Gość: zalogowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:20 Jakie polecacie potrawy,warte skosztowania,za ich niepowtarzalny smak? no i zeby byly na kieszen przecietnego Polaka.Dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zalogowana Re: Jedzonko we Wloszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 09:17 czy we Wloszech nic nie jecie,poza prowiantem przywiezionym z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Jedzonko we Wloszech 31.05.06, 20:45 Na Sycylii jadłem pyszny makaron z sosem z oliwy z oliwek i czosnkiem, tortellini i ravioli. Pizza z jajkiem na twardo nie smakowała mi( to chyba capriciosa się nazywała). Byłem tylko na Sycylii i tam ceny raczej wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Jedzonko we Wloszech 31.05.06, 21:17 Wszystko co jadłam było pyszne i wyjątkowe smakowo.Pizzy nie jadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowana Re: Jedzonko we Wloszech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:04 Dziekuje za odpowiedzi,ktore sa jakas wskazowka :) Bylam 6 lat w Wenecji na wycieczce i jadlam tam pizze,ktora byla po prostu wstretna.Za 3 tygodnie wybieram sie na wczasy do Wloch i chcialabym skosztowac cos pysznego,cos co polecicie,zeby znow nie "wtopic",dlatego dziekuje za podpowiedzi.Pozdrawiam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumire Re: Jedzonko we Wloszech IP: 213.17.128.* 01.06.06, 10:20 Wszystko :) to zresztą zależy, dokąd dokładnie jedziesz, bo włoska kuchnia jest ogromnie różnorodna - pewnie więcej info znajdziesz na forum o Włoszech. Ja akurat jestem trochę skrzywiona i szczerze polecam wszystko - każde lasagne, gnocchi, tagliatelle, pappardelle i i inne farfalle. Nie jestem w stanie podać jednej konkretnej potrawy. A im mniejsza dziura, tym lepiej można zjeść - domowy makaron, pomidory prosto z krzaka, mozzarella prosto od bawolicy... We Włoszech naprawdę można świetnie zjeść, jeśli tylko nie oczekuje się pizzy jak z Pizza Hut, względnie schabowego z ziemniakami :) Byle nie obiadować tuż obok atrakcji turystycznych. Lepiej iść za róg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowana Re: Prosba do sumire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:08 A moglabys opisac podane przez siebie potrawy,tzn.z czego sa zrobione? chociaz tak z grubsza? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumire Re: Prosba do sumire IP: 213.17.128.* 01.06.06, 14:29 z pasty :) znaczy z makaronu. klasyczne pierwsze danie we Włoszech. ale co do dalszych szczegółów, szczerze polecam fora kuchenne lub włoskie, ja nie znam się aż tak dobrze, żadna ze mnie specjalistka. po prostu lubię tam jeść :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalogowana Re: Prosba do sumire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:29 sumiere dzieki,poszukam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowana Oświadczenie w sprawie nicka 07.06.06, 07:48 Ja używałam tego nicka kiedyś,mam też login jak widać i chciałam tylko powiedzieć,że Ty ,to nie ja:) Ale nie mam nic przeciwko,żebyś podpisywała się jako zalogowana, tyle,tylko,że oświadczam,ze to nie ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
feliciae Re: Oświadczenie w sprawie nicka 07.06.06, 08:59 zalogowana napisała: > [...]chciałam tylko powiedzieć,że Ty ,to nie ja:) Ale nie mam nic przeciwko,żebyś podpisywała się jako zalogowana, tyle,tylko,że oświadczam,ze to nie ja:) ;DDDDDDDDDDDD Fajne:DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś