Dodaj do ulubionych

HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA

IP: *.bsk.vectranet.pl 19.07.02, 21:43
Wybieram się z Neckermannem do tego hotelu. Może ktoś wie o nim coś więcej -
okolica, plaża, obsługa itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: magdasz Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 10:57
      Współczuję wróciłam 3 tygodnie temu Jeżeli jedziesz z Neckermanna to podwójnie
      współczuję jeśli chcesz wiedzieć więcej napisz madzia_marketing@poczta.onet.pl
      • jodyna Re: HOTEL DIMITRIOS - CO BYŁO NIE TAK? 29.07.02, 12:16
        Gość portalu: magdasz napisał(a):

> Współczuję wróciłam 3 tygodnie temu Jeżeli jedziesz z Neckermanna to
        podwójnie
        > współczuję jeśli chcesz wiedzieć więcej napisz madzia_marketing@poczta.onet.pl
      • jodyna Re: HOTEL DIMITRIOS do magdasz 29.07.02, 12:22
        Gość portalu: magdasz napisał(a):

> Współczuję wróciłam 3 tygodnie temu Jeżeli jedziesz z Neckermanna to
        podwójnie
        > współczuję jeśli chcesz wiedzieć więcej napisz madzia_marketing@poczta.onet.pl

HEJ!
        Napisz coś więcej, jeśli było źle i neckermann Ci podpadł to podziel się tym na
        forum! najlepiej ze szczegółami.
        Niech inni też mają możliwość dowiedzieć się czego się w tym hotelu i po
        neckermannie spodziewać.
    • Gość: magdasz Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 12:16
      Cześć
      Poniżej przedstawiam moją historię i 3 innych rodzin które podróżowały w tym
      samym czasie co ja
      W dniu 14.06.2002r. wykupiliśmy na Kretę w terminie od 21.06.02 do 05.07.02r
      Oferta dotyczyła hotelu Dimitros NNN w Rethymnon z 2 posiłkami ( według oferty
      miał to być bogaty, urozmaicony bufet śniadaniowy i bufet kolacyjny). Po
      przejeździe z lotniska do hotelu nie oczekiwał nas żaden przedstawiciel
      Neckermanna który pomógłby nam w zakwaterowaniu. Po 15 minutach oczekiwania na
      pokoje podszedł do nas jeden z pracowników hotelu i poinformował, że nie
      posiada dla nas pokoi od dziś i musimy przenieś się do innego hotelu. Pokoje,
      które mieliśmy dostać są zajęte i może jutro między godzinami 10-16 będziemy
      mogli wrócić do hotelu Dimitros i zostać zakwaterowani. Gdy początkowo nie
      chcieliśmy się przenieść tłumacząc iż oferta dotyczyła tego hotelu i nie
      interesuje nas żadne przekwaterowywanie ostro zasugerowano nam, że jeżeli nie
      wyrazimy ochoty to dostaniemy taki pokój, który na pewno nam się nie spodoba i
      jutro będziemy chcieli wracać do kraju. Owy pokój odbiegał nawet od standardów
      pokoju w hotelu ** - przypominał swoim wyglądem „ciemną komórkę”. Pozbawieni
      możliwości wyboru zostaliśmy odesłani do innego hotelu.
      Po południu zostało zorganizowane spotkanie powitalne przez Panią Edytę -
      rezydentkę Na spotkaniu chcieliśmy uzyskać odpowiedź na pytanie o przyczyny
      zaistniałej sytuacji. Pani rezydent tłumaczyła, że firma Neckermann posiada tak
      dużą liczbę hoteli na Krecie, że nie ma możliwości sprawdzenia czy w
      rzeczywistości dany hotel posiada taką a nie inną liczbę wolnych pokoi. Uważam
      iż jest to tłumaczenie niedorzeczne ponieważ pobierając opłaty za organizacje
      imprezy Neckermann zobowiązuje się do świadczenia usługi turystycznej zgodnie
      z przedstawiona ofertą.
      W zamian za niegodności jakie spotkały mnie i podróżującą ze mną moją rodzinę
      Pani Rezydent zaproponowała nam samochód na 1 dzień gratis. Była to kolejna
      kpina, gdyż wcześniej poinformowałam ją, iż nikt z członków rodziny nie posiada
      prawa jazdy. Taka próba rozwiązania problemu stawia Neckermanna w bardzo złym
      świetle.
      Korzystaliśmy wcześniej z ofert wyjazdowych firmy Neckermann i nigdy taka
      sytuacja nie miała miejsca. Było to dla mnie bardzo przykrym doświadczeniem. Ku
      niezadowoleniu p.Edyty sporządziliśmy protokół -skargę opisujący zaistniałą
      sytuację z dnia 21.06.2002r.
      Z wielkim rozgoryczeniem informuję, iż nie była to jedyna niemiła niespodzianka
      jaka wynikła w ciągu dwutygodniowego pobytu w Rethymnon.
      W ofercie katalogowej opisującej hotel Dimitros zapewnione miało
      być : ”Reichhaltiges” – bogaty, urozmaicony bufet śniadaniowy i bufet
      kolacyjny. Przez 2 tygodnie pobytu ten rzekomo bogaty bufet składał się z:
      - 2 tych samych rodzajów wędlin,
      - 1 rodzaju żółtego sera
      - 4 owocowych dżemów
      - kremu czekoladowego
      - tostów
      - 2 rodzajów płatków śniadaniowych
      - masła, margaryny
      - herbaty, kawy, mleka
      - 1 rodzaju pieczywa, którego kromki miały grubość ponad 3 cm ( tzw. pajdy nie
      kromki)
      - na przemian 2 rodzaje białego sera
      Jedynie składnikami zmieniającymi się było 3 razy na 2 tygodnie jajko, 2 razy
      parówki.
      Ilość składników bufetu śniadaniowego przypominała raczej skromny bufet
      kontynentalny a nie bogaty, urozmaicony bufet śniadaniowy. Dużo zastrzeżeń
      można było mieć również do bufetu kolacyjnego. Nie było możliwości wyboru ani
      mięsa ani ryb. Podawano 1 rodzaj ryby albo jeden rodzaj mięsa. Najgorszy obiad
      był w przeddzień wyjazdu gdy podano nam żeberka. Ktoś kto znalazł w tej stercie
      kości 1 cm mięsa mógł uważać się za szczęśliwca. Owoce w formie deseru należały
      do rzadkości.
      W hotelu w godzinach południowych notorycznie nie było ciepłej wody. Dopiero po
      każdorazowej skardze w recepcji włączano ciepłą wodę.
      Jedynym plusem oferty wyjazdowej na Kretę była lokalizacja hotelu Dimitros
      bardzo blisko morza, miła obsługa i ładna pogoda.
      Właśnie napisałam skargę do Neckermanna i czekam na odpowiedź.
      Życzę miłego dnia

• Gość: ewa Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA IP: *.t / 192.168.10.* 30.07.02, 15:22
        Pani Edyta? A nie była to Elena???? W ubiegłym roku byłam na Krecie w hotelu
        Odyssia. Rezydentką była Elena. Miła pani, choć trochę sztywna. Pierwszego dnia
        (zanim wyjdziemy na miasto i sprawdzimy inne oferty) powiedziała, że tylko w
        tym dniu można wykupić wycieczki. Ludzie szybko sięgneli po karty kredytowe,
        nastepnego dnia okazało się, że na mieście można te same wycieczki kupić 30%
        taniej. Elena w hotelu była jedynie 3 razy (przez 2 tygodnie). Pokój dostaliśmy
        ochydny - od strony bocznej uliczki z widokim na śmietnik i powórko ze starymi
        wrakami samochodów. Pokój był koszmarny. Po długiej rozmowie z panią z recepcji
        udało się załatwić inny pokoi - przyjemniejszy i z ładniejszym widokiem. Od
        tego momentu było już ok, bo hotel - choć posiadał jedynie 3 gwiadki - był w
        dobrym miejscu, przy samej plaży i jedynie 2 km do centrum pieknego miasteczka -
        Rethymnon.

Znajomi wykupili pokój z widokiem na morze.... na początku dostali również taki
        sam koszmarny pokój z widokiem na śmietnik i złomowisko. Zadzwonili przez
        komorkę do neckermanna, a tam pani powiedziala, ze to ich problem i musza sobie
        radzic sami (co tez uczynili i wynegocjowali lepszy pokój)
        • Gość: madziasz Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA do Ewa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 09:57
          niestety była to p. Edyta Szumińska W taki razie więcej jest takich okropnych -
          rezydentów nie nadających się do pracy z ludźmi. Może stworzymy listę okropnych
          rezydentów przed którymi trzeba się ustrzec.
          • Gość: ewa Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA do Ewa IP: *.t / 192.168.10.* 31.07.02, 10:29
            Świetny pomysł ;) Jak byłam na Krecie, pojechałam na wycieszkę razem z osobami
            z Sindbada. Byli zachwyceni. Mieli rezedenta na miejscu i fantastycznego
            przewodnika.
          • Gość: magdasz lista nierzetelnych rezydentów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 08:07
            Cześć
            Większość z nas kiedyś spotkała się lub spotka się z nierzetelnymi i okropnymi
            rezydentami. Wpiszcie tych przed którymi chcielibyście ustrzec innych.

REZYDENCI:

1. Edyta Szumińska - Neckermann Polska - Kreta
      • Gość: p22 Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 30.07.02, 16:58
        Dziękuję serdecznie!!!
        Całe szczęście, że nie zdążyłam jeszcze podpisać umowy. Chciałam jechać z
        Neckermannem bo uważałam, że to solidne biuro. Jak dotąd ani ja ani moi
        znajomi nie mieliśmy z nim żadnych problemów. Teraz wyjadę z innym biurem.
        Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
        • Gość: magdasz Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA do p22 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 09:52
          Ja też wczesniej wyjeżdzałam z Neckermanna i taka sytuacja zdarzyła mi się
          pierwszy raz dlatego moje rozgoryczenie było jeszcze większe!!!
          Moi znajomi byli w zeszłym roku z Neckermanna ale z biura z Niemiec byli bardzo
          zadowoleni Rezydent był super był prawdziwą pomocną dłonią w przeciwieństwie do
          P. Edyty Szumińskiej. Wycieczkę na Teneryfę wykupywali w Berlinie
          Pozdrawiam Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka