Dodaj do ulubionych

Last minute we wrześniu

11.07.11, 17:13

Witam, planujemy z mężem i rocznym dzieckiem wyjechać na tydzień na wakacje za granicę. Interesuje nas tylko Last Minute we wrześniu. Jeszcze nigdy nie korzystaliśmy z tego typu opcji, dlatego chciałam zapytać czy możemy liczyć we wrześniu na oferty do 1000zł z all inclusive na tydzień do np. Turcji, Tunezji, Egiptu?
Czy ktoś korzystał kiedykolwiek z last minute w tym miesiącu i mógłby się podzielić informacjami:jaki kraj, hotel i cena. I czy można liczyć na to że będzie jeszcze gorąco?
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Last minute we wrześniu 11.07.11, 18:29
      Ja zawsze kupuję lasty, we wrześniu też, ale na oferty po 1000 pln to raczej bym nie liczył. Teraz we wrześniu lata więcej ludzi niż w czerwcu i jest drożej. Ostatnio byliśmy we wrześniu na Rodos, rok wcześniej na Korfu, rok wcześniej w Bodrum, Kreta itp. Przyzwoity hotel 3-4 * za jakieś 1400-2000 pln za tydzień można znaleźć.
      • hugo43 Re: Last minute we wrześniu 11.07.11, 21:03
        turcja do 1000pln to tylko do polowy czerwca(tak mniej wiecej).ja bylam w 3* w alanyi,2 tyg. hb we wrzesniu za 1750 w 2005.ceny od tego czasu niewiele sie zmienily tak naprawde.
        • robertorto1 Re: Last minute we wrześniu 11.07.11, 22:41
          Kurczę zależałoby mi żeby znaleźć coś do 1000zł za tydzień :/ może ktoś jednak mnie podniesie na duchu i powie że coś jednak znajdę? ;-) Na prawdę myślicie że nie ma szans znaleźć coś w tej cenie? Nie mam pojęcia jak to było w ubiegłych latach bo nigdy za granicą nie byłam :/
          • voyager747 Re: Last minute we wrześniu 11.07.11, 22:49
            w ubiegłych latach tak było i ruch wrześniowy rośnie z roku na rok. W czerwcu to nawet po 800 pln była Turcja 3 * z ALL, ale we wrześniu to nie widziałem od dawna, a wierz mi że ciagle przeglądam i czegoś szukam. W grudniu w zeszłym roku były super lasty, na tydzień przed świętami, byliśmy na Maderze po 1050 pln odo osoby.
          • justyna_korcz Re: Last minute we wrześniu 18.08.11, 09:08
            za 1190 zł od osoby dorosłej, dla dziecko do 12 lat 740 zł mam Chorwację - wprawdzie autokarem i wyżywienie FB z napojami ale za to w dobrym standardzie wyjazdy 2 i 11.09
            w cenie
            9 noclegów,
            wyzywienie FB z napojami
            transport autokarem z Wrocławia
            STA - przy 3 osobach apartament z łązienką , sypialnia 2 osobowa i 2 miejsca w pok dziennym
            wycieczka na wyspę Vrgadę

oferta
            • agulha Re: Last minute we wrześniu 21.08.11, 21:41
              Miejmy nadzieję, że autorka nie skorzysta. Z rocznym dzieckiem autokarem na Chorwację? :-)).
    • Gość: kasika Re: Last minute we wrześniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 08:49
      Do 1000 zł i to all? ,oj, też bym nie liczyłam na taką ofertę. Tak jak zostało już napisane, wrzesień, październik ostatnimi laty stają się drogimi miesiącami.
      A nawet jeśli znajdziesz coś do tej kwoty to będzie hotel 3* a chcecie wybrać się z małym dzieckiem, więc jeśli chodzi o Egipt, Turcję, Tunezję to nie ryzykowałbym z takim maluchem do 3*.
      Dwa lata temu nawet w drugiej połowie października ciężko było mi znaleźć do Egiptu coś w atrakcyjnej cenie.

W Egipcie gorąco masz przez cały rok.
      • an-ex Re: Last minute we wrześniu 12.07.11, 10:22
        Nie licz na taka cenę, we wszystkich wymienionych wyzej krajach jest jeszcze goraco we wrzesniu i nie brakuje chętnych na ciepełko gdy u nas zimnica ;-)
    • Gość: toja Re: Last minute we wrześniu IP: 217.153.153.* 12.07.11, 10:32
      ja chciałam teraz kupić Costa Brava na koniec września i już nie ma żadnego miejsca w samolocie!!! Samolotem leci Wezyr, Neckermann, Rainbow.
      • grekan Re: Last minute we wrześniu 12.07.11, 12:39
        Sprawdzilem, z Wezyra na 24.09.11 sa wolne miejsca na Costa Brava, mozna wykupic on-line.
        • voyager747 Re: Last minute we wrześniu 12.07.11, 12:58
          są po 1000 pln ?
        • Gość: toja Re: Last minute we wrześniu IP: 217.153.153.* 12.07.11, 13:17
          a ja sprawdziłam 17.09 i też są, ale za tydzień nie ma powrotu! Stąd na 17.09 już wakacji nie można kupić.
          • Gość: kkk Re: Last minute we wrześniu IP: *.tktelekom.pl 18.07.11, 14:53
            Do 1000 - Bułgaria dojazd własny!!
    • kamyczek05 Re: Last minute we wrześniu 22.07.11, 17:49
      Być może i ja w tym roku polecę jeszcze na last minute we wrześniu. Teraz byłam niedawno na jednym lascie i naprawdę super sprawa, polecam. Za niewielką kasę można zobaczyć piękne miejsca, poznać fantastyczne zwyczaje, kulturę, ludzi. Mam znajomą, która tylko na lasty lata i już połowe świata zwiedziła. W tym roku leci do Sharm ponurkować z biurem, które de facto ja jej poleciłam.
      • czarny.chochlik Re: Last minute we wrześniu 22.07.11, 19:10
        ja również planuję podróż last minute i najprowdopodobniej kocen sierpnia lub w drugiej polowie wrzesnia ( sklaniam sie ku temu drugiemu) zwazajac, ze w Barcelonie we wrzesniu jest cieplusienko, to mniemam ze bardziej na poludniu również, po prostu jest mniej skwarnie, idealnie na wypoczynek. No i ja uderzam w Itakę i jej oferty.
      • anjolka77 Re: Last minute we wrześniu 14.09.11, 15:59
        Znalazłam super last minute na Kretę za ok 1500 zł. Hotel prezentuje się naprawdę nieźle, jest niedaleko plaży. Może ktoś był w Malia Mare? Coraz bardziej się przekonuję do tego, że warto latać na last minute, jednak te ceny są bardzo atrakcyjne no i nie trzeba długo czekać na wylot, tutaj można lecieć już w niedzielę.
        • Gość: Anka Re: Last minute we wrześniu IP: *.icpnet.pl 15.09.11, 09:10
          A na jak długo ta wycieczka do Malia Mare? All Inclusive?
    • Gość: wiolinka Re: Last minute we wrześniu IP: *.ip.netia.com.pl 28.07.11, 11:53
      Myślałam, że mi się przewidziało? Za 1000 zł? I do tego all inclusive? I co jeszcze? Może wycieczka? Dobre, ludzie mają wyobraźnię:) Zejdź na ziemię, w tym roku drożyzna, kursy walut wysokie, zainteresowanie bardzo duże. Lastów (ciekawych) to raczej w tym roku nie ma, a przynajmniej trudno trafić. Brakuje miejsc w samolotach, my na koniec sierpnia mamy już problem żeby coś znaleźć...
      Jakby tyle kosztowały to nikt by w Polsce wakacji nie spędzał.
    • Gość: toja Re: Last minute we wrześniu IP: 217.153.153.* 28.07.11, 13:06
      w tym roku zdecydowanie opłacały się firsty:
      Kreta kupiona w first minute z Itaki - w last minute (poczatek czerwca) 30% drożej
      Bułgaria (sierpień) - 40 % drożej.
    • Gość: gość Re: Last minute we wrześniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 11:28
      ceny sa bardzo bardzo różne w zależności gdzie chcesz jechać , czy na all czy nie ja bym jednak z dzieckiem polecała jechać na all inclusive botak chyba będzie najwygodniej dla Ciebie i malucha sprawdz sobie na allinclusive.com.pl jakie sa oferty w różnych krajach w wtedy się zdecydujesz ale ja bym była za Grecją np Kreta nie będzie tak gorąco
      • Gość: antyspam Re: Last minute we wrześniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.11, 12:19
        nowy spamer, witamy
    • Gość: Koko Re: Last minute we wrześniu IP: *.icpnet.pl 11.08.11, 12:28
      Ale się uśmiałam!!!!!! Do 1000zł :) We wrzesniu z all. Dobre sobie!
      Ale pomarzyc zawsze mozna.
      Realna cena to moim zdaniem ok. ok 1400 (kiepskie 3*) wzwyz.
    • Gość: danio Re: Last minute we wrześniu IP: 95.108.81.* 14.08.11, 18:25
      We wrzesniu pogoda jest wlasnie idelana na wyjazd wg mnie nie ma tej goraczki i zalewu turystow. Jezeli interesuje Cie tylko i wylacznie Turcja / Tunezja i Egipt to raczej do 1000 nic nie znajdziesz... Mozesz poszukac czegos do Chorwacji/Bułgarii powinno wyjsc taniej
      W tym roku bylem w Rawdzie i jezeli szukasz czegos po kosztach to moge polecic wyjazd bp viator do Rawdy
      • Gość: sdfr Re: Last minute we wrześniu IP: *.net.stream.pl 15.08.11, 15:12
        Bu ha ha ha ha ha ha ha ha,czemu nie za 800 zł ???!!!
        • Gość: porzeczka Re: Last minute we wrześniu IP: 83.2.32.* 17.08.11, 12:58
          Powiedzcie mi proszę czy w Grecji (na której wyspie będzie najcieplej) ? Chodzi mi o wrzesień, drugą połowę.
          Czy lepiej wybierać Egipt lub Turcję?
          • Gość: Ja_polecam_Egipt Re: Last minute we wrześniu IP: *.acn.waw.pl 21.08.11, 16:20
            Ja w tym roku na lasta wybrałam Egipt z tego co się dowiedziałam pogoda dopisuje :) bo lubię się wylegiwać na leżaczku na słoneczku :) pewnie ty też skoro pytasz o pogodę :)
            jadę 9.09 do Sunrise SHEDWAN GOLDEN BEACH.
            Ja zastanawiałam się długo nad biurem, ale tak naprawdę Egipt jest już przez biura dobrze "opracowany" i w każdym dobrym biurze zaproponują Tobie coś dobrego. Ja akurat jadę z Bee Free.
            choć jak tobie to obojętne to Turcja też we wrześniu jest słoneczna :)
            • Gość: antyspam Re: Last minute we wrześniu IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.11, 17:05
              może i jest opracowany, ale na pewno nie przez Bee Free
              • Gość: Agata Re: Last minute we wrześniu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.11, 23:46
                Byłam z tym biurem w Egipcie rok temu i wyjazd zdecydowanie należał do udanych. Byliśmy z całą rodziną w Hurghadzie, piękne widoki, świetna okolica, hotel usytuowany bajecznie. Uważam, że biuro warte uwagi.
          • Gość: turystka Re: Last minute we wrześniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 19:52
            Zarówno w Turcji jak i Grecji (wyspy Kreta i Rodos) jest ciepło a woda w morzu -marzenie. Sprawdziłam w poprzednich latach. Teraz 23 września lecę na Rodos.
            • Gość: mar_ek_12 Re: Last minute we wrześniu IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.08.11, 21:44
              Na lasty podobno bardzo opłaca się jeździć, ceny nie są wysokie, a przecież pogoda nieporównywalna do tej jaka jest u nas. Znajomi wrócili niedawno z Fuerteventury. Opaleni, zadowoleni i wypoczęci, aż pozazdrościć! Żona teraz też chce żeby ją gdzieś zabrać, bo nasz odpoczynek ograniczył się do wyjazdu na weekend do Zakopanego. A w sumie ceny zachęcają do podróży.
              • Gość: mania_82 Re: Last minute we wrześniu IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 16:03
                Fuerteventura jest świetna nawet wtedy, kiedy u nas panuje sroga zima ;) czyli np. w lutym. Rozważam takie wakacje w tym przyszłym roku, bo latem nie udało mi się nigdzie wyskoczyć...

We wrześniu Kanary jak najbardziej też :) fajna alternatywa dla kierunków afrykańskich....
    • Gość: gryzoń Re: Last minute we wrześniu IP: *.ghnet.pl 16.09.11, 13:52
      jak najbardziej możecie liczyć, że będzie ciepło, zwłaszcza np. w egipcie czy na fuertaventurze... aczkolwiek w tej kategorii cenowej to raczej egipt.
      poszukajcie jakiegoś miejsca, gdzie zajmą wam się chociaż przez chwilę maluchem, będziecie mieć chwilkę dla siebie. niektóre biura oferują animatorów, sale zabaw itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka