Gość: p22 IP: *.bsk.vectranet.pl 19.07.02, 21:43 Wybieram się z Neckermannem do tego hotelu. Może ktoś wie o nim coś więcej - okolica, plaża, obsługa itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magdasz Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 10:57 Współczuję wróciłam 3 tygodnie temu Jeżeli jedziesz z Neckermanna to podwójnie współczuję jeśli chcesz wiedzieć więcej napisz madzia_marketing@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jodyna Re: HOTEL DIMITRIOS - CO BYŁO NIE TAK? 29.07.02, 12:16 Gość portalu: magdasz napisał(a): > Współczuję wróciłam 3 tygodnie temu Jeżeli jedziesz z Neckermanna to podwójnie > współczuję jeśli chcesz wiedzieć więcej napisz madzia_marketing@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jodyna Re: HOTEL DIMITRIOS do magdasz 29.07.02, 12:22 Gość portalu: magdasz napisał(a): > Współczuję wróciłam 3 tygodnie temu Jeżeli jedziesz z Neckermanna to podwójnie > współczuję jeśli chcesz wiedzieć więcej napisz madzia_marketing@poczta.onet.pl HEJ! Napisz coś więcej, jeśli było źle i neckermann Ci podpadł to podziel się tym na forum! najlepiej ze szczegółami. Niech inni też mają możliwość dowiedzieć się czego się w tym hotelu i po neckermannie spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdasz Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 12:16 Cześć Poniżej przedstawiam moją historię i 3 innych rodzin które podróżowały w tym samym czasie co ja W dniu 14.06.2002r. wykupiliśmy na Kretę w terminie od 21.06.02 do 05.07.02r Oferta dotyczyła hotelu Dimitros NNN w Rethymnon z 2 posiłkami ( według oferty miał to być bogaty, urozmaicony bufet śniadaniowy i bufet kolacyjny). Po przejeździe z lotniska do hotelu nie oczekiwał nas żaden przedstawiciel Neckermanna który pomógłby nam w zakwaterowaniu. Po 15 minutach oczekiwania na pokoje podszedł do nas jeden z pracowników hotelu i poinformował, że nie posiada dla nas pokoi od dziś i musimy przenieś się do innego hotelu. Pokoje, które mieliśmy dostać są zajęte i może jutro między godzinami 10-16 będziemy mogli wrócić do hotelu Dimitros i zostać zakwaterowani. Gdy początkowo nie chcieliśmy się przenieść tłumacząc iż oferta dotyczyła tego hotelu i nie interesuje nas żadne przekwaterowywanie ostro zasugerowano nam, że jeżeli nie wyrazimy ochoty to dostaniemy taki pokój, który na pewno nam się nie spodoba i jutro będziemy chcieli wracać do kraju. Owy pokój odbiegał nawet od standardów pokoju w hotelu ** - przypominał swoim wyglądem „ciemną komórkę”. Pozbawieni możliwości wyboru zostaliśmy odesłani do innego hotelu. Po południu zostało zorganizowane spotkanie powitalne przez Panią Edytę - rezydentkę Na spotkaniu chcieliśmy uzyskać odpowiedź na pytanie o przyczyny zaistniałej sytuacji. Pani rezydent tłumaczyła, że firma Neckermann posiada tak dużą liczbę hoteli na Krecie, że nie ma możliwości sprawdzenia czy w rzeczywistości dany hotel posiada taką a nie inną liczbę wolnych pokoi. Uważam iż jest to tłumaczenie niedorzeczne ponieważ pobierając opłaty za organizacje imprezy Neckermann zobowiązuje się do świadczenia usługi turystycznej zgodnie z przedstawiona ofertą. W zamian za niegodności jakie spotkały mnie i podróżującą ze mną moją rodzinę Pani Rezydent zaproponowała nam samochód na 1 dzień gratis. Była to kolejna kpina, gdyż wcześniej poinformowałam ją, iż nikt z członków rodziny nie posiada prawa jazdy. Taka próba rozwiązania problemu stawia Neckermanna w bardzo złym świetle. Korzystaliśmy wcześniej z ofert wyjazdowych firmy Neckermann i nigdy taka sytuacja nie miała miejsca. Było to dla mnie bardzo przykrym doświadczeniem. Ku niezadowoleniu p.Edyty sporządziliśmy protokół -skargę opisujący zaistniałą sytuację z dnia 21.06.2002r. Z wielkim rozgoryczeniem informuję, iż nie była to jedyna niemiła niespodzianka jaka wynikła w ciągu dwutygodniowego pobytu w Rethymnon. W ofercie katalogowej opisującej hotel Dimitros zapewnione miało być : ”Reichhaltiges” – bogaty, urozmaicony bufet śniadaniowy i bufet kolacyjny. Przez 2 tygodnie pobytu ten rzekomo bogaty bufet składał się z: - 2 tych samych rodzajów wędlin, - 1 rodzaju żółtego sera - 4 owocowych dżemów - kremu czekoladowego - tostów - 2 rodzajów płatków śniadaniowych - masła, margaryny - herbaty, kawy, mleka - 1 rodzaju pieczywa, którego kromki miały grubość ponad 3 cm ( tzw. pajdy nie kromki) - na przemian 2 rodzaje białego sera Jedynie składnikami zmieniającymi się było 3 razy na 2 tygodnie jajko, 2 razy parówki. Ilość składników bufetu śniadaniowego przypominała raczej skromny bufet kontynentalny a nie bogaty, urozmaicony bufet śniadaniowy. Dużo zastrzeżeń można było mieć również do bufetu kolacyjnego. Nie było możliwości wyboru ani mięsa ani ryb. Podawano 1 rodzaj ryby albo jeden rodzaj mięsa. Najgorszy obiad był w przeddzień wyjazdu gdy podano nam żeberka. Ktoś kto znalazł w tej stercie kości 1 cm mięsa mógł uważać się za szczęśliwca. Owoce w formie deseru należały do rzadkości. W hotelu w godzinach południowych notorycznie nie było ciepłej wody. Dopiero po każdorazowej skardze w recepcji włączano ciepłą wodę. Jedynym plusem oferty wyjazdowej na Kretę była lokalizacja hotelu Dimitros bardzo blisko morza, miła obsługa i ładna pogoda. Właśnie napisałam skargę do Neckermanna i czekam na odpowiedź. Życzę miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA IP: *.t / 192.168.10.* 30.07.02, 15:22 Pani Edyta? A nie była to Elena???? W ubiegłym roku byłam na Krecie w hotelu Odyssia. Rezydentką była Elena. Miła pani, choć trochę sztywna. Pierwszego dnia (zanim wyjdziemy na miasto i sprawdzimy inne oferty) powiedziała, że tylko w tym dniu można wykupić wycieczki. Ludzie szybko sięgneli po karty kredytowe, nastepnego dnia okazało się, że na mieście można te same wycieczki kupić 30% taniej. Elena w hotelu była jedynie 3 razy (przez 2 tygodnie). Pokój dostaliśmy ochydny - od strony bocznej uliczki z widokim na śmietnik i powórko ze starymi wrakami samochodów. Pokój był koszmarny. Po długiej rozmowie z panią z recepcji udało się załatwić inny pokoi - przyjemniejszy i z ładniejszym widokiem. Od tego momentu było już ok, bo hotel - choć posiadał jedynie 3 gwiadki - był w dobrym miejscu, przy samej plaży i jedynie 2 km do centrum pieknego miasteczka - Rethymnon. Znajomi wykupili pokój z widokiem na morze.... na początku dostali również taki sam koszmarny pokój z widokiem na śmietnik i złomowisko. Zadzwonili przez komorkę do neckermanna, a tam pani powiedziala, ze to ich problem i musza sobie radzic sami (co tez uczynili i wynegocjowali lepszy pokój) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziasz Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA do Ewa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 09:57 niestety była to p. Edyta Szumińska W taki razie więcej jest takich okropnych - rezydentów nie nadających się do pracy z ludźmi. Może stworzymy listę okropnych rezydentów przed którymi trzeba się ustrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA do Ewa IP: *.t / 192.168.10.* 31.07.02, 10:29 Świetny pomysł ;) Jak byłam na Krecie, pojechałam na wycieszkę razem z osobami z Sindbada. Byli zachwyceni. Mieli rezedenta na miejscu i fantastycznego przewodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdasz lista nierzetelnych rezydentów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 08:07 Cześć Większość z nas kiedyś spotkała się lub spotka się z nierzetelnymi i okropnymi rezydentami. Wpiszcie tych przed którymi chcielibyście ustrzec innych. REZYDENCI: 1. Edyta Szumińska - Neckermann Polska - Kreta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p22 Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 30.07.02, 16:58 Dziękuję serdecznie!!! Całe szczęście, że nie zdążyłam jeszcze podpisać umowy. Chciałam jechać z Neckermannem bo uważałam, że to solidne biuro. Jak dotąd ani ja ani moi znajomi nie mieliśmy z nim żadnych problemów. Teraz wyjadę z innym biurem. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdasz Re: HOTEL DIMITRIOS - RETHYMNON KRETA do p22 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 09:52 Ja też wczesniej wyjeżdzałam z Neckermanna i taka sytuacja zdarzyła mi się pierwszy raz dlatego moje rozgoryczenie było jeszcze większe!!! Moi znajomi byli w zeszłym roku z Neckermanna ale z biura z Niemiec byli bardzo zadowoleni Rezydent był super był prawdziwą pomocną dłonią w przeciwieństwie do P. Edyty Szumińskiej. Wycieczkę na Teneryfę wykupywali w Berlinie Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś