Dodaj do ulubionych

Neckerman - proszę o opinie tego biura.

IP: *.chello.pl 05.07.06, 19:23
Jeśli któś jeschał z tym biurem, proszę o informację czy jest dobre, czy
wszystko było tak jak w umowie?
Obserwuj wątek
    • anna1999 Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. 05.07.06, 22:16
      byłam kilka razy zawsze wszystko było ok, rzetelna informacja opis w katalogu
      zawsze pokrywa się z rzeczywistością, duży wybór ofert nie tylko z katalogu
      polskiego ale też z katalogów niemieckich w razie problemów w hotelu łatwiej
      wszystko załatwić bo hotel liczy sie z dużym tour opratorem który reguluje na
      czas swoje płatności a ceny trochę niższe niż w Tui
      • Gość: małgosia Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:21
        Byłam z nimi w tym roku bez zastrzeżeń.
        • Gość: Renata Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:30
          Ja też jestem z nich zadowolona. W tym roku jadę z nimi na początku września, i
          myślę że wszystko będzie jak zawsze ok.
    • Gość: Aga Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:06
      ja już byłam 5 razy z nimi, ale w tym roku zdecydowana plama... Portugalia
      Hotel 3+ okazał się brudny, i w dodatku włamai mi się do pokoju w hotelu i
      okradli. Także opis z katalogu odbiegał od rzeczywistości. Ale w pozostałych
      wyjazdach: Hiszpania, Wlochy, Gran Canaria, Teneryfa było ok.
      • Gość: Kris a jaki to hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:33
        i tak ogólnie jak jest z Neckermannem w Portugalii? Przyglądam sie oferie w
        Club Avenida da Praia
    • Gość: joanna_poz Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 10:14
      Jest to bardzo dobre biuro, jedno z droższych, ale dla mnie przynajmniej z
      gwarancja bezstresowych wakacji.
      Bylismy 2 razy - bez zastrzeżeń, 100% zadowolenia.
    • voyager747 Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. 06.07.06, 22:02
      Ja też byłem z pięć czy sześć razy i było ok. Nie jest to jakaś rewelacja ale
      dostaje się to za co sie płaci. Jest mnóstwo gorszych biur na naszym rynku.
      Polecam.
      • Gość: bms Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.icpnet.pl 07.07.06, 11:31
        No to jednak chyba nie zawsze dostaje się to za co się płaci.W grudniu bylismy
        na wycieczce objazdowej na drugiej półkuli (z katalogu niemieckiego, ale umowa
        zawarta w Neckermann Polska). Program - na skutek złej organizacji na miejscu-
        nie został w pełni zrealizowany, zabrakło też przewidzianego w programie czasu
        wolnego, w którym planowalismy zobaczyc interesujace nas rzeczy na własną rękę.
        Pomijam jakość hoteli i słabe wyżywienie, nawet tego nie reklamowaliśmy, biorac
        pod uwagę specyfikę kraju i fakt, że w hotelach tylko spalismy - na pobyt byłyby
        one nie do zaakceptowania.
        Reklamowaliśmy natomiast (w Neck Polska, bo z nimi zawieralismy umowę)nie
        zrealizowany program. Wybralismy najdroższy wariant objazdówki, full
        program,zakładając, że jedziemy tam jeden raz i chcemy zobaczyc jak najwięcej,
        a w efekcie zrealizowany został okrojony program, który w ofercie Necka
        kosztował o ok. 130 € /os mniej. I cóż na to to wspaniałe biuro? odpisało, ze
        jak nie ma czasu to pilot może nie zrealizować (zrezygnować z części)programu,
        słyszeliście o czymś takim? Bo ja po raz pierwszy (!!!), dla mnie sprzedawany
        program powinien być realny i po to jest pilot, aby dobrze rozplanował jego
        realizację. W tym przypadku ewidentnie zawalił sprawę i program dwóch dni
        wycieczki, mielismy nieprzespana noc itd. Jakbysmy chcieli skromniejszy program,
        to wybralibysmy jeden z duzo tańszych wariantów, to chyba logiczne.
        I żeby było śmieszniej: w programie był przejazd na Mirador - na który
        dowiezieni zostaliśmy po ciemku.W reklamacji napisalismy, że na taras widokowy
        przywieziono nas juz po ciemku, co uniemozliwiało podziwianie wspaniałych
        widoków,zachwalanych w przewodnikach, a przecież po to sie jeździ na tego typu
        miejsca. I zgadnijcie, co odpisała specjalistka od turystyki ? Ze tarasu
        widokowego nie było w programie,była to dobra wola pilota i nie mamy prawa tego
        reklamować. Rozumiemy, ze ta pani pracując w Necku powinna znac
        niemiecki,hiszpański niekoniecznie, ale odpowiadając na reklamację - jeżeli nie
        wie (chociaz sprzedajac taki program powinni wiedzieć, co sprzedają) mogłaby
        chociaż sprawdzić co to jest ten Mirador, dowiedziałaby się, że to nic innego
        niż "piękny widok", punkt widokowy, a nie ośmieszała siebie i biura.
        Zdaniem Neckermanna nie zrealizowany w pełni program, zmarnowana noc, którą
        zamiast w hotelu spedza się na lotnisku i w samolocie,to nie jest wada usługi.
        Z wycieczkę, której koszt wynosił ok. 1500 €/os zaproponowali nam - robiąc
        wielką łaskę - rekompensatę w wysokości 15 €/os !!!! Odwoływaliśmy się
        kilkakrotnie, ale żadne argumenty do nich nie trafiają, po prostu olewają sprawę.
        Nie twierdzę, że biuro jest złe, niemieckie ma dobre opinie i z tego, co wiem
        traktuje klientów poważnie, ale ten jego polski klon to chyba jakieś
        nieporozumienie, które robi wszystko aby równać w dół, wystarczy poczytać coraz
        częściej pojawiające się negatywne opinie na forum i popytac w Federacji
        Konsumentów.
        Tym niemniej wszystkim, którzy z Neckiem sie wybierają życze udanych wakacji -
        mam nadzieje, ze na pobytówkach będzie wszystko o.k.
        • Gość: belleville Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 12:13
          Krótka piłka. Dla mnie Neckerman i Alfa Star to dwa najlepsze biura.
          • Gość: Lena Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.jachpol.net 07.07.06, 13:46
            Byłam z nimi w wielu egzotycznych miejscach, nawet braliśmy kiedyś ofretę typu
            Fortuna na Sri Lance, ostatnio na przełomie kwietnia/maja byliśmy z mężem na
            objazdówce po RPA. Zawsze było bardzo ok.
            • Gość: bms Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.icpnet.pl 07.07.06, 22:51
              Też zawsze sądzilismy, że to dobre biuro, toteż zdecydowalismy sie na ich
              ofertę, tym bardziej, że mieli atrakcyjne programy objazdówek, szkoda tylko, ze
              nie potrafili tego zrealizowac na miejscu - widocznie my mielismy pecha, czyli
              pilota, który nie radził sobie z programem. Tym niemniej uważam, że w tej
              sytuacji biuro powinno powazniej traktowac reklamacje, a nie wypisywac bzdetów,
              że wykupiony program wcale nie musi być zrealizowany, itp itd., szkoda słów. Tak
              jak kupujecie konkretny hotel na wypoczynek i domagacie sie, żeby wszystko było
              zgodne z katalogiem, tak samo wykupiony program objazdówki powinien byc
              realizowany zgodnie z tym, co podano w katalogu!
    • Gość: Jacek Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:57
      Byłem z Neckermannem w Egipcie (Hurghada). OKłamali mnie. Zaoferowali
      atrakcyjna cenę za ALL INCLUSIVE, a 3 dni potem, gdy wpłaciłem pieniądze
      okazało się, że zaszła "pomyłka" i że będą tylko śniadania i obiadokolacje.
      Mimo wszystko wyjechałem nie chcąc sobie psuć urlopu.

Na miejscu na wycieczkę do Luxoru podstawili autokar z zepsutą klimatyzacją i
      zepsutym video.
      • Gość: Marta Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.nat.kon.tvknet.pl 14.07.06, 17:40
        6 razy z Neckermannem 6 razy super, oprocz wyjazdu do Maroka, ale to
        rpzewozniczek nawalił. Hotelik w maroku super, podobnie jak inne ;) Rodos,
        kreta, tunezja, egipt, maroko, wyspy kanaryjskie- swietna organizacja, tylko na
        wycieczkach fakulatywnych zdzierają. Bardzo dobre biuro!
      • Gość: J23 Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.chello.pl 25.07.06, 16:24
        Jak by video w autokarze bylo najwazniejsze:-/.....
    • Gość: Ewa Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.chello.pl 19.07.06, 22:24
      Generalnie wywiązuje się z umowy co do standardu hotelu i świadczeń, ale w tym
      roku wspólnie z Centralwings zrobił numer z 10 godzinnym opóźnionym lotem na
      Maltę.
      Próbowali zrzucić winę na przewoźnika i wykazali totalny brak zainteresowania
      grupą ludzi koczujących prawie pół doby na lotnisku. Przy kolejnym telefonie
      stawali się już niegrzeczni, żeby nie powiedzieć aroganccy.
      Biuro tej klasy ( jedno z solidniejszych na rynku powinno zadbać również o
      solidnego przewoźnika lub za niesolidność tego ostatniego zaproponować
      rekompensatę - chocby wycieczkę gratis.
      • Gość: m Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.07.06, 23:27
        A jak chytrze robią niektóre zdjęcia do katalogów! Miałam okazję będąc w tym
        roku na Teneryfie porównać zdjęcia niektórych hoteli z tymi hotelami na
        miejscu. Wyglądało to nieco śmiesznie. Całe szczęście, że nie wybrałam ich
        oferty tylko innego biura.
        • Gość: MONISIAKRZYSIA Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 01:34
          Ja byłam z Neckermannem 2x i 2x było tak jak miało być.Były to zwykłe 2* hotele
          w mieście Rodos,ale za to na 4 tygodnie :D za każdym razem.I za bardzo
          przystępną cenę.Jestem z nich zadowolona,polecam.Pozdrawiam.
          • Gość: klient Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:47
            Polecam.Byłem 4x z Neckermannem i zawsze jest OK. Dają to ,za co się
            zapłaciło.I o to chodzi !!!
      • Gość: ddb2 Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 07:33
        Identyczna sytuacje, jak ta, ktora opisala Ewa, mialam w tym roku z nimi
        podczas powrotu z Majorki.
      • Gość: Lena Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.jachpol.net 20.07.06, 11:06
        Trzeba dochodzić swoich praw

www.inttravel.pl/ue.php#4
        • Gość: grubcio Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 14:59
          Tylko pytanie u kogo dochodzić?? Z przewoźnikiem my osobiście nie podpisujemy
          umowy- tylko z biurem. Biuro pewnie stwierdzi że nie miało wpływu na opóźnienia
          i koło się teoretycznie zamyka.
          Chyba że ktoś już rozwiązał taką sprawę na swoją korzyść?? Rok temu też sporo
          sie wyczekaliśmy na lotnisku więc jeśli się to powtórzy w tym roku chciałbym
          się domagać jakiejś rekompensaty.
          Pozdrawaim
    • Gość: anna Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:25
      Witam,

tydzień temu wróciłam z wycieczki na Majorkę. Chciałam jechać z renomowanego
      biura, komfortowo bo z małym dzieckiem. Efekt - wylot z Pyrzowic zamiast o
      13.40 to o 22.30 (na miejscu o 4 nad ranem). Reakcja Neckermanna - darmowa
      kanapka i uważanie że sprawa jest poprawnie załatwiona, spychanie
      odpowiedzialności na przewoźnika Central Wings (który we wszystkich kierunkach
      miał całodniowe opóźnienia). Po powrocie sprawdziałam, że Ci którzy lecieli w
      nastąpny piątek mieli taką samą sytację i czekali cały dzień na lotnisku.
      Dodam, że tygodniowy pobyt kosztował od osoby 3500 zł. Rozwiązanie: kupić
      wycieczkę z Wiednia lub Berlina i lecieć tamtejszymi liniami lotniczymi.
      Pozdrawiam.
    • theila Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. 27.07.06, 01:45
      już więcej nie pojadę nigdzie z neckermannem. byłam 2, za każdym razem miałam
      wrażenie że przepłacam i że tak naprawdę, nie wiem, za co płacę. Na rodos
      hotel okazał się być OK ale dostaliśmy pokój w starej, nieodnowionej częsci
      hotelu (NIemcy jakoś wszyscy byli w nowej). zdjęcia hotelu w katalogu częściowo
      były przekłamane - niektóre pokazywały zupełnie inny hotel. rezydentka - tak
      bezpłciowej i niekompetentnej osoby w tej roli jeszcze nie widziałam. wycieczki
      fakultatywne droższe średnio o 20-30% niżz innych biur.
      Rok temu, w Bułgarii, to samo. Hotel Iberostar był super, jednak to Polacy
      dostawiali najgorsze pokoje -z widokiem na parking albo śmietnik. musiałam
      wyłożyć najpierw 10$ panu na recepcji, potem tyle samo drugiemu, który
      zaprowadził nas do nowego, lepszego pokoju. załatwianie trwało prawie cały
      dzień- bali się wziąć kasę, krygowali się, przychodzili, odchodzili (to były
      pierwsze tygodnie funkcjonowania hotelu w Złotych Piaskach, więc jeszcze nie
      mieli doświadczenia, teraz pewnie biorą, jak leci).w tym roku byłam z alfastar
      i jestem bardzo zadowolona, polecam.
      • grazka15 Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. 27.07.06, 08:17
        Z NEC byłam 7 razy (Meksyk, Costa del Sol, Marmaris, Teneryfa, Kos, Gran
        Canaria, Sycylia) i 7 razy byłam bardzo zadowolona. Nigdy nie odniosłam
        wrażenia, że jestem inaczej (gorzej) traktowana niż inni goście, a takie
        zarzuty często na forum czytam. Niby jak mają mnie inaczej traktować? Jeżeli
        byłam w dużym hotelu, to obsługa nie jest w stanie zapamiętać skąd jestem, a w
        małych hotelach (np. na Sycylii czy Rodos) wręcz odwrotnie. Niejednokrotnie
        spotykaliśmy się z wielką sympatią ze strony obsługi, na wiadomość, że jesteśmy
        z Polski:-)
        Pokój otrzymywałam zawsze taki, jaki wybrałam z katalogu. Jeżeli był to
        standard, to na miejscu otrzymywałam standard, jeżeli suita to była suita,
        jeżeli miał być z widokiem na morze to był z widokiem na morze. A czy były one
        gorsze czy lepsze niż otrzymują Niemcy nie wiem, do innych nie zaglądałam:-) A
        obok nas (czyli w podobnie usytuowanych pokojach) mieszkali ludzie różnych
        narodowości. Polacy tylko raz - w Meksyku i to na naszą prośbę, bo to byli
        znajomi:-)) Także nie wiem skąd przekonanie, że Polacy dostają najgorsze
        pokoje. Dostają takie, jakie wykupią.

No i dla mnie zasadnicza sprawa - ceny. NEC ma niejednokrotnie taniej niż te
        same hotele w innych biurach.
        Sprawdziłam kilka tych samych hoteli w kilku biurach. Oto co wyszło z
        porównania:-)
        1.Malta Dolmen Resort wylot 15.06, wyżywienie BB, tydzień 2679 - ECCO,
        NECKERMANN 2202/os i z dwoma posiłkami, dwa tygodnie ze śniadaniem 3829 - ECCO,
        NECERMANN 3684/os/ z dwoma posiłkami. W NEC-u taniej i do tego z dwoma
        posiłakmi.
        2.Kos Iberostar Panorama wylot 20.08, wyżywienie HP, dwa tygodnie 4849 zł/os.
        (ECCO), taka sama oferta NECKERMANN – 3875 zł, wylot 17.09/HP – 3299 zł
        (ECCO), NECKERMANN 3065 zł
        3.Maroko Odysee Park wylot 18.09, wyżywienie HP, tydzień 2649/os, dwa tygodnie
        4029/os. – oferta ECCO, taka sama oferta z NEC, tydzień 2409/os., dwa tygodnie
        3384/os. W ECCO dużo drożej, a wyżywienie jest tylko HP, w NEC jest taniej i do
        tego z ofertą ALL!
        4.Maroko Kenzi Europa, wylot 18.09, wyżywienie ALL, tydzień 3429/os., dwa
        tygodnie 5599/os. – oferta ECCO, oferta z NEC – tydzień 2534/os., dwa tygodnie
        3620/os.
        Przy pobycie dwutygodniowym różnica 1979 od osoby! Za taka kwotę to można
        pojechać na drugie wczasy:-)

Ceny są katalogowe, i takie obowiązywały przy rezerwacji w połowie marca.
        W NEC-u ceny były kompletne, w Ecco trzeba było jeszcze dodać opłaty
        lotniskowe, ubezpieczenie i coś tam jeszcze.

Nawet Triada, która uchodzi za jedno z tańszych biur ma drożej niż NEC.
        Rezerwacja w dniu dzisiejszym, hotel Dreams Beach 4*, wylot 04.10, pokój 2-os.
        standard, tydzień, wyżywienie HP. Z Triady taka oferta kosztuje 1835 zł/os
        (cena kompletna) z NEC identyczna 1460 zł (cena także kompletna). W NEC-u można
        wykupić także z wyżywieniem ALL za 1838 zł/os., czyli tyle samo, co w Triadzie
        z HP.

Podobnie było w Itace. Te same hotele w tym samym terminie w NEC-u były tańsze
        niż w Itace.

To tylko kilka przykładów, ale pokazują one, że nie zawsze te biura, które
        wydają się drogie takie są. Ceny po prostu trzeba sprawdzać.

Pozdrawiam
    • Gość: Marta Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.nat.kon.tvknet.pl 28.07.06, 12:32
      nie wiem, moze ktos nie zauwazył ale zawsze w neckermannie jest cos takiego jak
      pokoj z widokiem na morze, pokoj z widokiem na basen, bez widoku ;P (czyli z
      widokiem na jakies zadupie) albo ruletka (czyli nie wiesz na co trafisz).
      • joanna_poz Re: Neckerman - pokoje 28.07.06, 13:24
        W kwestii "poszkodowania" przy kwaterowaniu w pokojach:
        będąc w tym roku w Turcji i mając opłacony pokój standardowy dostałam 2pokojowy
        apartament rodzinny, sporo droższy:)
        • Gość: Gabi Re: Neckerman - pokoje IP: *.novos.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:08
          Byłam w tym roku na Rodos i dostałam pokój z bezpośrednim widokiem na morze a
          płaciłam za standard. Porównywalne oferty innych biur były sporo droższe,
          sprawdzałam, np. Triada, Ecco.
    • Gość: orica Re: Neckerman - proszę o opinie tego biura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:33
      czy ktos byl z Neckermanem na Rodos w hotelu Princess Flora? prosze o opinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka