Dodaj do ulubionych

Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybrać ?

26.08.08, 09:57
Jestem nowicjuszem potrzebuję stworzyć mini portal dla naszej wspólnoty
mieszkaniowej (za darmo żeby nie było wątpliwości) - coś na kształt strony
Spółdzielni Mieszkaniowej np. www.smpodzamcze.com.pl .

Znalazłem w wiki całą listę CMS-ów...
Proszę o pomoc w wyborze właściwego...

Wymagania dla Mini-Portalu i CMSa na którym powstanie:

-Darmowy
-Po Polsku
-Prosty w obsłudze i konfiguracji
-Z dobrym wsparciem - fora, książki...
-Z dużą ilością darmowych skórek - też po PL
-Umożliwiający wprowadzanie informacji przez 3-4 użytkowników
-Bezpieczny

Proszę o pomoc w wyborze i opinie użytkowników CMS-ów.....

Linki do forów, stron z których korzystacie itp. w tym temacie mile widziane....

Z góry dziękuję...
Obserwuj wątek
    • szczurek1983 Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 26.08.08, 20:59
      Myślę, że joomla będzie bardzo dobrym rozwiązaniem. Szczególnie jeśli chodzi o
      prostotę, dużą ilość wtyczek oraz społeczność użytkowników również w Polsce.

A swoją drogą gdyby spółdzielnia, której stronę podałeś skorzystała z joomli to
      nie miała by takiej sieczki w kodzie jaką zafundował im ich wemaster, swoją
      bardzo radosną twórczością.
      • watanabe.miharu Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 25.09.08, 18:47
        och, joomla.. doprowadziła mnie do rozpaczy.. ale moze Tobie przypasuje;)
    • web-design-wagrowiec Jaki System CMS wybrać dla strony www 03.02.15, 19:52
      Pod niewielki portal ja bym polecił WordPress - jest znacznie bardziej intuicyjny niż Joomla, w której początkujący użytkownik może się zagubić. Oba CMSy są po polsku, mają duże wsparcie, częste aktualizacje, są stosunkowo bezpieczne (jeśli się je regularnie aktualizuje, bo na stare Joomle często są włamania i umieszczane wirusy lub linki do zagranicznych stron o wiadomej tematyce) i mają wiele darmowych szablonów. Dodatkowo jeśli to ma być do popularny portalu, to warto go promować w internecie np. po przez pozycjonowanie, a pod tym względem zdecydowanie lepszy jest WP od Joomli. Oczywiście jeśli ktoś zna się na rzeczy to oba CMSy skonfiguruje tak, by strony były indeksowane prawidłowo, ale w WordPressie jest mniej roboty. Jeśli zastanawiasz się nad tym jaki CMS wybrać, możesz też zajrzeć do fajnego FAQ pod adresem goo.gl/wu7S2c
    • 2becreative Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 16.02.15, 21:36
      Zdecydowanie polecam Wordpress, ma mnóstwo darmowych wtyczek.
      Wordpress jest łatwy w obsłudze. Jeżeli chodzi pozycjonowanie to obydwa cms mają te same możliwości optymalizacji.
    • hadczo Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 20.02.15, 10:29
      Potwierdzam WordPress jest chyba, nie chcę powiedzieć najlepszy, ale fajnie się na nim pracuje.
      ---

rodzaje koszulek

• magiker Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 23.02.15, 08:00
        Jeśli ma być darmowy i prosty w obsłudze to myślę, że Wordpress. Mają także przydatne forum i sporo instrukcji dla początkujących, a jak jakiejś wtyczki jeszcze nie ma (a jest całe mnóstwo do wyboru) to zwykle niedługo powstaje :).
    • bxmmultimedia Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 21.08.15, 12:07
      Oczywiście CMS BxM Administrator Polecam firmę bxm.pl Mają bardzo bogate portfolio bxm.pl/portfolio.html lub firmę tworzeniestronwarszawa.pl
    • bxmmultimedia Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 24.09.15, 12:40
      bxm.pl tworzenie stron warszawa - polecam jako firmę projektującą strony w warszawie
    • wojowska1985 Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 24.09.15, 21:11
      Ja osobiście uważam że strony na drupalu są fajniejsze, łatwe w obsłudze i można je bezproblemowo rozbudowywać. Posiadam taką stronę zrobioną przez firmę drupalsolution.pl. Ja jestem laikiem w tej dziedzinie a stronę na tym systemie mogę spokojnie obsłużyć.
    • bogdan_warszawa Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 13.11.15, 11:19
      tworzenie stron warszawa
      bxm.pl
    • procansil Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 04.02.16, 14:36
      CMS-a należy dobrać do własnych potrzeb i umiejętności blog.procansil.com/co-to-jest-cms-i-ktory-jest-najlepszy/ Jeżeli posiadamy podstawową wiedzę z zakresu programowania i potrzebujemy prostej strony na krótki czas dobrym rozwiązaniem jest darmowe oprogramowanie. Jeżeli nasze umiejętności programistyczne są znikome i chcemy ograniczyć się do zamieszczania treści na stronie bez ingerencji w jej strukturę oraz cenimy sobie wygodę, najlepszym rozwiązaniem będzie CMS dedykowany.
    • stokrotka_10 Re: Jaki CMS - System zarządzania treścią - wybra 21.04.16, 14:39
      Ja polecam webwavecms. To polski kreator, bardzo prosty w obsłudze, z własną pomocą techniczną. Daje naprawdę dużo możliwości na przykład: jakstworzycstrone.pl/Strona_z_filmem_wideo_w_tle__krok_po_kroku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka