Dodaj do ulubionych

Viva Iberia Itaka

IP: *.chello.pl 02.06.07, 17:46
Czy ktos ostatni powrócił z tej wycieczki?Interesuje mnie trasa
północna.Proszę podzielcie się wrażeniami.Jadę 18 07
Obserwuj wątek
    • Gość: przemo77 Re: Viva Iberia Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 11:55
      ja od 16.06, takze juz niedlugo - ech nie moge sie doczekac, a tu jeszcze 2
      tygodnie w pracy
      • Gość: ekoss Re: Viva Iberia Itaka IP: *.chello.pl 03.06.07, 16:18
        Czy nie manikogo kto był teraz w maju na tej wycieczce?
    • Gość: KK Viva Iberia Itaka_trasa północna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 08:32
      Uczestniczyłem w wycieczce Viva Iberia w ub. roku i był to wyjazd ze Szczecina,
      organizowany z tego miasta po raz pierwszy. Poniżej przedstawiam fragmenty
      swojej reklamacji, zaznaczam, iż została oczywiście odrzucona a Itaka jako
      argumenty, przytoczyła fakt dobrej oceny wycieczki w ankietach wypełnianych w
      autokarze. Zaznaczam, iż właśnie na tym forum, po przesłaniu reklamacji
      pojawiły się wpisy chwalące wyjazd i broniące pilotki ... Dla mnie jest to po
      prostu przegięcie a pracownicy zamiast przygotowywaniem wyjazdów zajmują się
      analizą i zachęta na forum.

- pani „pilot” - Joanna ze Szczecina ...trudno pogodzić się z sytuacją kiedy
      pilot nie wie, iż podczas trasy liczącej ponad 1,5 tys. km robi się dłuższe
      postoje wieczorne i poranne na ciepły posiłek, czy też toaletę (ciężko grupie
      50 osobowej załatwić wszystko w kwadrans); ciężko pogodzić się z brakiem
      zorganizowania czasu wolnego na zrobienie zdjęć, czy też zakupy lub posiłek;
      ciężko pogodzić się z sytuację gdy po wcześniejszym ustaleniu miejsca i czasu
      spotkania p. pilot spóźnia się ponad godzinę, nie racząc nawet za to
      przeprosić...,

- kwestia wstępów i płatności – niech przykład stanowi wizyta w Madrycie,
      ograniczona do muzeum Prado, a także problemy z wejściem do obiektów „w
      Alhambrze”. Pozostałe grupy „Itaki” zwiedzały to miejsce bez problemu, nam się
      nie udało, nasza pani „pilot” poinformowała, iż biuro w Opolu nie dokonało
      płatności za wejście w odpowiednim terminie.
      Wizyta w Barcelonie to zwiedzanie zza szyb autokaru a resztę czasu pani „pilot”
      poświęciła na prywatne interesy tj. odbiór alkoholu od brata pracującego w tym
      mieście, wszyscy uczestnicy byli świadkami przeniesienia przez kierowców
      autokaru 6 kartonów alkoholu do prywatnego samochodu po powrocie do Szczecina,

- autokar i praca kierowców – uczestnicy wycieczki zmuszeni byli do codziennego
      poszukiwania hoteli, dochodziło do 2 godzinnego krążenia po tej samej ulicy,
      usuwania przez kierowców autokaru, samochodów przeszkadzających im w „trasie”,
      potrącenia stanowisk kontroli na autostradach (próby opłacenia przejazdu w
      miejscach przeznaczonych dla samochodów osobowych,

Przestrzegam po prostu przed ITAKĄ a zwłaszcza p. przewodnik.
      • Gość: ekoss Re: Viva Iberia Itaka_trasa północna IP: *.chello.pl 04.06.07, 15:29
        czytałam wczesniej Twoje wypowiedzi na temat tej wyprawy.Dowiadywałam sie w
        biurze podobno ta pani juz nie prowadzi tych wycieczek jest jakaś inna,bardzo
        chwalona.Wiem ze wróciła w koncu maja grupa i bardzo chcialabym poznac aktualne
        opinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka