Gość: ekoss IP: *.chello.pl 02.06.07, 17:46 Czy ktos ostatni powrócił z tej wycieczki?Interesuje mnie trasa północna.Proszę podzielcie się wrażeniami.Jadę 18 07 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przemo77 Re: Viva Iberia Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 11:55 ja od 16.06, takze juz niedlugo - ech nie moge sie doczekac, a tu jeszcze 2 tygodnie w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekoss Re: Viva Iberia Itaka IP: *.chello.pl 03.06.07, 16:18 Czy nie manikogo kto był teraz w maju na tej wycieczce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Viva Iberia Itaka_trasa północna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 08:32 Uczestniczyłem w wycieczce Viva Iberia w ub. roku i był to wyjazd ze Szczecina, organizowany z tego miasta po raz pierwszy. Poniżej przedstawiam fragmenty swojej reklamacji, zaznaczam, iż została oczywiście odrzucona a Itaka jako argumenty, przytoczyła fakt dobrej oceny wycieczki w ankietach wypełnianych w autokarze. Zaznaczam, iż właśnie na tym forum, po przesłaniu reklamacji pojawiły się wpisy chwalące wyjazd i broniące pilotki ... Dla mnie jest to po prostu przegięcie a pracownicy zamiast przygotowywaniem wyjazdów zajmują się analizą i zachęta na forum. - pani „pilot” - Joanna ze Szczecina ...trudno pogodzić się z sytuacją kiedy pilot nie wie, iż podczas trasy liczącej ponad 1,5 tys. km robi się dłuższe postoje wieczorne i poranne na ciepły posiłek, czy też toaletę (ciężko grupie 50 osobowej załatwić wszystko w kwadrans); ciężko pogodzić się z brakiem zorganizowania czasu wolnego na zrobienie zdjęć, czy też zakupy lub posiłek; ciężko pogodzić się z sytuację gdy po wcześniejszym ustaleniu miejsca i czasu spotkania p. pilot spóźnia się ponad godzinę, nie racząc nawet za to przeprosić..., - kwestia wstępów i płatności – niech przykład stanowi wizyta w Madrycie, ograniczona do muzeum Prado, a także problemy z wejściem do obiektów „w Alhambrze”. Pozostałe grupy „Itaki” zwiedzały to miejsce bez problemu, nam się nie udało, nasza pani „pilot” poinformowała, iż biuro w Opolu nie dokonało płatności za wejście w odpowiednim terminie. Wizyta w Barcelonie to zwiedzanie zza szyb autokaru a resztę czasu pani „pilot” poświęciła na prywatne interesy tj. odbiór alkoholu od brata pracującego w tym mieście, wszyscy uczestnicy byli świadkami przeniesienia przez kierowców autokaru 6 kartonów alkoholu do prywatnego samochodu po powrocie do Szczecina, - autokar i praca kierowców – uczestnicy wycieczki zmuszeni byli do codziennego poszukiwania hoteli, dochodziło do 2 godzinnego krążenia po tej samej ulicy, usuwania przez kierowców autokaru, samochodów przeszkadzających im w „trasie”, potrącenia stanowisk kontroli na autostradach (próby opłacenia przejazdu w miejscach przeznaczonych dla samochodów osobowych, Przestrzegam po prostu przed ITAKĄ a zwłaszcza p. przewodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekoss Re: Viva Iberia Itaka_trasa północna IP: *.chello.pl 04.06.07, 15:29 czytałam wczesniej Twoje wypowiedzi na temat tej wyprawy.Dowiadywałam sie w biurze podobno ta pani juz nie prowadzi tych wycieczek jest jakaś inna,bardzo chwalona.Wiem ze wróciła w koncu maja grupa i bardzo chcialabym poznac aktualne opinie Odpowiedz Link Zgłoś