IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 15:40
zamierzam wybrać się na wczasy organizowane przez biuro Itaka, jednak planuje je dopiero na listopad. Na stronie biura pojawiła się już oferta zimowa. Myślicie, że warto wykupić wczasy już teraz czy poczekać jeszcze trochę a może później będzie taniej ? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: scenic Re: Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 15:58
      Oczywiście ,że czekać. Nabrali kredytów - ruchu nie ma, lastami za
      50% sypią jak z rękawa - (podobno nawet zwlekają z płaceniem
      prowizji agentom) to pod koniec roku dopiero będą zdesperowani.

A poza tym - skad wiesz czy wytrzymają do końca roku? Bedziesz sie
      procesowała o zwrot kasy?
    • Gość: turysta Re: Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 17:49
      jeśli masz zamiar urlopowa w listopadzie to czekaj napewno bEdzie taniej ja wykupołam w grudniu na czerwiec w Itace i miało byC taniej a jest bardzo drogo jajuż nie popełnię tego błędu daj sobie na wstrzymanie.
      • Gość: $$$ Re: Itaka IP: *.wroclaw.mm.pl 09.06.10, 20:45
        ja również nie popełnię tego błędu więcej.
        Wykupiłam wczasy w grudniu na koniec sierpnia
        i okazuje się, że było dużo drożej niż w tej chwili bo teraz są różne promocje:
        urodziny, hity tygodnia, lasty itp.
    • Gość: aaaa Re: Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.13, 21:04
      ten reportarz wszystko Ci powie
      tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,ponad-dobe-czekali-na-lot-turysci-juz-w-drodze-na-korfu,99219.html
      • Gość: HiHi Re: Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.13, 22:53
        Z tym samolotem to straszne. Polecieli sprawnym i musieli tyle czekać!
        Mogli lecieć o czasie zepsutym i się rozbić wtedy to byłby reportaż.

Ludzie co w tym dziwnego samoloty się psują. Ludzie na wszystkich lotniskach czekają (chyba że to polski czarter - to koczują)
    • martakrk82 Re: Itaka 07.10.13, 20:51
      Moi Drodzy! Poświęcam swój cenny czas, aby napisać do was kilka słów i ostrzec wszystkich, którzy gdziekowliek wybierają się z ITAKĄ. Od 7 lat jeździłam z tym biurem po świecie. Zazwyczaj wszystko było Ok, a przynajmniej tak, że nie można było się za bardzo przyczepić. Wiadomo- każdy jedzie wypocząć i się odstresować ;)
      W tym roku WSZYSTKO się zmieniło! Poczytajcie na forach! Obawiam się, że w tym roku Itaka ogłosi upadłość.
      We wrzesniu udaliśmy się na wymarzony urlop do Turcji. Niestety, na miejscu okazało się, że nie ma miejsc w naszym hotelu!!! Zostalismy przeniesieni do innego hotelu. Tydzień przed moim wylotem koleżanka miała podobną sytuację ale wyśmiałam to, myślałam że to akcja jedna na tysiąc, związana z jakimiś tam niedomówieniami między hotelem a biurem. Nic bardziej mylnego! W hotelu w którym wylądowaliśmy było około 20 osób z ZUPEŁNIE RÓŻNYCH HOTELI więc nie wierzę, że to wyjątkowy przypadek! W tej chwili tylko z naszego samolotu skłąda reklamacje kilkanaście osób domagając się zwrotów kosztów. Takich samolotów jak nasz było pewnie pełno...również Kreta, Grecja, a nawet Kenia - podobne problemy! Poczytajcie i nie dajcie się namówić! Chętnie przedstawię szczegóły jeśli ktoś będzie zainteresowany. Zaczynają się zbiorowe pozwy a także reakcje ze strony Rzecznika Praw Konsumenta. Będzie z tego afera, bo ten sezon Itaka będzie miała pod krechą, ze względu na liczne reklamacje.
      • voyager747 Re: Itaka 07.10.13, 21:35
        a to info o upadłości to skąd ?
        • beata.1968 Re: Itaka 10.10.13, 09:07
          no właśnie , skąd? co roku jeżdżę z Itaką , zawsze wszystko jest OK. nie miałabym ochoty zmieniać biura podróży. W tym roku byłam na półwyspie Gargano i tego samego dnia (14 września) wyjeżdżało jeszcze 7 wycieczek do Włoch z Itaki. nie wyglądało mi na to że Itaka jest bliska upadku.
          • voyager747 Re: Itaka 10.10.13, 11:27
            Taki piszą ludzie, którym się jedna wycieczka nie udała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka