skia79 06.06.13, 21:11 Poszukuję także przewodnika polskojęzycznego po Freiburgu. Freiburg im Breisgau. Będę wdzięczna za namiary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
valdi49 Re: Przewodnik po Freiburgu 09.06.13, 22:17 W Niemczech wolno oprowadzać. Czy nie warto się dobrze przygotować i samemu to zrobić negocjując odpowiednią stawkę. Wiem, teraz wielu na mnie "naskoczy", ale tam gdzie nie jest zabronione to sam oprowadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
skia79 Re: Przewodnik po Freiburgu 14.06.13, 13:23 Zgadza się. Wiem, ze wolno samemu oprowadzać. Zresztą studiowałam we Freiburgu i znam miasto. Jednakże mój tour operator preferuje przewodników. Odpowiedz Link Zgłoś
valdi49 Re: Przewodnik po Freiburgu 14.06.13, 21:37 Ok. Dziwię się tylko turoperatorowi. Jak tam studiowałaś to znasz miasto lepiej niż niejeden przewodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Przewodnik po Freiburgu 15.06.13, 21:49 A ja nie dziwię się to kwestia zawartych umów,może budżetu albo chęć utrzymania pewnego standardu usług. A może skia pomimo,że zna miasto bardzo dobrze to go po prostu nie lubi? Sama mam takie dobrze znane a niezbyt lubiane :) . Nistety nie znam żadnego przewodnika ale może zadzwoń do kogoś znajomego ze studiów chyba szybciej znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś