Dodaj do ulubionych

GTI pada!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.13, 13:57
Uwaga na GTI - Niemieckie biura nie sprzedaja juz ich wycieczek - firma ma klopoty finansowe - dotyczy takze XGTI i DTI.... !!!!

"Drodzy Partnerzy,

W związku z występującymi nieregularnościami w płatnościach blokujemy sprzedaż Grupy GTI we wszystkich kanałach.

Dotyczy to także organizatorów: GTI, XGTI, BUC, XBUC, SKY, BVGT oraz DTI."
Obserwuj wątek
    • Gość: Ann Re: GTI pada!!!! IP: 80.50.54.* 16.05.13, 14:28
      A skąd masz TAKIE rewelacyjne wiadomości??

Tak nawiasem, ITAKA jest sprzedawana na Grouponie - też grozi jej zagłada?
      • Gość: toma001 Re: GTI pada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.13, 14:35
        To wewnętrzna informacja dla agentów
        • Gość: baz Re: GTI pada!!!! IP: 93.175.78.* 16.05.13, 15:53
          co za bzdury
        • Gość: kk Re: GTI pada!!!! IP: *.skomur.pl 18.05.13, 21:00
          A kto podał taka "wewnętrzną" informację agentom ???
      • Gość: JC Re: GTI pada!!!! IP: *.torun.mm.pl 19.05.13, 10:54
        Tonący brzytwy się chwyta / Tak nawiasem, ITAKA jest sprzedawana na Grouponie - też grozi jej zagłada?
        Groupon - ostatnia deska ratunku
    • grecomaniak Re: GTI pada!!!! 16.05.13, 18:15
      Nie strasz człowieku!!! Wykupiłem tegoroczne wczasy. Znów mnie coś zaskoczy?

G.M.
      • Gość: kkdk Re: GTI pada!!!! IP: *.skomur.pl 20.05.13, 11:19
        Oto odpowiedź GTI Poland jaką podali facebook :

GTI Travel Poland Mamy oczywiście świadomość że na forach pojawiają się przedziwne – i zawsze anonimowe – doniesienia na temat naszego upadku, ale pragniemy zapewnić że GTI Travel Poland nie zamierza w najbliższym czasie upadać. Kłopoty finansowe o jakich Pan pisze nie dotyczą „naszego” GTI a za niemieckie GTI czyli German Travel International nie możemy brać odpowiedzialności ponieważ są to osobne Spółki (każda ma inną osobowość prawną). Nie mamy także żadnych informacji, które w tej chwili mogłyby te „sensacyjne” doniesienia o problemach Grupy GTI potwierdzić.
      • Gość: Iza Re: GTI pada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 13:26
        > Nie strasz człowieku!!! Wykupiłem tegoroczne wczasy. Znów mnie coś zaskoczy?
        >
        > G.M.

Może lepiej było mieć zmieniony hotel w TUI niż bankrutujące biuro, hihihihi, rozumiem, że teraz na wszystkich formach będziesz wieszał psy na GTI.
    • tosia-7 Re: GTI pada!!!! 26.05.13, 13:43
      Nie można wejść na ich stronę!!!!!!
      • Gość: Simon Re: GTI pada!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 15:08
        Ja też nie mogę wejść, strona się nie otwiera
        • Gość: Gość Re: GTI pada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 11:49
          Bez paniki, wszystko działa.
        • akodz Re: GTI pada!!!! 27.05.13, 11:52
          Gość portalu: Simon napisał(a):

> Ja też nie mogę wejść, strona się nie otwiera

Przed chwilą sprawdziłem, uruchamia się normalnie...
    • Gość: świerszczyk Re: GTI pada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 12:03
      A mój post został usunięty (bo niewygodny dla GTI???), a przecież to prawda, więc powtarzam wpis

Kaiytour już jakiś czas temu ogłosiło upadłość!! Biura nie ma, GTI straciło Firmę Matkę w Turcji!
      • Gość: Mika Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 19:22
        Świerszczyku, przykro mi to mówić ale jak nie wiesz co piszesz to lepiej żajmij się jakąś pracą. GTI jest zrzeszone w holdingu Kayigroup do którego należał też Kayitur. Od ponad miesiąca GTI współpracuje z MASTUREM i robi swoje. Gwarancje ma do połowy września a nie do połowy czerwca. Oprócz Turcji sprzedają z 7 innych kierunków które z Kayiturem nie mają nic wspólnego !!!!!
      • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.05.13, 21:37
        Oj polaczki, polaczki... jak nie ma sensacji to co to za życie...
        • Gość: Sid1 Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 10:37
          Ale z ciebie pustak, to aż miło. Takie pindy jak ty to w bramach na łyso golili....
          • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.05.13, 14:01
            własnie tymi słowami pokazałeś, że ty z pewnością pustakiem nie jesteś...oj nie. tylko buraki tak się na anonimowych forach wypowiadają. Panie sensacyjka.
            • Gość: Sid1 Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 14:17
              Pięknie podsumowałaś dokładnie tak też myślę tylko najpierw przeczytaj sama siebie.
              • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.05.13, 14:23
                nic nie będę czytać, nie mam już zamiaru zniżać się do twojego poziomu, ani tym bardziej podnosić w górę niepotrzebnie tego postu. Jak ktoś się boi, niech jeździ na własną rękę, a nie z biurami i sieje ferment.
                • ankar_a Re: GTI pada!!!! 04.06.13, 10:40
                  www.rp.pl/artykul/11,1016071-Biuro-podrozy-GTI-oglosilo-niewyplacalnosc.html
                  • Gość: Sid1 Re: GTI pada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 11:30
                    Niemieckie GTI niewypłacalne

Niemieckie biuro podróży GTI Travel, należące do tureckiego holdingu Kayi Group, ogłosiło niewypłacalność. Polska spółka z tego holdingu na razie milczy

Jak pisze niemiecka prasa, pracownicy są zaskoczeni sytuacją, bo poinformowała ich o tym firma ubezpieczeniowa Tourvers, z którą współpracuje GTI Travel, a nie ich własne szefostwo. Na razie nie wiadomo, ilu klientów biura podróży jest za granicą. Ci, którzy mieli wkrótce lecieć na wakacje, dostali komunikat, że loty zostały odwołane. Ich interesy są zabezpieczone przez ubezpieczyciela.

Od kilku miesięcy GTI miała kłopoty z rozliczaniem się z agentami. Już wtedy pojawiły się spekulacje, że może upaść. Podobnie tureccy hotelarze zostaną z milionowymi wierzytelnościami.

Upadek GTI Travel pociąga za sobą kłopoty linii lotniczej należącej do Kayi Group Sky Airlines. Ona też zaprzestała działalności w Niemczech.

W polskim biurze GTI dowiedzieliśmy się, że firma przygotowuje komunikat w sprawie swojej sytuacji. Według najnowszego ratingu biur podróży, przygotowanego dla "Rzeczpospolitej" i Turystyki.rp.pl przez firmę analityczną Travel Data, GTI Travel Polska dostało najniższą ocenę "C/D", co oznacza duże ryzyko i minimalną wiarygodność. Jego strata w 2012 roku wyniosła 10,8 mln złotych (w 2011 17 mln zł).

Kayi Group, firma z tureckim kapitałem, działa na rynku od 20 lat. Oprócz niemieckiej spółki, należą do niej polska spółka GTI Travel Poland (od 1999 roku), holenderska DTI Holland (od 2003 r.), oraz linie lotnicze Sky Airlines.

www.rp.pl/artykul/705167,1016092-Niemieckie-GTI-niewyplacalne.html
                • Gość: stavros olu, może jakiś komentarz? IP: 5.174.93.* 04.06.13, 13:00
                  Dalej jedziesz z GTI na wczasy?
                  • Gość: ola Re: olu, może jakiś komentarz? IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 00:48
                    a czy ja pisałam, że jadę na wczasy z GTI? Nie. Czy ja pisałam, że nie upadnie? Nie. Przeczytaj wcześniejsze posty ze zrozumieniem. Nie napiszę też, że Oasis nie upadnie, bo to jest tylko kwestia czasu. A inteligentni turyści omijają już dawno to biuro z daleka widząc po jakich cenach sprzedaje wycieczki przez cały rok. Chodziło o to, żebyście nie mieli mokro w gaciach z powodu sensacji i tylko czekali aż się stanie, bo to takie rajcujące, to jest raz. A dwa, skoro się tak boicie to po cholerę z biurami jeździcie?? I tyle. Kto chciał, ten zrozumiał. Widać nie wszyscy potrafią... A tak na marginesie, w godzinach pracy zajmijcie się pracą.
                    • Gość: stavros Re: olu, może jakiś komentarz? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.13, 09:30
                      Olu, tu też w godzinach swojej pracy, zajmuje się prawie, w tygodniu nocą mało klientów?
                      • Gość: ola Re: olu, może jakiś komentarz? IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 10:41
                        No mało, mało...
                        • Gość: stavros Re: olu, może jakiś komentarz? IP: *.static.sl-net.pl 05.06.13, 18:47
                          radzę więc w dzień odsypiać zamiast bawić się w necie 24h/dobe, niewyspanie postarza i klienteli w ogóle zabraknie, hehe...
                          • mon320 Re: olu, może jakiś komentarz? 05.06.13, 19:49
                            Jezu, a jej ( czyli oli)co się stało. Nakręciła się jak żyłka na kołowrotek. Ona ma " tak" zawsze?
    • Gość: Jola Re: GTI pada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 11:29
      Wygląda na to, że to naprawdę koniec GTI

Niemieckie biuro podróży GTI Travel ogłosiło wczoraj zaprzestanie działalności. Polskie przedstawicielstwo firmy na razie zawiesza sprzedaż wycieczek.
      - Biuro nie złożyło do tej pory wniosku o niewypłacalność. Ale dotarły do nas informacje nieoficjalne o kłopotach finansowych. Staramy się je weryfikować. Urząd marszałkowski jest w kontakcie z biurem i chce ustalić, jak wygląda sytuacja - mówi radiu TOK FM rzeczniczka marszałka Marta Milewska. Konsultantka biura GTI Travel potwierdziła nam, że sprzedaż wycieczek organizowanych przez biuro jest wstrzymana. Biuro na Facebooku nie odnosi się do pytań ludzi.

GTI Travel Poland działa na polskim rynku od 1999 roku. Specjalizuje się w wycieczkach m.in. Turcji. Główna siedziba firmy GTI (ma również linie lotnicze) mieści się w Niemczech, jak podaje niemiecki serwis Touristik Aktuell informacja o zaprzestaniu działalności biura podróży zaskoczyła pracowników niemieckich biur. Portal pisze o wielomilionowych długach firmy wobec tureckich hoteli. Biuro ogłosiło niewypłacalność, już wczoraj wieczorem klienci biur nie wylecieli na wczasy

link do artykułu:

[www.tokfm.pl]
      • volvo74 Re: GTI pada!!!! ni i padło 04.06.13, 14:42
        z powrotami nie bedzie problemu ale co z tymi co dopiero mieli jechać? sezon sie zaczyna dopiero
        Kto następny?
        www.rmf24.pl/fakty/polska/news-gti-travel-wstrzymalo-sprzedaz-wycieczek-za-granica-moze-byc,nId,977690
    • Gość: Pawcio Re: GTI pada!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 18:39
      Jest już oficjalny komunikat o upadłości na stronie GTI

www.gtitravel.pl/
      potwierdziły się te informacje z 16 maja
      • Gość: Sid1 GTI pada!!!! I Padło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 19:04
        Szanowni Państwo,

Z przykrością informujemy, że niestety dwa podmioty z Grupy GTI, tj. German Travel International i Sky Airlines, ogłosiły upadłość.

W związku z tym, decyzją Zarządu GTI Travel Poland, z uwagi na fakt, iż nie będziemy w stanie kontynuować działalności touroperatorskiej, w najbliższych dniach zostanie zgłoszony do sądu wniosek o ogłoszenie upadłości Spółki GTI Travel Poland Sp. z o.o.

Od dnia dzisiejszego została wstrzymana sprzedaż imprez GTI Travel Poland. Nie odbędą się również wyloty zaplanowane od dnia 05.06.2013.

Trwająca cały dzisiejszy dzień próba pozyskania inwestora strategicznego niestety nie powiodła się, w związku czym Spółka poinformowała już o tym fakcie Urząd Marszałkowski oraz naszego Ubezpieczyciela Signal Iduna TU SA.

W chwili obecnej trwają prace dotyczące wszczęcia procedury związanej z uruchomieniem gwarancji ubezpieczeniowej.

GTI Travel Poland pracuje i nadal będzie pracował nad zapewnieniem bezpiecznego sprowadzenia turystów do Polski, zwłaszcza tych osób które miały planowany rejs liniami Sky Airlines. Większość naszych Klientów ma opłacone powroty w ramach wykupionych imprez turystycznych, podobnie z pobytami na miejscu. Dla pozostałych osób, a także dla Klientów którzy nie wylecą już na wakacje zostaną uruchomione środki z gwarancji ubezpieczeniowej.

Pragniemy Państwa bardzo przeprosić i zapewnić że cała sytuacja jest dla nas olbrzymim stresem i zaskoczeniem, ale będziemy do końca wypełniać swoje obowiązki oraz ściśle współpracować zarówno z Urzędem Marszałkowskim, jak i Signal Iduna TU SA.

Zespół GTI Travel Poland

www.gtitravel.pl/
        P.S.

I co na to niejaka Ola, ona wciąż się nie boi...
        • volvo74 Re: GTI pada!!!! I Padło 04.06.13, 20:14
          ''Pragniemy Państwa bardzo przeprosić i zapewnić że cała sytuacja jest dla nas olbrzymim stresem i zaskoczeniem,....GTI ''

a użytkownicy tego forum niezaskoczeni już dawno o tym trąbili
          • Gość: gosc Re: GTI pada!!!! I Padło IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 21:35
            strasznie ta Ola głupia
            • Gość: ola Re: GTI pada!!!! I Padło IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 00:55
              Strasznie ten gość głupi/głupia... bo po co się podpisać...
        • Gość: ola Re: GTI pada!!!! I Padło IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 00:51
          Nie boi niejaki Sid1, nie boi. Inaczej by nie jeździła.
    • ridewal Re: GTI pada!!!! 04.06.13, 22:01
      toma001 miałeś dobre info.Ola cienka jesteś .
      • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 01:00
        Ojej no sprawdziło się, no popatrz. No faktycznie ta Ola cienka. Nie popiera nikogo w sensacjach i kisielu... No takie to faaajne, że GTI upadło. A gdzie słynne zdanie: "kto następny?"
        • Gość: antyola Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 08:00
          Siedzisz biedna istoto z małym móżdżkiem na zmywaku w Anglii i po pracy to ty (sic!) szukasz taniej sensacji.Jak czytam wpisy typu:[..."oj polaczki ,polaczki.."] z małej litery ,z błędami ortograficznymi i interpunkcyjnymi ,nasuwa się od razu myśl:
          desperat (-ka) szorująca gary i kible w "Londku".
          Chciałabyś chociaż pomarzyć o tym ,by gdzieś polecieć ,prócz taniego lotu Ryanairem do tyry i z powrotem (żal.pl).
          Ja w tym roku postawiłem na Rainbow,a i tak nigdy do końca nie wiadomo kto pewny...
          Ale cóż...lepiej z mądrym stracić,niż z głupim (czyt.ola-z małej litery ,gdyż 0 szacunku mam do pogardliwie odnoszącej się do rodaków pustej lalki)zyskać.
          Zmień podejście dziewucho,bo kariery na zmywaku i tak nie zrobisz.
          Za wszystkich ,którzy utopili w GTI trzymam kciuki,by wystarczyło kasy z ubezpieczenia na pokrycie strat klientów:)
          • Gość: Nico Re: GTI pada!!!! IP: *.net155.okay.pl 05.06.13, 09:34
            Właśnie w TVN24 jest informacja że jednak biuro pada!!!!
            Zaczyna się jazda.....
            • Gość: antyola Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 09:44
              Odkrywcze...
              Przecież od wczoraj o tym wiemy...
              Wierzę ,że odzyskacie pieniądze,wg nowych wprowadzonych zasad nie mogliby istnieć zaiste bez tego ubezpieczenia.
              3mam zatem nadal kciuki :)
              • volvo74 Re: GTI pada!!!! 05.06.13, 11:27
                Gość portalu: antyola napisał(a):
                > Wierzę ,że odzyskacie pieniądze,wg nowych wprowadzonych zasad nie mogliby istn
                > ieć zaiste bez tego ubezpieczenia.
                > 3mam zatem nadal kciuki :)

nowe zasady chronią urzędników nie ludzi GTI miał w Polsce coś 7,25 mil zł
                nie wiem po co wczoraj jeszcze ludzi wysyłali za granice
                dlaczego nie padli zimą tylko nabrali kilkanaście tyś ludzi przed samym sezonem
                odzyskanie kasy - tak tylko kilka % do tego za parę lat
            • Gość: Inka Re: GTI pada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.13, 09:45
              Przecież już wczoraj wieczorem była informacja na stronie biura o upadłości, na różnych portalach i w radiu o tym trąbili od ok. 18, więc jakie właśnie??
          • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 11:21
            No cóż... muszę cię zmartwić. Siedzę w Polsce, pięknej, bo za taki uważam ten kraj, ale niestety z mieszkańcami, w większości, zawistnikami. I to dla nich "robię" te błędy ortograficzne, o których piszesz. Do desperacji mi daleko, oj daleko... w przeciwieństwie do zawistników głodnych jedynie sensacji i złych informacji na tym forum. Kibel i gary, jak to nazywasz, owszem szoruję, ale we własnym domu. Nie muszę w Anglii, bo żyje mi się tu na całkiem przyzwoitej stopie. Nie muszę marzyć o wyjazdach, realizuję je bez problemu. I znowu cię zmartwię: Ryanair'em nie dolecisz do BKK czy Kuala czy Kutching i Kota Kinabalu-mój ostatni wyjazd. Jedynie rejsówką plus potem Air Asia, gdzie nie ma na szczęście niezadowolonych pasażerów. A dlaczego? Bo nie ma naszych narodowych maruderów i zawistników. I nikt tam nikomu nie życzy z bananem na ustach upadłości. Dobrze, że wiem z kim jeździsz na wakacje, będę omijać to biuro, gdyż jak ognia nie znoszę turystów psujących mi wakacje już w samolocie. Jeszcze nie wyleciał, a już składa reklamację i buntuje resztę turystów. Co do Rainbow, to masz rację nie ma pewniaków... Gdyby wszyscy inni organizatorzy wyjazdów wycofali się z ich samolotów i zaprzestali współpracy to nie mają szans na przetrwanie. Tak właśnie w zeszłym roku zachwiał nimi upadający Sky Club. Sprawdź sobie ile biur leci na jednym samolocie z Rainbow'em. No ale nie lubię szerzyć czarnych scenariuszy, nie ma to sensu. W ogóle nie wzruszyło mnie twoje ola z małej litery. Antyola mi tylko schlebia, bo widzę w myślach z jaką histerią, zacietrzewieniem i sapaniem pisałeś ten wywód. I to jest właśnie typowe dla takich jak ty (nie dam ci satysfakcji z pustakiem). Może napij się melisy? Dobrze ci zrobi! Zmień podejście, bo inaczej skończysz z rakiem jelita lub innym gównem jak większość pieniaczy. Za wszystkich, którzy mieli lecieć z GTI również trzymam kciuki, żeby jak najszybciej odzyskali pieniądze. Trzymam również kciuki za pracowników GTI, o których oczywiście żaden forumowicz nigdy nie pomyśli... niech również otrzymają wynagrodzenie za pracę w terminie oraz znajdą jak najszybciej nową. Powodzenia!
            • Gość: antyola Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 13:58
              Szoruj dalej te kible,bo ten ,pożal się Boże, elaborat nie ma ładu i składu...
              Dla nich robisz błędy????Żałosna jesteś i razem z tobą te wypociny.
              Największą zawiścią dyszą takie desperatki ,jak ty.
              Te opisy wylotów i kierunków (dla popisu zapewne ,gdzie w doopie byłaś i goowno widziałaś,he,he) każde dziecko w necie może wyszperać,więc nie zaimponowałaś tym nikomu.
              Matka -Polka ,szorująca gary w Polsce,nie wyraża się :..."oj ,polaczki,polaczki..."
              Sama dałaś upust tu swoim niekontrolowanym uczuciom zawiści ,zazdrości i zakłamania.
              Wszystkim NORMALNYM życzę udanego wypoczynku,uczciwych BP oraz życzliwych Polaków wokół siebie.
              • Gość: do oli Re: GTI pada!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 14:36
                O atyoli zapomnijmy, spuśćmy zasłonę milczenia na ten pokaz jadu i miernoty.
                Olu, masz rację, też życzę tym, co stracili odzyskania kasy, choć wiem, że to prawie nierealne - dostaje się kilka % sumy po roku.
                Nie wiem, dlaczego ludzie tak źle życzą biurom, chcecie by na rynku został jeden monopolista?
                • Gość: antyola Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 14:43
                  Gościu ,umiesz czytać ze ZROZUMIENIEM???
                  Na razie to ja stoję murem za poszkodowanymi,a pożywką dla jej jadu stały się moje wpisy.
                  Przecież ją to cieszy,że "polaczki"( jak się wyraziła) znów z powodu upadku kolejnego BP nie polecą na wczasy.
                  Dla niej to nie problem wszakże,bo ona i tak nigdzie nie leci ,tylko zostaje kible szorować.
                  PS.
                  Mam wiadomość od znajomków,którzy wpłacili zaliczkę do GTI.Przy dobrym układzie ,z pomocą prawnika być może coś się uda zrobić.3mam nadal kciuki.Musi się udać:)
                  • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 18:10
                    No jadu faktycznie masz chyba więcej niż kobra królewska:) I nie pouczaj innych czytać ze zrozumieniem, jeśli sam/sama nie potrafisz. Bo sprawdzałam kilka razy i nie ma nigdzie nawet pół słowa, że ola się cieszy, bo "polaczki" nie wylecą na wczasy. Wręcz przeciwnie. Co ty tak o tym szorowaniu kibli? Masz jakiś kompleks na tym punkcie? Wróciłeś niedawno, że się tak na tym znasz?
                    P.S. nie wprowadzaj w błąd tych, którzy mają problem z odzyskaniem pieniędzy od upadłego GTI, skoro się na tym g... znasz. Od momentu ogłoszenia upadłości na konto wchodzi komisarz, potem syndyk i tylko oni są władni zarządzać tym kontem. Turyści otrzymają dopiero po skompletowaniu listy poszkodowanych kasę. Do końca nie wiedzą czy całość. Żaden prawnik, adwokat itd nic tu nie pomogą. Takie są przepisy.
                • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 17:43
                  Ja również nie wiem dlaczego ludzie tak źle życzą biurom w tym kraju. No niestety napisanie postu, że ktoś upada jest łatwiejsze i bardziej komercyjne niż zapobieganie takim sytuacjom. Gdzie te tłumy forumowe są jeśli urzędnicy partaczą swoją pracę? Dlaczego tak jak piszą o biurach, które są takie złe nie napiszą chociażby do Urzędu Marszałkowskiego z zapytaniem o brak reakcji w sytuacji, gdy wiedzą o zagrożenia interesów turystów? Jeden z organizatorów ma po raz nie wiem który daną szansę na podniesienie kwoty ubezpieczenia. W imię czego? Na co Marszałek czeka? Aż upadną? W pojedynkę nic nie zrobię, a Marszałek wie, że winne w oczach turystów i tak będzie biuro, a nie urzędnicy, a rozhisteryzowane media też będą winić wyłącznie biuro. Odpowiada Wam turystom kolejna składka w wys 10-20 zł do ceny wycieczki, żeby powstał fundusz kosztujący 4 mln zł rocznie i nadal brak gwarancji odzyskania pieniędzy? Bo mi nie. Napisałam już w tej sprawie do Minister Sobierajskiej. I takich osób trzeba więcej, żeby pokazać, iż tworzenie kolejnych funduszy, składek, pianie na forach itd nie da nic jeśli to właśnie urzędnicy nie wezmą się do pracy. Narzędzia mają wystarczające, żeby już teraz zrobić porządek na rynku biur podróży. Nie ma potrzeby tworzyć monopolisty.
              • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 17:23
                No proszę jak można kolegę lub koleżankę bo nie wiadomo co to.... wyprowadzić z równowagi:) Żal cię ściska, że inni jeżdżą? A byłam, nic sobie nie wymyśliłam. Skąd ja wiedziałam, że o tym napiszesz, no skąd? Biletów nie mam zamiaru ci pokazywać, co najwyżej wysłać ewentualnie tobie w jedną stronę z tego kraju!:) A myślałam, że na tym forum Sid1 przebija wszystkich. Wychodzi na to, że jest bardziej inteligentny niż się tego spodziewałam więc zwracam mu honor. On przynajmniej nigdy nie gada od rzeczy. A z tego co widzę to tacy jak ty mogliby jemu, jak to określasz, "gary i kible szorować". I naprawdę może napij się tej melisy, bo aż wrzysz. Aż tu słyszę jak w klawiaturę sapiąc napierdzielasz. ŻAL
    • Gość: antyola Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 14:51
      Ręce zacierać i sprawdzać ,ile miejsc w samolocie posiada Rainbow,to dopiero desperacja...
      Żal mi cię babo...
      Wiesz,jakoś podchodzę do tego light.Jeśli moje wczasy nie odbędą się,wykąpię następne,cóż...
      Jeśli kolejne BP zbankrutuje,nie będę się w kułak cieszyć,że ktoś znów nie poleci.
      Jesteś zakłamana i nic cię już z tego nie uleczy.
    • Gość: czytająca Re: GTI pada!!!! IP: *.tktelekom.pl 05.06.13, 15:35
      Ja naprawdę nie rozumiem dyskusji w tym wątku. Autor pierwszego posta napisał o jakiejś tam sytuacji czy kondycji biura podróży. Na czymś swoją informację opierał. Wydaje mi się, ze nie szukał sensacji i nie okazywał swojego zadowolenia z tych faktów. Przekazał swoją wiedzę na ten temat, a każdy czytając to, swoje wnioski wyciągnął. Jedni potraktowali to jako ostrzeżenie i zapaliła się im czerwona lampka, inni uznali to za sianie fermentu, a jaka jest teraz rzeczywistość, każdy widzi. Uważam, że pisanie takich informacji na forum jest słuszne i konieczne, bo może uchronić wiele osób przed różnymi komplikacjami i nerwami. Ja żadnej sensacji w tym poście sie nie dopatruję i życzyłabym sobie aby takie ostrzeżenia pojawiały sie gdzie tylko sie da.
      • gryjt Re: GTI pada!!!! 05.06.13, 15:43
        najbardziej denerwujące dla mnie jest to, że biuro takie upada sobie z dnia na dzień, a dzień , czy parę tygodni wcześniej jeszcze ich oferty są w sprzedaży. I jak tu planować coś wcześniej...
    • Gość: antyola Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 16:45
      Dla ,jak zwykle niedoinformowanej oli o rzekomo słabnącej kondycji Rainbow Tours:
      www.rp.pl/temat/984572.html
      • Gość: ola Re: GTI pada!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 17:54
        Dla jak zwykle źle czytającego moje posty, w którym absolutnie słowa nie ma o słabnącej kondycji Rainbow, a jedynie jej zachwianiu, gdy upadł tylko jeden z organizatorów w zeszłym roku, z którym byli na samolocie. Teraz są z kilkoma, a wielu wróży im upadłość. I to było tylko ku twojej informacji, gdyż nie życzę żadnemu z nich takiego losu! Trzymam kciuki za całą branżę, oby żadne z uczciwych, zmagających się z kryzysem biur już nie upadło!
        • Gość: antyola Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 18:16
          Winny się zawsze tłumaczy.Jesteś prostaczką.Wystarczy poczytać twoje wcześniejsze wpisy, ty-(również) ..."polaczku". Wszyscy mogli przeczytać ,jak pięknie umiesz obrażać Polaków , a teraz próbujesz wchodzić w doopę .Żałosna słodka -idiotka.To by było na tyle.Idę pakować walizki.Szkoda czasu na twoje wypociny.
          Pozdrawiam wszystkich NORMALNYCH i tych ,którzy stracili przez GTI i mam nadzieję,że odzyskacie środki i polecicie na wczasy:)
    • ridewal Re: GTI pada!!!! 05.06.13, 21:10
      Olu to chyba Twój wpis.

"Oj polaczki, polaczki... jak nie ma sensacji to co to za życie.."

Wiec nie dziw się że kilka osób się zagotowało,Zresztą twoje opinie na temat GTI
      były całkowitą fantasmagorią.I rację miał toma001,któremu zresztą dziękuję gdyż nie wpadłem w kanał.
      • markar72 Re: GTI pada!!!! 06.06.13, 20:36
        Miał być to post o bankrucie GTI z którym popłynąłem osiem tysiaków i nie wiem czy je kiedyś chociaż w części odzyskam ,najwcześniej za rok . Ale zapożyczyłem się trochę i zrobiłem rezerwację na Egipt pod koniec czerwca , i co czytam że Rainbow Tours też ledwo zipie to ja se mogę tylko w łeb strzelić
        • Gość: anak Re: GTI pada!!!! IP: *.204.109.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 20:49
          a skąd te wiadomości o Rainbow to coś sprawdzonego???
          • Gość: antyola Re: GTI pada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 06:50
            Tak ,takie sprawdzone ,jak olki niewiedza w temacie.
            Jest na 3 miejscu,nie drżyj:)
            www.rp.pl/temat/984572.html
            • Gość: antyola Re: GTI pada!!!! I nie tylko to R tur- następne ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 06:53
              Kto wykupił w tym biurze-koguciku?
              Współczuję,ale ja w tak nieznanych nie lokuję...
              www.wprost.pl/ar/402749/Kolejne-biuro-podrozy-ma-klopoty-RTur-niewyplacalne/
              • Gość: zzzzzzzzzzz Re: GTI pada!!!! I nie tylko to R tur- następne ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.13, 12:48
                wtopiłem 12 tys z gti i wakacje z buta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka