Dodaj do ulubionych

wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze?

16.04.10, 20:56
jade na wycieczke szkoleniowa do Lwowa moze bedzie ktos tak uprzejmy i
podzieli sie ze mna przydatnymi informacjami min jaka trasa sie jedzie, gdzie
najlepiej robic postoje
moze ktos ma plan Lwowa albo zna Lwow i moze udzielic jakis praktycznych
informacji
Obserwuj wątek
    • gakako Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 16.04.10, 21:17
      :)
      Zależy skąd jedziesz...:) Polecam internet i mapy, które tam znajdziesz. W
      każdym empiku kupisz plan Lwowa. A postoje.... no cóż na granicy będzie
      najdłuższy więc na trasie tylko krótko i szybko do wc.:)

Ja na takiej wycieczce byłam rok temu.:)
      • arabic_princess Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 16.04.10, 21:51
        jade z Lodzi
        a moze wiesz co mozna robic we lwowie podczas czasu wolnego? gdzie mozna zrobic
        jakies zakupy? i jak wyglada poruszanie sie po lwowie chodzi mi o komunikacje miejka
        • smoczysko1 Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 16.04.10, 22:18
          Zależy, ile masz tego czasu. Zazwyczaj grupy nigdzie nie jeżdżą, bo na Rynku i w okolicy jest mnóstwo rzeczy do robienia, oglądania, jedzenia itp. Chyba że ktoś ma jakieś specjalne życzenia. Wszędzie dojedziesz marszrutkami. Polecam również tramwaj - za grosze,i zawsze ładna trasa z Rynku. Można iść na przykład na Wysoki Zamek, skąd rozpościera się przepiękna panorama Lwowa. Od granicy (w Medyce) to jakieś 80 km., Droga paskudna - takie ukraińskie uroki. Niedługo po przekroczeniu granicy, po lewej jest jakieś wc, ale raczej do Lwowa wytrzymają. Tym bardziej, że na granicy troche postoicie, a tam sa toalety (juz po ukr stronie). Powodzenia!
          • arabic_princess Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 16.04.10, 22:36
            juz sie boje :-/ a moze wiecie gdzie mniej wiecej sie znajduje cmentarz
            lyczakowski? jak daleko od rynku i jak najlepiej tam dotrzec i czy jakas mapa
            tego cmentarza jest?
    • maddymad hrywny 16.04.10, 23:26
      Przy okazji chciałabym zapytać o kwestię zakupu hrywien. Czy na granicy są jakieś kantory i czy są czynne całą dobę? Jak z kursem, w porządku czy lepiej zakupić hrywny gdzieś wcześniej? Czy ktoś się orientuje czy kurs hrywien w Przemyślu jest ok? Gdzie najlepiej wymieniać w Przemyślu? A może lepiej zabrać euro i wymieniać na granicy po ukraińskiej stronie?
      Wysyłam znajomego na wycieczkę w tamte strony i na mnie pada obowiązek zaopatrzenia go w odpowiednią walutę... Z góry dziękuję o wszelkie sugestie i pomoc, zaznaczam, że już robiłam pierwsze rozeznanie wśród znajomych ;)
    • aleksan.dra.wrc Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 17.04.10, 01:02
      nie bój sie Lwowa jest piekny !! uważaj na tramwaje , na parkngach
      współpracuj z parkingowymi, gdy będziesz parkowac pod cmentarzem
      łyczakowskim, tam jest zawsze Bogdan lub max jako parkingowy poproś
      aby zawolnił Ci miejsce pod baszta prchową gdzie parkuje się by
      zwiedzać rynek. obiad warto zjeśc w restauracji opera zaraz przy
      rynku na krzyzówce z ulica ruską, restaurację prowadzi Polka, dobrze
      i tanio tam zjesz. a i uwazaj na przechodzniów bo wchodzą wszedzie
      na drogę, powodzenia,
      • aleksan.dra.wrc Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 17.04.10, 01:06
        hrywny najlepiej wymieniać w samym lwowie , w kantorze na rynku obok
        figury posejdona, po cmentarzu łyczakowskim nie będziesz oprowadzać
        bo tam teoretycznie są potrzebni przewdonicy, ale tak na wszelki
        wypadek zaraz nie daleko na lewo od głownej bramy jest konopnickiej
        grób. z cmentarza na rynek w zalezności od pory dnia i któredt
        będziesz jechac jest jakieś 20 min. w czasie wolnym polecam dla
        wycieczek kawiarnię wiedeńska na przeciwko pomnika szewczenki.
    • ischwona Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 17.04.10, 13:19
      Lwowa nie masz się co bać. Jedyny problem to poruszanie się po nim,tzn wyjazd z
      parkingu i samowolka ukraińskich kierowców.Tramwajem wszędzie dojedziesz,
      prędzej czy później (zależy to czy ktoś na torach tramwajowych nie stanie),
      jeśli chcesz więcej info o mieście to polecam ukraińską stronę miasta
      www.lviv.ua. Tam Ci wszystko pisze. Lepiej mieć już wcześniej kupione hrywny na
      początek, bo mogą się przydać. Na granicy nie zawsze jest dobry kurs. Lepiej
      jest kupić je albo w miastach przygranicznych albo w samym Lwowie. Niektórzy
      kupują Euro i je wymieniają na hrywny ale to nie do końca się opłaca, tak samo
      płacenie w euro. Pozdrawiam Powodzenia
    • figamaga Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 17.04.10, 18:45
      Przy baszcie prochowej faktycznie jest dobrze stanąć i stamtąd udać się na rynek.
      Ja akurat wymieniałam dolary na hrywny już po stronie ukraińskiej, tuż przy granicy i kurs miałam zdecydowanie lepszy niż w Polsce czy we Lwowie.
      Poza tym naprzeciwko wejscia do ratusza znajduje się taki malutki sklepik ze słodyczami, a lwowskie słodycze są najlepsze na świecie!!!I przy okazji tanie.
      Warto również podejść na ul. Ormiańską, pod pomnik Łukasiewicza. Można przysiąść na fotelu obok Łukasiewicza i pstryknąć niezłą fotę. (maria.flog.pl/wpis/190931/lwow--polski-akcent--ignacy-lukasiewicz-na-ul-ormianskiej )
      • arabic_princess Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 17.04.10, 20:47
        dzieki za odpowiedzi :)
        • arabic_princess Re: wycieczka szkoleniowa do Lwowa-kto pomoze? 17.04.10, 20:49
          aha i z tego co mi wiadomo to autokar zostanie przy hotelu i oprowadzanie po
          miescie bedzie na pieszo
          a znacie moze hotel Vlasta? moze wiecie jak daleko jest od Prospektu Swobody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka