Dodaj do ulubionych

Koh Samet - Ao Prao

22.01.18, 17:55
Czy ktoś był w tym hotelu i może podzielić się swoimi wrażeniami? Zastanawiam się nad wyborem tego hotelu po objeździe i nadchodzą mnie wątpliwości, czy to będzie dobry wybór.
Z góry dziękuję za pomoc i informacje.
Pozdrawiam
Jot.De
Obserwuj wątek
    • maigold Re: Koh Samet - Ao Prao 12.02.18, 18:12
      Byłam 2 lata temu 3 lub 4 dni po objazdówce. Dla mnie miejsce idealne. Cisza, zero ryków animacyjnych. Dla mnie raj. Na posiłki chodziliśmy na przeciwna stronę wyspy, bo w hotelu ceny kolacji zawrotne były.
      • jicek_69 Re: Koh Samet - Ao Prao 12.02.18, 18:39
        Witam, dziękuję za informację. Właśnie w tym hotelu planujemy pobyt po objazdówce. Proszę, spróbuj jeszcze zmierzyć się z wątpliwościami, które nas nurtują. Mianowicie:
        - czy warto wykupić pokoje de luxe cottage (w standardzie są pokoje w pawilonach) ?
        - jak wygląda dojście na drugą stronę wyspy, czy w ramach spaceru można przejść tą trasę (mam na uwadze także bezpieczeństwo - pospolite i drogowe), czy będziemy skazani na samotny spacer czy też inni turyści też mają pomysł na przejście na drugą stronę wyspy ?
        - czy poleciłabyś jakąś knajpkę, danie, co można zjeść dobrego, w jakich cenach można zjeść kolację (orientacyjnie) ?
        - czy plaża jest faktycznie taka ładna na folderach promujących hotel, czy jest czysto, czy są możliwości, by snorkować z rurką w okolicy ?
        - czy w hotelu są oferowane wycieczki jednodniowe (np. na inną wyspę, na snorkowanie, itp.) ?
        - planujemy wyjazd z Rainbow - czy także byłaś z tym biurem ? Czy bardzo męczący jest transfer na ląd i dalej lotnisko (odległość jest jednak spora) ?
        W sumie trochę uzbierało się tych zagadnień. Jesteśmy u progu zamówienia wyjazdu (objazd + Ao Prao) stąd nasze dylematy wakacyjne.
        Z góry dziękuję za wszelkie praktyczne informacje.
        Pozdrawiam
        Jot.De

• maigold Re: Koh Samet - Ao Prao 13.02.18, 12:24
          My mieliśmy pokój odpowiadający naszym potrzebom. Co to są pokoje de luxe cottage?
          Po południu robiliśmy sobie spacer15 minutowy na drugą stronę wyspy, bardziej głośną i rozrywkową. Tam jest mnóstwo knajpek z dobrym i tanim jedzeniem. Ja uwielbiam owoce morza, ale współtowarzysz polubił kurczaka w sosie z orzeszkami ziemnymi. Kuchnia tajska jest najlepsza na świecie.
          Przestępstwa pospolite w tamtych rejonach????
          Ja byłam w lipcu, turystów jest niewielu po naszej stronie wyspy, więcej obsługi.Plaża jest z piachem jak mąka, co chwila pracownicy zamiataja wszelkie zanieczyszczenia wyłaniające sie z morza, kamyczki(bo cywilizacyjnych zanieczyszczeń nie ma). Wychodząc poza obręb hotelowy jest transport, ale ja nie korzystałam, po całodziennym lenistwie spacer się przydaje.
          Ta wyspa jest tak atrakcyjna, że to na nią ok. południa przyjeżdżają na kilkugodzinne wycieczki. Transfer na ląd jest atrakcja raczej niż zmęczeniem. Nie snurkuję zatem na ten temat nic nie napiszę.
          Miejsce jest bardzo eleganckie, przeznaczone dla osób, które oczekują spokoju w rajskiej okolicy.
          • jicek_69 Re: Koh Samet - Ao Prao 13.02.18, 14:14
            Bardzo dziękuję za informacje. Hotel jak najbardziej nam odpowiada - staramy się wybierać takie spokojnie miejsca do wypoczynku, więc ten hotel w pełni spełnia nasze oczekiwania. Pokoje de luxe cottage to te zlokalizowane w domkach, w przeciwieństwie do pozostałych w pawilon handlowy. Te domki są sporo droższe więc zastanawiamy się, czy warto dopłacać. Stąd moje pytanie. Proszę napisz jak wygląda ta droga na drugą stronę wyspy, uwielbiamy spacery. Moje obawy o bezpieczeństwo były związane z charakterem tego przejścia. Czy to nie jakaś odludna droga, z ekstremalnym przechodzeniem między pędzącymi autami? Takie moje lęki czy fobie jak kto woli. Wydaje mi się, że to będzie dobry wybór i optymalny dla nas pod każdym względem. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
            Pozdrawiam
            Jot.De
            • maigold Re: Koh Samet - Ao Prao 13.02.18, 16:05
              Ja byłam w domkach. Nie kojarzę w ogóle czegoś takiego jak "pawilon handlowy".
              Droga jest odludna jak w ogóle wyspa, aut pędzących nie ma wcale, jedynie parę skuterów. Jicek to jest wyspa prawie bezludna, turystów niewielu.
              • jicek_69 Re: Koh Samet - Ao Prao 13.02.18, 19:36
                Ha, ha. Pawilon handlowy to wynik automatycznych podpowiedzi kreatora na komórce. Jesteśmy w praktyce zdecydowani na wybór tego hotelu. Przekazane przez Ciebie informacje utwierdzają nas w słuszności wyboru.
                Bardzo dziękuję za wszystkie uwagi i wskazówki.
                Pozdrawiam
                Jot.De
                • maigold Re: Koh Samet - Ao Prao 13.02.18, 21:04
                  Dla mnie plażing to mordęga, bo kojarzy mi się z hukiem nad basenami i plażą. W tym przypadku jest inaczej. Nikt Cię nie będzie nagabywał na plaży, możesz ułożyć się 10 metrów od sąsiada. Choć jest zasięg komórek obok ludzie będą grali w warcaby lub czytali papierowe książki.To jest faktycznie taka ostoja spokoju i elegancji. Po drugiej stronie wyspy masz już zgiełk, zabawę, ale też trudno mówić o dzikich tłumach jak w lądowych kurortach.
                  Ja wypoczywałam tam po objezdzie Kambodży. Gdzie jedziesz zwiedzać?
                  • jicek_69 Re: Koh Samet - Ao Prao 13.02.18, 22:17
                    Hotel ma wszystkie cechy, jakie lubimy. Po intensywnym zwiedzaniu taki sielski wypoczynek będzie jak znalazł. Wybieramy się na objazdówkę Tajlandia, Kambodża, Wietnam.
                    Pozdrawiam
                    Jot.De

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka