Dodaj do ulubionych

Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 10:31
Bardzo prosze o opinie o tym biurze. Ich oferta (na ich stronie jeszcze
ubiegloroczna)wydaje sie byc bardzo atrakcyjna i zakresowo i cenowo.
Interesuja mnie szczegolnie wycieczki: Moskwa, Kijow-Odessa, a takze trampingi
Syria i Jordania. Czy ktos byl, czy ktos slyszal?
Obserwuj wątek
    • Gość: tesia Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa IP: 217.153.60.* 16.02.05, 08:44
      bylam z nimi w 2003 roku w Rumunii i bylo nizle-wada byl zbyt bogaty program
      (moze udaloby sie go zrealizowac gdyby doba liczyla 40 a nie 24 godziny)
      • Gość: ktos - piolot Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa IP: *.dbln.cable.ntl.com 23.02.05, 20:28
        trkkingi moze sa dobre, bo slyszale takowe opinie...co do pozostalych imprez
        typu Rosja, kraje nadbaltyckie to poziom zakwaterowania (glownie poza centrum),
        wyzywienie o watpliwym poziomie. Z reguly ludzi przyciaga bogaty program, ale
        prawda jest taka, ze nie zawsze daje sie zrealizowac go w calosci, z przyczyn
        nie zawsze zaleznych od pilota, czy przewodnika. Takie "wypasioe" programy moga
        przyniesc wiecej rozczarowania niz satysfakcji z podrozy.
        Krym - bogaty program, ale czy czesc punktow nie jest podana fakulatywnie?
        Dopytaj o warunki zakwaterowania. Pan Janusz T. nie zawsze mowi klientom o
        problemach z woda na Krymie i Ukrainie.
        Wiem, ze zala sie tez petersburscy przewodnicy, ktorych zwykle zamawia bedac na
        100 km przed Petersburgiem i wiedzac, ze od razu zaczyna program od zwiadzania,
        a nie zakwaterowania.
        Ja spotkalem sie z wieloma nieprzychylnymi opiniami o tym biurze, ale kazdy z
        nas ma rozne doswiadczenia.
        "TOP" to wariant dla osob malo wymagajacych, ktorych nie zrazaja niespodzianki,
        nie zawsze mile, to wariant dla osob o niezwyklej cierpliwosci i wyrozumialosci.
        "TOP" - to duzo niedociagniec organizacyjnych, lepiej nie chciej wiedziec co
        pilot ma w teczce imprezy, a raczej czego nie ma.
    • Gość: marta Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:49
      Dzieki Tesia, przejrzalam dokladnie ich programy - sa rzeczywiscie bardzo
      rozbudowane. Czy duza czesc programu zostala niezrealizowana?, czy wybralabys
      sie z nimi po raz drugi?
      Ponawiam prosbe do tych z Panstwa, ktorzy byli lub slyszeli: wycieczki Moskwa,
      Kijow oraz tramping Syria Jordania. Jak bylo?
      • portal54 Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa 16.02.05, 21:42
        Mam przyjemność korzystania z Ich usług i jak dotąd od 1999 roku zrealizowałem
        z Nimi:Miasta Hanzeatyckie ( Rosja,Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia), kilka
        razy Galicję , zdobywanie Hoverli,Kamieńca, Chocimia, 2x KRYM,Rumunię.
        Tak , jak ktoś chce przeżyć przygodę , mnóstwo wrażeń - to tylko z
        Nimi.Programy Ich są bardzo bogate w porównaniu z innymi, ale które biuro
        zrealizuje zwiedzenie Krymu od Kerczu do Jevpatorii w 11 dni - w tym góry,
        rezerwaty,zamki, pałace, oczywiście z przerywnikami na kapiele i wieczorne
        zabawy. Chętnym przeslę wrażenia z wycieczek zrealizowanych z Nimi.
        dlew6@wp.pl
        • portal54 Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa 16.02.05, 21:51
          Zapomniałem poinformować, że mam zamiar zorganizowania wycieczki autokarowej z
          Opola do Sankt Petersburga w terminie 24.06 - 03.07.2005 –w okresie białych
          nocy.
          Po drodze " tam" i " z powrotem" zwiedzenie kilkunastu miejsc (Litwa, Łotwa,
          Rosja, Estonia, Łotwa, Litwa) - oczywiście z TOP Chorzów.Realizowali już kilka
          razy ten program i moi koledzy wracali bardzo zadowoleni i zaurocze3ni Sankt
          Petersburgiem.
          Mam już program, mapę z trasą , garść informacji i porad.
          Chętnym prześlę informacje.

Późną wiosną przychodzą białe noce. Pod wieczór światło robi się dziwne,
          niebieskawe, ale nie ściemnia się wcale. W ciężkich czasach ludzie pisali, że
          było to znakiem nieustannego czuwania w strachu. Białe noce pojawiały się w
          wierszach Achmatowej i u Dostojewskiego. Dziś są wielką atrakcją - na Newie
          podnoszą się mosty, a wybrzeże zmienia się w centrum rozrywkowe.

dlew6@wp.pl
        • ewusiaw Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa 18.02.05, 23:44
          niski standart
          • opolak Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa 19.02.05, 09:31
            Dla prawdziwego turysty, który ponad standard noclegów - zależny od własnej
            kieszeni - przekłada wrażenia zdobyte podczas wycieczek. Oczywiście jak ktoś
            ma " dużą kasę" to może korzystać z renomowanych Biur , latać samolotami,
            jeździć rikszami - ale teraz koszty wycieczek krajowych "piętrzą nam włosy na
            głowie". Nawet autostopem już się nie da.
            Pozdrawiam
            Wagabunda
            • saml Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa 23.02.05, 08:52
              Jakie są ceny w Sanki Petersburgu?
              saml@gazeta.pl
    • Gość: marta Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 10:47
      Dziekuje za informacje. Wlasnie chodzi mi o niedrogie wyjazdy z dobrym
      programem zwiedzania i dobrymi pilotami i przewodnikami. Czy ktos z Panstwa byl
      na interesujacych mnie szczegolnie objazdach? bardzo prosze o wrazenia
      • Gość: M Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 21:34
        To nie jest dobre biuro!!!
        A właściwie dobre, ale dla tych, którzy nie mają wymagań co do zakwaterowania
        np. czy posiłków... Ci, którzy nie lubią imprez w stylu tramping spontaniczny
        (czyt. słabo przygotowany) mogą się bardzo naciąć.
        Jeśli chodzi o kierunki wschodnie szeroką ofertę ma ORBIS. Z całą pewnością są
        to lepiej dopracowane programy. I realne przede wszystkim
        • dar54 Re: Biuro Turystyczne "TOP" z Chorzowa 20.02.05, 13:05
          Z przyjemnością podzielę się wrażeniami z wycieczek do wschodnich
          krajów,programami, radami.Galicja jest jednak piękna - ma w sobie " to coś".
          Proszę o podanie tematu i adresu
          dar54@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka