Gość: pingwin IP: 212.160.234.* 04.08.03, 11:37 EUROCAMP- proszę o opinię i wrażenia nt. wypoczynku w namiotach i bungalowach w południowej Europie - oferowanych przez to biuro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: EUROCAMP IP: 62.229.40.* 04.08.03, 12:18 wypoczynek ok, ale nie można wymagać luksusów bo to w końcu kempingi i nie będzie tak jak w hotelu czy apartamentach. Dobre dla ludzi którzy lubią cały dzień przebywać na świeżym powietrzu. Jeżeli wybierasz się do namiotu, to koniecznie zaznacz w biurze,że chcesz namiot w cieniu (popołudniami jest strasznie gorąco w środku), możesz też poprosić blisko toalet (ale nie za blisko), blisko basenu czy plaży itd... Jeżeli będzie taka możliwość to Twoja prośba zostanie spełniona. Dobra firma i nie ma nie ma niebezpieczeństwa że zostaniecie wyrzuceni z kempingu (chyba że za nieodpowiednie zachowanie) bo i namioty i mobile-home'y są własnością Eurocampu. Osobiście polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: EUROCAMP 04.08.03, 13:38 Jeśli rzeczywiście nie oczekujesz luksusów, to ta forma wypoczynku ci sie spodoba. Bardzo porządne namioty i przyczepy, naczynia, meble ogrodowe itp. Ale polecam raczej Selectcamp - holenderski z przedst. we Wrocławiu lub Vacansoleil z przeds. w warszawie. Są dużo dużo tańsze, a standard ten sam. Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pingwin Re: Daga IP: 212.160.234.* 05.08.03, 11:59 Dzięki! O Selectcamp -ie dowiedziałem się dopiero od Ciebie. Natomiast Vacansoleil rozważałem - lecz wydawał mi się trochę "egzotyczny" i obawiałem się skorzystać z ich oferty. Czy masz osobiste doświadczenia z tych w/w firm ? Będę wdzięczny za uwagi - chociaż w tym sezonie skorzystam z Eurocamp-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryps Re: Daga IP: 170.205.220.* 05.08.03, 12:35 Hi, Jest jeszcze firma Eurosites www.eurosites.com Z tego co w ich katalogu wyczytalem ( stan z przed 4 lat) to sa tansi od Eurocampu ..ale zamawiac mozna tylko calymi tygodniami, i czyszczenie namiotu / campingu we wlasnym zakresie .. ( w Eurocampie jest juz w cenie, a i mozna brac po 3 noclegi) Pamietajcie o wielkiej zalecie Eurocampu.. Jesli zamowicie po pare dni w innych miejscach to mozna brac tez pojedyncze noclegi w campingach lezacych na trasie .Dzieki temu mozna sobie zaplanowac z jednej reki wszystkie noclegi. I jechac do np Hiszpani z noclegiem we Francji lub Austri . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najka Re: Daga IP: 62.229.40.* 05.08.03, 16:23 Eurosites od zeszłego roku należy do Holidaybreak (tak jak Eurocamp), więc ceny nie będą się zbytnio różniły. Różnią się kolorem namiotów (Eurocamp - zielone, Eurosites - niebieskie) i kolorem wyposażenia. Generalnie standard ten sam. Ponieważ Eurocamp ma biuro polskie, jest kilku polskich pilotów (głównie)we Włoszech). Selectcamp, to samo - czerwone namioty, też czasami polscy piloci. Mniejsza oferta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryps Re: Daga IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.03, 17:31 Hallo Najka, No coz ..o tym kto do kogo teraz nalezy nie wiedzielem. Jednak wydaje mi sie ze skoro utrzymuja te 2 kolory namiotow jako 2 rozne firmy to i zakres oferty moze troszke od siebie odbiegac. Przykladowo ( jak juz wspomnialem) w Eurosites mozna wykupic minimum caly tydzien ( Eurocamp chyba 3 noclegi) no i ponadto sprawa czyszczenia namiotu po pobycie .... w Eurosites sprzata sie samemu..w Eurocamp jest to juz w cenie. Takie roznice moga prowadzic do innej polityki cenowej, choc cudow oczekiwac nie mozna ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Daga 06.08.03, 11:41 Z Vacansoleil wybieramy się do Włoch 18.08 na 10 dni. Są najtańsi i mają bardzo szeroką ofertę. Można brać min 4 noce i przyjeżdzać w każdy dzień tygodnia. Ceny spadaja co tydzień. A Selectcamp tez ma już coraz więcej campingów, oczywiście nie tyle co Eurocamp. Oni są nie do pobicia. ale Select i Vacansoleil są dużo, dużo tańsi, a standard taki sam. Pozdrawiam Daga z Jasiem Odpowiedz Link Zgłoś
roxxy EUROCAMP 06.08.03, 20:02 Witam Otóż, jestem stałym klientem Eurocampu i chyba nie zamieniłbym tej firmy na żadną inną. Uwielbiam tę formę wypoczynku, która daje mi w pełni możliwość relaksu i spędzenia tych kilkunastu dni w roku zupełnie inaczej niż w ciągu całego roku kalendarzowego. I nie zgodzę się, że jest to forma gorsza niż hotel czy apartament - Eurocamp ma takie niektóre campingi, od których nie jeden hotel mógłby sie wiele nauczyć.... Jeżeli chodzi o pozostałe dwie firmy działające na rynku - nie mam im nic do zarzucenia, ale ceny nie zawsze są niższe niż w Eurocampie. Poza tym mysle, że wiele nauczyli i uczą sie od Eurocampu, który był pierwszy na rynku... Eurocamp ma bardzo fajne promocje - 3 tygodnie za 2 itp. czy gratisowe noce do Hiszpanii. Jeżeli dysponuje sie czasem i urlopem to każdy znajdzie tam coś dla siebie. Kolejna sprawa to to, że Eurocamp na wspaniałą i profesjonalna obsługę w biurze we Wrocławiu. Dziewczyny są naprawde świetne, pomocne, profesjonalnie przygotowane i czuje sie rozmawiając z nimi, że każdy klient jest tam traktowany indywidulanie - jak coś obiecaja to zawsze oddzwonia z odpowiedzia nawet najbardziej upierdliwe problemy klienta (niestety czasami ja takowe mam). Także posumowując to wszystko - z pełną odpowiedzialnością POLECAM EUROCAMP. Poważna i w pełni profesjonakna firma. Jak sie raz spróbuje to nie można przestać. Ale im zrobiłem reklame! Chyba poproszę ich o jakis rabat w zamian ;-))))))) Życze udanych wakacji. R Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka114 Re: EUROCAMP 07.08.03, 13:34 Ja w pełni zgadzam się z moim poprzednikiem. Najszersza oferta, super obsługa, a ceny wcale nie wyższe. Niedawno zrobiłam sobie rezerwację w Vacansoleil na dwa tygodnie do Hiszpanii we wrześniu. Pani nie podała mi ceny przez telefon, a kiedy dostałam rachunek to zaniemówiłam. Ponad 5000 tys. za 14 dni w domku (dodam, że chciałam zarezerwować sobie noclegi na dojazd, ale okazało się że nie ma takiej możliwości). Zadzwoniłam do Eurocampu i taki sam pobyt pani wyceniła mi na 2000. Oprócz tego dostałam 2 noclegi na dojazd zupełnie za darmo. Chyba nie muszę mówić co wybrałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: EUROCAMP 07.08.03, 14:45 A ja za 10 dni w namiocie, we Włoszech na kampingu z Aquaparkiem zapłaciłam 1900 zł wraz z opłatą rezerwacyjną w Vacansoleil. W Eurocampie chcieli za ten sam okres i ten sam namiot 3200 zł + 150 zł opłaty rezerwacyjnej. Dalej więc upieram się że jest u nich taniej. Pani była bardzo miła , z dużą cierpliwością sprawdzałą mi ceny i wysyłała maile na poszczególne kampingi aby dopytać się o różne szczegóły, które chciałam znać. Ta firma jest w Polsce dopiero parę miesięcy a Eurocamp dobrych parę lat więc wiadomo że działąją prężniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryps EUROCAMP,VACANSOLEIL,EUROSITES IP: 170.205.220.* 08.08.03, 09:29 Oj, Ludziska ;)) i co nam to mowi? Ano to ..ze wybierajac jaka kolwiek oferte nalezy porownywac ceny. Tak jest w CALEJ branzy turystycznej ze jeden i ten sam hotel kosztuje w TUI xxx a w Transglob yyy . Dobrze ze jest w czym wybierac . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś