Dodaj do ulubionych

Nigdy więcej Rainbow Tours

27.06.12, 18:39
Szczerze przestrzegam przed korzystaniem z usług tego biura, o czym przekonałem się wraz z rodziną na własnej skórze. Czerwiec 2012 - Tunezja, Sousse. Bilety lotnicze otrzymaliśmy na Okęciu opiewały na konkretne godziny lotów tam-i-z powrotem. Lot TAM odbył się zgodnie z planem, natomiast zostaliśmy powiadomieni, że termin lotu powrotnego może ulec zmianie, co oczywiście nikogo nie dziwiło, bo przecież takie rzeczy się zdarzają. O zmianie godzin lotu dowiedzieliśmy się trzy dni przed lotem od rezydenta i nadal przyjmowaliśmy to ze zrozumieniem. Niestety na lotnisku w Enfidha dowiedzieliśmy się, że tym samym lotem wraca spora grupa osób z Eximu, którzy o tym, że samolot odlatuje nie o 10 rano ale o 1.10 w nocy wiedzieli już w momencie zakupu oferty.Numer lotu podany na biletach był ten sam. Wniosek nasuwa się tylko jeden - zostaliśmy celowo wprowadzeni w błąd niepodaniem do wiadomości rzeczywistych godzin odlotu. Czyżby firma RT obawiała się odpływu chętnych? Ponadto osoba pana rezydenta - Seweryna Kotlińskiego zasługuje na osobne potraktowanie - do ostatniej chwili ukrywał prawdę o godzinie lotu z głupkowatym uśmieszkiem na twarzy. Na koniec okazało się, że nie ma listy pasażerów , ale tylko tych z Rainbow! Osoby z innych biur byli na liście. Nagle rezydent znikł. W grupie był pan, na oko 65 lat, który tego dnia dzwonił do p.Kotlińskiego i został poinformowany, że lista jest gotowa. Czy firma celowo tak szkoli personel, czy też niedokładnie sprawdza kogo zatrudnia? Na koniec powiem tylko, że wyjazd był tak długo bez zastrzeżeń jak długo nie było kontaktu z RT. Przestrzegam!
Obserwuj wątek
    • Gość: majka Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 18:47
      ale o co chodzi z ta listą? do czego była potrzebna i co zmieniła lub czemu miała służyć?
      jakiś nieskładny ten post
      ale jeśli było nie tak - to popieram, potępiać , no i nie wiadomo czy wylot powrotny był wczesniej czy później
      lubię krytykę, ale jasną i konstruktywną
    • Gość: Kasia Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 17:29
      Hmm, ta sytuacja wydaje mi się bardzo podobna do tej, w której ja się kiedyś znalazłam:) tyle tylko, że wtedy problem dotyczył innego touroperatora i pozostawionych przez rezydenta turystów "ratowała" rezydentka Rainbow...
      Nie wiem czy to powód aby wydawać tak radykalne osądy. Wystarczy spojrzeć chociażby na to forum - na pierwszej stronie widać, że każdemu organizatorowi można coś zarzucić. Jeśli mówisz "nigdy więcej Rainbow Tours", to ja Ci życzę powodzenia w poszukiwaniu biura idealnego, na które nie znajdziesz ani jednej negatywnej opinii :).
    • Gość: Turystka Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.12, 19:35
      Tak się składa że byłam na tym lotnisku w tym samym czasie, na dodatek leciałam tym samym samolotem i nie rozumiem oburzenia. Powszechnie wiadomo że zmiany godzin odlotów są normalne i nie ma się tutaj co dziwić, z resztą w umowie było to uwzględnione na tablicach informacyjnych wszystko pojawiło się w środe <jak obiecał rezydent>.
      Odprawa odbyła się bez żadnych problemów a to że musieliśmy poczekać kilka minut to nie jest jakaś tragedia a tym bardziej wina Pana Seweryna. Nie rozumiem ludzi którzy mają pretensję o taki bzdury i szukają dziury w całym .
      Co do naszego rezydenta nie mam żadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie, Pan Seweryn jest bardzo miłym i odpowiedzialnym rezydentem < mam porównanie z kilku innych biur >. Na pierwszym spotkaniu wszystko dokładnie wyjaśnił gdyż wiadomo że to był dla niektórych pierwszy raz w tym kraju, mówił o wspomnianych wczesniej wylotach, pobycie ale także podał kilka innych bardzo przydatnych informacji dotyczących miasta ludzi i zwyczajów, zaproponował ciekawe miejsca w miescie, które warte są odwiedzenia, proponował ciekawe wycieczki, ale także przestrzegł przed różnymi nieprzyjemnościami jakie mogłyby nas spotkać.
      Jestem pełna podziwu dla Pana Seweryna bo wiem że ta praca nie jest taka kolorowa jak się wydaję i każdy na pewno straciłaby niejednokrotnie cierpliwość użerając się z upierdliwymi często niewychowanymi i pijanymi turystami <w koncu po co wybiera sie opcje all>. Osobiście z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu oraz opieki jaką nad nami sprawował rezydent, widać było że dokłada wszelkich starań żeby każdy był zadowolony i na pewno nie raz pojedziemy na wycieczke z RT w nadziei że jesli nie uda nam się trafic na Pana Seweryna trafimy na równie kompetentnego miłego i uczynnego rezydenta.
      • Gość: Kamyk Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.204.24.215.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.06.12, 20:10
        Domniemam, iż Pani Turystka również teraz w czerwcu podróżowała na Fuerte- wątek 11 godz. opóźnienie.
        Pech... zmiany, zmiany, zmiany
      • Gość: Listkowa Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.12, 12:26
        Pewnie, że nie ma biura, któremu nic nie można by zarzucić, a z własnego doświadczenia wiem, że są takie biura, które po wykupieniu już wycieczki maja wszystko głęboko gdzieś. Z RT raz tylko wyjeżdżałam, ale na pewno nie był to ostatni wyjazd, bo oprócz drobnych przesunięć godzin odlotów, wszystko inne było bez zastrzeżeń.
        • Gość: kolicjowa Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.183.229.195.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.06.12, 11:25
          Ja jeżdzę z beefree a to ta sama firma i nie narzekam.
    • milenka.0 Re: Nigdy więcej Rainbow Tours 29.06.12, 13:18
      O rany ;) faktycznie post autora troszkę nieskładny, ale powiedzmy, że to wina emocji. Pani Turystka za to konstruktywnie przedstawiła sprawę i mam nadzieję, że każdy czytający dojdzie do jej postu. Konkrety są najważniejsze, mi akurat też się zdarzyło podrózowac parę razy z Rainbow, ale nigdy nie miałam powodów do narzekań. Nawet godziny nam się nie przesuwały, a wszelkie drobne problemy rozwiązywali od ręki rezydenci. Po przeczytaniu róznych opinii na temat biur, wiem że RT cieszy się raczej dobrym zdaniem. No ale wiadomo, życie, wszystko się może zdarzyć.
      • Gość: Ella Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.szeryf.waw.pl 29.06.12, 22:35
        Nazwa autora Turystka czy Turysta jest chyba popularny na tym forum. Nie ma co wysnuwać dziwnych wnioskow.
        Z RT bylam ostatnio na dwoch objazdowkach i jednym pobycie - wszystko bylo OK.
        • milenka.0 Re: Nigdy więcej Rainbow Tours 30.06.12, 18:36
          Nie chciałam poprzednia wypowiedzią wysnuwać pochopnych wniosków, tylko porównać wypowiedź Turystki do wypowiedzi autora :)
    • Gość: Piotrotelik Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.183.229.195.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.06.12, 23:48
      Nie zgodze się z tymi opiniami, Ja jeżdzę z nimi od 4 lat i nigdy mnie nic niemiłego nie spotkało. W tym roku też się wybieram do Włoch i mam nadzieję, że moja opinia nie ulegnie zmianie.
      • Gość: Mikka Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.12, 23:59
        Często wyjazd zależy od szczęścia. Biuro podróż, owszem jest ważne, ale nawet najlepszym z najlepszych może coś nie wyjść. Nikt ani nic nie jest w 100 % niezawodne.
    • Gość: JJ Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.12, 10:19
      RT -pobytystacjonarne, raz nie działal w pokoju telefon to dostałam rekompensatę , przy następnym wyjeżdzie. Znajomi wykupują oferty objazdowe i chwalą organizację.
      • Gość: Jarutek 77 ... na "objazdówki " tylko z RT IP: *.icpnet.pl 30.06.12, 11:33
        Byłem z Rainbow Tours w Chorwacji , Włoszech , Grecji i Szwajcarii i z wszystkich wycieczek wróciłem bardzo , bardzo zadowolony . Jeśli do czegoś się można doczepić , to tylko do niektórych hoteli ; natomiast jeśli chodzi o pilotów i programy wycieczek to oceniam RT na " szóstke " .
        • warmianka35 Re: ... na "objazdówki " tylko z RT 30.06.12, 14:36
          Z Rainbow byłam we wszystkich republikach byłej Jugosławii i Albanii, Grecji i Włoszech. Zawsze wracałam zadowolona. W tym roku wybieram się do Maroka i Turcji na objazdy i mam nadzieję, że nadal będę mogła pozytywnie pisać o tym biurze. Od wielu lat wyjeżdżam, nie tylko z Rainbow, z nastawieniem, że nie będę szukała dziury w całym i czepiała się drobnych niedociągnięć, które mogą się przytrafić dla każdego biura, więc może dlatego z reguły wracam zadowolona A poza tym, chyba niektórzy "turyści" nie przyjmują do wiadomości, że "bycie w domu" nie jest równoznaczne z "byciem poza domem" i domagają się nie wiadomo czego. W tej właśnie chwili przypomniał mi się "turysta" z Egiptu, który w pięciogwiazdkowym hotelu narzekał, że ani razu nie podano kotletów schabowych, albo jeszcze jeden, który na jednym z objazdów narzekał, że nie może się wyspać, bo trzeba rano wstawać i ciągle zmieniać hotele. To tylko kilka przykładów z moich wyjazdów.
          • jakanu Re: ... na "objazdówki " tylko z RT 30.06.12, 16:49
            Ja mam też same pozytywne wspomnienia z wyjazdów z Rainbow Tours. Solidne biuro, choć nie nie należy do najtańszych....
            • Gość: Konrado_k. Re: ... na "objazdówki " tylko z RT IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.12, 21:43
              Dokładnie, nie należy do najtańszych, ale z oferty last minute już można coś wybrać w atrakcyjnej cenie.
    • Gość: shirley Re: Nigdy więcej Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.12, 17:09
      Ja kręce, nie wiem po co ludzie, którzy rozdmuchują tego typu drobiazg do rangi problemu, w ogóle gdzieś wyjeżdżają. Żeby mieć dreszczyk emocji w życiu? Z resztą nie pierwszy raz czytając to forum mam taką refleksję. Najlepsze jest to, że wszystko było ok, dopóki nie wyszło na jaw, że ktoś wiedział wcześniej. Standard - po co mi Ferrari, wystarczy, że sąsiad nie będzie miał.:)
      • jicek_69 Re: Nigdy więcej Rainbow Tours 30.06.12, 21:36
        Wprawdzie byliśmy z RT tylko raz (Izrael), ale byl to super udany wyjazd (pisałem o tym przy okazji innych wątków). Przydarzyła się nam także sytuacja z opóźnieniem lotu o kilka godzin, o czym dowiedzieliśmy się dzień wcześniej. RT zaproponował nam dodatkowy pobyt nad Morzem Martwym. Uważam, że zachowali się bardzo w porządku, przecież nie musieli nam proponować żadnych atrakcji w czasie oczekiwania na lot (w końcu to też nie ich wina). Jeżeli kiedyś będę wybierał się na objazd, w pierwszej koljności będę brał pod uwagę ofertę RT. Także z powodu wyjątkowo udanej wycieczki do Izraela (objazd).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka