Dodaj do ulubionych

Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.13, 11:01
www.rp.pl/artykul/705167,1060976-TUI-poza-Polska-Izba-Turystyki.html
zaraz prezes napisze, że nie mogli ich wykluczyć, bo sami wystapili. A prawda jest taka, ze wycofali swoje wypowiedzenie i jeszcze przez ponad pół roku prezes bral udzial w obradach. teraz dowiedzil się, że chca go wyrzucić, więc odnalazł pismo sprzed roku...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ann Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: 80.50.54.* 30.10.13, 19:01
      I cóż z tego dla zwykłego śmiertelnika korzystającego z oferty TUI wynika? N I C.

• Gość: Sid1 Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.13, 21:00
        A co dla mnie jako turysty zrobił (zrobi) PIT przecież to jest nic nie znaczące stowarzyszenie, które ma zrzeszać biura turystyczne.
        • Gość: Brus Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.xdsl.centertel.pl 31.10.13, 01:25
          Oj wynika, wynika... I żaden PR tu nie pomoże. CDN.
          • Gość: magi Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 15:12
            oj, dla zwykłego śmiertelnika oznacza to, że tui już długo w Polsce nie posiedzi. Więc możecie zostać z ręką w nocniku
            • Gość: Sid1 Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 21:20
              O czym ty pitolisz, to że jakiś podmiot należy do dobrowolnej organizacji czy stowarzyszenia nie ma znaczenia dla mnie jako turysty, mają ubezpieczenie, mają licencję, spełniają warunki to działają, mają dobrą ofertę to jadę z nimi, nie pasuje to jadę z kim innym. Żadne PIT-y, KRD itp zrzeszenia na mnie nie działają. Wszystko na ten temat.
              • Gość: Asia Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.13, 20:51
                Dokładnie, pewnie konkurencja próbuje robić krecią robotę
                • Gość: JM Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.13, 15:06
                  O, zwolennicy spiskowej teorii dziejów się odezwali....
                  Byliście ostatnio gdzieś z Tui?. Ja akurat byłem i Tui to katastrofa; od niekompetencji w biurze, przez rezydentów, aż po brak jakiegokolwiek "przepraszam" na końcu. Za to Himalaje arogancji i owszem. Jeśli ktoś miał złudzenia, że Tui Polska trzyma poziom dawnego Tui... Przykre ale prawdziwe. A, że konkurencja w Polsce wyjątkowo marna to i poprawy pewnie nie będzie. Obawiam się, że cała energia pójdzie w kierunku wyrwania Itace najtańszych pokoi w przyziemiu.
                  PS. Obserwowałem na wyjeździe jak pracują dla Tui Niemcy i Skandynawowie. Przepaść.
                  • Gość: Rafał Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 18:20
                    Jeżdżę z TUI i jakoś tej przepaści nie widzę. Miodów nie ma, ale wszystko zależy od oferty. Inne biura jakoś mnie nie rozpieszczały i nie powalały super zachowaniem. KAŻDE chce moje pieniądze i mniej lub bardziej ma mnie głęboko w d...e.
                    Sam(a) piszesz, że konkurencja w Polsce marna to i mamy efekty. Wskaże koś odpowiedzialnie dobre biuro? takie które zadowoli każdego? Na pewno nie. Z a tymi pokojami w przyziemiu to przydołowujesz. Każde biuro ma takowe w ofercie tylko ludzie jakoś nie chcą tego widzieć przy podpisywaniu oferty lub liczą, że może się uda, ale często się nie udaje i tyle.
                    Czy TUI należy do "czegoś" czy nie - to nie będzie miało to wpływu na jakość oferty.
                    Śmieszyły mnie opinie przy padających biurach, że inne nie figurują w KRD i co z tego wynikło - nic. kto miał paść był czysty a i tak padał... Jak po tym widać wpisy, certyfikaty i inne takie bzdety to tylko mydlenie nam oczu.
                  • Gość: ritazien Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.13, 10:59
                    W tym roku dwa razy z TUI, w lutym Hatszepsut po Nilu, w lecie Kos. Organizacyjnie bez zarzutu.
      • Gość: tomik Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.okopowa-gw.waw.supermedia.pl 03.11.13, 19:21
        No właśnie wynika, tzn. kupując w TUI powinieneś mieć świadomość, że korzystasz z usług podmiotu, którego działania są nieetyczne. Ciężko PIT posądzać o stronniczość, ponieważ jako izba gospodarcza zrzesza ona szereg różnych podmiotów. Jeśli wspólnie doszły do takiego wniosku, a dodatkowo zastosowały wykluczenie członka, karę niestosowaną od wielu lat, to faktycznie TUI musiało mieć wiele za uszami. Kupowanie u nieuczciwego to jeden problem, a drugi to taki, że skoro innych TUI traktuje nieuczciwie, to możesz być na 100% pewien, że również Ciebie będzie tak traktował.
        • Gość: Nick Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.13, 07:19
          Przecież to chodzi o nieetyczne zachowanie TUI wyłącznie w stosunku do AGENTÓW, bo TUI zrezygnowało z ich usług, a teraz oni wszędzie robią TUI złą prasę, bo stracili jedno ze źródeł swojej prowizji i to wcale niemałe.
          A przynależność do PIT nic nie znaczy, może wskażesz choć jedno z dokonań tego stowarzyszenia, bo dla mnie to kolejny byt dla stołków i kasy.
        • Gość: ritazien Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.13, 10:57
          Jeśli nieetyczność postępowania TUI polega na pogonieniu pasożytniczych pośredników to chwała im za taką nieetyczność :)
          • Gość: daraswlkp Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.icpnet.pl 04.11.13, 11:58
            Co zrobiła PIT jak Ecco Holiday w zeszłym roku wystawiło do wiatru moją rodzinkę oraz kilka tysięcy Polaków ??? Może niech PIT sprawdzi sobie co znaczy słowo " nieetycznie " bo jak Ecco pozbywało się " firstów " na kilka dni przed wyjazdem to wszystko było ok .

W tym roku dwa razy korzystałem z TUI i byłem zadowolony . Cena atrakcyjna i dobry standard .

Pozdro
            • Gość: magi Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.13, 13:48
              ha, ha, Amber Gold tez do czasu był w porządku. Dostaliście ostrzeżenie, nie chcecie słuchać - Wasza sprawa, tylko potem nie biegajcie i krzyczcie "to wina tuska"
              • Gość: Monia Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.13, 14:11
                Jakie ostrzeżenie???? Co ma TUI do Amber Gold??? Kobieto ogarnij się, pewnie jakaś rozżalona agentka tu się produkuje. PIT to dobrowolne stowarzyszenie, które nic nie może i nic nie znaczy. Ja osobiście mam dużo większe zaufanie do TUI niż do wielu innych firm typu "krzak", które należą do PIT. Zresztą należały do niego wszystkie biura, które zbankrutowały,i już nie istnieją, w czym im pomogła przynależność do PIT???
                • Gość: góral Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.multinet.net.pl 04.11.13, 19:08
                  Ja jeżdżę z TUI od 7 lat co roku a czasem 2 razy do roku nie mam zastrzeżeń co do pokoi i standardu bo mam porównanie że TUI dostaję lepsze pokoje niż Neckermann czy też Itaka. I nie mam zamiaru zmieniać biura tylko przez jakieś widzi mi sie PIT. Bardziej obawiał bym się ze Itaka upadnie bo ponoć dobrze się ma tak jak kiedyś nasz rodzimy Orbis:)
                  • aqua_frigida Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan 04.11.13, 19:39
                    Dokladnie, tym bardziej, że oferta Itaki bardzo marniutka w tym sezonie.

W życiu nie kupowałam oferty u agenta (pośrednika), zawsze kupuję bezpośrednio od organizatora, nie wychodząc z domu, przez internet.
                    A, że TUI zrezygnowała z pośrednictwa agentów przy sprzedaży swojej oferty, to i agenci podnieśli larum. Wszak bezpośrednia sprzedaż nie jest zakazana. Swój produkt mogą sprzedawać sami i obniżyć cenę o prowizję, która uzyskałby agent. Cóż w tym nieetycznego?

Jesli chodzi o standard pokoi, to dostaje sie zawsze i wszędzie to, za co się zapłaciło. Nikt nam nie zrobi prezentu w postaci np. pokoju z wodotryskiem, niestety. Płacę niską cenę, wiem że standard pokoju będzie adekwatny do niej.

Tym samym przynależność biur podróży do tworu pod nazwą PIT - nie ma dla nas, turystów żadnego znaczenia.
                    Tym bardziej, że PIT turyście nie pomoże w kontaktach z bp, nawet wtedy, a może zwłaszcza wtedy, gdy racja jest po stronie turysty.
                    • Gość: JM Do Górala IP: *.xdsl.centertel.pl 05.11.13, 00:31
                      Dostałem najgorszy z możliwych pokoi w hotelu Orquidea na Gran Canarii. Pojechałem z Tui Polska. Chceszo tym porozmawiać?:)
                      • Gość: Ewcia Re: Do Górala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.13, 07:32
                        Może zapłaciłeś za ofertę oszczędnościową i dlatego dostałeś słaby pokój, ja jeżdżę z TUI od wielu lat (często 2 razy w roku) i NIGDY nie dostałam pokoju gorszego niż za jaki zapłaciłam. TUI ma ceny zróżnicowane w zależności od standardu pokoju w danym hotelu (np. standardowy, superior, z widokiem na morze, rodzinny czy suita) i ZAWSZE dostaję pokój dokładnie taki jaki mam w umowie.
                        Dotychczas spotkałam się raczej z odwrotną sytuacją - to TUI miało najlepsze pokoje w hotelu, tak było np w Egipcie. gdzie goście Alfa Star dostawali maleńkie klitki (na 4-osobową rodzinę), a ja 2- osobowy komfortowy pokój dwukrotnie większy.
                        • Gość: kejti Re: Do Górala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.13, 12:37
                          nie przesadzaj z nigdy i zawsze. zapytaj ludzi,co mieli być w Atlantice Aegean na Rodos...mówisz jak oddany pracownik TUI
                          • Gość: Ewcia Re: Do kejti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.13, 12:59
                            Dlaczego mam nie mówić nigdy i zawsze, jeżeli takie są MOJE doświadczenia z TUI??? Uważasz, że jedynie niezadowoleni klienci biur podróży mają prawo wypowiadać się na forum??? Ja dotychczas nie zawiodłam na TUI i chyba mogę o tym napisać nie będąc natychmiast posądzonym o bycie pracownikiem biura.
                            • Gość: magi Re: Do ewci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.13, 17:58
                              a znacie piosenkę? "ale to już było i nie wróci więcej"
                              Tui nie ma agentów, nie ma więc sprzedaży, puste miejsca latają, a to tworzy stratę, nie do odrobienia. To bylo tylko ostrzeżenie, zrobicie co bedziecie chcieli
                              • Gość: Ewcia Re: Do ewci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.13, 07:42
                                A co mają agenci do sprzedaży TUI?, ja nigdy nie kupowałam przez agentów, bo do czego mi oni potrzebni, zawsze rezerwuję w biurze TUI, można też bezproblemowo zrobić rezerwację przez internet, co jest bardzo wygodne i szybkie. Wszelkie informacje i opinie o każdym hotelu można zdobyć na portalach turystycznych, na stronie TUI też są informacje, zdjęcia, z wielu hoteli są też filmy.
                                Z twoich postów wnioskuję, że jesteś rozżaloną agentką, która straciła prowizję od TUI i wypisujesz jakieś nonsensowne ostrzeżenia, a z informacji prasowych jasno wynika, że TUI ma coraz większą sprzedaż - to drugie po Itace biuro w Polce jeżeli chodzi o ilość klientów.
                                • Gość: dociekliwy Re: Do ewci IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.13, 07:58
                                  Walcz, walcz. Dzisiaj trzeba walczyć o stołek. Coś ci podpowiem. Pod żadnym pozorem nie loguj się! Nie pisz pod różnymi nickami na różnych tematach w tej samej godzinie. Od czasu do czasu napisz na jakiś neutralny temat. Może wtedy ktoś pomyśli że ma do czynienia z turystką
                                  To było do ewci, justy itp
                                  • Gość: magi Re: Do ewci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.13, 08:26
                                    Ewcia, Ewcia...niby kobita, a tekstem prezesa sypie :)
                                    Może w końcu przyznasz jaka stratę ma Tui? I nie wciskaj gadek jak zwiększyliście sprzedaż internetową, bo ona jeszcze długo nie zastąpi sprzedaży przez sieć. A za hotele, samoloty trzeba płacić, to bolesne, prawda?
                                  • Gość: Ewcia Re: Do ewci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.13, 09:27
                                    Człowieku "dociekliwy", naprawdę nie interesuje mnie twoje zdanie na mój temat, potwierdzasz jedynie opinię, że każdy kto pozytywnie napisze o biurze podróży jest natychmiast posądzany przez takie ograniczone osoby, że jest pracownikiem biura podróży. Piszę opinie o TUI, bo tylko z tym biurem wyjeżdżam od wielu lat i tylko o nim mogę się wypowiadać, chyba mam prawo być zadowolona i o tym pisać, ale wiem, że w kraju wiecznych narzekaczy na wszystko jest to trudno zrozumiałe dla takich jak ty.
                                    O tobie mogłabym też napisać, że pracujesz w konkurencji i teraz mi udowodnij, że tak nie jest.
                              • sheeri do megi 06.11.13, 09:11
                                Nawiedzona agentko skończ z tymi idiotycznymi ostrzeżeniami, ludzie mają własny rozum i nie muszą słuchać takich oszołomów. Latam z TUI od kilku lat i ZAWSZE rezerwowałam bez pośrednictwa agentów, bo niby po co mi AGENT??? Ja do TUI nie mam zastrzeżeń, co roku wracamy z urlopu zadowoleni, bo mają bardzo fajne hotele i dobre ceny w pokojach rodzinnych dla rodzin z dwójką dzieci, w lecie znowu w nimi wyjedziemy.
                                Nie interesują mnie żale agentów, widocznie straciliście sporą kasę, że tak psioczycie na TUI, ale macie przecież inne biura, im róbcie sprzedaż.
                                • Gość: zzzzzzzzz Re: do megi IP: *.play-internet.pl 06.11.13, 09:44
                                  jedno jest pewne , sprzedaż im spadnie bo nie każdy kupuje przez internet, dużo jeszcze kupuje w biurach ,sam mam obawy co do tui , tym bardziej że wtopiliśmy w tym roku z gti,
                                  • dyz55 Re: do megi 06.11.13, 10:23
                                    Zrozumiem gdy ktoś rezygnuje. Ma prawo. Jednak wykluczenie to czerwona lampka która każdemu powinna się zapalić przy czytaniu oferty. Jest to wyraźny znak nierzetelności firmy. Spokojnie poczekam na rozwój wypadków, jeżdżąc z innymi BP. Żadna wzmożona aktywność "zwolenników" na forach, nie zmieni mojego zdania. Wykluczony - nierzetelny
                                    • pietusza Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowanie 06.11.13, 11:29
                                      Wykluczenie z powodu zerwania współpracy z AGENTAMI to dla mnie nie jest powód twierdzenia, że biuro jest nierzetelne, wiadomo, że agenci płaczą, bo stracili dużego kontrahenta, ale jeżeli dzięki temu TUI może obniżyć cenę dla klientów o prowizję agentów, to dla mnie jest działanie na korzyść klienta, należy to tylko pochwalać, a nie krytykować.
                                      Gdyby powodem wykluczenia były nierzetelne zachowania TUI wobec KLIENTÓW to inna sprawa, ale nic takiego nie miało miejsca. A ponieważ PIT dba o interesy agentów, a nie klientów to jest decyzja o wykluczeniu, mnie osobiście to zupełnie nie odstrasza, zamierzam nadal wyjeżdżać z TUI

• marianoromano Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan 09.11.13, 10:22
                                        Wyjeżdżam z różnymi BP na wycieczki.W tym roku byłem z TUI ,zapłaciłem 3% mniej zamawiając przez internet.Kwota była pomniejszona o zysk gdybym załatwiał u agenta. Pokój dostałem taki jak zamówiłem.Pozdrawiam
                                        • Gość: oszukana Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.11.13, 13:17
                                          PIT to tylko przechowalnia lesnych dziadków. Ja niestety przejechałam się rok temu, wykupując wakacje u touroperatora, który byl członkiem PIT. Touperator upadl, ja do dziś walcze o wtopiona kasę, a PIT wypiął się na poszkodowanych ludzi (a podobno o kłopotach biura PIT wiedzial dużo wcześniej). Ludzi, którzy utknęli na wczasach, ściągał urząd marszałkowski, nie PIT. Nauczka dla mnie - nigdy więcej nie sugerować się członkostwem w PIT. Jesli sa z tego członkostwa jakiekolwiek korzyści, to tylko dla agentów i biur, dla nas turystów nic to nie znaczy a w razie problemow PIT nie pomaga.
                                          TUI zostało wykluczone bo wypielo się na agentów, to właśnie świadczy o tym, jaką instytucją jest PIT (rączka raczkę myje, a jak ktoś chce postępowac po swojemu - wylatuje).
                                          • Gość: zzzzzzzz Re: Tui wykluczone z PIT za nieetyczne postepowan IP: *.play-internet.pl 09.11.13, 18:00
                                            ja też wtopiłem w tym roku z gti, zastanawiam się nad tui ale mam obawy czy tym że zrezygnowali ze sprzedazy u posredników nie bedzie początkiem kłopotów , nie interesuje mnie pit, ale po kolejnych wakacjach zmarnowanych śpie w garażu,,,,, ha ha,
                                • Gość: gośka Re: do megi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 19:03
                                  > Latam z TUI od kilku lat i ZAWSZE rezerwowałam bez pośrednictwa agentów, bo niby po co mi AGENT???

A jakim cudem, skoro TUI przez swoją stronę sprzedaje dopiero od 2-3 lat?
                                  • Gość: wikiwi Re: do megi IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.13, 19:25
                                    > A jakim cudem, skoro TUI przez swoją stronę sprzedaje dopiero od 2-3 lat?

Nie czepiaj się. Jeszcze pracę straci!
                                  • Gość: Asia Re: do megi IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.13, 16:19
                                    > > Latam z TUI od kilku lat i ZAWSZE rezerwowałam bez pośrednictwa agentów,
                                    > bo niby po co mi AGENT???
                                    >
                                    > A jakim cudem, skoro TUI przez swoją stronę sprzedaje dopiero od 2-3 lat?

Jak to jakim cudem, przecież można było od zawsze rezerwować w biurach TUI (albo przez infolinię) do tego nie potrzeba żadnych agentów, ja też od wielu lat latam z TUI i nigdy nie korzystałam z agentów, zawsze robię rezerwację w biurze TUI (teraz też, pomimo możliwości rezerwacji przez stronę internetową)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka