Dodaj do ulubionych

Punta Sabbioni - vaporetto

24.04.12, 10:07
Moi Drodzy,
Mam 55 osobową grupę. Czy nie będzie problemu z wejściem "z marszu" na vapaoretto w Punta Sabbioni? Nie mam zakontraktowanej łodzi. Pierwszy raz płynę od tej strony i nie wiem jakie łodzie obsługują tę trasę. Chcę zakupić 12 godzinną rejsówkę, tak, żeby pokazać też ludziom Canale Grande?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • bluemar Re: Punta Sabbioni - vaporetto 24.04.12, 10:57
      Pomoc koleżeńska jak najbardziej ale ...pojawia się raptem zupełnie nowy nick i chce informacji,którą pilot powinien uzyskać od organizatora skoro ten zaplanował i sprzedał taki program.Niech panienka z biura odstawi kawę i zadzwoni na przystań. :) info będzie z pierwszej ręki.
      • paramo Re: Punta Sabbioni - vaporetto 24.04.12, 12:28
        Nie szkoda czasu i virtualatramentu? Nie, chciałem lecz prosiłem o informację..
      • voyager_pl Re: Punta Sabbioni 24.04.12, 23:42
        Wytłumacz mi co tzn pomoc koleżeńska ,kiedy o jedno zlecenie walczy kilkadziesiąt pilotów.Nie wierzysz?daj ogłoszenie na jakimkolwiek portalu ,przyjdzie mnóstwo aplikacji.Coraz bezczelniejsze typu-weź Pan mnie ,znam to i owo ( info z forum),pojadę za friko!
        Druga strona-zajrzyj na przetargi i ich wyniki-zobaczysz jaka jest rozpiętość w cenie.Czasami zadziwiająco niska.Wygra taki jeden z drugim przetarg a potem szuka info i pilota za friko aby mógł go zrealizować.I Ty masz takim pomagać?
        Rozumiem wolny rynek itp itd ale do diabła zacznijcie dbać o wasze interesy.Tak ,teraz macie zlecenia za stawkę wam odpowiadającą ,ale za chwilę ich nie będzie!
        • ilonka06 Re: Punta Sabbioni 25.04.12, 14:57
          ... święte słowa napisane przez voyager_pl ...., niestety sami sobie robimy złą sytuacje na rynku ...; właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że imprezę do Włoch na weekend majowy obsłuży młoda pilotka za .... 80 zł netto dniówka.. hmmmm....wiem, że każdy ma swój pogląd i osąd na tego typu wycenę pracy.....
          • agnes-05 Re: Punta Sabbioni 25.04.12, 15:26
            ilonka06 napisała:

> właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że imprezę do Wł
            > och na weekend majowy obsłuży młoda pilotka za .... 80 zł netto dniówka..
            Czyżby ta młoda pilotka zastąpiła Ciebie na tej imprezie?
            Dlatego ja tradycyjnie na długi weekend jadę odpocząć, jak ( prawie) wszyscy prawdziwi Polacy. I będę buszować nad Bałtykiem, więc gdybyś była gdzieś w swojej okolicy, to zapraszam na piwo.)))))))))
            • ilonka06 Re: Punta Sabbioni 25.04.12, 18:51
              Czyżby ta młoda pilotka zastąpiła Ciebie na tej imprezie?
              > Dlatego ja tradycyjnie na długi weekend jadę odpocząć, jak ( prawie) wszyscy pr
              > prawdziwi Polacy. I będę buszować nad Bałtykiem, więc gdybyś była gdzieś w swojej
              > okolicy, to zapraszam na piwo.)))))))))

...hmmmm, akurat Agnieszko (chyba nie pomyliłam imienia ? ), będę dużo dalej, a piwa nie lubię....; zastanawiam się , skąd u Ciebie złośliwość, ale..., cóż....zostawię to bez komentarza....
              • agnes-05 Re: Punta Sabbioni 25.04.12, 22:20
                ilonka06 napisała:

> Czyżby ta młoda pilotka zastąpiła Ciebie na tej imprezie?
                > > Dlatego ja tradycyjnie na długi weekend jadę odpocząć, jak ( prawie) wsz
                > yscy pr
                > > prawdziwi Polacy. I będę buszować nad Bałtykiem, więc gdybyś była gdzieś
                > w swojej
                > > okolicy, to zapraszam na piwo.)))))))))
                >
                > ...hmmmm, akurat Agnieszko (chyba nie pomyliłam imienia ? ), będę dużo dalej, a
                > piwa nie lubię....; zastanawiam się , skąd u Ciebie złośliwość, ale..., cóż...
                > .zostawię to bez komentarza....

Złośliwość? Ależ Ilonko, zupełnie źle odczytałaś moje słowa. Po pierwsze, zmartwiłam się, że to własnie Tobie ktoś zabrał pracę dumpingową stawką, a po drugie ja naprawdę staram się nie wyjeżdżać do pracy w długi weekend, bo maj i czerwiec to dla mnie miesiące strasznej harówki, więc chcę chwilkę odpocząć z rodziną przedtem, a poza tym, to właśnie w długi weekend najlepiej widać wszystkie anomalia naszego rynku turystycznego ( vide: przykład, który podałaś ze stawką dla młodej pilotki) i ja nie chcę w tym uczestniczyć.
                Natomiast to, ze ludzie chcą gdzieś sobie wyjechać doskonale rozumiem, i rozumiem, że to pospolite ruszenie jest też sposobem dla młodych na zdobycie cennych doświadczeń. I to wszystko. A piwa w miłym towarzystwie zawsze się chętnie napiję.))
                • ilonka06 Re: Punta Sabbioni 25.04.12, 22:56
                  Złośliwość? Ależ Ilonko, zupełnie źle odczytałaś moje słowa. Po pierwsze, zmartwiłam się, że to własnie Tobie ktoś zabrał pracę dumpingową stawką, a po drugie ja naprawdę staram się nie wyjeżdżać do pracy w długi weekend, bo maj i czerwiec to dla mnie miesiące strasznej harówki, więc chcę chwilkę odpocząć z rodziną przedtem, a poza tym, to właśnie w długi weekend najlepiej widać wszystkie anomalia naszego rynku turystycznego ( vide: przykład, który podałaś ze stawką dla młodej pilotki) i ja nie chcę w tym uczestniczyć.
                  Natomiast to, ze ludzie chcą gdzieś sobie wyjechać doskonale rozumiem, i rozumiem, że to pospolite ruszenie jest też sposobem dla młodych na zdobycie cennych doświadczeń. I to wszystko. A piwa w miłym towarzystwie zawsze się chętnie napiję.))

... no, od razu lepiej :) Wiem, że nie bierzesz weekendów :) Nikt mi nie zabrał pracy, bo na szczęście jej nie brakuje, tylko wkurza mnie to co się dzieje.... No, cóż.. takie są realia rynku i życia :)
                  ... a zamiast piwa wolę dobra kawę lub drineczka :) :), ale - nie będziemy tu roztrząsać prywatnych spraw :) :) Pozdrowionka :)
                  - a propo's Punta Sabbioni, to nie ma najmniejszego problemu z transportem .
    • ann_as Re: Punta Sabbioni - vaporetto 24.04.12, 11:02
      Mogę Ci podpowiedzieć jak ja to robię. Otóż na check-poincie jest zawsze chłopak. który oferuje wynajęcie jachtu. W zeszłym roku płynęłam tak z moją grupą, wychodzi taniej niż za vaporetto, dodatkowo nie jesteś uwiązana rozkładem jazdy. Chłopak ma własny parking tuż przy przystani, na którym możesz zostawić autokar. Na życzenie zawiezie Was również na Burano i Murano, w Wenecji cumuje przy Riva degli Schiavoni, praktycznie centrum. Na życzenie odbierze Was z tego samego miejsca.
      • paramo Re: Punta Sabbioni - vaporetto 24.04.12, 12:21
        Bardzo Ci dziękuję za te informacje.. Jestem spokojniejszy :)
        • basia_wyb Re: Punta Sabbioni - vaporetto 24.04.12, 18:53
          Ja korzystałam z vaporetto od strony Punta Sabbioni i nie było problemów.
          • manipoza Re: Punta Sabbioni - vaporetto 24.04.12, 21:32
            na Vaporetto zawsze wejdziesz ...nawet z 55 osobami( w końcu to "tramwaj" jest ) faktycznie tańsze łodzie ( zawsze jest tam jakiś naganiasz, który proponuje rejs). Różnica - łodzie wynajęte NIE PŁYWAJĄ przez Canale Grande. a z różnych części laguny (Foggia, punta Sabioni, Tronchetto) do przystani - dei Schiavoni , tylko wodne taxi i vaporetto mają wjazd na Canale , ale vaporetto z Punta Sabioni też nie bezpośrednio - po Canale kursuje o ile pamiętam 6, 10 i 1 powinieneś się upewnić na stronie transportu venezia. Natomiast nie polecam kursu vaporetto przez Canale Grande - masakrycznie zatłoczony i naprawdę ciężko coś wypatrzyć. pzdr
            • paramo Re: Punta Sabbioni - vaporetto 07.05.12, 18:18
              Bardzo Wam dziękuję za sugestie. Właśnie wróciłem z objazdówki. Wyczarterowałem dla grupy statek z postojami na Burano i Murano, a potem do Wenecji.. w cenie vaporetto+1 euro. Rodacy-turyści zachwyceni.. Pozdrawiam..
            • bluemar Re: Punta Sabbioni - vaporetto 08.05.12, 06:58
              manipoza napisała:

>... Natomiast nie polecam kursu vapor
              > etto przez Canale Grande - masakrycznie zatłoczony i naprawdę ciężko coś wypatr
              > zyć. pzdr ...>

A ja zdecydowanie polecam kurs vaporetto przez Canale Grande-m in dlatego,
              że to jest tramwaj czyli dzień powszedni Wenecji-miasta to nie tylko
              główne place z ratuszami i katedrami.

• dor_aa Re: Punta Sabbioni - vaporetto 08.05.12, 11:27
      www.motonavibarracuda.it - ja pływam z nimi. są bardzo OK. na stronie jest telefon do przewoźników, można m-ca zarezerwować :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka