rain_tours2005 Re: Czy to normalne w rainbowtours? 29.07.05, 11:19 Wiem to z niejednego źródła że biuro to często zawyża kategorie hoteli a ewentualne reklamacje zbywają. Czy jest to ich stała praktyka czy tylko parę osób miało pecha trafić tylko na te gorsze ofery? a może jest to tylko charakterystyczne dla Bułgarii (gdzie byłem) i Chorwacji o której czytałem na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 a! i jeszcze jedno. Czy znajdzie sie ktoś... 29.07.05, 11:30 Czy znajdzie się ktoś usatysfakcjonowany ze sposobu rozpatrzenia reklamacji? Czy to biro poczuwa się do jakiejkolwiek odpowiedzialności wobec swoich klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy to normalne w rainbowtours? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:53 Dla przykladu odswiezam sprawe Sycylii z Rainbow Tours- opis na rainbowkant.blog.onet.pl z dokumentacja foto. Biuro odrzucilo reklamacje piszac ze przyszla dzien czy dwa po terminie (7 dni niezgodne z obowiazujacym prawem) co jest bzdura bo wyslalem kurierem i mam potwierdzenie. Kupcie w tym tygodniu OZON !!! Bedzie o tym "biurze" Rainbow Tours. Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 Re: Czy to normalne w rainbowtours? 11.08.05, 13:08 ja tam nie wierze w możliwość pozytywnego załatwienia reklamacji ale będę Panu kibicował! Mam kontakt z innymi uczestnikami naszego wyjazdu i muślę że będe miał pare ciekawych fotek, które myslę można też umieścić w Pana stronach. myślę że taka pojedyńcza relacja nie jest zbytnio wiarygodna ale jakby zebrać trochę materiałów z innych wyjazdów to by dawało "lepszy" obraz biura;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 przed sezonem 2006 trzeba będzie się przypomnieć;) 17.08.05, 09:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: króliczek Re: Czy to normalne w rainbowtours? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:24 Ciekawe kto tu oszukuje???? Coś mi się wydaje, że Ty Andrzeju nie jesteś spełna rozumu. Przeczytałam nowy OZON i co się okazuje, jest tam napisane, że "na początku lipca poszedłeś do biura", a leciałeś "za trzy tygodnie". Czyli, jak dobrze rozumiem byłeś na wczasach w sierpniu!!! To gdzie tu jest prawda, skoro twoje pierwsze negatywne wrażenia na temat wyjazdu na tym forum pojawiły się dokładnie 29.05.2005!!!! Chyba, że Ci się przyśniło w maju, że jesteś na wczasach i do tej pory się jeszcze nie obudziłeś!!!1 Oszołom z Ciebie jakiś. I ty twierdzisz, że biuro podaje nieprawdziwe informacje, a ty to już chłopie bujasz gdzieś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mawa Re: Czy to normalne w rainbowtours? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:53 gdzie ten tekst w ozonie?prosze o link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroliczek Re: Czy to normalne w rainbowtours? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 16:42 www.ozon.pl/tygodnikozon_2_17_515_2005_20_1.html, Proszę bardzo, na stronie nie ma całego artykułu, ale fałszywe zeznanie Pana Andrzeja o wyjeździe w lipcu jest. Jakoś widzę, że Pan Andrzej siedzi już cicho i nie chce się wypowiedzieć dlaczego gazeta OZON podała nieprawdziwe informacje na temet jego wakacji na Sycylii. A druga nieprawdziwa informacja podana przez Pana Andrzeja to taka, że portal travelplanet zdjął ofertę hotelu Atlantis Palace. Wcale nie można sprawdzić w każdej chwili. Oferta dalej jest :-)) Więc jedynym oszustem możemy nazwać Pana Panie Andrzeju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Czy to normalne w rainbowtours? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.08.05, 01:22 brrrr...ale mnie przestraszyliscie. Jade za kilka dni na wycieczke do Paryza organizowana przez Rainbow Tours i mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok. Dotychczas slyszalam o tym biurze tylko pozytywne opinie. Pojedziemy - zobaczymy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mm Re: Czy to normalne w rainbowtours? IP: *.aster.pl 29.08.05, 07:15 Na jedno zwróć uwagę. Na oferty pilotów dotyczące jedzenia, biletów wstępów, itp. Z własnego doświadczenia wiem, że wszystko to, co oferuje pilot tego biura, samemu można kupić za 1/3 ceny. Więc zawsze sobie po prostu sprawdź, nie daj się naciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
rainbowtours1 Rainbow Tours podaje prawdziwe informacje 29.07.05, 12:19 Przeczytałem uwagi dotyczace hotelu Naslada w Bułgarii, bo o ten hotel przecierz chodzi... Oficjalna kataegoria jest podwojna ** i *** w tym samym hotelu, poniewaz są dwa róne standardy pokoji pokoje *** po remoncie, z nowymi meblami i TV - i w tych pan mieszkał pokoje ** przed remontem, stare meble, bez TV pokoje zakontraktowane przez Rainbow Tours maja standard *** i w tych pokojach umieszczamy naszych turystów czyż nie tak ?? Rainbow Tours A czy hotel Naslada (w Bułgarii) ma według Państwa 3 gwiazdki? czy macie jakieś oficjalne pismo, słowo właściciela czy zaświadczenie od sąsiada? :D bo na miejscu jakoś nie mogłem się doszukać tej trzeciej gwiazdki – wszędzie wisiały tyko 2 a „restauracja” nawet miała jedną. Tak więc wszystko świadczyło o tym (łącznie z warunkami na miejscu i z dyplomem w recepcji) że hotel ma ** „lokalną kategorię”. Jak widzę zawyżanie kategorii hoteli to powszechnie przez Państwa stosowana Praktyka. Co chcecie przez to osiągnąć? ja już opowiedziałem wszystkim swoim znajomym (i pokazałem zdjęcia) tak więc pewnie nikt z nich już nie skorzysta z państwa oferty. Jak widać z tonu Pana odpowiedzi składanie reklamacji nie ma większego sensu bo i tak nie poczuwacie się do odpowiedzialności za jakość świadczonych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 Re: Rainbow Tours podaje prawdziwe informacje 29.07.05, 15:22 > Oficjalna kataegoria jest podwojna ** i *** w tym samym hotelu, poniewaz są dwa > > róne standardy pokoji > pokoje *** po remoncie, z nowymi meblami i TV - i w tych pan mieszkał > pokoje ** przed remontem, stare meble, bez TV > pokoje zakontraktowane przez Rainbow Tours maja standard *** i w tych pokojach > umieszczamy naszych turystów > > czyż nie tak ?? chyba jednak nie... i dziwi mnie fakt że tego ani warunków na miejscu nikt wcześniej nie sprawdził! Tak się składa że nigdzie nie wisi informacja o przyznaniu 3 gwiazdek za to przy jednej i przy drugiej części hotelu wisiały tabliczki z 2 gwiazdkami (w recepcji także był dyplom z dwoma gwiazdkami) a przy stołówko restauracji to z tylko 1. Tak więc formalnie rzecz biorąc hotel był 2 gwiazdkowy. standard jaki był oferowany też nie oceniam na nie więcej niż 2 gwiazdki - ale to oczywiście może być tylko moje subiektywne odczucie. :/ Mam jeszcze parę innych zastrzeżeń ale one są jak najbardziej moimi subiektywnymi odczuciami więc myślę że nie ma sensu z Panem na ten temat dyskutować. Powiem tylko tyle że to właśnie one skłoniły minie (ale zdaje mi się że nie tylko mnie) do sprawdzenia jakiej faktycznie kategorii jest hotel. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w pracy;) Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 a może na pocieszenie powiecie że... 29.07.05, 15:29 a może na pocieszenie powiecie że w Złotych Piaskach w Hotelu 4 gwiazdkowym mieli pokoje jeszcze mniejsze od naszych. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiem_o_co_chodzi Rainbow Tours jest OK... 29.07.05, 12:35 taaaaaaak widac kolejny koleś co nie doczytał albo przeczytal za duzo... byłem w tej Nasladzie, i czepiac sie nie ma o co..., no chyba tylko tego że bylo kilku ciagle podpitych i rozrabiajacych polaczków... pozdro dla wszystkich prawdziwych turystów! Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 napisał rainbowtours1 ....... ;) 29.07.05, 15:25 ile jeszcze kont założysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: napisał rainbowtours1 ....... ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:56 Kliencie Rainbowtours - nie masz racji jak mi sie wydaje. Jesli to ma dla Ciebie jakies znaczenie to zerknij np. na strone www.bgtours.de/cgi/hview.pl?CFG=varna&OrtID=2&HotID=4 To jest strona jednego z niemieckich biur, ktore tez wyraznie podaje, ze hotel ma 2 lub 3 gwiazdki. Przekonaj sie niedowiarku... :) Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 Re: napisał rainbowtours1 ....... ;) 30.07.05, 11:50 Ja nie kwestionuję że oni się tak reklamują ale to jest tylko reklama. Na miejscu nigdzie nie było 3 gwiazdek a jedynie 2. Poza tym myślę że najlepiej o klasie hotelu świadczy fakt że nie było tam Niemców Brytyjczyków czy Francuzów, ba nawet Czechów, byli tylko Rosjanie, Białorusini, i Polacy. Widać żadne szanujące się biuro sobie na to nie może pozwolić. Prawdą jest tez że jeśli chodzi o standard hotelu to nie było tragicznie – jednak „parę” niedociągnięć było. Gdyby rainbowtours na miejscu dobrze wszystko zorganizował pewnie nawet nie zwrócilibyśmy uwagi na takie drobiazgi – bo kto na wczasach siedzi w hotelu? Ale już od Transferu do hotelu zaczynały się „niezgodności z ofertą” tj. około 30 km jechaliśmy 3 godziny zamiast około 30 min. Jedna, druga wpadka aż zaczęliśmy się interesować za co w zasadzie zapłaciliśmy. Wiele mankamentów można określić tylko i wyłącznie jakio nasze subiektywne odczucia albo zdarzenia losowe ale klasa hotelu jest akurat dobrze udokumentowana tak więc traktuje to jako fakt obiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 Oszukanych jest więcej.... 04.08.05, 10:50 kto szuka ten znajdzie! Jak widać nie tylko my mamy zastrzeżenia! Być może gdy całość jest zorganizowana prawidłowo i bez większych wpadek to tak naprawdę nikt nie zwraca uwagi na ilość gwiazdek – ważne jest tylko czy jest w miarę czysto i jest zapewnione pewne minimum. Jeśli niewiele zgadza się z ofertą, opiekuna praktycznie nie ma i dochodzi do jeszcze jakiś ekscesów to klasa hotelu jest najłatwiejszą rzeczą do udowodnienia! Dlatego też nie piszę o tym co mi się tak naprawdę nie podobało ale o tym co jest faktem i jest możliwe do udowodnienia. Pisanie skarg i reklamacji nie ma sensu bo jeżeli biuro robi takie przekręty to nie po to by później uznawać reklamacje a organizacje konsumenckie czy odnośne urzędy nie są po to by pracować ale po to by parę osób miało łatwy szmal. O polskim sądownictwie to nawet nie ma co pisać ;) Jedyną skuteczną drogą w takiej sytuacji jest poinformowanie jak największej ilości osób. Oczywiście w ten sposób nie wywalczy się odszkodowania ale jest szansa że takie biura zostaną zamknięte a zdobyte doświadczenia i informacja w sieci pozwoli unikać ich następców. Tak więc nie tylko w naszym przypadku biuro nie zapewniło hotelu o właściwym standardzie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=24478766&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29584&w=24519690&a=24661574 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=14940074&a=15150996 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=14605371&a=14694383 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=14605371&a=14741765 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=14605371&a=15050217 A to tylko jeden portal i około 15 min wyszukiwania! szukać dalej???? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy XXIw. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 08:51 jest telefon, internet, ciekawe że tak świetnie potrafisz wszystko znaleźć po szkodzie... A przed wydaniem kasy to co ci przeszkodizło w sprawdzeniu ofery? myuślenie nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 Re: XXIw. 08.08.05, 21:20 > A przed wydaniem kasy to co ci przeszkodizło w sprawdzeniu ofery? może zabrzmi to smiesznie ale brak czasu, głównie byliśmy zajęci koordynacją urlopów, a samo biuro i hotel na pierwszy rzut oka nie wygląda najgorzej. > myuślenie nie boli! a jaka jest różnica pomiędzy zdrowym rozsądkiem a paranoją przy zakupach wycieczki? Ty pewnie zatrudniasz nnajpierw agencję detetywistyczną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba355 psychiatry tu trzeba... 04.08.05, 11:29 a jestem psychiatrą... obawiam się autor tego watku gada sam ze soba i sam się nakreca... coś na uspokojenie by się przydało... w końskiej dawce w tekscie nie ma nic na temat RZECZYWISTYCH uchybień, tylko OSOBISTE wyimaginowane krzywdy ... leczyc nogi bo głowę to chyba za póżno dr alibaba 355 Odpowiedz Link Zgłoś
rain_tours2005 ... bo rainbowtours1 ma rozdwojenie jaźni ... 04.08.05, 12:09 ...albo ciężką schizofrenię. A jeśli chodzi o dowody nieuczciwości RT to wyżej zamieściłem parę. (np. znajduja sie na stronach Andrzeja a znajdę trochę czasu to opublikuje tutaj własne fotki - napewno sie ucieszycie!!!!) Ale Ty pewnie bierzesz szmal, klakierze, za pisanie panegiryków dla RT i obsmarowywaniu innych biur. (co widać po braku umiejętności czytania ze zrozumieniem) Zapewne chwalebna to praca ! Jedyna szansa to zwalczać propagandę propagandą???? Ciekawe czy załatwiliście choć jedną reklamację pozytywnie? Bo chyba wszystkim odpowiadacie że to są ich tylko "wyimaginowane krzywdy" i że jak klient widzi dyplom i tabliczkę z 2 zamiast z 3 gwiazdkami to oznacza że nie umie czytać.... Pewnie jedyna szansa dla was to zrobić z ludzi wariatów bo żadnych poważnych argumentów nie macie! A tak swoja droga marnujesz się tutaj! może powinieneś zostać rzecznikiem LPR’u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombi Re: psychiatry tu trzeba... IP: *.umk / *.um.krakow.pl 05.08.05, 09:46 Jestem żywo zainteresowany poczynaniami tego Biura - często zaglądam na to forum mam radę dla alibaby - jak jesteś parcownikiem tego biura -a z tego co widzę po różnych wątkach , w których zabierasz głos - i wszędzie biura bronisz - to jesteś PRACOWNIKIEM RAINBOWS TOURS - to sobie choć pseudo zmieniaj - dla większej wiarygodności !!!!!!!!! wypisujesz bzdury i mam nadzieję , że takie rzezcy - wykonywane w ramach obowiązków służbowych satysfakcjonują Cię Odpowiedz Link Zgłoś
turysta123 Re: Czy to normalne w rainbowtours? 29.08.05, 11:34 Tak, to normalne. Włochy, Kalabria to też jedno wielkie oszustwo. *** hotel jest w rzeczywistości byłym eurocampingiem (robaki, bródno, smród). Jedzenie okropne, połamane leżaki i parasole - generalnie, połowa rzeczyw katalogu to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samosiejka Re: Czy to normalne w rainbowtours? IP: 83.238.10.* 14.09.05, 13:42 nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś