Dodaj do ulubionych

Leptokaria-Hotel Posejdon Palace i Mousses

07.01.06, 10:41
Bedę wdzięczny za każdą informację o samej Leptokarii jak też o wymienionych hotelach. Może ktoś był i zna. Wyspy choć piękne odpadają z uwagi na koszty. Chce spędzić bite dwa tygodnie z zapewnionym / choćby częściowo wyżywieniem/, pozwiedzać, trochę plaża i woda, no i kuchnia regionalna. Znawcy tych regionów-proszę o wypowiedzi. Dzięki
Obserwuj wątek
    • mamajakuba Re: Leptokaria-Hotel Posejdon Palace i Mousses 08.01.06, 09:46
      Witam,
      w hotelu Posejdon Palace byłam w roku 1999 więc jakiś czas temu ale było super.Sam hotel to kompleks budynków z pokojami, przeważnie z balkonami. Na początku zakwaterowano nas na parterze i widok z okna był nieciekawy ale po interwencji i ponieważ był to koniec września dostaliśmy pokój na pierwszym piętrze z balkonem z widokiem na piękny kotelowy ogród i morze. Morze jest dosłownie "rzut beretem" trzeba tylko przejść przez wąską ulicę. Plaża była czysta, morze przeczyste choć przy brzegu kamieniste. Na terenie hotelu był też basen, leżaki były bez dopłaty. Wyzywienie jak dla nas bylo doskonałe. I na śniadanie i na obiadokolacje był szwedzki stół z naprawdę dużym wyborem również regionalnych potraw.
      Nie wiem jak jest teraz bo jednak parę lat minęło. Sama Leptokaria to małe miasteczko oddalone od hotelu o ok. 20 min. spacerem po plaży, drogą zdecydowanie dłużej.My byliśmy po sezonie więc dużego ruchu nie było ale widziałam, że jest mnóstwo restauracji, kafejek, dyskotek. Wycieczki były fakultatywne ale Klasztory Meteora, Ateny, góry Olimpu to obowiązek :))Mam mnóstwo zdjęć ale robione nie cyfrówką, więc nie mam jak przesłać. Wtedy w hotelu byli praktycznie sami Niemcy, hałaśliwi jakby cały świat należał do nich i to było trochę denerwujące ale w końcu nie siedzi się cały czas w hotelu :))Z czystym sumieniem Posejdona mogę polecić bo chyba aż tak bardzo się nie zmieniło.
      • Gość: suomizo Re: Leptokaria-Hotel Posejdon -do mamajakuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 22:11
        Serdeczne dzięki za informację. Przeszukałem sieć i tak na 90% byłem zdecydowany właśnie na ten hotel. Dodałaś/eś odwagi i zdecyduję się. Nie straszne mi spacery do miasteczka. Szukam wygody, odpoczynku, zwiedzania itp.
        Niemcy. Hałaśliwi są wszędzie. Przez to bardzo nie lubiani. Ale ja sobie z Nimi daję radę. Znam niemiecki toteż zwracam Im zdecydowaną uwagę na ich "hałaśliwość".Nauczyłem się tego jeżdżąc do Kołobrzegu. Zapewniam - pomaga, choć są zszokowani. Dzięki śliczne za pomoc. Jeszcze pytanie. Jak myślisz..jaki termin byłby lepszy. Początek lipca czy druga połowa sierpnia?. Pytam bo nie zamierzam zdychać z upałów. Jeśli trafisz na odpowiedż moją - poproszę o dodatkową informację. Dzięki.
        • Gość: suomizo Re:Do mamajakuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 08:39
          > Serdeczne dzięki za informację. Przeszukałem sieć i tak na 90% byłem zdecydowany właśnie na ten hotel. Dodałaś/eś odwagi i zdecyduję się. Nie straszne mi spacery do miasteczka. Szukam wygody, odpoczynku, zwiedzania itp. > Niemcy. Hałaśliwi są wszędzie. Przez to bardzo nie lubiani. Ale ja sobie z Nimi> daję radę. Znam niemiecki toteż zwracam Im zdecydowaną uwagę na ich "hałaśliwść".Nauczyłem się tego jeżdżąc do Kołobrzegu. Zapewniam - pomaga, choć są zszokowani. Dzięki śliczne za pomoc. Jeszcze pytanie. Jak myślisz..jaki termin byłby lepszy. Początek lipca czy druga połowa sierpnia?. Pytam bo nie zamierzam zdychać z upałów. Jeśli trafisz na odpowiedż moją - poproszę o dodatkową informację . Dzięki.
    • Gość: lon Re: Leptokaria-Hotel Posejdon Palace i Mousses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:29
      Za dużo Polaków hotele przeciętne cały czas jakieś remonty w sezonie hałas z
      pobliskiej linii kolejowej ogólnie badziewie
      • Gość: marina Re: Leptokaria-Hotel Posejdon Palace i Mousses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:43
        czlowieku gdzie masz poseidon palace a gdzie linie kolejowa? znawca
    • Gość: marina Re: Leptokaria-Hotel Posejdon Palace i Mousses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:41
      posejdon palace calkiem ok, blisko plazy, wyzywienie tez ok jak na warunki
      greckie;).mankament to odleglosc do miasteczka ( pol h pieszo ) oraz naprawde
      spora ilosc krzykliwych grup niemieckich z grupowa animacja wlacznie;).plus to
      doskonala lokalizacja i baza wypadowa na zwiedzanie grecji kont. Olimp,
      Meteory, Delfy a nawet Aten. Mousses nie znam:)
      • Gość: Ion Re: Leptokaria-Hotel Posejdon Palace i Mousses IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:04
        Właśnie chodziło mi o Mousses mówiac o badziewiu,hałasie i remontach,a jeśli
        chodzi o wycieczki to zdecydowanie odradzam "Olimp"(no chyba że dla
        przedszkolaków),natomiast polecam
        Meteory(Boskie widoki!!!!!)
        • Gość: ~suomizo~ Re: Leptokaria-Hotel Posejdon -PODZIĘKOWANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 14:40
          Dziękuję Wszystkim. Wasze "podpowiedzi" w tym i innym wątku pomogły i to mocno.
          Wybrałem Leptokarię i Posejdona. Animacje Nas nie interesują. Wolimy zwiedzać i szaleć w wodzie "na deskach".
          "droga" do centrum - sama przyjemność. Dzięki za pomoc.
          • konkubinka Re: Leptokaria 09.05.06, 12:25
            mnie sie trafila wycieczka na Olimp w bardziej dzikiej wersji:D

Nasze biuro mialo jakis konflikt z miejscowymm przewoznikiem wiec zaraz po tym
            jak wsiedlismy do autokaru kierowca wyrzucil z autobusu naszego
            przewodnika.Potem jezdzil od wsi miasta do miasta gadajac przez
            komorke.Nastepnie wsiadla Ormianka z kulawym jezykiem polskim i oswiadczyla ze
            bedzie prowadzic te wycieczke.
            Zawiezli nas strasznie wysoko- podobno nasze wycieczki tam nie dojezdzaja.Jazda
            serpentynkami wyszła mi poprostu bokiem , wyslalam nawet pozegnalny sms do
            rodziny .
            • konkubinka Re: Leptokaria-pytanie 09.05.06, 12:54
              Bylam w zeszlym roku.Pobyt super , akurat na nasza kieszen , sprawdzony
              apartament.Postanowialm powtorzyc wyjazd całą rodziną.Chcielibysmy jednak w tym
              roku cos wiecej zobaczyc i stad moje pytanie:
              jakie wycieczki polecacie-dokąd oprocz tych słynnych , zorganizowanych przez
              polskie biura.
              jakie jest koszt wynajecia samochodu np. na dwie doby.Wiem , ze to wychodzi
              drozej niz np na Krecie.
              Z gory dziekuje za odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka