Dodaj do ulubionych

Konsorcjum Biur Podrozy

IP: 109.110.216.* 03.07.11, 19:30
Przeszukalem archiwum, ale ostatnie wpisy o tym biurze pochodza sprzed 2-3 lat. Czy korzystaliscie niedawno z ich uslug? Zainteresowany jestem ich wycieczkami po USA (maja niezly wybor). Mozna na nich polegac?
Obserwuj wątek
    • kaemka Re: Konsorcjum Biur Podrozy 05.07.11, 21:54
      Byłam z nimi w ubiegłym roku na objazdówce po Izraelu. Ogólnie średnio, przede wszystkim dlatego, że mieliśmy kiepskiego przewodnika. Podobno właściwa przewodniczka rozchorowała się w ostatniej chwili i on był w zastępstwie, ale od przewodnika oprowadzającego polską grupę można chyba wymagać, żeby znał język polski. Choć inni przewodnicy są bardzo chwaleni, więc może był to tylko wypadek przy pracy, wrażenie jednak zostało niespecjalne. To była moja pierwsza objazdówka, więc nie mam też porównania, może za dużo wymagam.
      • Gość: ANIA Re: Konsorcjum Biur Podrozy IP: 94.75.124.* 07.07.11, 17:50
        Ja odwrotnie, byłam w tym roku na objazdówce po Izraelu (w lutym) i byłam bardzo zadowolona. A już zwłaszcza z lokalnego przewodnika.
    • Gość: 123 Re: Konsorcjum Biur Podrozy IP: *.ecatel.net 01.01.12, 19:16
      Z Konsorcjum to jest tak. Jeżeli grupka wycieczkowiczów z Polski jest mała, ale dysponuje własnym pilotem, to dołączana jest do autokaru z obcokrajowcami. Obok kierowcy autokaru siedzi pilot anglojęzyczny i opowiada po angielsku. Pilot z Polski to co dosłyszy, to stara się streścić i przekazać w chwili, kiedy pilot anglojęzyczny nie mówi. Przy czym pilot z Polski nie ma mikrofonu, tylko opowiada skupionym wokół siebie wycieczkowiczom z Polski - z tej racji wycieczkowicze z Polski siedzą na tyle aktokaru i otrzymują tylko wycinek informacji, a to minus. Trasy są sprawdzone i przejechane wielokrotnie przez organizatora w USA, więc obwożenie jest dość sprawne, aczkolwiek kierowca jeździ tylko między chyba 8 rano, a 18 wieczorem i niektóre bardzo ciekawe miejsca trzeba "zaliczać" w tempie olimpijskim, bo kierowca nigdy nie wyjeżdza przed 8 i nigdy nie wraca później niż 18 - przez co my turyści tracimy. Ale pory dnia w których odbywa się np. oglądanie Wielkiego Kanionu dobrane są dobrze - robi się to pod wieczór, kiedy kanion jest najładniej oświetlony.
      Hotele i motele - ogólnie standard ok. W San Francisco w centrum, w LA na odludziu, w Vegas zapomnijcie o mieszkaniu w porządnym hotelu z kasynem - lokowanie odbywa się w motelu nieco na uboczu, ale do głównej ulicy z buta można dojść w 15 min. Na Hawajach hotel nie przy oceanie i okno nie wychodzi na ocean, ale do plaży można dojść w 3-5 min.
      Ogólnie wycieczka po USA ok, widoki super. Zauważanle minusy to zbyt mało czasu w niektórych miejscach przez to, że plan wycieczki nie zakłada jazdy między przed 8 i po 18, no i traktowanie nieco po macoszemu grupy z Polski - pilot angielski opowiada naprawdę ciekawie, a polski musi bez mikrofonu w szybki sposób streścić to wszysko rodakom. Aha, autokar na wycieczce był bardzo dobry, ale miał ostrą klimę, która dawała we znaki zwłaszcza z tyłu i prawie wszyscy polacy zlapali przez to przeziębienie.
      Powyższe napisane po wycieczce do USA + Hawaje z Konsorcjum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka