IP: 212.160.234.* 04.08.03, 11:37
EUROCAMP- proszę o opinię i wrażenia nt. wypoczynku w namiotach i bungalowach
w południowej Europie - oferowanych przez to biuro
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: EUROCAMP IP: 62.229.40.* 04.08.03, 12:18
      wypoczynek ok, ale nie można wymagać luksusów bo to w końcu kempingi i nie
      będzie tak jak w hotelu czy apartamentach. Dobre dla ludzi którzy lubią cały
      dzień przebywać na świeżym powietrzu. Jeżeli wybierasz się do namiotu, to
      koniecznie zaznacz w biurze,że chcesz namiot w cieniu (popołudniami jest
      strasznie gorąco w środku), możesz też poprosić blisko toalet (ale nie za
      blisko), blisko basenu czy plaży itd... Jeżeli będzie taka możliwość to Twoja
      prośba zostanie spełniona. Dobra firma i nie ma nie ma niebezpieczeństwa że
      zostaniecie wyrzuceni z kempingu (chyba że za nieodpowiednie zachowanie) bo i
      namioty i mobile-home'y są własnością Eurocampu. Osobiście polecam.
    • neronka Re: EUROCAMP 04.08.03, 13:38

Jeśli rzeczywiście nie oczekujesz luksusów, to ta forma wypoczynku ci sie
      spodoba. Bardzo porządne namioty i przyczepy, naczynia, meble ogrodowe itp.
      Ale polecam raczej Selectcamp - holenderski z przedst. we Wrocławiu lub
      Vacansoleil z przeds. w warszawie. Są dużo dużo tańsze, a standard ten sam.
      Pozdrawiam
      Daga
      • Gość: Pingwin Re: Daga IP: 212.160.234.* 05.08.03, 11:59
        Dzięki!
        O Selectcamp -ie dowiedziałem się dopiero od Ciebie.
        Natomiast Vacansoleil rozważałem - lecz wydawał mi się trochę "egzotyczny"
        i obawiałem się skorzystać z ich oferty.
        Czy masz osobiste doświadczenia z tych w/w firm ?
        Będę wdzięczny za uwagi - chociaż w tym sezonie skorzystam z Eurocamp-u.
        • Gość: Gryps Re: Daga IP: 170.205.220.* 05.08.03, 12:35
          Hi,

Jest jeszcze firma Eurosites

www.eurosites.com
          Z tego co w ich katalogu wyczytalem ( stan z przed 4 lat)
          to sa tansi od Eurocampu ..ale zamawiac mozna tylko calymi tygodniami,
          i czyszczenie namiotu / campingu we wlasnym zakresie ..
          ( w Eurocampie jest juz w cenie, a i mozna brac po 3 noclegi)

Pamietajcie o wielkiej zalecie Eurocampu..
          Jesli zamowicie po pare dni w innych miejscach to mozna brac tez pojedyncze
          noclegi w campingach lezacych na trasie .Dzieki temu mozna sobie zaplanowac z
          jednej reki wszystkie noclegi. I jechac do np Hiszpani z noclegiem we Francji
          lub Austri .
          • Gość: najka Re: Daga IP: 62.229.40.* 05.08.03, 16:23
            Eurosites od zeszłego roku należy do Holidaybreak (tak jak Eurocamp), więc ceny
            nie będą się zbytnio różniły. Różnią się kolorem namiotów (Eurocamp - zielone,
            Eurosites - niebieskie) i kolorem wyposażenia. Generalnie standard ten sam.
            Ponieważ Eurocamp ma biuro polskie, jest kilku polskich pilotów (głównie)we
            Włoszech). Selectcamp, to samo - czerwone namioty, też czasami polscy piloci.
            Mniejsza oferta
            • Gość: Gryps Re: Daga IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.03, 17:31

Hallo Najka,

No coz ..o tym kto do kogo teraz nalezy nie wiedzielem.
              Jednak wydaje mi sie ze skoro utrzymuja te 2 kolory namiotow jako
              2 rozne firmy to i zakres oferty moze troszke od siebie odbiegac.
              Przykladowo ( jak juz wspomnialem)
              w Eurosites mozna wykupic minimum caly tydzien ( Eurocamp chyba 3 noclegi)
              no i ponadto sprawa czyszczenia namiotu po pobycie .... w Eurosites
              sprzata sie samemu..w Eurocamp jest to juz w cenie.
              Takie roznice moga prowadzic do innej polityki cenowej,
              choc cudow oczekiwac nie mozna ;)

Pozdrawiam
              • neronka Re: Daga 06.08.03, 11:41
                Z Vacansoleil wybieramy się do Włoch 18.08 na 10 dni. Są najtańsi i mają bardzo
                szeroką ofertę. Można brać min 4 noce i przyjeżdzać w każdy dzień tygodnia.
                Ceny spadaja co tydzień.
                A Selectcamp tez ma już coraz więcej campingów, oczywiście nie tyle co
                Eurocamp. Oni są nie do pobicia. ale Select i Vacansoleil są dużo, dużo tańsi,
                a standard taki sam.
                Pozdrawiam
                Daga z Jasiem
                • roxxy EUROCAMP 06.08.03, 20:02
                  Witam
                  Otóż, jestem stałym klientem Eurocampu i chyba nie zamieniłbym tej firmy na
                  żadną inną. Uwielbiam tę formę wypoczynku, która daje mi w pełni możliwość
                  relaksu i spędzenia tych kilkunastu dni w roku zupełnie inaczej niż w ciągu
                  całego roku kalendarzowego. I nie zgodzę się, że jest to forma gorsza niż hotel
                  czy apartament - Eurocamp ma takie niektóre campingi, od których nie jeden
                  hotel mógłby sie wiele nauczyć....
                  Jeżeli chodzi o pozostałe dwie firmy działające na rynku - nie mam im nic do
                  zarzucenia, ale ceny nie zawsze są niższe niż w Eurocampie. Poza tym mysle, że
                  wiele nauczyli i uczą sie od Eurocampu, który był pierwszy na rynku... Eurocamp
                  ma bardzo fajne promocje - 3 tygodnie za 2 itp. czy gratisowe noce do
                  Hiszpanii. Jeżeli dysponuje sie czasem i urlopem to każdy znajdzie tam coś dla
                  siebie.
                  Kolejna sprawa to to, że Eurocamp na wspaniałą i profesjonalna obsługę w biurze
                  we Wrocławiu. Dziewczyny są naprawde świetne, pomocne, profesjonalnie
                  przygotowane i czuje sie rozmawiając z nimi, że każdy klient jest tam
                  traktowany indywidulanie - jak coś obiecaja to zawsze oddzwonia z odpowiedzia
                  nawet najbardziej upierdliwe problemy klienta (niestety czasami ja takowe mam).
                  Także posumowując to wszystko - z pełną odpowiedzialnością POLECAM EUROCAMP.
                  Poważna i w pełni profesjonakna firma. Jak sie raz spróbuje to nie można
                  przestać. Ale im zrobiłem reklame! Chyba poproszę ich o jakis rabat w
                  zamian ;-)))))))
                  Życze udanych wakacji.
                  R
                  • agnieszka114 Re: EUROCAMP 07.08.03, 13:34
                    Ja w pełni zgadzam się z moim poprzednikiem. Najszersza oferta, super obsługa,
                    a ceny wcale nie wyższe. Niedawno zrobiłam sobie rezerwację w Vacansoleil na
                    dwa tygodnie do Hiszpanii we wrześniu. Pani nie podała mi ceny przez telefon, a
                    kiedy dostałam rachunek to zaniemówiłam. Ponad 5000 tys. za 14 dni w domku
                    (dodam, że chciałam zarezerwować sobie noclegi na dojazd, ale okazało się że
                    nie ma takiej możliwości). Zadzwoniłam do Eurocampu i taki sam pobyt pani
                    wyceniła mi na 2000. Oprócz tego dostałam 2 noclegi na dojazd zupełnie za
                    darmo. Chyba nie muszę mówić co wybrałam.

Pozdrawiam

• neronka Re: EUROCAMP 07.08.03, 14:45
                      A ja za 10 dni w namiocie, we Włoszech na kampingu z Aquaparkiem zapłaciłam
                      1900 zł wraz z opłatą rezerwacyjną w Vacansoleil. W Eurocampie chcieli za ten
                      sam okres i ten sam namiot 3200 zł + 150 zł opłaty rezerwacyjnej.
                      Dalej więc upieram się że jest u nich taniej.
                      Pani była bardzo miła , z dużą cierpliwością sprawdzałą mi ceny i wysyłała
                      maile na poszczególne kampingi aby dopytać się o różne szczegóły, które
                      chciałam znać.
                      Ta firma jest w Polsce dopiero parę miesięcy a Eurocamp dobrych parę lat więc
                      wiadomo że działąją prężniej.
                      • Gość: Gryps EUROCAMP,VACANSOLEIL,EUROSITES IP: 170.205.220.* 08.08.03, 09:29

Oj, Ludziska ;)) i co nam to mowi?

Ano to ..ze wybierajac jaka kolwiek oferte nalezy porownywac ceny.
                        Tak jest w CALEJ branzy turystycznej ze jeden i ten sam hotel
                        kosztuje w TUI xxx a w Transglob yyy .

Dobrze ze jest w czym wybierac .

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka