bluemar Re: Brak zainteresowania " młodymi" 15.10.09, 13:15 Też chciałabym żeby mnie ktoś zabrał "do towarzystwa"-posprzątam pokój i zrobię kanapki :)))-drinka postawię!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
irininaos Re: Brak zainteresowania " młodymi" 15.10.09, 20:59 To tak jakbyś po szkole od razu chciała być dyrektorem. Ten rok był szczególny. A ja najpierw jeździłem na wahadła, a później robiłem kurs. Licząc na mannę z nieba umierają z głodu miliony. A swoją drogą "na rynku" mamy teraz przeludnienie a biura poszły na ilość... Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: Brak zainteresowania " młodymi" 16.10.09, 16:07 Tzn.ze jeździłaś bez papierów?No pięknie.I tak to wygląda właśnie w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: Brak zainteresowania " młodymi" 16.10.09, 00:37 Jeśli na dwóch forach zaczynasz identyczne wątki (przez przypadek), to niestety, nie najlepiej o Tobie świadczy. Niejedna młoda i zdolna przez przypadek mamusią została i wystarczył ten jeden raz... Odpowiedz Link Zgłoś
karolinafrr Re: Brak zainteresowania " młodymi" 16.10.09, 10:19 Widzę, że nie jest lekko, ja mam stabilną pracę, która jest właśnie stabilna, ale nie daje tyle satysfakcjii i radości. Bardzo dużo kursów dla pilotów organizuje sierównież w Warszawie może związane jest to z Euro 2012, bo gdzie nie spojerzeć reklamy i zapisy na kursy. Mnie się wydaje, że z tych 30 osób z grupy , która kończy kurs, tylko 1- 2 nadają się do tej pracy. Z własnego doświadczenia wiem, że bardzo mało osób decyduje się na prowadzenie wycieczek( nie mówię o braku ofert) po zdaniu egzaminów, u mnie na ustnych nie zdałam tylko ja, a tylko ja chciałam pracować w zawodzie, reszta kolegów podeszła do egzaminów tylko dlatego, że egzamin byłw cenie kursu i przyda się papierek.Pozdrawiam karo Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: Brak zainteresowania " młodymi" 16.10.09, 16:08 hahah...dobre.Całkowicie sie z tym zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinafrr do kolegi smerva 16.10.09, 10:31 Faktycznie nie świadczy to o mnie dobrze, może jestem trochę roztargniona.Formu DOBRA TURYSTYKA nie jest dostępne dla każdego!!! Nie widzę w tym nic złego , że można się wypowiadać na ten temat i poznawać opinię na obu forach ( zreszta za pomyłkę przeprosiłam, a skoro wątek już jest). A Twoja wypowiedź świadczy o Tobie gorzej niż moje roztargnienie o mnie, jeżeli tak współpracujesz z kolegami i koleżankami to chyba za dużo ich nie masz. Pozdrawiam karo Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: do kolegi smerva 16.10.09, 10:48 karolinafrr napisała: > Faktycznie nie świadczy to o mnie dobrze, może jestem trochę > roztargniona.> Dobrze że to czujesz-masz predyspozycje do pracy na taśmie.Albo jesteś leniwa.Jedno i drugie raczej kariery nie wróży-praca w turystyce wymaga przede wsystkim indywidualnego podejścia-turysta nie lubi taśmowego a takie zademonstrowałaś i to na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
ethlin Re: do kolegi smerva 16.10.09, 19:03 Wiesz bluemar, czytam kolejny Twoj post, z czescia sie nawet zgadzam, ale nie chcialabym wyladowac z Toba w autokarze jako pilotem... Masz racje, praca w turystyce wymaga i indywidualnego podejscia i wielu innych cech o ktorych w innych watkach wspominalas ale jesli nie bedziesz najzwyczajniej w swiecie mila i zyczliwa to sympatii turystow nie zyskasz... Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: do kolegi smerva 16.10.09, 20:18 Wiesz ethlin miło się to czyta co piszesz bo miło spotykać miłe i sympatyczne osoby-ja chciałabym spotkać np urzędnika,który pracuje przede wszystkim po to by zdobyć moją (petenta) sympatię. Osobiście z dużą rezerwą podchodzę do osób manifestujących dobroć i życzliwość dla bliźniego -najczęściej pierwsi wbijają nóż w plecy- co boli tym dotkliwiej,że są to ostatni po których się takich zachowań spodziewasz.Mnie takie osoby kojarzą się zwykle z działaczami różnych organizacji charytatywnych prezentujących swoje osiągnięcia w TV lub właścicielami domów opieki. Nie jestem zwolenniczką owijania w bawełnę. Odpowiedz Link Zgłoś
maoni1 Re: do bluemar 16.10.09, 23:28 Ano właśnie - nie zawsze profesjonalizm i szerokie serce mogą iść w parze. Albo wykażesz się wielką życzliwością i w konsekwencji dostaniesz po łbie, albo profesjonalizmem i zostaniesz opluty przez tych, którzy wielkiej życzliwości oczekują bardziej niż profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: do maoni 17.10.09, 12:49 -no cóż "sól życia" a przyprawy ponoć dodają pikanterii :)- zapraszam do tego autokaru :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maoni1 Re: do bluemar 17.10.09, 14:11 Dzięki za zaproszenie:):):) Chętnie skorzystam (niekoniecznie jako tzw. "pilot towarzyszący" - mogę "robić" za zwykłą turystkę) - jeśli wybierasz się w jakieś fajne miejsce, daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: do maoni 17.10.09, 18:27 Szykuje się takie fajne miejsce na maj ,w którym jeszcze nie byłam ale może zaistnieć konieczność witania się z misiem :).Jeżeli nie leżą Tobie takie klimaty to pozostają zawsze aktualne "wydeptane ścieżki".Większość z nich kończy się kościołem lub obiado-kolacją- dokądkolwiek by nie prowadziły :))). Odpowiedz Link Zgłoś
maoni1 Re: do bluemar 17.10.09, 19:04 Żadnych "wydeptanych ścieżek"! To już wolę misie, w ostateczności mogą być nawet skorpiony lub ewentualnie tarantule:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: do bluemar 18.10.09, 09:29 Też posłałam na gazetowy :) dopiero potem pomyślałam,że może powinnam na ten drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: do kolegi smerva 16.10.09, 16:09 eee..przesadzasz ze sie tak nadymasz Odpowiedz Link Zgłoś
karolinafrr brak zainteresowania 17.10.09, 13:51 ja uważam , że każdy może mieć zły dzień, ale jeżeli odczuwają to goście, to świadczy to tylko o braku profesjonalizmu. Zgadzam się z smervem,że ludzie są dwulicowi, ale podejście, że każdy taki jest może doprowadzić do szaleństwa. Ja kiedy trzeba potrafię powiedzieć co myślę i nie pozwolę sobie wejść na głowę, ale uważam, że nasze zachowania świadczą o naszej kulturze i nie będę się zniżać do takiego poziomu osoby dwulicowej. niektórzy z natury są sympatyczni i kulturalni, może to kwestia wychowania, a może szkoła życia.... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: brak zainteresowania 17.10.09, 16:06 W tym wątku, na tym forum smerv napisał: "Jeśli na dwóch forach zaczynasz identyczne wątki (przez przypadek), to niestety, nie najlepiej o Tobie świadczy. Niejedna młoda i zdolna przez przypadek mamusią została i wystarczył ten jeden raz..." karolinafrr napisała: > Zgadzam się z smervem,że ludzie są dwulicowi Nie rozumiem, gdzie smerv pisze o dwulicowości? Przypuszczam, że padłaś ofiarą pisania jednocześnie na dwu forach na ten sam temat - a więc jesteś na najlepszej drodze do realizacji wizji snutej przez smerva, a tyczącej sę rychłego macierzyństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinafrr brak zainteresowania 18.10.09, 17:34 jak w temacie wracamy do wątku, a nie do wypowiedzi kolegi smerva. Co niektórzy strasznie się czepiają szczegółó, i jak wyżej strasznie się nadymają :) wyluzujcie troszkę. karo Odpowiedz Link Zgłoś
free-znowak Re: brak zainteresowania 18.10.09, 20:06 karolinofrr - chcesz uzyskać odpowiedzi na nurtujące cię pytania i otrzymać receptę na kłopoty ...a przy tym pouczasz pytanych? - Trochę pokory! Odpowiedz Link Zgłoś
maoni1 Re: brak zainteresowania 18.10.09, 20:32 Karolino, w zasadzie otrzymałaś odpowiedzi zarówno wprost, jak i zawoalowane. Inteligentny człowiek rozumie co do niego mówią (piszą), więc wątek można uznać za wyczerpany - po co go ciągniesz na siłę? Z nudów? Daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś