Dodaj do ulubionych

Jedzonko we Wloszech

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:20
Jakie polecacie potrawy,warte skosztowania,za ich niepowtarzalny smak? no i
zeby byly na kieszen przecietnego Polaka.Dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: zalogowana Re: Jedzonko we Wloszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 09:17
      czy we Wloszech nic nie jecie,poza prowiantem przywiezionym z Polski?
      • voyager747 Re: Jedzonko we Wloszech 31.05.06, 20:45
        Na Sycylii jadłem pyszny makaron z sosem z oliwy z oliwek i czosnkiem,
        tortellini i ravioli. Pizza z jajkiem na twardo nie smakowała mi( to chyba
        capriciosa się nazywała). Byłem tylko na Sycylii i tam ceny raczej wysokie.
        • pietnacha40 Re: Jedzonko we Wloszech 31.05.06, 21:17
          Wszystko co jadłam było pyszne i wyjątkowe smakowo.Pizzy nie jadłam.
          • Gość: zalogowana Re: Jedzonko we Wloszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:04
            Dziekuje za odpowiedzi,ktore sa jakas wskazowka :)
            Bylam 6 lat w Wenecji na wycieczce i jadlam tam pizze,ktora byla po prostu
            wstretna.Za 3 tygodnie wybieram sie na wczasy do Wloch i chcialabym skosztowac
            cos pysznego,cos co polecicie,zeby znow nie "wtopic",dlatego dziekuje za
            podpowiedzi.Pozdrawiam...:)
            • Gość: sumire Re: Jedzonko we Wloszech IP: 213.17.128.* 01.06.06, 10:20
              Wszystko :) to zresztą zależy, dokąd dokładnie jedziesz, bo włoska kuchnia jest
              ogromnie różnorodna - pewnie więcej info znajdziesz na forum o Włoszech. Ja
              akurat jestem trochę skrzywiona i szczerze polecam wszystko - każde lasagne,
              gnocchi, tagliatelle, pappardelle i i inne farfalle. Nie jestem w stanie podać
              jednej konkretnej potrawy. A im mniejsza dziura, tym lepiej można zjeść -
              domowy makaron, pomidory prosto z krzaka, mozzarella prosto od bawolicy... We
              Włoszech naprawdę można świetnie zjeść, jeśli tylko nie oczekuje się pizzy jak
              z Pizza Hut, względnie schabowego z ziemniakami :) Byle nie obiadować tuż obok
              atrakcji turystycznych. Lepiej iść za róg.
              • Gość: zalogowana Re: Prosba do sumire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:08
                A moglabys opisac podane przez siebie potrawy,tzn.z czego sa zrobione? chociaz
                tak z grubsza? ;)
                • Gość: sumire Re: Prosba do sumire IP: 213.17.128.* 01.06.06, 14:29
                  z pasty :)
                  znaczy z makaronu. klasyczne pierwsze danie we Włoszech. ale co do dalszych
                  szczegółów, szczerze polecam fora kuchenne lub włoskie, ja nie znam się aż tak
                  dobrze, żadna ze mnie specjalistka. po prostu lubię tam jeść :)
                  • Gość: zalogowana Re: Prosba do sumire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:29
                    sumiere dzieki,poszukam ;)
                    • zalogowana Oświadczenie w sprawie nicka 07.06.06, 07:48
                      Ja używałam tego nicka kiedyś,mam też login jak widać i chciałam tylko
                      powiedzieć,że Ty ,to nie ja:) Ale nie mam nic przeciwko,żebyś podpisywała się
                      jako zalogowana, tyle,tylko,że oświadczam,ze to nie ja:)
                      • feliciae Re: Oświadczenie w sprawie nicka 07.06.06, 08:59
                        zalogowana napisała:

> [...]chciałam tylko powiedzieć,że Ty ,to nie ja:) Ale nie mam nic
                        przeciwko,żebyś podpisywała się jako zalogowana, tyle,tylko,że oświadczam,ze to
                        nie ja:)

;DDDDDDDDDDDD
                        Fajne:DDDDDDDDDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka