Dodaj do ulubionych

Sonet Krymski z Itaką

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 09:33
Czy był ktoś z Państwa na tej objazdówce w pierwszym terminie? Ja wybieram się na nią we wrześniu i jestem bardzo ciekawa pierwszych wrażeń? Jak organizacja, hotele, zwiedzane miejsca i najważniejsze jaką walutę najlepiej zabrać ze sobą? Dolary czy hrywny?
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 11:36
      Czy nikt z Państwa nie był w pierwszym terminie?
    • Gość: jaste Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 10:24
      byliśmy z itaka na sonecie 3 lata temy, troszkę inny program bo zaczynaliśmy płw tarchankut, potem eupatoria, na wschodzie bylismy w teodozji. Był z nami wspaniały, sympatyczny młody pilot ze śląska. Minusem tej wycieczki są napewno długie przejazdy, trzeba być przygotowanym na długi odcinek w Polsce, potem ze Lwowa na Krym, potem troszkę po Krymie. Ja pomimo słusznego wieku / 50+/ zniosłam to dzielnie, mąz trochę gorzej. Minusem są nudne, jednostajne krajobrazy Ukrainy, gdzie nic się za oknem nie dzieje, raz na 100 km jakaś wioseczka z chatynkami, drogi nie gorsze niz w Polsce, czasami fragmenty łączonych płyt drogowych. Sam Krym interesujący, bardzo nowoczesna Jałta, reszta w stylu krymsko radzieckim, ale nam sie podobało. Jak szczęśliwie dopracujemy do emerytury to pierwsze wakacje od kwietnia do października spędzimy własnie na Krymie. Niedrogo, wspaniali ludzie, roślinność klimat południowej Europy. Hotele w dobrym standardzie, wiele wycieczek za nami z Itaką, ale takich ilości hoteli na trasie z klimatyzacją nie spotkaliśmy, Wyżywienie także w porządku, w niektórych hotelach-sanatoriach na Krymie różnorodność i ilość jedzenia w takich ilościach, że do dZiś to wspominamy.Alkohole i to dobre po 5-7 zł, więc wieczorami nasi mężczyźni wycieczkowi zatracali się w opilstwie. Kobietki natomiast miały raj przy kupnie różnych gadżetów z kamieni szlachetnych. Jeśli nie rażą cię kontrasty/ na marmurowym deptaku w Jałcie baba w niebieskim fartuchu sprzedająca z beczkowozu kwas- polecamy/ powinnaś jechać, jeśli szukasz zachodniego blichtru to odradzam. Nam sie podobało.Pozdrawiam i życze dobrej decyzji
      • Gość: Joanna Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 11:17
        Dziękuje bardzo za informacje. Bardzo jestem ciekawa tego wszystkiego. Lubię kontrasty i raczej staram sie unikać zachodniego blichtru bo na niego będzie jeszcze kiedyś czas:-) Byłam na wycieczce objazdowej po Bałkanach (Albania, Bośnia, Serbia) tak więc nie sądzę żeby Ukraina mnie rozczarowała:-) Tz. mam taką cichą nadzieję. Do długich przejazdów też jestem przyzwyczajona, dlatego po przeczytaniu poniższego opisu stwierdzam, że obrałam dorby kierunek podczas tegorocznego urlopu. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
    • Gość: Klaudia Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 13:04
      Czy był ktoś może w czerwcu?
    • Gość: anna Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.aster.pl 20.07.11, 23:31
      niestety obawiam się że ta wycieczka się nie odbędzie,moim znajomym odwołali ją na4 dni przed wyjazdem,ja miałam wykupione Wakacje na Gargano 23.07 i mimo że wydzwaniałam i kontrolowalam liczbę sprzedanych miejsc(na 2 tyg. przad wyjazdem wolnych miejsc było 16) ITAKA odwolała twierdząc że nie było żadnego zainteresowania tą wycieczką,moim znajomym o ich Sonecie krymskim nic nie powiedzieli bo kupili go na 2 tyg.przed wyznaczonym terminem i mówili że jest takie zainteresowanie że puszczają drugi autokar.Osobiście stwierdzam że ITAKA ma w swojej ofercie wiele takich fikcyjnych ofert!!!!!!!!! łapią klienta obracają jego gotówką a potem oczywiści proponują inną wycieczkę oczywiście jest im przykro ale już nas mają.POWODZENIA
      • Gość: Joanna Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 08:25
        Oooo jej. Nawet mi nie przyszło do głowy że coś takiego może być bo dokładnie tak było, że jak zadzwoniłam do biura Itaki to powiedzieli, że na lipiec jest takie zainteresowanie, że pojadą 2 autokary! Byłam w szoku. Na termin wrzesniowy jak ja sie zapisywałam w lutym! było juz podobno 21 osób zapisanych. Hhhhmm widzę, że trzeba przygotować się na plan B:-( Dziękuję za informację.
      • Gość: ines Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.rzeszow.mm.pl 21.07.11, 14:23
        Zgadzam się z tym, że w Itace nie dochodzi do skutku wiele terminów. Jeżdżę z nimi często i sobie chwalę, ale kupuję na krótko przed wyjazdem. Spotykam wielu ludzi, którym odwołano termin. Dotyczy to głównie wycieczek autokarowych lub samolotowych z lotem rejsowym, a nie czarterowym. Kilka lat temu byłam na wycieczce, która okazała się pierwszą, która doszła do skutku. Byli ludzie, którzy czekali na nią ...3 lata. W ubiegłym roku byłam na wycieczce jedynej, która doszła do skutku w sezonie na 8 lub 10 terminów.
        • Gość: turystka Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.07.11, 22:33
          Byłam na tej imprezie w terminie od 25 czerwca do 7 lipca, w autokarze był komplet. Impreza ciekawa, choć niedogodnosci ukraiińskie dały sie we znaki. Program ciekawy, warty obejrzenia.
          • Gość: Joanna Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.gorzow.mm.pl 31.07.11, 23:01
            Niedogodności ukraińskie tz.?
            • Gość: pawel Re: Sonet Krymski z Itaką IP: 80.249.4.* 26.03.12, 13:20
              Ja wybieram się 11.08.Wyjazd z W-wy. Połowa już zapłacona. Nie mogę sie doczekać. Przeraża mnie, że wycieczka może się nie odbyć
              • Gość: Joanna Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.play-internet.pl 26.03.12, 22:30
                Nasz termin w październiku się odbył tak więc myślę, że w sierpniu tym bardziej się odbędzie. Proszę się nastawić na długie i męczące przejazdy. Zaskoczyły mnie. Nie sądziłam, że po 9000 tys. km na Vivie droga nie będzie w stanie mnie zmęczyć. Myliłam się:-( To są te "ukraińskie" niedogodności. Fatalny stan dróg, który naprawdę daje w kość:-( A cała reszta OK.
                • Gość: anka Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.kalisz.mm.pl 06.05.12, 21:55
                  A czy hotele są ok? Chciałabym pojechać od 7 lipca
                  • Gość: Joanna Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.12, 13:19
                    Warunki hotelowe były bardzo przyzwoite oprócz hotelu w drodze powrotnej koło Humania. Był to hotel a raczej Motel przy CPN-ie gdzie miało się wrażenie że są to pokoje wynajmowane na godziny:-)) wiadomo w jakim celu. W pokoju pomalowanym na biało były tylko 2 łóżka, szafka z TV a o łazience lepiej nie wspominać bbrrr. A w hotelu koło Odessy nie było ciepłej wody. Na Krymie było tak fajnie że przez cały czas spaliśmy w hotelu w Ałuszcie (hotel ma taką samą nazwę jak miasto) co jak dla mnie jest dużym plusem bo nie trzeba w kółko pakować walizki:-). Jednak jak pisałam wczesniej nie warunki pobytowe a drogi po których sie jedzie są zdecydowanym minusem tej wycieczki. No ale na to nie mamy wpływu:-(
    • Gość: Kaśka Re: Sonet Krymski z Itaką IP: *.205.143.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.08.13, 21:51
      Właśnie wczoraj (20.07.2013-01.08.2013) wróciłam z wycieczki ,,Sonet Krymski” organizowanej przez Itakę i muszę powiedzieć, że była to najlepsza wycieczka, na której byłam z tym biurem. Hotele dobrej klasy, a szczególnie Alpiyskaya Dolina, link do strony: hotel-argo.com/ru/alpijskaja-dolina.html w Malorechenskoye (25 km od Ałuszty), w którym spędziliśmy 7 dni. Jedzenie bardzo smaczne. W Tarnopolu noc spędziliśmy w hotelu Halychyna hotelhalychyna.com. W Odessie w hotelu Victoria www.victoriya.com.ua. We Lwowie trafił się świetny hotel Galaktika www.galaktica-club.com, zaledwie 6 km od centrum miasta, blisko Cmentarza Łuczakowskiego. Najgorszy w Humaniu, motel położony przy stacji benzynowej i autostradzie. Autokar z klimatyzacją, dwóch miłych i uczynnych kierowców. Po drodze są postoje, co 3 godziny na stacjach benzynowych lub przy restauracjach, także bez problemu można coś zjeść oraz skorzystać z toalety. Pilotem (prawdziwym opiekunem!!!) wycieczki była Pani Lidia, która była po prostu fantastyczna. Osoba przesympatyczna, kulturalna i kompetentna. Znakomity przewodnik po Krymie Pan Wadim – ogromna wiedza umiejętnie przekazana, pełen profesjonalizm. Rewelacyjne przewodniczki po Lwowie (Pani Ania) i Odessie. Ciekawie opowiadały o zwiedzanych obiektach, słuchało się ich z przyjemnością. Wycieczka liczyła 39 osób. Grupa niesamowicie zgrana. Pozdrawiam wszystkich serdecznie:) Cały Krym, Lwów i Odessa przepiękne. To były cudowne, niezapomniane wakacje:) Dla wahających się czy jechać, czy też może nie - odpowiadam: zdecydowanie TAK! Polecam z całego serca!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka