał nas "uszczęśliwić" i wybudować nam nowy kościół pod oknami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos3 Re: Inwestycje IP: 80.50.177.* 30.05.06, 08:49 rzeczywiście, teren przed osiedlem jest przeznaczony w planie na usługi sakralne, ale to jeszcze nie przesądza o tym, że powstanie tam kościół (nie mniej jednak taka możliwość istnieje, niestety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Pilka IP: 195.205.44.* 23.05.06, 09:03 Poważniej to ja niekoniecznie ale chętnie bym sprawdził czy umiem jeszcze trafić do bramki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Odbiory IP: *.hist.uni.wroc.pl 23.05.06, 10:18 Witam wszystkich sąsiadów, czy może ktoś z Was słyszał o jaimś realnym terminie odbiorów w bloku nr 8?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Odbiory IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 23.05.06, 10:48 Ponoć, z naszych informacji i przecieków z Milartu:-))) maja się wyrobic do połowy lipca. Pozdrowienia dla mieszkańców osiedla a szczególne dla przyszłych z bloku nr 8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Odbiory IP: *.hist.uni.wroc.pl 23.05.06, 11:34 Czyli zwykłą plotką był termin czerwcowy czy nawet początek lipca?? chociaż nie wiem co im zostało jescze do zrobienia bo z zewnątrz to chyab skonczyli ztego co widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Odbiory IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 23.05.06, 12:16 Dzwoniłam przed momentem do Milartu. Termin lipcowy zostaje utrzymany, być może wyższe mieszkania, nawet końcem czerwca. MOje, czyli partery na pewno troche poźniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Odbiory IP: 193.0.242.* 23.05.06, 18:56 Witam ! Szczerze polecam pana od Pani Doroty - tego od kafelek i wykończeniówki - wlasnie u mnie robil łazienke ... wyszlo poprostu rewelacja - 100 % zadowolenia, czego nie wiedziałem on sam doradził i wymyslił - fachowiec godny polecenia. Pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
makolt Re: Odbiory 23.05.06, 21:46 Witamy! Marcinie jeśli możesz podaj namiary na pana od Pani Doroty, bo nam niestety pan kafelkarz nawala, a lada moment musimy ruszyc z wykonczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Odbiory IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 24.05.06, 09:32 Marcin! jesteś wielki za tak dobrą opinię o Panu Andrzeju - kafelkarzu, ale mówiłes świetą prawde. Malkot! mój adres mailowy dorota.gonek@wp.pl. POdam Ci wtedy namiary do Pana Andrzeja. Może uda mu sie połaczyć siły swoje i swoich ludzi, ponieważ od poniedziałku bedzie wykańczał mieszkanie na naszym osiedlu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Kafelki IP: 217.98.127.* 24.05.06, 10:56 My też możemy polecić niedrogiego i dobrego fachowca. Płytki i nie tylko (np. obsadzanie drzwi) - pan jest naprawdę dobry i "czysty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Kafelki IP: *.hist.uni.wroc.pl 24.05.06, 12:13 To podaj jeśli mozesz namiary na tego Pana:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Kafelki IP: *.hist.uni.wroc.pl 24.05.06, 12:13 To podaj jeśli mozesz namiary na tego Pana:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kafelki IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 24.05.06, 22:07 Hej, my my kilka dni temu odebralismy mieszkanie w bloku numer 7 i szukamy dobrego fachowca ktory polozy nam płytki. Bardzo prosze o namiary na fachowca korego polecasz. Moj mail: piecyk at eko.wroc.pl pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik_stas Re: Kafelki - namiary IP: 217.98.127.* 25.05.06, 08:24 Jesli ktoś jest zainteresowany, to prosze podac e-mail, wyslemy nr telefonu do pana Romka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kafelki - namiary IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 25.05.06, 18:23 bardzo bardzo prosze moj mail piecyk at eko.wroc.pl dziekuje serdecznie i pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Kafelki - namiary IP: *.swidnica.mm.pl 25.05.06, 19:33 A namiary ode mnie dostałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kafelki - namiary IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 25.05.06, 20:13 tak dostalem, odpisalem Ci, bardzo dziękuję pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Kafelki - namiary IP: *.swidnica.mm.pl 25.05.06, 22:51 Prosze bardzo, poczty w pracy nie sprawdzałam, stad moje pytanie. Pewnie jutro ja odczytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Kafelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:25 Proszę o namiary na mariusz.musial at wp.pl Wielkie dzięki i pozdrawiam, Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Odbiory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.06, 11:33 Zgadza sie, od poniedzialku (29 maj) Pan Andrzej wykancza nam lazienke. :) Prace maja potrwac ok. 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: woda/ plac zabaw/ notariusz 22.05.06, 21:30 co do notariusza, to się dziwię, że po kilku pierwszych sprawach nie zweryfikowali swojej interpretacji ustawy o opłacie sądowej. Do nas też przyszło pismo, dla odmiany do dopłaty 100 zł, ale to pewnie dlatego, że nie mieliśmy przedwstępnej umowy notarialnej. Pytanie, a macie kabelek do światła w pomieszczeniu gospodarczym? Bo u nas jest pstryczek, ale nie ma gdzie żarówki wkręcić ;-( Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
lukas23 Re: woda/ plac zabaw/ notariusz 23.05.06, 04:03 W pomieszczeniu gospodarczym musi być przewód, a jeśli go nie ma to znaczy, że ktoś o nim zapomniał i jest zamurowany w suficie. Jeśli chodzi o piłkę, to pewnie każdy z panów kiedyś sobie ją kopał, więc ze znalezieniem partnerów do gry nie będzosz mia problemów, tym bardziej, że za jakiś czas jak już się wszyscy wprowadzą to wręcz będzie można zrobić małą ligę:-). Odpowiedz Link Zgłoś
makolt piłka i opiekunka 23.05.06, 21:56 Witamy! My lada moment odbieramy mieszkanko w 7 i rzucamy sie wir wykanczania... Mój mąż juz cieszy się na wspólne kopanie - pobliskie boisko bylo jednym z argumentów przy zakupie mieszkania... A ja osobiście mam jeszcze jedno pytanie - o nianie :) od września będę potrzebowała opiekunki dla 1,5 rocznej córeczki... Chciałabym się zorientować jak to wyglada w Radwanicach, a moze jakaś Mama będzie zainteresowana towarzystwem dla swojego Maleństwa?? A może założyć żłobek ;)? Pozdrawiam gosia Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 opiekunka 24.05.06, 14:21 przychylam się do pytania. Mam 14 m-cznego synka i w lipcu przeprowadzamy się do Radwanic. Czy jest jakaś mama (chętnie z własnym dzieckiem), która zostałaby nianią mojego synka? Ten żłobek 'nieformalny' to dobry pomysł, może jakaś Radwaniczanka podejmie się tego? pzdr Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
lukas23 Re: opiekunka 24.05.06, 15:55 A ile mieszka lub będzie mieszkać niepracujących mam, ktróe opikują się swoimi, małymi pociechami. My mamy 2 letniego synka, z którym siedzi w domku żona, jesteśmy ciekawi czy jeszcze ktoś przebywa na urlopie wychowawczym z naszego osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Zarządca 24.05.06, 20:31 A ja pozwolę sobie poruszyć nowy temat ZARZĄDCA. Czy podoba Wam się firma zarządzająca naszą wspólnotą??? Ja mam mieszane uczucia i nie jestem zadowolona z efektów pracy tego zarządcy.To fakt, krotko działa na naszym osiedlu, ale.... wydaje się małooperatywny i zaangażowany w dbałość o dobro naszego osiedla. Taka moja obserwacja. A jak Wy uważacie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Zarządca IP: 217.98.127.* 25.05.06, 08:32 Mnie także się wydaje, że 45 gr/m2 wynagrodzenia dla Pana, który nie potrafi skompletować dokumentacji osiedla, to jakieś nieporozumienie. Właściwie, to za co bierze te pieniądze (wcale nie małe)??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baronek Re: Zarządca IP: *.contium.pl 30.05.06, 13:23 no to chyba dzisiaj jest dobry moment aby tą kwestię poruszyć. Spotkanie wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,., Re: Zarządca IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.05.06, 20:34 Poczekajmy z zebraniem wspólnoty, bo może jak dołączą siępozostałę 4 budyni, t ostworzymu jedną dużą wspólnotę, wtedy i koszty będą mniejsze i w ogóle będziemy mieli sami wpływ na swoje osiedle. A zresztą jak kościółó będzie chciał to i tak sobie kościół wybuduje, ale zapewniam, że chociaż klerycy należą do zamożnych ludzi to kościołą od kościołą oddalonego o kilkaset metrów nie będą budowac, .... no ewentualnie cmetarz..... zartowałem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B&W Re: Radwanice IP: *.magma-net.pl 26.05.06, 22:39 W naszym mieszkaniu w budynku 5 pekaja polaczenia miedzy sufitem a scianami (pojawiaja sie takie rysy). To normalne, czy jakas fuszerka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Radwanice IP: 82.160.135.* 27.05.06, 00:34 > To normalne, czy jakas fuszerka? To fuszerka. Ale to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Radwanice - meble kuchenne IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 29.05.06, 10:26 To znowu ja:-)) Ostatnio polecałam Pana od kafli i wykończenia, mam cichą nadzieję, że osoby które sie z nim skontaktowały będą zadowolone. Ale teraz mam kogos innego do polecenia, a to w związku z tym, że włąśnie wróciłam od Pana od mebli kuchennych i nie tylko jak sie okazało.Nie dośc ze zaproponował nam nieły układ mebli - biorąc pod uwagę jej rozmiary - to wykona nam drzwi do pomieszczenia technicznego integralne z mablami oraz zabudowe szafy wnękowej za naprawdę sensowne pieniądze. Oczywiście to meblarz od nas, czyli Świdnica, ale wiem, że gdyby ktoś w Was miał chciał sie skontaktować, to -podaje do niego namiary. Studio Mebli Kuchennych. Mariusz Chęcik. Tel. 074/851 63 30. A gdyby ktoś miał ochotę dowiedzieć sie czegoś więcej o moich meblach to dorota.gonek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Radwanice - meble kuchenne IP: 193.0.242.* 29.05.06, 14:58 Ja pół Wrocławia ju zwiedziłem i wiekszość firm zarobiona i czasu nie mają albo wycena taka z butów można wyskoczyć :(( tak więc juz puscilem faxem plan mieszkania i czekam na wstepny projekt z wyceną ... tak mysle ze ceny w takiej Swidnicy to moze niższe będą niż we Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baronek nowe inwestycje IP: *.contium.pl 29.05.06, 16:14 Czy słyszeliście coś o nowych inwestycjach jakie Milart ma robić w RADWANICACH? Gdzie bloki mają powstawać? Bo ja przyznam słyszałem tylko, że mają być i że cena za m2 ma wynosić 3 500 zł (dobrze wiedzieć ile mniej więcej teraz wart jest metr naszego mieszkanka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: nowe inwestycje IP: *.swidnica.mm.pl 29.05.06, 18:26 Na stronie Mlartu jest tylko informacja o nowej inwestycji ale na Wojszycach, ale tam ceny zaczynają sie od 4500 zł. - nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .,. Re: nowe inwestycje IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.05.06, 18:54 Mająwykupione jeszcze sporo ziemi w Radwanicach i z tego co wiem to będą szeregówki czy coś w tym stylu, a jeśli chodzi o cenę metra za nasze mieszkania, to po wykonczeniu sięga ona prawie dwókrotności tego co my zapłaciliśmy(zalezy jeszcze kto za ile kupił). Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 co nowego po zebraniu wspólnoty Gwiaździsta? 30.05.06, 20:52 Witam! Mam pytanie, czy coś nowego wydarzyło się na dzisiejszym zebraniu wspólnoty mieszkaniowej, bo niestety nie mogliśmy wziąć w nim udzialu. pzdr Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: co nowego po zebraniu wspólnoty Gwiaździsta? IP: 195.205.44.* 31.05.06, 09:44 Uchwały 1. Ubezpieczamy nieruchomość + OC (jako całość) 2. Zbieramy od 1 lipca na fundusz remontowy po 20gr od metra powierzchni lokalu 3. Zabudowa wnęk pod schodami - każdy sobie po uzgodnieniu projektu z Milartem (chodzi o to żeby nie naruszyc gwarancji) 4. Lamperii na razie nie, bo budynek pracuje i bedą pojawiały sie rysy które Milart będzie usuwał. 5. Wybrano przedstawicieli wspólnoty do uczestnictwa w przekazaniu budynków przez Milart. Poza tym ławeczek i koszy na śmieci nie będzie (tzn Milart ich nie zrobi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: nowe inwestycje IP: 82.160.155.* 05.06.06, 23:40 Gość portalu: baronek napisał(a): > Czy słyszeliście coś o nowych inwestycjach jakie Milart ma robić w RADWANICACH? > Gdzie bloki mają powstawać? Wiadomość mam z drugiej ręki: Inwestycja ma być bliżej Wrocławia - pierwsza lub druga ulica za Kwiatonem w prawo (patrząc od strony Wrocławia). Gdzieś tak mniej więcej w połowie odległości między ulicą a torami kolejowymi w kierunku granicy Wrocławia. Ma być chyba kilka szeregówek i kilka domków budowanych tak jak nasze - po jednym mieszkaniu na piętrze. Ogólnie dużo to będzie mniejsze niż nasze osiedle. Jeszcze raz powtarzam, że informacja niezbyt pewna bo z drugiej ręki i nie wiem, czy dobrze powtórzyłem. Pzdr., Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: nowe inwestycje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.06, 20:39 Wszystko jest podane na stronie internetowej Milartu- wraz z dokładną mapą- żadna tajemnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Radwanice - meble kuchenne IP: 193.0.242.* 05.06.06, 22:05 Witam ! Po raz kolejny wracam do tematu mebli. Mam juz calkiem dobry projekt proponowany przez pana z firmy ktora robi mebelki. W sumie jestem zadowolany nawet bardzo z projektu a jeszcze bardziej z ceny przebijajacej wroclawskie firmy :) ... ale jeszcze pytanie czy ktos rowniez z parterowek myslal juz o meblach do kuchni i ma projekt bo w sumie zadowolony jestem z propozycji jaka dostalem i juz sie umowilem na pomiary ale póki kluczy jeszcze nie mam to moze ktos tez cos ciekawego wymyslił i chetnie sie podzieli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Radwanice - meble kuchenne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 11:43 ja mam firme ktora mi robila meble jest po prostu super. cena mebli jaka mi powiedzieli w miescie to ze sprzetem bylosrednio okolo 90 tys zł(jest to kuchnia i sprzet z najwyzszaj polki) oni mi zrobili ta sama kuchnie za niecałe 50tys zł polecam kontakt do nich 604 57 90 88 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Radwanice - meble kuchenne IP: 193.0.242.* 28.06.06, 12:40 Kuchnia za 50-90tys ?!! to chyba ten sprzęt sam chodzi do sklepu na zakupy, gotuje i podaje do stołu :)) Ja znalazłem firmę która zrobi meble za 4500 zł (cena bez sprzętu) - a w porównaniu z Wrocławiem cena z tego samego projektu to 8860 (+ nie wiem dlaczego bezsensowna cena + dodatkowa oplata za pomiar mieszkania !!) Firma tel. 074-8516330 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Radwanice - meble kuchenne IP: *.centrozlom.com.pl / 195.205.181.* 28.06.06, 13:44 Zgadzam sięz kolegą, fajne i dobre jakościowo mebeli kosztują ok. 7000 a sprzęt a z dobrym sprzętem też się można w 10 tys zmieścić, ale 50 tys. to przesada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: 217.98.127.* 28.06.06, 13:47 Kuchnia za 50 tys.????????? Może Pan się pomylił i miało być 5 tysięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: 193.0.242.* 28.06.06, 13:51 A może kolega jak nasze babcie jeszcze na starych pieniadzach liczy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: 217.98.127.* 28.06.06, 13:57 Nie, no ja wierzę, że kuchnia może tyle kosztować. Strasznie chciałabym zobaczyć zdjęcia takiej kuchni. Ciekawi mnie jak wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:08 podaj mail to wysle zdiecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: 217.98.127.* 28.06.06, 14:12 masia11@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: *.centrozlom.com.pl / 195.205.181.* 28.06.06, 14:15 Rust to przecieżwiadomo, że ject cholernie drogą firmą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:02 tak kuchnia za 50 tys sprzet aeg najwyzsze modele cena okolo 25000 a reszta to meble na bielanach firma RUST wycenila na 90 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.06, 14:25 Nie, nie. Ten Pan chciał po prostu poszpanować. Tylko dlaczego wobec tego kupił tanie mieszkanie na wsi, zamiast budować willę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:21 kolego szpanowac nie musze to nie lezy w moim stylu bycia ale jezeli tak uwazsz to pozdrowienia. dalem namiary na naprawde pozadna firme- nie chcesz to nie kozystaj z namiarów a glupie komentarze zostaw dla siebie (Wielu ludzi mierzy innych swoja miara - to chyba pasuje do ciebie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: *.marcinowice.sdi.tpnet.pl 28.06.06, 15:39 Jeżeli chodzi o sprzet, jakos nie bede nic mówić, ponieważ przekrój cen jest rzeczywiście duży. Ale jezeli mówimy o meblach RUST, to jakies nieporozumienie, przede wszystkim cenowe. Będąc tam ostatnio, oglądaliśmy meble które kosztowały 36 tys zł - bez zabudowy - ciekawy projekt pod małe kuchnie. TYlko ze problem polega na tym, że nasz meblarz wycenił nam nasze potencjalne mebla na 4500,00 zł. a płyta to dokładnie to samo co w Rust - niestety, tam płaci sie za nazwe firmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 16:16 zgadzam sie ze tam placi sie za reklamy ktore maja w kazdej gazecie z wnetrzami a materialay maja takie same Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek /ania Re: meble kuchenne - 50tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 16:12 akurat siedze w temacie mebli i taka cena 50 czy 90 tys jest normalna cena za kuchnie drewniane robione recznie i z porzadnych materiałow. nie chce tu krytykowac nikogo ale prosze mi wierzyc ze materiały z ktorych sa robione meble czy to przez stolarzy z twardogóry ,wiekszosc firm z wrocławia ,duze firmy Bodzio,Gawin sa duzo gorszej jakosci niz materialy uzywane do drogich i ekskluzywnych kuchni (mebli ) dla przykladu m2 plyty laminowanej (na korpusy)takiej jak uzywa wiekszosc firm robiacych meble wacha sie w granicach ok 20zł w detalu a do ekskluzywnych mebli trzeba zapłacic okolo 200złza m2 i tak jest z kazdym detalem w kuchni -i tu wychodzi kosmiczna cena wiadomo ze wiekszosci z nas nie stac na takie meble i kupujemy znaczne tansze Jezeli chodzi osprzet Agd -jest podobnie np piekarniku z najwyzszaj polki przy pieczeniu w temp250-300stopni drzwiczki nagrzewaja sie do temp okolo 35-40 stopni w normalnym piekarniku o drzwiczki mozemy sie popazyc takich porownan jest wiele JEZELI KTOS POTRZEBUJE FACHOWEJ POMOCY-RADY ODNOSNIE MEBLI TO SŁUZE POMOCA Odpowiedz Link Zgłoś
stachoo2 Odebraliśmy 01.06.06, 10:57 Witam ! Odebraliśmy miszkanie w bloku numer 7. Mamy już umowe z energetyką i licznik. Co dalej, kiedy będzie moiżna podpisać umowę notarialną z milartem i jechać do sądu w Oławie. Pytanie kieruje przede wszystkim do osób które mają to już za sobą. z góry dziękujemy za odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: Odebraliśmy 01.06.06, 12:44 wg mnie wystarczy zadzwonić do Milartu niech umawiają z tą swoją kancelarią notarialną na termin i tyle. Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B&W Re: Odebraliśmy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.06, 14:04 Zdaje się, że można już też załatwiać gaz, tylko nie wiem, czy najpierw mają gaz podłączyć budowlańcy, czy najpierw trzeba podpisać umowe z gazownią. Z umową notarialną to jeszcze nie teraz - nam Milart mówił, że gdzieś tak za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B&W Re: Odebraliśmy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.06, 10:54 Dzisiaj z kolei kierownik mowil, ze jednak umow z gazownia nie mozna jeszcze podpisywac, bo jakies papiery ktore musza byc wczesniej zalatwione gdzies utknely. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m opłaty IP: *.magma-net.pl 02.06.06, 11:53 Właśnie przeczytałam, że kolejne osoby odbierają mieszkania już w budynku 7.My mamy mieszkanie w 8 więc już niedługo i my dostaniemy klucze. Zastanawiam się ile kosztują formalności związane z przyłączeniem gazu, prądu, wpis do księgi, notariusz itp. Czy ktoś z mieszkających Radwaniczan może napisać jakiej wysokości są to opłaty? Dzięki,m Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: opłaty 07.06.06, 11:10 podam te koszty, o których wiem: - przyłączenie prądu - 0 - przyłaczenie gazu - 0 - notariusz łacznie z opłatą za założenie księgi wieczystej około 2700 - opłata za wpis do hipoteki - 200 Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: opłaty IP: *.magma-net.pl 07.06.06, 12:07 Dzięki Magdi za informacje. pozdrawiam,m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Odebraliśmy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 17:41 Witam! My mamy mieszkanie w budynku nr 6. Zdziwilo mnie więc to że Państwo z budynku nr 7. odebrali już klucze. Mam pytanie czy jest może ktoś z budynku nr 6. kto wie kiedy mniej więcej dostaniemy klucze.? Odpowiedz Link Zgłoś
lukas23 Re: Odebraliśmy 04.06.06, 14:33 Termin odbioru pewnie i tak jest ten sam w budynkach 6 i 7 , więc sama numeracja budynków nie ma tu nic do rzeczy. A jedym słoem najprościej będzie zadwonić do dewelopera... i poprostu sie spytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Odebraliśmy IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 05.06.06, 22:22 A propos odbiorów i wykończenia mieszkań: mojej małżonce zmieniła się koncepcja dotycząca łazienki, w związku z czym tanio sprzedam nową miskę ustepową z serii Koło Primo - taką jak tutaj www.kolo.com.pl/produkt_sku_25159.html - mogę przynieść osobiście ;) Gdyby ktoś był chętny to proszę na maila: piecyk at eko.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
stachoo2 podłoga w łazience 07.06.06, 10:29 Witam ! Jak to jest z podłogą w łazience...można w niej wiercić otwory czy trzeba jednak uważać na jakieś rury czy przewody. A może jest to indywidualna sprawa każdego mieszkania. Napiszcie prosze jakie macie doswiadczenia w tym temacie. pozdrawiamy, Agata i Stachu Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: podłoga w łazience 07.06.06, 11:08 nasze doświadczenia są takie: wierciliśmy (a dokładniej nasi fachowcy), bo nie podobał nam się pomysł Milartu z kibelkiem centralnie w kącie na wprost drzwi do łazienki. Wierciliśmy nawet więcej bo zamiast brodzika do prysznica mamy wgłębienie wyłożone mozaiką. Ale trzeba to robić ostrożnie. Nie wiem, jak w łazience, ale w innych pomieszczeniach biegną rury ogrzewania pod wylewką (tak mówił nam kierownik budowy). pzdr Magdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Kafelkarz IP: *.hist.uni.wroc.pl 07.06.06, 11:58 Rzućcie kilka namiarów na dobrych fachowców od kafelek, ktoś kto u Was robił i jest godny polecenia. Dziekuje za namiar do fachowca ktorego poleca hydraulik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Kafelkarz IP: 217.98.127.* 07.06.06, 12:03 My jesteśmy bardzo zadowoleni. Pan Romek: 695774135 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Kafelkarz IP: *.hist.uni.wroc.pl 07.06.06, 12:14 A ile ten Pan Romek bierze zza zrobienie łazienki, bo słyszalem juz o tak co u nas na osiedlu minimum 3500 bez bialego mozntazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Kafelkarz IP: 217.98.127.* 07.06.06, 12:36 Wszystko jest do dogadania. U nas tylko kladl kafle i osadzal drzwi wewnetrzne. Nie wiem ile za montaż armatury, ale w sprawie kafli napewno sie dogadacie (mozna negocjowac) a Romek naprawde robi "z sercem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,. Re: Kafelkarz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.06.06, 07:27 3500 za łazienkę to spora przesada, mam nadzieje, ze nikt tyle nie zapłaci bo wszysy fachowcy na naszym osiedlu podniosą stawki, łazienka o naszych wymiarach, ze wszystkim powinna kosztować do 1500 zł. No, ale trafić na dobrego robotnika, który zrobi wszystko od początku do końca to też graniczym z cudem, chyba mają za dużo pracy i troszke im za dobrze. No i absolutnie nie wolno dawać żadnych pieniędzy przed końcem roboty, trzeba mieć potem jakby co skąd zabrać za spieprzone rzeczy rękami fachowca. Szkoda , że nie wszyscy fachowcy są jak Pan Romek!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Kafelkarz IP: *.hist.uni.wroc.pl 12.06.06, 10:19 Czesc Magda, rozmawialem z Romkiem i wstepnie sie dogadalem, wierze Ci na słowo ze warto na niego czekac:)) moze masz jakies fotki lazienki?>??ktore moglabys oczywiscie pokazac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kafelkarz IP: 217.98.127.* 12.06.06, 11:28 Fotek nie mam, ale zapraszam na kawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Kafelkarz IP: *.hist.uni.wroc.pl 12.06.06, 11:54 świetnie, ale bez męża:))oczywiście kawa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Kafelkarz IP: 217.98.127.* 12.06.06, 12:23 Nie, nie, nie :). Jak kawusia to tylko z mężusiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kafelkarz IP: *.centrozlom.com.pl / 195.205.181.* 12.06.06, 13:22 Jakie te kobiety na forum publicznym są pożądne ,cikawe co by było na privie, ale chyba bez męża?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Gość IP: *.hist.uni.wroc.pl 12.06.06, 14:39 Kobiety na naszym osiedlu muszą być porządne, nie może być inaczej skoro sąsiadują z działką parafialną, a docelowo z Kościołem tudzież z cmentarzem:))) żartuje oczywiście, a przynajmniej mam takową nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gość IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.06.06, 05:43 No tak na słowo zakon, parafia, ksiąd, taca... też dostaje negatywnych dreszczy, co jak co ale kościół na pewno nie sprawi, że kobiety będą bardziej pożądniejsze..... a zresztą co ja za głupoty piszę, kto chciałby być z pożądną kobietą :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Gość IP: 217.98.127.* 13.06.06, 07:34 Oj sąsiedzie drogi, jeszcze kilka postów i jak mąż przeczyta to forum, to zamiast kawusi i nowej znajomości będą tylko fotki na maila :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Gość IP: *.hist.uni.wroc.pl 13.06.06, 08:32 Drogi Gościu kłania się słownik ortograficzny, chyba że zrobiłeś błąd literowy i zamiast napisać pożądane napisałeś porządne:))oczywiście ja napisałem poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gość IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.06.06, 18:38 Drogi Grzesiu, rzeczywiście popełniłem błąd, bije sięw pierś, naszczęscie to tylko błąd ostograficzny, aczkolwiek jak juz sie czepiasz to zdecydu kto napisłą dobrze a kto nie, bo jak widze Tobie też się coś pomuliło, kto jak napisał, chyba Cię tak kawusia tak rozgoraczkowałą :-). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas23 Re: Gość 17.06.06, 13:12 I ja tam nowi radwaniczanie z bloków 6-8, pewnie jestescie teraz zajęci remonatmi itd. ,że nikt nir ma nawet czasu czegoś napisać. Wie ktoś mże coś więcej na temat terminu przyłączenia gazu do nowych bloków? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Gość IP: 195.127.59.* 21.06.06, 16:26 właśnie, i co z tym asfaltem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Gość IP: *.centrozlom.com.pl / 195.205.181.* 22.06.06, 10:21 Asfalt podobna ma byćna 100% do końca tygodnia, ale w sumie to nigdy nic nie wiadomo. Mam nadzieje, że gaz też w miarę szybko będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B&W Re: Gość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.06, 10:57 Wedlug dzisiejszej rozmowy z Milartem gaz ma byc na poczatku lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Gość IP: *.centrozlom.com.pl / 195.205.181.* 22.06.06, 13:53 Mam nadzieje, że początek lipca nie okaże się końcem lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Blok8 IP: *.hist.uni.wroc.pl 23.06.06, 08:20 Czt ktos moze wie kiedy oddawac beda mieszkania w bloku nr 8?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon i Agnieszka Re: Blok8 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.06.06, 20:52 Jak byliśmy we wtorek na budowie to Pan Rafał K. i Jacek M. nam powiedzieli, że za dwa tygodnie, czyli od pojutrza za tydzień, ale to pewnie był płynny termin Szymon i Agnieszka, B8K29M4 Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Krematorium w Radwanicach 13.06.06, 10:32 Gość portalu: Grzes napisał(a): > Kobiety na naszym osiedlu muszą być porządne, nie może być inaczej skoro > sąsiadują z działką parafialną, a docelowo z Kościołem tudzież z cmentarzem:))) Docelowo w Radwanicach jest też planowane krematorium (co prawda nie po sąsiedzku). Jednym słowem: full service ;). Czytaj: siechnice.pl/forum/viewtopic.php?t=560 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świdr Re: Krematorium w Radwanicach IP: 195.205.44.* 13.06.06, 11:06 _Krematorium_ chce postawić pani _Szwabowska_?? Se kobieta wymyśliła pomysł na biznes... trochę niezręczne zestawienie jakby nie było... Co do krematorium to nie mam nic przeciwko ale powinno być usytuowane że tak powiem w miejscu dyskretnym - podobnie zresztą jak cmentarz. Chyba nikt nie chciałby mieć żadnego z powyższych pod oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_5 Re: Krematorium w Radwanicach 28.06.06, 15:37 Działka nr 842 w Radwanicach zaczyna się ok. 512 m od skrzyżowania Wrocławskiej ze Szkolną, patrząc w stronę Siechnic. W promieniu ok. 130 m nie ma żadnych zabudowań. Nie ma więc mowy o tym, że krematorium będzie pod czyimiś oknami ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: Kafelkarz IP: *.hist.uni.wroc.pl 12.06.06, 14:35 W sumie masz racje jak kawusia to moze byc z mężem:)) a propo zaproszenia to raczej nie omieszkamy:))skorzystać z zaproszenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Sklepy IP: 217.98.127.* 09.06.06, 08:56 Czy ktoś już kupił dwa sklepy na naszym osiedlu? Co w nich będzie? Odpowiedz Link Zgłoś