Gość: Gośka IP: *.eranet.pl 05.10.02, 10:24 Czesc ! Jesli ktos byl na Bali (szczegolnie osttanio) - bardzo prosze o info: czy jest bezpiecznie, jakie sa ceny, co warto zobaczyc ? Dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciek Re: BALI - kto był ?? IP: *.client.attbi.com 05.10.02, 16:22 Miliony ludzi bylo na Bali, co w tym wielkiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: BALI - kto był ?? IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 05.10.02, 19:13 Na stronie 5 / tego forum jest TEMAT: BALI-INDONEZJA. Polecam. Życzę miłego pobytu [ dla mnie jest tam za gorąco ! ]. Pozdrawiam / Marek Odpowiedz Link Zgłoś
mikmik Re: BALI - kto był ?? 23.10.02, 11:54 na na forum TURYSTYKA - NA ŚWIECIE jest nowy wątek o Bali www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=193&w=3269788 a tamten historyczny na którym też się udzieliłem: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=19&w=1098 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: BALI - kto był ?? IP: 193.131.67.* 23.10.02, 12:16 Bali to przepiekna i egzotyczna wyspa (szkoda tylko ze tak zatloczona turystami!) i wcale taka nie do nieosiagniecia dla Polakow. Najdrozszy wydatek to oczywiscie przelot, a hotele zawsze mozna na miejscu zalatwic. Ja wyladowalam tam bez zadnych rezerwacji i jeszcze na samym lotnisku udalo mi sie zalatwic hotel na pierwsze kilka dni. Nie polecam Kuta, chyba, ze ciagnie Cie do barow, klubow i calonocnych szalenstw. Plaze tez sa nie za czyste i zatloczone. Uciekac jak najdalej z Kuta na polnoc Bali. A tak wogole jesli chcesz zobaczyc jakis piekny kawalek nienaruszonej przez cywilizacje natury i bezludne piekne plaze to polecam wyniesc sie z Bali na wyspe Lombok. To jest dopiero to! 2 godz. promem z Bali, jesli nie zakotwiczysz sie z biurem na stale na Bali to przeciez mozesz przeniesc sie na kilka dni wlasnie na Lombok. Stad mam najpiekniejsze wspomnienia. To czywiscie wspomnienia sprzed dwoch lat, nie obecne. Przy istniejacych konfliktach muzulmansko-hinduskich istniejacych tam od lat, plus ostatnia tragedia, nie wiem czy ryzykowalabym wyjazd do Indonezji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: BALI - kto był ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 20:03 Dzięki za rady i info. Po ostatnim wydarzeniu tamże chyba odłożymy nasze plany na styczeń, ale zapewne wybierzemy wtedy Lombok. A czy byłaś na Komodo ? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: BALI - kto był ?? IP: 193.131.67.* 24.10.02, 11:05 Niestety nie, nie bylam na Komodo. Indonezja byla jednym z kilku przystankow na trasie moje podrozy i niestety mialam na nia tylko jakies 8-9 dni. Zobaczylam w tym czasie Bali i Lombok. Tez bylam tam w styczniu. Pogoda byla super, ale zawsze wczesnym popoludniem przechodzila szybka burza - gwarantowane! Z innych rzeczy do polecenia, ktore mi sie wlasnie przypomnialy to obowiazkowa wycieczka na Gili Islands z Lombok - przepiekna rafa koralowa na snorkelling. Na wyspie Bali oprocz innych atrakcji, obowiazkowo trzeba zobaczyc zachod slonca. Super miejscem do tego jest plaza na poludnie od Kuta wzdluz ktorej w promieniu kilkuset metrow sa dziesiatki restauracji serwujacych seafood doslownie na samej plazy. Jedzonko to odrebny rozdzial - pycha! Ostrzegam przed jedna rzecza - wymiana pieniedzy. W Kuta na kazdym kroku sa male kantorki kuszace atrakcyjnymi kursami wymiany walut (porownujac z bankami). Mozesz u nich wymienic pieniadze, ale uwazaj, bo strasznie oszukuja na kazdym kroku. Sama na wlasnej skorze sie przekonalam i wymienialam potem tylko w banku. Zycze udanej wyprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
cracovian Re: BALI - kto był ?? 23.10.02, 17:03 Slyszalem, ze maja glosne dyskoteki... Po co Ci jakies Bali? Pojedz do Meksyku na Jukatan - tam dopiero jest raj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: BALI - kto był ?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 20:04 Zgadzam się - jest tam raj, ale juz byłam Odpowiedz Link Zgłoś
mikmik Re: BALI - kto był ?? 24.10.02, 12:16 no to prawda że tylko słyszałeś głośna dyskoteka ??? być może późną nocą przy zatłoczonej głównej ulicy biegnącej przez Kute i Legian, tam gdzie właśnie eksplodował samochód pułapka A tak to na codzień spokój, sielanka, mili, życzliwi i uśmiechnięci ludzie. Po prostu raj na ziemi. Bali to nie tylko południowy cypel wyspy z ciągiem Tuban-Kuta-Legian-Seminyak ale również Singarja i Lovina Beach na północy, centrum wyspy z Lake Batur i Lake Bratan czy wschodnie wybrzeże albo bardzo rzadko odwiedzana zachodnia część wyspy z Bali Barat National Park z Reninig i Medewi Beach. Jest co oglądać i gdzie się zaszywać nawet blisko samego centrum rozrywki bo na południu w okolicach Nusa Dua. Najpopularniejsze plaże i centra handlowe w zasięgu ręki a cisza i spokój. cracovian napisał: > Slyszalem, ze maja glosne dyskoteki... > > Po co Ci jakies Bali? Pojedz do Meksyku na Jukatan - tam dopiero jest raj. Odpowiedz Link Zgłoś
kambodja Re: BALI - kto był ?? 14.11.02, 16:51 Byłam w sierpniu przez tydzień - trampingowo. Spędziliśmy ten czas w Kucie i było o.k. - po trampingu 5-tygodniowym od Tajlandii do Indonezji taki wypoczynek sie przydał.... Wyspa jest tania i b. ciekawa architektonicznie - szczególnie świątynie hinduskie. Jak chcesz wiedzieć coś wiecej to pisz ! Odpowiedz Link Zgłoś