scaut 18.08.03, 13:13 pojutrze jade do miedzyzdrojow, mam pytanie czy moze ktos sie orientuje jak jest z ta strefa bezclowa w swinoujsciu? czy tam sie cos placi zeby wejsc? czy moze to jest na granicy z niemcami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ameliee Re: STREFA BEZCŁOWA W ŚWINOUJŚCIU 18.08.03, 13:34 witam. w Świnoujściu byłam 2 lata temu, ale od tej pory chyba nic się nie zmieniło. na strefę bezcłową płynie się statkiem, dopływa on do niemieckiego miasta, więc paszport trzeba mieć ze sobą. wysiadłam tam raz, ale to dosyć małe miasto i raczej nie ma co zwiedzać. kiedy tylko statek wypłynie na wody międzynarodowe otwierają sklep na statku, w kolejce lepiej ustawić się od razu jak wsiądziesz:) oczywiście rejs jest płatny, ale z tego co pamiętam to niewiele. są oczywiście ograniczenia w przewożeniu papierosów i alkoholu, ale (przynajmniej kiedy ja płynęłam) nikt dokładnie nie sprawdzał ile czego się przewozi. a poza tym, jak sam pewnie zobaczysz, ludzie są bardzo pomysłowi;PP pozdrawiam i miłego pobytu życzę!! Odpowiedz Link Zgłoś