Dodaj do ulubionych

upadek Itaki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:35
czy to prawda ze wkrótce Itaka ma oglosić upadłośc?! jestem przerażony!!!!
słyszalem ze szukają strategicznego inwestora.
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: upadek Itaki 08.06.07, 11:48
      A gdzie to słyszałeś? W zeszłym roku już były takie wątki i jakoś nic się nie
      zmieniło. Zdradź nam swoje tajemnice, skąd takie wieści?
      • Gość: web Re: upadek Itaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:00
        media podają, że rok dla branży ma być wspaniały. wzrost sprzedazy o 30%.
        A na forum co chwile kolejne plotki.
        Przydałoby sie może sprecyzować co jest prawdą - ten super rok, czy
        przepowiednie o upadlościach kolejnych biur. Bo jedno z drugim sobie przeczy.
        • Gość: ToJa Re: upadek Itaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:02
          > Przydałoby sie może sprecyzować co jest prawdą - ten super rok, czy
          > przepowiednie o upadlościach kolejnych biur. Bo jedno z drugim sobie przeczy.

Niezupełnie... rok dla turystyki jest rzeczywiście dobry (podróżnych coraz więcej), niemniej jednak biura mogą upadać nawet przy wzroście liczby klientów o 50% w stosunku do roku ubiegłego...
          Dzieje się tak dlatego, że biuro wykupuje miejsca w hotelach i samolotach na tzw. gwarancję, czyli płaci za te miejsca "z góry", a co za tym idzie może przeinwestować i latać z pustymi miejscami w samolotach i pustymi pokojami w hotelach (stąd oferty last minute typu 599 zł/tydz.), tak więc bez względu na koniunkturę może upaść.
          • Gość: web Re: upadek Itaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 15:46
            chcesz powiedzieć, że pomimo sprzedaży większej o 50% - biuro upadnie. No to
            chyba wina domorosłego menagera, który przewidział wzrost obrotów o 100% i tyle
            miejsc w hotelach i samootach zamówił....
            A może w tym roku przewoźnicy życzą sobie kase przed lotem, nauczeni przez
            ostatnie lata, że inaczej jej w ogóle nie dostaną?
            • Gość: ToJa Re: upadek Itaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:14
              Trudno nazwać to winą - jest to wynik błędnych kalkulacji i przewidywań co do kolejnego sezonu (menedżer jest od tego, żeby analizować sytuację i podejmować decyzje, które jednak nie zawsze okazują się trafne).
              Natomiast co do przewoźników, to nie znam takiego, który NIE życzy sobie kasy przed wylotem - jeśli nie ma pieniędzy to klienci zostają na ziemi!
    • monia515 Re: upadek Itaki 08.06.07, 14:46
      skąd masz takie wiadomości? podaj więcej szczegółów- jade za miesiąc z nimi do
      Włoch- całej kasy jeszcze nie wpłaciłam. O co chodzi?
    • Gość: bart Re: upadek Itaki IP: 212.160.236.* 08.06.07, 14:53
      moim zdaniem to Ty widzew upadłeś na głowę i też jestem tym przerażony, bo
      głupoty wypisujesz i straszysz ludzi
    • pietnacha40 Re: upadek Itaki 08.06.07, 15:59
      Trzy albo cztery lata temu to samo słyszałam.Powiedział mi to agent biura,które
      zerwało umowę z Itaką.A może Itaka z nimi ? Pojechałam wtedy z nimi i rok póżniej
      też.W zeszłym roku tez upadali ;)
    • Gość: Odys Re: upadek Itaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 20:20
      są przesłanki ku temu, żeby ograniczyć zaufanie do Nowa Itaka Sp. z o.o.,
      ponieważ sporą swoją część operacji przerzucają do nowego biura podróży
      Santiago Sp. z o.o., a to bardzo przypomina działanie na polu Podróże TV - Open
      Travel Group - PES Travel.

Odys
    • romanstep Re: upadek Itaki 11.06.07, 12:42
      Ludzie to mają fantazję
      • Gość: wiktoria To nie wiecie ze wszyscy w tym roku upadaja!?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:45
        wszyscy..................!!!! i nie bedzie niczego;)
        • Gość: ToJa Re: To nie wiecie ze wszyscy w tym roku upadaja!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 17:36
          Czyli Kononowicz nie karmił nas kiełbasą wyborczą???? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka