Dodaj do ulubionych

tour-eiffel - help!

09.04.13, 13:49
Witam!

Mam problem z rezerwacją na wieżę eiffla a właściwie z jej brakiem. Grupa ma obiecaną rezerwację a niestety na majówkę wszystkie miejsca zajęte i to zaraz jak się pokazały w sprzedaży. Nie chcą się zgodzić na wejście pieszo - na 2 piętro ani na zamianę na inną wieżę. Zasugerowano mi, żeby wziąć kogoś, kto bardzo wcześnie rano zajmie kolejkę. Obawiam się tylko, czy jak ta osoba wejdzie w bramki, to czy mi pozwolą potem wejść z całą grupą?
Czy ktoś ma może doświadczenia z "rezerwowaniem" kolejki dla grupy? A może ktoś mi podsunie jakiś inny pomysł? Będę wdzięczna za wszelkie konstruktywne rady.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • freddie111 Re: tour-eiffel - help! 09.04.13, 14:23
      niestety obawiam się, że będziesz musiała odstać swoje z całą grupą (jak większość z nas..;) Jedź pod wieżę o 9 stój w kolejce, wszyscy muszą stać, bez rezerwacji każdy kupuje bilet indywidualnie... Wątpię czy ktoś wpuści całą grupę w kolejkę - jest walka!:) Ale nie przejmuj się to nie trwa aż tak długo, z 1-1,5h postoicie przy dobrych wiatrach jeżeli najpóźniej o 9 będziecie na miejscu. o 9.30 otwierają bramki (w teorii 9.45 -panowie przecież kawę muszą dopic!) Bonne chance i do zobaczenia:)
    • lumen Re: tour-eiffel - help! 09.04.13, 19:06
      Niestety, tak to jest, że miejscowe biura wykupują te rezerwacje jak tylko pojawią się wolne terminy. Możesz spróbować przez Lekiera - być może mają też już te rezerwacje i wtedy pewnie za wyższą cenę kupić u nich te bilety. Pozdrawiam. G.
      • kamyk4 Re: tour-eiffel - help! 09.04.13, 22:39
        Nie muszą kupować sobie bieltów sami. Możesz kupić dowolną ilość w kasie więc będzie troszkę szybciej. Raz w zyciu trafiła mi się kasjerka, która uparła się, że może maksymalnie sprzedać mi 6. Więc stałam tylko ja przy kasie, pozostałe 3 otwarte i bez ludzi i 70 osób za mną zablokowało kolejkę. Wytrzymała 3 razy, przy 4 zaklęła siarczyście i sprzedała mi resztę biletów na jeden paragon.
        Aha, otworzyli drugą nogę na wieżę więc idzie troszkę szybciej niż w zeszłym sezonie. Możesz im ewentualnie zaproponować wejście przed godz. 23 bo wtedy w ogóle są najmniejsze kolejki.
        • julitkac Re: tour-eiffel - help! 10.04.13, 08:44
          Ja też kupowałam bilety dla całej grupy, ale grupa stała ze mną w kolejce, więc od razu wchodzili. Tutaj chodzi o to, żeby grupa nie stała, tylko żeby ktoś zajął kolejkę wcześnie rano a reszta dojdzie przed otwarciem. Ja widzę tu raczej awanturę i tych, którzy pilnują jak mnie wyrzucają na koniec kolejki.
          Ale wszelkie uwagi i pomysły są bardzo cenne, bardzo dziękuję!

Pozdrawiam
          • sztompel Re: tour-eiffel - help! 19.04.13, 22:41
            Pod wieżę trzeba z grup[ą podjechać jak najwcześniej - najlepiej przed 9.00/ Ustawiasz całą grupę w kolejkę. Kto potrzebuje niech sobie pójdzie do toalety.
            Od 9.30 otwierają kasy, cała grupa z Tobą na przedzie wchodzi w takie metalowe barierki porządkujące kolejkę. Podchodzisz pierwsza do okienka i kupujesz bilety pokazując pajni kasjerce grupę stojącą za Tobą. Potem stajesz w miejscu wskazanym przez ochronę (koło budki) kazdemu dajesz do łapki bilet, przechodzą kontrolę bezpieczeństwa i voila. Czas oczekiwania - max. 45 minut (ale zanaczam, że nie wolno się spóźnić :) )
            • id.kulka Re: tour-eiffel - help! 22.04.13, 21:05
              Nie ma reguły... Ja byłam w zeszłym tygodniu w sobotę wieczorem, nastawiałam się na długie czekanie. Weszliśmy z marszu (noga od Pola Marsowego, od rzeki kolejka na godzinę), chwilę później była już potężna kolejka. Kolejka idzie wężykiem, wyznaczonym prze metalowe barierki, nikt nie zajmie kolejki dla grupy, nie ma takiej możliwości, według mnie.
              • freddie111 Re: tour-eiffel - help! 23.04.13, 10:36
                Tak, ale my mówimy o długim weekendzie majowym, a majówka w Paryżu to... rewelacja:)
                • id.kulka Re: tour-eiffel - help! 23.04.13, 10:41
                  Zgadza się :) W zeszłym roku (czynna była tylko 1 noga), kolejka do windy na 2-2,5 godz (majówka)
                  • freddie111 Re: tour-eiffel - help! 23.04.13, 11:40
                    Stało się 2h stało i to od 9 :)
                    • id.kulka Re: tour-eiffel - help! 08.05.13, 13:23
                      3 maja, godz. 20.00, czas oczekiwania do kasy: niecałe 10 minut. Pół godziny później kolejka na dobre 1,5 godz stania. Nie ma reguły :)
                      Powodzenia!
                      • julitkac Re: tour-eiffel - help! 10.05.13, 14:25
                        Widziałam tę wieczorną kolejkę 3 maja. Tylko, że przez jakiś czas zamknięte było 3 piętro! Potem je otworzyli i kolejka powróciła do swoich rozmiarów. Musiałaś mieć szczęście i stanąć zanim ludzie się zorientowali, że znowu wpuszczają na 3 poziom.
                        Ja ostatecznie stanęłam 04 maja (część grup już wyjechała) przed 9.00 a o 11.00 miałam bilety w ręku - dało się przeżyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka